• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada şimşek çaktığını görmek.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada şimşek çaktığının görülmesi her zaman için korkuya işaret eder.

Bir kişinin rüyasında şimşek çaktığını görmesi; o kimsenin bir şeyden korkacağına delalet eder.

Bir kimsenin rüyasında akan şimşeğin ışıklarından elini uzatarak avuçlarına bir miktar aldığını görmesi; o kimsenin kendisine hayır ve menfaati dokunan bir iş işleyeceğine delalet eder.

Rüyanızda arka arkaya şimşek çaktığını görmeniz; içinde bulunduğunuz yıl feyiz ve bereketin bol olacağına, rüyanızda evinizin içinde şimşek çaktığını görmeniz; sizin zengin olacağınıza, rüyanızda karanlıkta şimşek çaktığını ve dolayısıyla etrafın aydınlandığını görmeniz; izin sıkıntılarınızdan kurtulacağınıza yorumlanır.

Allah'ın kulu

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada şimşek çakması ve gök gürültüsü işitmek

Selamün Aleyküm hocam,
Öğle vakti tam uykuya dalar dalmaz kısa bir rüyayla yeniden gözümü açtım.
Açık bir alandaydım ve yanımda annem vardı.Çevrede başka insanlar da var sanki ama onları pek hatırlamıyorum bize uzakta duruyorlardı biraz.Gökyüzü kapalı ve yağmur yağıyordu.Sonra git gide yağmur şiddetlendi ve gök gürleyip şimşekler çakmaya başladı.Ben korkup anneme sarılıyorum.Sonra ellerimizi açıp sesli bir şekilde Allah'a dua ediyoruz.O'na sığınıyoruz ve yardımını diliyoruz.Rüyam böyle bitti.Değerli yorumunuz nedir merak ediyorum dua Allah'a teveccüh ettiğim için hemen sizinle de paylaşmak, değerli yorumunuzdan istifade etmek istedim.Selametle kalın, dua ile..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm Selam gönül dostum.. Hayirli Ramazanlar..
Rabbim Hayra cevirsin insallah..
Rüyada şimşek çakması; rüya sahibinde şiddetli korku hâsıl olacağına işarettir...ayrica bir haberdir.
Şimşek çakarken hava aydınlanıyorsa rüya sahibinin geleceği güven altındadır. Yine aynı zamanda yağmur yağıyorsa, büyük bir bolluğa işarettir.

Rüyada şimşek çaktığını görmek; kazancın artmasına, korkuya kapılmaya, üzüntülerden kurtulmaya da işarettir.

Rüyada korkmak, emniyet ve kurtulusa ve tövbeye isarettir.

rüyada dua etmek; ihtiyaçların karşılanmasına ve isteklerin çabucak meydana gelmesine delâlet eder.
aslinda kardesim..laf aramizda samimiyet ile sunu belirtmeden de yazimi bitiremiyecegim...
Rüyalarla Kişisel Gelişim Yolculuğu da vardir ama malesef isimize gelmiyen irsadi ruyalari hep gormemezlikten..geliriz...
bu gunlerde kalbinizde yasadiginiz SIKINTI celiski ve bazi konularda eminsizliginizi de simgeler...
Allah'ın hidayetti Yardımı Hayal ve kurgu degil Değil yeterki Siz Allah a tam teslim olup tevekkul edin..
Siz Yeter ki imaniizda ihlasli ve samimi olun..iman gücü ile hayatınizi şekillendirmeye calisirsaniz Rabbim Sizlere nice Rahmet kapilarini acacagina isarettir..
Rabbim en iyisini bilir.. ama Ruya tabiri..ve ruyadaki esyalarin Haal ve Kaal dili ile anlattiklari bunlardir...Rabbim her seyin en iyisi bilen-dir!

Dualar gönülden ve samimi bir biçimde yapıldığında Allah mutlaka en olumlu ve güzel bir biçimde cevap verecektir.
Dualarda dünyevi maddi isteklerden çok hem bu dünya hayatında hem de ahirette hayırlı iman ve ihlâs sahibi kullardan olunmasının dilenmesi
Allah cumlemize Hidayet versin..
Allaha emanet olun.

sakina

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada şimşek görmek

Rüyada şimşek görmek, rüyada karabulut, fırtına, şimşek görmek.
Selamünaleyküm, az önce bir rüya gördüm. Rüyamda sevdiğim adamla evlenmiştik. Babamlarla yaşıyorduk, mutluyduk. Büyük bir bahçesi olan, kapalı havuzu olan evde yaşıyorduk. Ben de rüyada komşuya yüzme öğretiyordum. Birden hava kötüleşti, fırtına koptu. Kocam benim dışarı çıktığımı zannedip beni aramaya gitti. Şimşekler çakmaya başladı, ben eve geçtim onun beni aramaya çıktığını söylediler. Başına bir şey gelecek diye çok korktum, hatta kötüleştim. Kaç insan şimşekten ölmüş. Sonunda o eve geldi, sarıldık. Kapıyı açınca kara bulutlu, fırtınalı, kötü bir hava olduğunu gördüm. Rüyada kocamı kaybettim diye çok korktum.Eve girince bu defa da eve şimşek düşücek diye korktuk.Babamın hatası yüzünden.O anda uyandım.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm Selam Rabbim Hayra cevirsin insallah
Rüyada Şimşek Görmek;
Habere, gizli olan şeyin açığa çıkmasına,

"Rüyamda sevdiğim adamla evlenmiştik"

evlene kadar da zorluklarla mücadele edeceğinizi belirtir. daha sonrasi Allah kerim...
Rüyada şimşek çakması, eşsiz bir haberdir..

