• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada şehit görmek

cavcav

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamlar,

Rüyamda rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu bizim eve gelecekmiş, annem gelsin gelsin diyor babamda 2 saat ne konuşacazki diyor. Nihayetinde yarım saatliğine bizim eve gelmiş. Takım elbise kılıfı içinde çok kaliteli açık renkli Muhsin Yazıcıoğluna ait bir erkek takım elbisesi var, kılıfın fermuarını açıp dokunuyorum. Çok çok az kullanılmış. Keşke benim olsa ben giysem bu elbiseyi diye düşündüğümü hatırlıyorum. Ne alaka hiç bilemiyorum ama birde gelinlik gördüm.

Allahtan yardım dileyerek, iltica ederek yattığımda gördüğüm bir rüya idi.

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hayirli Aksamlar aslinda Allahtan yardım dileyerek iltica ederek yattığınizda gördüğünuz bu rüyanin yorumunda yazacak cook sey var da su an musait degilim.. cunku Vakifta herkesin kendi kaderini yasadigini izlemekteyim..
Her insan kendi kaderini yasar ne yaparsaniz yapin..kendinizi korumaya, emniyette alamazsiniz...
O yuzden en iyisi kaderiniz ile birlikte AKIN ki aksisini yaparsaniz cikmaz sokaklara girersiniz..
Bir Hak Dostu derki kadere tas atana Kader KAYA firlatip basina daha buyuk belalar ile imtihana sokarmis!!
Rüyada şehit görmek; Saygınlık, manevi mükemmeliğe işaret eder.

Rüyasında evine şehit gelmek;, rüyayı gören kişinin dürüst karakterini ve yakınlarının ihtiyaçlarını karşılamak için kendi ihtiyaçlarından fedakarlık ettiğini ifade eder.
evinize Allah-in bir rahmet,nimet, ve maddi manevi yukselebilmeniz icin bir firsat bir hizmet, bir yardim ve insanlik hayirli bir isin baslangici temelinin atilacagina isarettir...

Rüyada ölmüş bir değerli devlet adamını görmek onun fikir, düşünce ve uygulamalarına olan özleminizi ifade eder.
Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu dürüst, mert, değerli, adam gibi adam, insan gibi insan bir kişi idi.
Rüyanız Dünyadaki yozlaşma, ikiyüzlülükler karşısında Rahmetli Yazıcıoğlunun niteliklerine olan özlemnizi ifade etmekte ve onun kisiliginde birisi ile tanisacaginiza da isarettir..

Siz içinizde enerji büyüme ve gelişme azmi ve kendine güveni olan ozunde guzel bir insansiniz!!
Hayatta ne kadar verirseniz Hayat da size o kadar geri veririr..
Tahsilli mevki,makam Sahibi olmak istiyorsaniz..
eline beline diline sahip olursan hem Hak Huzurunda hem de gönüllerde yer bulursun Kardesim..
Hayirli aksamlar..

cavcav

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Hızlı yanıtınız için ayrıca teşekkür ederim. Vakit bulursanız yazabileceğiniz şeylerin diğer kısmınıda öğrenmek isterim.
Hayırlı seyirler

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
bir sey degil ama Ben bir Bilgisayar degil!ince, hassas duygusal bir insanim.. bu yazilarida klavye tek basina yazmiyor..
Ruyayi okudugumda O An ilham mi dersiniz icimde bir ses, duygu, his mi dersiniz O An bilgi, beceri, marifet, tecrube ve hissediklerimi ,kalbimden gecen seyirleri yazarim..
ama O An gectikten sonra mesela simdi yazamam.. ne diyelim Nasip, KISMET meselesi.. her kes Rabbimin Takdir ettigince hissesini almakta Hayirli geceler...

furkan35

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada şehit arkadaşı ve parti lideri görmek

Selamünaleyküm, rüyamda geniş bir arazide bulunuyorum, bu arazi askeri hazırlıkların olduğu bir alan, yanımda yıllar önce şehit olan arkadaşım var ve beraber şu an aktif olan bir siyasi parti liderinin yanına gidiyoruz, konuşuyoruz. Açıklarsanız sevinirim, yorumlarınız için teşekkür ederim. Allah razı olsun sizden.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam, rüyaniz Hayr olsun
Rüyada geniş Arazi Görmek;
aile bireylerine, gönül genişliğine,sabra tabir edilir..

Eğer gönül genişliğine, kalp huzuruna kavuşmak istiyorsan
halkın dediklerini duymamazlıktan gel…
Onların dedikodusuna iltifat etme..
Bilmez misin ki, şu halkın çoğu, Yaradan’dan bile hoşnut olmazlar, nerede kaldı senden hoşnut olsunlar…
Abdülkadir Geylani

Rüyada Şehit Görmek;
Rüyada şehit görmek kişinin toplum içindeki saygınlığının artacağına, insanlar tarafından da daha çok sevgi ve saygı göreceğine işaret eder..

