• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada sakal görmek

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada sakal görülmesi değişik şekillerde yorumlanmaktadır.

Bir kimsenin rüyasında sakalının çok uzadığını görmesi; o kimsenin keder sıkıntı borçlanma ve pişmanlık gibi üzüntü veren şeylerle karşı karşıya kalacağına yorumlanır.

Rüyanızda sakalınızdan aşağıya doğru çekildiğinizi görmeniz; ecelinizin yaklaştığına ve ömrünüzün bittiğine işaret eder.

Rüyanızda sakalınızın bir kısmının koparılıp yerinin boş kaldığını görmeniz; öyle pek hayra alâmet değildir.

Bir kimsenin rüyasında sakalının kesilmiş olduğunu görmesi; o kimsenin dini yönden biraz ihmalkâr olduğuna bir kimsenin rüyasında sakalının tıraş edildiğini görmesi; o kimsenin eğer hasta ise şifa bulup iyileşeceğine eğer borçlu ise borcunu ödeme imkânı bulacağına ve eğer bir sıkıntısı varsa o sıkıntının geçeceğine yorumlanır.

Bir kimsenin rüyasında sakalını dişleriyle çiğnediğini görmesi; o kimsenin akılsız birisi olduğuna kişinin rüyasında sakalını ısırmadan ağzına soktuğunu görmesi; o kimsenin bir şeyden dolayı pişman olacağına ve bir nimete de şükür edeceğine delalet eder.

Bir kimsenin rüyasında sakalının kendiliğinden döküldüğünü görmesi; o kimsenin ani bir şekilde öleceğine delalet eder.

Bir kimsenin rüyasında sakalına güzel kokular sürdüğünü görmesi; o kimsenin işlerini düşünerek yapacağına işaret eder.

Rüyanızda bir başkası tarafından sakalınızın tarandığını görmeniz bir kimseden size bir hayır isabet edeceğine kişinin rüyasında kendi sakalını tarayıp süslediğini görmesi; o kimsenin işlerinde doğru ve dürüst hareket ettiğine işaretle tabir olunur.

Bir kadının rüyasında kendisini sakallı görmesi; yedi şekilde yorumlanır.

Bunlar da: Eğer hamile ise bir erkek çocuk doğuracağına eğer hamile değilse hiç çocuğu olmayacağına eğer çocuğu varsa bir yere başkan olacağına eğer dul ise evleneceğine eğer evli ise dul kalacağına kendisine keder isabet edeceğine ve ahlâksızlık yapacağına işaret eder.

Sakalı taramak ve güzel koku sürmek hayra ermeye, birinin sakalını taramak o kimseden hayır görmeye, Kızıl sakal - beyazla karışık olursa- fitneye veya sakal diplerinin kızarmasına, Bamteli ( sakalın dudağa bitişik olan kalın telleri) evin hanımı yahut hizmetçi kadına, yardımcıya; bir şey için harekete geçmeye, Sakalın ağarması uzun ömre ve sünnete uymaya, Sakalı boyamak yahut kına yakmak yoksulluğunu veya amelini gizlemeye, boya ve kına tutmaz ise, gizlemek istediği şeyin açığa çıkmasına, Sakalı güzel koku yahut uygun bir şeyle yağlamak, akmaz ise zinete, akarsa gam ve kedere, Saç ve sakalı ıslatıp sularını akıtmak başkalarının sırrına, onların da kendi sırrına muttali olmasına, Sakalın altını yahut ensesini tıraş ettiğini görmek borç ödemeye işaretle tabir olunur.

aved1604

Kurallara Uymadı
Üyemiz
rüyada sakal görmek

SELAMÜN ALEYKÜM

Dün gece rüyamda yanağımın sağ ve sol tarafında faule benzeyen şekilde sakal bırakmışım aynada faullerime göre uzunluğunu kıyaslayarak düzeltmeye çalışıyorum.
Bu rüyayı yorumlarsanız sevinirim şimdiden sağolun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam kardesim Sizi uzun zamandir Ruyalarinizdan az bucuk taniyorum..
Ne tevvafuk tur ki her bir ruyaniz Sizin,nefis ile Ruh Duygularınız ile mantığınız arasında hep sıkışıp kaldığınızi fark etmekteyim..
yanlış anlamayin artik , sağcı solcu kalmadı zaten ..
iyi,kötü Hak ile Batil var sadece..
Siz hangi saftasiniz ve Hangi Safta kader ve kismettinizi aradiginiza isarettir..
Artik bu noktadan sonra Nereye gideceğinize karar verin..