Fırtına rüyaları kötüye yorulmaz. Bunlar pek çok şeyin değişeceğini haber verirler.
yeter ki Siz Öfke ve Sinirlerinize hakim olun...
Rüzgar,Öfke eken fırtına biçer...öfke ekenlerin hasadı da çoğu zaman ileride pişmanlık olur..

insanlara karşı daha dikkatli ,daha sabırlı davranmanız gerekli..aceleci ve tahammülsüz bir tutum içine girip, çok basit, küçük, önemsiz bir şeyi büyütüp içinden zor çıkılır bir olay hâline bir bardak suda fırtına koparmayı bırakın!! yoksa dünya tüm ağırlığıyla üstünüze yıkılır..olarak yorumlanir...

Sorun ,olaylara mantıklı yönden bakabilmek bazen yapamıyoruz işte (nefsimizle hareket ediyoruz) o zaman problemler,fırtınalar çıkıyor...
Hayırlı akşamlar. Allah (cc) yardımcımız olsun...

kelebek1734

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada şimşek görmek

Merhaba , rüyamda annem ve nişanlımla birlikteyiz bir yola giriyoruz boş arazi gibi yolun iki yanında da elektrik direkleri var sol tarafımız kara bulutlarla kaplı, sağ tarafta öyle ama yoğun değil. Ürkerek ilerliyoruz sonra şimşekler çakmaya başlıyor bir tanesi direğe çarpıyor, ayağımızın dibinde elektrik akımı görüyorum çok korkuyoruz annemle birbirimize sarılıyoruz. Sonrasında nişanlımı hatırlamıyorum annemle gökyüzüne bakıyoruz. Ben yıldızları şekil almış halde görüyorum ters dönmüş fil şeklinde ama hareket ediyor anneme gösteriyorum pek anlamıyor sonrasında ise uyanıyorum. Çok etkilendim böyle bir şeyden çok güzeldi. Yorumlarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba,Rüyanız hayr olsun.
Gördüğün rüya, ilk bakışta sanıldığı kadar korkunç değildir ve günlük yaşamda hedeflerinize ulaşmak ,mutlu olmak için mevcut pek çok engel olduğunu ve bunları birer birer aşmanız gerektiğini işaret etmekte, bu engeller ve zorlukların sadece sizin için değil anneniz ve nişanlın için de ortak sorunu olduğunu göstermektedir.

Rüyada şimşek görmek ;
hayatınızda birtakım zorluklar olduğunu ve mücadele etmeniz gerektiğine işaret eder.

Rüyada yıldız görmek;
Rüyanız can sıkıcı şeyler, küçük üzüntüleri işaret etmektedir. Gördüğünüz rüya zor zamanlar içinden geçtiğinizi ve geleceğinizle ilgili endişeler taşıdığınızı işaret ederken, bu zaman içinde bazı küçük zararlara uğradığınızı ancak yeni bir devrenin başlayacağını, bunların sona ereceğini simgelemektedir.
Bu yeni dönemde hayatınız bolluk ve bereket içinde geçecek manası taşımaktadır.

Rüyada yıldız görmek;
mutluluk, refah, bolluk, bereket anlamlarına gelir.
Rüyada yıldızlar aynı zamanda şerefli bir insanla karşılaşmak işareti olabilir. Zaten günlük yaşamda yıldız gibi insan bu kavramı bunu temsil etmektedir.

Rüyada yıldızları hareket ettiğini görmek ;
görülen hareketin durumuna göre yorumlanır ve düzenli bir şekilde aynı sürat ile hareket etmeleri önünüzde aydınlık, güzel ve bereketli geçecek günlerin yaklaştığını simgelerken, yıldızların düzensiz bir şekilde hareket etmeleri ise aydınlığa ulaşmak için daha yapmanız gereken bazı şeyler olduğunu ya da bazı şeylerin düzene girmesini beklemek gerektiğini temsil eder.bazende çevrenizde oynak, İki yüzlü insanlara alamet edr..

Rüyada fil görmek;
insanın sosyal yönüyle ilgili haberler verir. Çünkü filler sosyal tarafı güçlü hayvanlardır. Aile bağları güçlüdür. Bu rüya büyük bir insanla karşılaşacağını da işaret eder.

'"ters dönmüş fil şeklinde "
Bazı şeylerin ters gittiğine ,asabi, sinirli olmaya,sıkıntılara, yaramazlıklara ve meşakkate düşmeye sonra da onlardan kurtulmaya delâlet eder...
Çünkü ters fil meşakket ve zahmetle dünyaya gelir.
selametle..

İnsanların En Fenası,Birine Ayrı,Diğerine Ayrı Görünen İki Yüzlü İnsanlardır.(H.z Muhammed s.a.v) Hadis-i Şerif

kelebek1734

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
teşekkürler

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun vvcc..

engin35 engin

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada şimşek çaktığını görmek

Rüyamda evin çatısındayım gökyüzünden şimşekler çakıyor, yıldırımlar komşunun çatısına düşüyor. Ben saklanıyorum benim eve, bana bişey olmuyor. Daha sonra yıldırım düşen evin sahibinin işyerinde madeni paralar buluyorum 1 tl ve 50 kuruşlardan ibaret. Sonra uyandım bu rüyamın açıklaması ne olabilir öğrenmek istiyorum hayırlı günler dilerim.

Üst Alt