Değerli Kardeşim,Elif- lam -mim ol yeter. Elif beden. Lam kelam mim - kalbin üçü bir oldumu bu inasana yeter.

Rüyada şehidlerden birinin diri olduğunu görmek;
o görülen şehidin takip ettiği yol ve tutumun insanlar arasında devam edeceğine işarettir.

Rüyada bir şehidin hayatta olduğunu görmek, Allahu Teâlâ’ya yakınlığa ,rahmet ve gufrana, cennet, nimet, hayır ve bereket, feyz-ü felah ve saadet-i Cennete,Cenab-ı Hakk’ın rahmet ve mağfiretine mazhariyete delâlet eder.

Rüyada parti lideri görmek;

başkalarına fikirlerini kabul ettirmek veya rehberlik yeteneğini temsil eder. Bu rüya aynı zamanda yaşamın kimi alanlarında pasif kaldığınızı ve
daha aktif bir rol almanız gerektiğini işaret edebilir.

cancağzım, şehidim, bana gitme diyorsun iyi hoş söylüyorsun ama bir şeyi unutuyorsun,ben gelmeye kadir değil idim ki gitmelere kadir olayım...
O'ndan geldik,o'na döndürüleceğiz...sen ,inle ney ben dinliyeyim,ben inlersem cümle Alem seyre gelir beni...selametle..

cratec

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada şehitler görmek, istiharede rüyada şehit görmek, şehitle konuşmak tabiri.
Selamün Aleyküm. Bugün evlenmek istediğim birisi için istihare yaptım. Rüyada bir ormana giriyorum. Ormanda birkaç kişi gördüm. Bir tanesi güçlü kuvvetli idi. Ağacı yumrukluyordu. Yanlış hatırlamıyorsam eğer bırakmazsa onu döveceğimi söyledim. Ama içimden de onu nasıl döveyim, güçlü kuvvetli diye düşünüyordum. Neyse sonra ağacı kesmeye başladılar. Ben de bir binaya girdim. Sonra giriş tarafına baktım ve birkaç kişinin geldiğini gördüm. Arapların kıyafeti olan entari vardı üstlerinde. Bazıları mavi bazıları da beyaz giymişti. Ancak hafiften kirlilik vardı kıyafetlerinde. Ya onlar söyledi şehit olduklarını ya da ben anladım. Ağaçların kesilmesinden dolayı üzgünlerdi. Orada yaşadıklarını, ağaçlar kesilince kalacak yer kalmadığını söylediler ve gittiler diye hatırlıyorum.

Sonra bir odaya girdim. Arkamı döndüm baktım. Yanlış hatırlamıyorsam odanın dışında oradan geçen 2 3 kişi daha gördüm ve "şehitler" diye bağırdım. Sanki gerçek hayatta gören birisinin gördüğü gibi bir halet vardı üstümde. Biraz korku, biraz heyecan falan. Bunu duyunca kaçtılar. Odanın karşısında aşağı kata inen merdiven vardı. Birden başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın birkaç kişi ile o merdivenden çıkıp geldiğini gördüm. Siyah takım vardı üstünde. Bana yaklaştı ben de ona doğru gidiyordum. Ancak titriyordum ve sağ elimin başparmağını kaldırarak titreyerek şehit gördüm diyordum. Niyetimde ona sarılmak vardı ve sarıldım. Şefkatli bir şekilde davrandığını hatırlıyorum. Sonra odanın dışında yine yanlış hatırlamıyorsam bir iki kişi gördüm. Onlara da işaret ettim ve bakın dedim. Ancak onlar yine kaçtı. Bir tanesi beyaz entari giyimli normal bir insandı. O da kaçtı ve merdivenin önündeki odaya girerek pencereden atladı ve intihar etti. Şehit ise kaybolmuştu zaten. O odada mı başka bir yer miydi hatırlamıyorum kanepede biri yatıyordu. Üstünde yorgan vardı. Yorganı çekip baktım. Ölü gibi duruyordu. Ancak ölü değildi sanki diye hatırlıyorum. Yanlış hatırlamıyorsam uyandırmak için uğraştım. Ondan sonrasını hatırlamıyorum ve uyandım.

Allah razı olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam haydi hayırlısı Ya Hu...
"Bugün evlenmek istediğim birisi için istihare yaptım.

"Rüyada bir ormana giriyorum"
Evlilik Ormana girmek gibidir ;yol yordam usul ,adap,bilmek ,beklenmeyen her şeye karşı hazırlıklı ,hazır olmak o işe ait incelikleri bilmek gerekir..

Rüyada orman girmenin görülmesi ;
feyiz ve berekete işarettir. Bazen de Orman korku ve zahirde yalnızlığı, batında kafa ve içinizdeki kalabalıklığı ,kafa karışıklığına tabir edilir.