"yanağımın sağ ve sol tarafında faule benzeyen şekilde sakal bırakmışım aynada faullerime göre uzunluğunu kıyaslayarak düzeltmeye çalışıyorum."

Olgunlaşacak, başkalarının kararlarina saygi ve anlayışla karşılamayı öğreneceksiniz.
Sakalın şekli açısından entellektüel insanların bakış açılarına uygun yaklaşımlar sergileyeceğinizi isarettir Allahu Alem..
Hayirli gunler..

HayalCAH

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Sakal Görmek

Rüyada sakal çıktığını görmek, rüyada sakal görmek yorumu.
Selamünaleyküm,

Rahman ve rahim olan rabbimizin rahmeti üzerimize olsun.

Bismillahirrahmanirrahim

Rüyamda çene kısmımda yaklaşık 1 tutam civarında sakalımın çıkmış olduğunu görüyorum;lakin biraz çenemin sol kısmında yok sağ kısmında sakal mevcut.

( Normalde de şu an çene kısmımda sakal mevcut az bir miktarda :) )

Selam ve dua ile...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun
Rahman ve rahim olan rabbimizin rahmeti üzerimize olsun.
Bismillahirrahmanirrahim

İmam Cafer Sadık r.a Rüyada sakal görmenin dokuz tabiri vardır
1-Kılıç-söz
2-İzzet-ikram
3-Makam-Mahmut
4-Dış görünüş-ihlas
5-din ile sinanma-iman
6-İyilik-imtihan
7-Evlilik-nefis
8-Evlat-anne baba
9-Saygı görmek-riya

Rüyada Kendini Sakallı Görmek;
olgunluğa, kişinin makam ve mevki sahibi olmasına, karakterinin güzelliğine, izzet ve ikram görmesine işarettir..

"çenemin sol kısmında yok sağ kısmında sakal mevcut"
"Veren el, alan elden üstündür"................
selametle..

Kasım K.

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada sakalının olmadığını görmek

Selamın aleyküm,

Normalde sakallı biriyim. Ancak rüyamda kendimi sakalsız gördüm. Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr Olsun
Rüyada sakallı birinin,kendisini sakalsız görmek;
Kendisinin,Peygamberimize layık ümmet olmadığını hissediğine yorumlanir..

O En Güzel Örnektir!
Peygamber efendimiz, çocuklarına karşı en güzel baba, torunlarına karşı en şefkati dede, hanımlarına karşı en hayırlı eş, ümmetine karşı da en güzel modeldir. Bizler her hususta efendimizi kendimize örnek alırız.

Çünkü o bizim rehberimiz, önderimiz, kılavuzumuzdur. Onun gibi yaşar, onun gibi güler, onun gibi yer, onun gibi içeriz.Sevgiyi, kardeşliği, birlik ve beraberliği, kaynaşma ve dayanışmayı, kula kul olmamayı O’ndan öğrendik.

Yetimi sevmeyi, ona kol - kanat germeyi, komşumuz aç iken tok yatılmayacağını O’ndan öğrendik.cennetin anaların ayakları altına serildiğini o’ndan öğrendik.

Müslümanlığın şartının sevmek olduğunu, kin, nefret, haset ve adavetin en büyük günahlar olduğunu O’ndan öğrendik.
Hiç kimsenin doğuştan günahkâr ya da toleranslı olmadığını, herkesin ancak dünyadayken yaptığının karşılığını alacağını O’ndan öğrendik.

En güzel mirasın edep ve güzel ahlak olduğunu, Irki bir üstünlüğün yok olduğunu, doğuştan bütün insanların kardeş olduğunu O’ndan öğrendik.
Sıdkı, sadakati, emaneti gözetmeyi, kul hakkı yenilmeyeceğini O’ndan öğrendik.
Affetmeyi, kin gütmemeyi, merhamet etmeyi O’ndan öğrendik.

