• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

rüyada peygamber efendimizin kabrini görmek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kimya

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm kardesim. Rüyamda peygamber efendimizin mezarinin yanindaydim ve acele ile ellerimi acip fatiha süresini okumaya basladim, babamin mezarinida oraya getirmisler ve mezar tasinin üzerinde babamin yeniden dirildigini görüyorum, mezar tasina sarildigimda babamin canli bedenine sarildigimi farkettim, aslinda ölü ama yeniden dirilmis. Gözlerime inanamiyor ve saskinlik icerisinde peygamber efendimiz icin fatiha suresini okumaya devam ettim. ALLAH razi olsun kardesim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam Hosgeldiniz kardesim..
Bu ne guzel lutuf yine Peygamber efendimize YAKIN olmussunuz..
bu ruyalarin hikmettini ve neden size gosterilme hikmettini bu coban anliyamiyor!ama muhakak ki bir SIRRI hikmeti vardir..

Rüyada Efendimizin Kabrini Görmek;
Mübarek kabr i şerifin, içeriye girmeden, dışarıdan ziyaret ettiğini görmek, Peygamber Efendimizin şefaatine nail olmak için ibadetini sıklaştırmasına ve
Peygamberin yolunu takip etmede Allah'ın rızasını kazanmak da Sevgili peygamber efendimizin
sünnetini yani Hadisleri bilmeye, öğrenmeye ve öğrenmeye bağlı olduguna delalet eder.

"mezar tasina sarildigimda babamin canli bedenine sarildigimi farkettim aslinda ölü ama yeniden dirilmis"
sizin icin ölmüs,umudunuzu yitirdiginiz,bir guzelik, sevinc ins.tekrar Allah-in izni ile canlanacak ve yeserecek seklinde yorumlanir..
Hayirli aksamlar kardesim..

Kimya

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
ALLAH razi olsun kardesim. keske o SIR'ri cözebilsek ama belkide zamanla daha netlesir hersey. ALLAHIN rahmeti üzerinizde olsun insallah.

çetin99

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
peygamber efendimizi kabrini görmek

Selamün aleyküm, rüyamda efendimizin kabrini gördüm. Başında birkişi şöyle diyor; Peygamber efendimiz burada kabirde ama o burada ölü değil yaşıyor, salavatı şerife okuyunuz. Bizlerde salavat getiriyoruz, o sırada efendimizin kabirde mübarek başlarının üstünü gördüm. Kısa saçlarının üstarafı seyrelmiş bir halde idi. Dogrusunu ALLAH bilir bu rüya ile yorumunuzu rica ederim. Allaha emanet olun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleyküm Selam Rüyaniz Hayr olsun zaten rüyada Peygamber efendimizi,görmek her zaman hayırla yorumlanir..
hayırdir ruh haliniz biraz üzgün ve umutsuz sanki..ama merak etmeyin Allah-in izni ile bu sıkıntıların akabindeki rahatlığa, nimetlerin artmasına yorumlanir..
rüyada Peygamber Efendimiz'i görmek ; gamdan sonra feraha, bir sıkıntının akabindeki rahatlığa, nimetlerin artmasına ve bir müjdenin habercisidir..Rabbim yar ve yardımcınız olsun.

Mübarek kabr i şerifini ziyaret ettiğini görmek, Peygamber Efendimizin şefaatine nail olmak için ibadetini sıklaştırmasına ve
Peygamberin yolunu takip etmede Allah'ın rızasını kazanmak da Sevgili peygamber efendimizin
sünnetini yani Hadisleri bilmeye, öğrenmeye ve öğrenmeye bağlı olduguna delalet eder.

Salavat nedir ? Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed ve onun soyundan gelenlere saygımızı göstermek için okunan duaya salavat denir.
Kuran’ı Kerim’de Allah ve meleklerin Hz. Muhammed’e salâvat okuduğu belirtilerek, inanan kişilerin de ona salâvat ve selâm okumaları öğütlenir.
salâvat-ı şerife, “Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed”

Bir kimsenin rüyasında salavat getirdiğini görmesi; acele yapmak istediği bir şeyi şiddetle istemesine rağmen, işin yapılabilmesi için sabra ihtiyaç olduğuna işaret eder.
Gördüğün rüya, gerçek yaşamında ani bir değişikliği işaret ederken bu değişikliğin hayırlı olacağını müjdelemektedir.
Rüyada salavat getirmek ;gerçek hayatta sevgi ve güvenin olduğu günlerin müjdesidir. Bu dönemde büyük mutluluklar yaşayacağınızı simgeler.