"Bir tanesi güçlü kuvvetli idi. Ağacı yumrukluyordu"
beden kafesinizin içinde mahpus tuttuğumuz rûhunuz yumrukluyor......

"Ama içimden de onu nasıl döveyim, güçlü kuvvetli diye düşünüyordum"
Nefis ile Ruhun Çatışması ..hangisi daha kuvvetli Hangisini daha fazla beslerseniz o kazanır......

Rüyada ağaç kesmek;
hayırsız yola işarettir. ağaç görülmesi sağlığa, mutluluğa delildir.“İNSAN AĞAÇ GİBİDİR, YEŞERİRDE KURUYABİLİRDE”

Rüyada Şehit Görmek;
Rüyada şehit görmek kişinin toplum içindeki saygınlığının artacağına, insanlar tarafından da daha çok sevgi ve saygı göreceğine işaret eder..
Değerli Kardeşim,Elif- lam -mim ol yeter. Elif beden. Lam kelam mim - kalbin üçü bir oldumu bu inasana yeter.

HAYATA DAHA GENİŞ VE HIKMET PENCERESIN'DEN BAKIN...Unutmayin "her ev penceresi kadar ışık alır"

Bir talebe (öğrenci) ilim öğrenmek için bir âlimden ders alıyormuş.
Bu talebe zamanla, artık derslerini tamamladığını zannederek hocasına;
“Hocam. Ben dersimi tamamladım. Artık bana da icazet (diploma) versen de ben de ilim öğrenmek isteyenlere faydalı olsam” dermiş. Hocası da talebesine;
“Evladım. Acele etme. Daha icazet almana zaman var” dermiş.
Gel zaman, git zaman… Bir gün bizim talebemiz, icazetini alabilmek için hocasını tekrar sıkıştırınca, hocası bu hevesli talebeye icazetini vermeye karar vermiş.

Yazdığı bir icazet namenin altını imzalamış ve kendisine vermiş;
“Bak oğlum. Henüz sana icazet vermenin zamanı gelmemişti. Ama sen acele ediyorsun. Allah işini rast getirsin” demiş ve onu uğurlamış.

Bizim “çiçeği burnunda…” yeni âlim delikanlımız, memleketine gitmek üzere yola koyulmuş. Bir akşam vakti yolu bir kasabaya uğramış.
Bakmış ki ahali (halk) namaz kılmak üzere camiye gidiyor. Kendisi de bir abdest tazeleyerek camiye girmiş.

Müezzin kamet getirmiş ve bütün cemaat “Akşam’ın farzını kılmak” için saf tutarak el bağlamış. Tabii bizim taze âlimimiz de…
“Bir de ne görsün…” İmam efendinin okuduğu ayetler hep yanlış.
Namaz tamamlanmış. Bizim âlim delikanlımız cemaatin önüne geçerek;

“Ey, cemaat…” demiş. “Namazınız olmadı. Çünkü imam efendi ayetleri hep yanlış okudu. Namazınızın iadesi (tekrarı) gerekir”
Bu çıkış, imam efendinin nefsine dokunmuş ve hemen itiraz etmiş.
“Ey cemaat… Bu delikanlı doğru söylemiyor. Ben ayetleri düzgün okudum. Ama galiba bu delikanlının benim yerimde gözü olmalı ki beni sizin karşınızda
küçük düşürmeye çalışıyor” demiş.

Cemaat, bu işe şaşmış kalmış. Hangisinin dediği doğru acaba diye düşünmüş. İmam sözüne devam etmiş;
“Ben…” demiş, “Bu delikanlı ile sizlerin huzurunda bir imtihana (sınava) hazırım.
Bu söz üzerine cemaat bizim yeni âlime dönmüşler. İlmine güvenen delikanlımız da;
“Böyle bir imtihana ben de hazırım” demiş.

İmam efendi bir yazı tahtası getirtmiş. Bizim delikanlıya hitaben;
“Yaz bakalım…” demiş. Bir ÖKÜZ (kelimesi) yaz.
Delikanlımız özene bezene Osmanlıca bir ÖKÜZ kelimesi yazmış. İmam efendi de tahtaya bir öküz resmi çizmiş. Ve cemaate dönerek;
“Bunun hangisi öküze benzedi, ey cemaat…” demiş.
Cemaat da; “Senin ki, hoca… Senin ki…” demişler.

Ve delikanlıya dönerek; “Vay… Sen bizim Hocamızın yerine göz diktin ha… Al sana, al sana… Bir iyice dövmüşler ve onu kasabadan kovalamışlar.

Talebemiz, “Per, perişan…” hocasına geri dönmüş ve;“Hocam beni affet. Ben acelecilik yaptım, senin sözünü dinlemedim” demiş
ve kendinin tekrar derse kabulünü istemiş. Hocası da ona;
“Evladım. Sen ilim biliyordun ama usul ,adap, (siyaset) bilmiyordun” demiş.

