• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada pırlanta görmek

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
islami rüya tabirleri islami rüyada pırlanta görmek, rüyada pırlanta yüzük görmek, rüyada elmas görmek, rüyada pırlanta kolye görmek, rüyada pırlanta taş görmek,rüyada değerli taş görmek

Rüyada pırlanta görmek, genel olarak iyiye yorulmaz.

Rüyada çok sayıda pırlantası oldugunu görmek, fakirlige işaret eder.

Kirmani'ye göre; rüyada pırlanta ile süslü mücevher görmek erkek için keder, kadın için ferahlık ve sevinçtir.

Rüyada pırlanta taşı görmek veya pırlanta taşlı bir yüzük veya pırlantalı herhangi bir ziynet süs eşyası takınmak, çok pahalı bir hediye alacağınıza işaret eder.

Bir kimsenin rüyasında pırlantadan yapılmış herhangi bir mücevher görmesi; o kimsenin İtibarının gün geçtikçe artacağına ve daha çok sevileceğine işaretle tabir edilir.

Elmas ve pırlanta görmek; mağrur ve kibirli, görünüşünden başka hiç bir meziyeti olmayan muzır, eziyet eden, debdebeye, gösterişe meyilli bir kadın ile tabir olunur. Bir elmas yüzük alıp parmağına takan, böyle bir kadınla evlenir.

Yüzüğü parmağından çıkarıp birine veren; karısını boşar. Kadın başkasıyla evlenir. Lekesiz parlak taş; güzel kadına, lekeli ve donuk elmas ise; çirkin kadına delalet eder.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...
İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.

Rüyayı gören kişinin yaşı, medeni hali, cinsiyeti, O An içinde bulundugu maddi ve manevi durumu mutlaka göz önüne alınmalıdır.

Zaman zaman başkaları ile ilgili rüyalar da görebiliriz; bizi hiç ilgilendirmeyen bir rüya, bir başka yakınımızı ilgilendirebilir.

Bu nedenle, her rüya aynı şekilde tabir edilemez..

Aynı rüyayı farklı kişiler farklı mekan ve konumlarda gördüklerinde tabirleri de farklı olacaktır.

Bundan dolayı da, rüya yorumu özünden bir şey kaybetmese bile, yansıması farklı olabilir…

Rüya ile amel edilmez. Rüya ve ilhamla elde edilen bilgiler dinin bir emri gibi kabul edilmemelidir.

Görülen rüyaları esas alarak hayatını ona göre düzenlemeye kalkışmak yanlıştır. Çünkü rüyaların doğruluğunu ölçmek ve tesbit etmek mümkün değildir.

Rüyalarda çeşitli hikmetler vardır. Kimi için bir müjde, kimi için bir ikazdır. Kur'an-ı kerimde rüya ve tabiri ile ilgili bilgi vardır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Güzel rüya müjdedir.) [İbni Cerir]
(Salih rüya rahmani, karışık rüya şeytanidir.) [Buhari]
(En doğru rüya seher vakti görülendir.) [Beyheki]
(Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası ekseriya yalan çıkmaz.) [Müslim]
(Sözü doğru olanın, sadık kimselerin rüyası da doğru çıkar.) [Buhari]
(Gündüz görülen rüyalar doğru çıkar.) [Hakim]
(Kötü rüya gören kimseye söylemesin, şeytandan da Allahü teâlâya sığınsın.) [Müslim]
(Rüyasında hoşa gidici güzel şeyler gören, görüşü isabetli salih birine anlatsın! O da hayra yorsun!) [Beyheki]
(Rüya, tabir ilmini bilen bir dosta veya akıllı bir zata anlatılmalıdır!) [İ.Ahmed]
(Rüya nasıl tabir edilirse, öyle çıkar. Bunun için rüyanızı nasih veya âlime anlatın!) [Hakim] [Nasih, insanlara iyilik tavsiye eden, kötülükten sakındıran, nasihat eden kimsedir.]

