• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada sarma görmek

hira61

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleykum
MRB ben bi tanıdığım için yani çok değer verdiğm ve bunun kendisinn haberi olmadığı bir arkadaşım için bayan arkadaşımı istihareye yatırdm ve arkadaşım hayırlı ise yeşil hayırsz ise siyah göster diyerek namaz ve dua ederek yatmış ve rüyasında çimen yeşili sarma görmüş hayr olsun inşallah yorumunz nedir acaba? iyi günler hayırlı cumlar..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam kardesim...HAYIRLI CUMALAR..
Başkası adına istihare yapılır mı?
Yazar Mehmet Paksu “Başkasının adına istihare yapılır mı? Ben birisinin adına istihare yaptım ama rüyada bir şey göremedim” diyen okurun sorusunu şöyle yanıtladı:

İstihare Allah’tan hayır dilemek demektir Yani yapılacak bir işin iyi mi kötü mü olduğunu anlamak ve kalbinin o meseleye yatışmasını Allah’tan dilemektir.

Ama istihareden önce istişare yapılması o konu hakkında başkasının görüş ve düşüncesinin alınması gerekir. Peygamberimiz “İstihare eden kimse zarar görmez istişare eden pişmanlık duymaz iktisatlı yaşayan da geçim sıkıntısı çekmez” buyurmuştur.

İstihare Peygamberimizin tavsiye ettiği bir duâ şeklidir. Peygamberimiz Sahabilere Kur’ân’dan bir sûre öğretir gibi istiharenin yapılışı ve duasını öğretirdi İstihareyi yaptıktan sona kalbi hangi tarafa yönelirse ona göre davranmalıdır. Gerektiğinde istiharenin 7 sefer tekrar edilmesi tavsiye edilmiştir.
Ama tekrar etmeye zaman yoksa “Allah’ım hakkımda hayırlı olan ne ise onu nasip et Beni kendi halime bırakma” Bazı kitaplarda istihare duasından sonra o niyetle rüyaya yatılması da geçer Sünnetin kendisinde böyle bir şey olmasa da bir sakıncası yoktur.

Ama başkası adına istihareye yatılması diye bir uygulama Peygamberimizin zamanında ve sahabe döneminde yoktu.
Daha sonra bazı tasavvuf ehli arasında yaygınlaşmıştır. Bunun yerine en isabetli olanı kişinin kendisinin bu sünneti yapması ve Allah’tan bizzat kendisinin dilekte bulunmasıdır..

Cunku icinde bulundugunuz ruh halini ve bilincaltini anca kendisi bilir..
Istiharede gorulenin yaninda hissediginiz hislerde cook onemli...
Ben kendim icin kendi kararlarim icin bir cok kez istihare yaptim ama KIZIM icin hic yapmadim O hep kendisi yapmis ben ise Onun istiharesini
en guzel ve dogru sekilde yorumlamaya calismisimdir...
bir sey daha dikkatimi cekti istihare yapmak istediginizde ruhunuz ve bedeninizde huzur ve sukunet ve teslimiyet olmali.. yoksa o gerginlikte kildiginiz istihareye
O An ki duygu ve dusunce ve bilincalti etkilendiginiz gunluk olaylarda karisabilir...
Yatarken onu mu bunu mu gorecem.. ins.. yesil gorurum diye kendinizi sartlandirmayin..
Rahat birakin kendinizi herseyden arinin.. Allah a iman edip hakkinizda en hayirlisini verecek isaret edecek gosterecek O biliyor ilk once buna kendinizi inandirin...
yoksa ruyalariniz da karisik olarak ruh haliniz gibi yansiyabilir...

Hayirdir insallah...
Yaprak sarması ve her çeşit dolma sürekli rızka, hayatı katlanılır kılan meşru yol ve yöntemlere, monotonluktan kurtulmaya ve rızka, kısmete delalet eder.

hira61

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun

ALLAH RAZI OLSUN İYİKİ BU SİTEYE KATILDIM COK SAOLUN..vvcc..duaa..

Üst Alt