Bir müddet daha eğitim alan delikanlımıza hocası tekrar icazet vererek,“İşte şimdi istediğin yere gidebilirsin” demiş ve uğurlamış.

Bizim talebemiz zaten yolu üzerinde olan o kasabaya tekrar uğramış. Cemaatten bazıları bunu hemen tanımışlar, “Ne, o… Niye geldin buraya?” demişler.
Delikanlı da;
“İmam efendinin bir ilim adamı olduğuna inandım. Ona yardımcılık yapmaya geldim” demiş. Onlarda; “Öyleyse buyur…” demişler.

Delikanlı caminin külliyesinde (diğer kapalı alanlar) bir odaya yerleşmiş. Ve başlamış kasabanın çocuklarını okutmaya…
Bir gün gelmiş ki kasabanın çocukları eski imamlarının ayetleri yanlış okuduklarını görmüşler ve babalarına;
“Bizim imam ayetleri yanlış okuyor (!)” diyerek durumu açıklamışlar.

Cami cemaati, bu sefer eski imam dönerek;
“Bunca zamandır bize yalan yanlış ayetlerle mi namaz kıldırdın? Defol git, kasabamızdan…” diyerek bu sefer de eski imamı kovmuşlar.........
Kıssadan Hisse..Ben yazdım artık her kes ancak nasibi kadarını alır selametle...

acilangul1

cratec

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun. Sanırım henüz hazır olmadığımı söylemeye çalışıyorsunuz. Haklısınız aslında. Ancak ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Evlenirsem bir cihetten rahatlarım diye düşündüm ama biliyorum ki yanlış. Neyse Allah razı olsun tekrardan.

T

TAyibbe

Kayıtsız
Misafir
Sehit ruyasi

Rüyamda sehit olan kuzenimi gördüm 3 ay önce sehit düştü. Rüyamda yerin çok altında boş geniş bir odada, tavanı çok geniş etraf çok geniş biryer, ortada oturmuş bunun kader olduğunu anlatiyor gibiydi, çok metanetliydi. Rüyamda annesinin yaprak sarmalarını çok beğendiğini, annesinin bir büyük tabak gönderdiğini ve hergün o tabaktan yediğini söyledi, uyandım. Teyzeme gittim ve hiç sarma sardin mi, rüyamda böyle gördüm dedim. Teyzem de yapip kapidaki cocuklara oglunun hayri için yedirdigini söyledi. Oğlum çok severdi, bende yapıp kapidaki çocuklara sofra serip yedirmistim bir hafta önce dedi. Bu rüya beni çok etkiledi, bir keresinde de rüyamda gelip çok agliyordu, sehit olduğuma değil annemin üzüldugune agliyorum dedi. O gecede Teyzem haber sitesinde oglunun sehit düştüğü anın videosunu, patlama anını yayınlamışlar, onu izleyip fenalasmis ve hastaneye kaldırmışlar, bunlar tesadüf mu?

harekat42

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Şehit arkadaşımla rüyamda konuştum

Selamün aleyküm değerli din kardeşlerim. Ben bazı iftiralardan dolayı açığa alınmış bir memurum Rabbimin izniyle inşallah mesleğime geri döneceğim. Bugün öğlen namazını kıldıktan sonra kanepede biraz içim geçti ve bir rüya gördüm.

Rüyamda beraber çalıştığım ve Diyarbakır Sur operasyonunda şehit olan çok sevdiğim arkadaşımı gördüm. Otobüs durağında bekliyordum ve önümde yürürken karşılaştık. Sonra başıma baktı ve elimi başıma attığımda beyaz namaz takkemin olduğunu gördüm ve şaşırarak başımda unutmuşum diyerek çıkartıp cebime koydum. Ardından beraber evime geldik. Ben sıkıntımı anlattım o da dinledi beni ve konuştuğunuda hatırlamıyorum. Sonrasında bana kabı açık olan büyük tabletlerden olan bir çikolata verdi onu aldım ve yanıma koydum. Sonrasındada telefonum çaldı ve uyandım. Uyandıktan sonra şehit olan arkadaşım olduğunu hatırladım ve hemen ruhuna Fatiha okudum. Evet sayın hocam. Rabbim inşallah hayra çıkartır. Benim bu rüyamı yorumlayabilirmisiniz . Bugün allak bullak oldum. Saygılarımla Rabbim bütün müslümanların yardımcısı olsun.

K

Kayıtsız Üye

Kayıtsız
Misafir
Ben de Rüyamda elini öptüm Muhsin Yazıcıoğlunun. Allah onun ve onun gibilerin yolunda şehit olmayı nasip etsin hepimize...

Üst Alt