RABBİM O’NA LAYIK ÜMMET OLMAYI NASİP EYLESİN!
Amin…

acilangul1

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada sakal görmek, rüyada sakal sıvazlamak.
Selamün aleyküm abla bir rüya gördüm Rabbim hayırlara getirsin inşallah...

Abla rüyamda yolda yavaş yavaş yürüyorum. Yürürken elimi sakalıma atıyorum ki, şu anda sakallı değilim. Oldukça uzamış çene kısmından sakalımı tutup karşıma doğru sıvazlıyorum. Şaşırıyorum bu kadar sakallı olmama aynaya gidip bakıyorum uzamış özellikle de çene kısmında aynaya bakarken yine çene kısmından tutup karşı tarafa doğru sıvazlarken uyandım. Tabiri nedir ablacım???

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr Olsun

Rüyada Kendini Sakallı Görmek;
olgunluğa, kişinin makam ve mevki sahibi olmasına, karakterinin güzelliğine, izzet ve ikram görmesine işarettir..
Bazende kimsenin rüyasında sakalının çok uzadığını görmesi; o kimsenin keder sıkıntı borçlanma ve pişmanlık gibi üzüntü veren şeylerle karşı karşıya kalacağına yorumlanır....

Dünya imtihan dünyasıdır. İnsan her şekilde imtihandadır aslında. Bazen bizim kendimiz için hayır gördüğümüz şeyde bile bir şer saklıdır ve yine bizim için sınavdır bu. Ama önemli olan o sınavı güzel bir şekilde sabırla ve tevekkülle atlatabilmek..
Dünya imtihan dünyası. inşallah sizde başarıyla geçersiniz bu sınavdan. önemli olan derdin kimden geldiğini bilip sabır ve tevekkül göstermek. bu derdin en büyük ilacı tevekkül tevekkül tevekkül ,sabır dualarımdasın..Selametle..

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun ablacım inşallah cümlemiz başarıyla geçer bu sınavdan ben almam gerekeni idrakimce aldım. Allah senden razı olsun ablacım inşallah dünya'da da ahirette de bütün duaların dileklerin hakkında hayırlı bir şekilde kabul olur. Dilerim Rabbim'den seni evlatlarını ve aileni cennette Peygamber Efendimize (s.a.v.) komşu eylesin. Allah'a emanet ol ablacım...

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Rüyada kadının yüzünde sakal çıkması....

Selamun aleyküm ablacım,
Bugün gördüğüm rüyamda, sakalımın çıktığını gördüm, çok gür değildi ama biraz uzundu...
Bir de ben buğday tenli olduğum için yüzümdeki küçük tüyler koyu değil ama siyah çıkıyor ya, rüyamda diyorum ki; bu küçük tüyler sakal gibi büyümüş, sakal olmuş diyorum...dfgtn dfgtn
(Sanırım sözlerimin dinlenmesi için son çare sakal bıraktım galiba...dfgtn sırıtık.:, )
Tabirini merak ettim doğrusu.. sırıtık.:,
Allah'a emanet olasın..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykümselam, Rüyanız hayr Olsun..
Rüyada kadının yüzünde sakal çıkmasının farklı ,farklı yorumları vardır.
Rüyada kadının sakal çıkardığını görmek;
- o kadının erkekleşmesine ve Hormonal Rahatsızlıklara delâlet eder..
-gerçek hayatında, yakınında dost gibi görünüp aslında düşmanın olan kimi kötü karakterli kimseler olduğu gösterirken, zamanında onları tespit edip, gerekli önemleri alman gerektiğini, aksi takdirde iyileşmeyecek yara veya telafisi mümkün olmayan zarar göreceğinizi simgelemektedir.
-kadınlığını ,anneliğini bil,ağır ,edepli ol yerini, haddini bil hürmetkâr ol yoksa keder, sıkıntı gelir..
EŞYANIN İNSANIN ,TABİATINA .FITRATINA AYKIRI DAVRANMASI KENDİNE ZULÜMDÜR..
FITRATA UYGUN HAYAT KUR’ÂNİ HAYATTIR........
kendine gel kendine sen bir Annesin....selametle..

Üst Alt