Azreal's Tear

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Pırlanta

Herkese hayırlı akşamlar. Bu foruma üye olmamın yegane sebebi, 2 gün önce gündüz vakti görmüş olduğum bir rüyanın nacizane bilgilerinizle yapılabilecek, ufakta olsa bir yorumundan öte değil. Yaklaşık bir senedir istanbul'un eyüp ilçesinde yaşıyorum ve neredeyse her sabah ofise gidebilmek için eyüp sultan caminin yanından ve dolayısıyla mezarların olduğu bölümden sabah-akşam geçmiş oluyorum. Her geçişimden gönlümüzden geçen dualarımı şimdiye kadar hiç eksik etmedim orada yatmakta olan Allah'ın dostlarına. Allah'ın selamını bir şekilde hep göndermek istedim ve karşılığından da hiç bir şey beklemedim zira, bekleyeceğiniz şey Allah'ın dostundan değil, sadece Allah'tan geleceği için ve sadece sadece belki onların yüzü suyu hürmetine kabul olabileceğinden ben sadece dua ettim tüm oradakilerine ve hatta kainattakilerine. Çok fazla uzatmak ve zamanınızı almak istemem. Hemen rüyama geçicem. Bu bilgileri vermemin sebebi, gece vardiyamdan döndükten sonra sabaha karşı eve gelip uykuya daldım. Rüyamda her zaman işe geçerken geçtiğim eyüp sultan caminin dibindeki mezarlıktaki taştan yoldan geçiyordum. Fakat hava karanlıktı ve ay ışığı tam su birikintisine vuruyordu. Tam mezarların başladığı yerde ve su birikintisinin önünde duraksadım. Hiç tanımadığım 1-2 kişi konuşmadan parmaklarını uzatmış, mezarlarlığın köşesinde ki duvarı işaret ediyorlardı. Gayri ihtiyar döndüm ve işaret ettikleri duvara yaklaştığımda bir çıkıntı olduğunu gördüm. Çıkıntıyı çıkardığımdan içinden 2 avuma sığacak büyüklükte, kocaman bir pırlanta taşı çıktı. O kadar güzel parlıyordu ki. Tam bana gösterenlere döndüğümde çoktan gitmişlerdi ve ben bir anda uyandım.

Merak ettiğim, bu tür bir rüya neye hayrolur. Eklemek istediğim, bu sıralar Allah'ın da izniyle bir umutlar yeşeriyor kalbimde. ramazan ayında çok uzun yıllardan sonra tam oruç tutmamı dahi nasip etti ve sanki her şey düzene giriyormuş ve de girecekmiş gibi. Acaba bu nasıl yorumlanabilirdi. Şimdiden yorum yapacak tüm arkadaşlara canı gönülden Allah razı olsun.

YÖNETİM/EDİT: https://www.islamiforumlar.net/ruya-yorumlari-bolumu/31383-ruya-yorumlari-hk-onemli-duyuru.html

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
hayırlı akşamlar Hayirdir insallah..
Allah Sizden RAZI olsun ne guzel bir muhitte her gun Hak dostlarina hediyeler vererek gununuze basliyorsunuz..
O pirlantalarda Allahu Alem Size Onlardan bir hediye olmasin....
Pırlantanın işlenmeden önceki ham haline elmas denir.
Elmas kıymetli taşlar arasında en eski olanıdır.

Allâh, her bir insanı, bir gaye, ve bir amaç için yaratmıştır; ki kişi, ancak, o yaradılış,gayesindeki hedefe, yoğrularak-yontularak,
terbiye olarak ulaşması ,kalbinizin yeşermesi ve Allah-in lutfu ile Hamliktan cikip yoğrulmaniza isarettir.. Allahu alem..
Selametle...

"Ey ! Şeref nûruyla, yoğrulan insan;Seni boş yere mi, kıskandı şeytan?
Nedir bu gafletin, nedir bu isyân? Gör.. O kabristana, hele bir gir de;
Baş kaldıran var mı, bir tek kabirde ...

Bilsen ki; bir gönül gözün var senin,Îmânla yıkanmış özün var senin,
Taa.. Kâlû Belâ’da, sözün var senin;
Gör.. O kabristana, hele bir gir de;Cehennem nârı var, nice kabirde..."

Sedefyağmuru

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Elmas görmek

Selamın aleykum rüyamda eski ve belli bir yaşantı geçmişi olan büyük bir evdeyim, yerde duran bir Elmas vardı, o elması elime aldım o evde yaşayan benden büyük olan bir adam yanıma geldi. varlığını bana hissetttirdi benimle birlikte gittiğim yere geldi. Şimdiden teşekkür ederim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleyküm selam Rüyaniz hayr olsun
Rüyada ev görmek;
kişinin dünyası ve günlük yaşamı ile ilgili haber verir.

Rüyada elmas yüzük görmek ;
iki farkli yorumu vardir..iyidir, güzel olayları müjdeler. Rüyasında elmas gören kişinin fakir ise bolluk, berekete kavuşacağına, zengin ise daha da zengin olup,
hayır işleri yapacağına yorumlanır.

ikinci yorumu;
gerçek hayatınızda dış görünüşünüz yada davranışlarınız konusunda bilgi verir.
Görünüşünüzde abartıya kaçmanız yada gösterişli davranışlarınız yüzünden bazı kısmetleri kaçırdığınızı, daha mütevazi olmak gerektiğine yorumlanır..

Rüyada elmas bulmak ;
hayatınızda bazı iç çatışma ya da sizi huzursuz eden sorunu çözmek için çalışıyor olduğunuzu gösterir.
Bunun bir başka anlamı kendinizi savunmak zorunda hissettiğiniz bir durumla karşı karşıya olduğunuzu ancak kime karşı ve nasil savunacağınızı bilmediğinize yorumlanır...
Selametle

Güzellik; sadece güzel olan şeylerde değil, Güzel görmek istediğin herşeydedir...

Elmas nasıl yontulmadan kusursuz olmaz ise ; insan da acı çekmeden olgunlaşamaz...

Üst Alt