Rüyada Nebiyy-i Zîşan (s.a.s) efendimiz üzerine salat ve selam getirdiğini görmek, Allah indinde makbuliyete, çok ecir ve hayra ve akıbetin güzelliğine, şefaat-ı Nebiye işaret eder.

Rüyanız Hayır ve mubarek Olsun!bu ne Tevvafuk yarin aksam Mevlid kandili..bununla da ilgili olabilir..
Allahumme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed

baybars

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada peygamber efendimizin mezarını görmek

selamünaleyküm
sayın admin daha önceki peygamber efendimizi (sav) mezarı görülen rüyaların yorumlarını okudum. Bende yaklaşık 8-10 ay kadar önce peygamber efendimizin (sav) mezarını gördüm. Yalnız rüyamda şöyle bir olay gerçekleşti dışardan bakıyorum pencereye tam yaklaşıp parmaklıklara elimi uzattığım anda sanki kolumu elektrik çarpmış gibi hissettim ve o an uyandım acaba hikmeti nedir saygılarımla Allaha emanet olun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Mübarek kabr i şerifin, içeriye girmeden, dışarıdan ziyaret ettiğini görmek, Peygamber Efendimizin şefaatine nail olmak için ibadetini sıklaştırmasına ve

"dışardan bakıyorum pencereye tam yaklaşıp parmaklıklara elimi uzattığım anda sanki kolumu elektrik çarpmış gibi hissettim "

maddî ve mânevî âleminizdeki farklilik..
Bilerek ya da bilmeyerek birbirimizi incittiğimiz şu günlerde bilginizden ve duygularından henüz emin olmadiğiniz hic bir ciddi konuda günlerde karar vermeyin!!selametle.

tubadalları

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada peygamber efendimizin mezarını görmek rüyada peygamber efendimizin kabrini ziyaret etmek rüyada peygamber efendimizin türbesini görmek

Selamünaleyküm.
Ben 2005 yılında evleneceğim kişiyi Rabbim'den rüyamda göstermesi için hep dua eder dururdum. Bigün sabah ezanından önce rüyamda Peygamber efendimizin(s.a.v) kabri şerifelerinin-(Medine-i Münevvere) önünde eşim olacak kişiyle gördüm. Rüyamda içeriye daha girmemişiz, fakat girmek için oradayız-mermer sütunların yanında, heryer tertemiz bembeyaz, eşim olan kişiyle kolkola hac kıyafetleri var üzerimizde, hemen iki üç adım gerimizde de eşimin kız kardeşi. O da hac kıyafetiyle. Ben üzerime bakıyorum kıyafetim hac kıyafeti ama aynı zamanda gelinlik gibi bir his veriyor bana ve kıyafetimden nur gibi ışıklar saçılıyor. Eşimle aynı yanyana aynı hizadayız ve eşimin yüzünü görmüyorum, sadece kafasının arkasında biraz bir yumru gibi bir şişlik var onu görüyorum. Ezanla birlkte uyandım.
İşin ilginç tarafı ben 5 yıl sonra eşim olan kişiyle tanıştım, aynen rüyamdaki gibi bir kız kardeşi var, kız kardeşinin yüzü aynı yani o, eşimin başının arkasında şişlik var. Evlendik sadece nikah yaptık tayin için önden yaptık, düğünü dini nikahı erteledik yaza yapacağız diye fakat eşimle ayrıldık. Boşanma aşamasındayız. Benim aklım almıyor ve gerçekten zor durumdayım. Ben eşimi çok seviyorum daha gerçek bir evlilik hayatı yaşayamadan ayrılmak zorunda kalıyorum. Eşimin dinle alakası yok, Allah korkusu yok, ama öğretilmemiş ailesi tarafından bilmiyor. Öğrense eminim değişecek. Ben onu değiştirebilirim diye düşünürdüm hep. Çok üzülüyorum. Ben bu rüyayı neden gördüm o zaman, hayırlı bir rüya olması lazım, o zaman neden ayrılmak zorunda kalıyorum diye sorular beynimi sürekli kurcalıyor. Ne olur yardım edin. Bir de sorumu yayınlamazsanız cevabımı mail adresime gönderirseniz çok memnun olurum. Allah(C.C.) razı olsun şimdiden.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Allah'ın Hikmetinden sual olunmaz...
Hikmet, varlık ve olaylarla ilgili olarak insana huzur ve mutluluk veren, derûnî bir seziş ve idrakin adıdır.
Hikmet ilimden farklıdır. İlim kitap okumak ya da muallim/hoca vasıtasıyla elde edilen bilgidir.
Hikmet ise olayların arka planını kavramak için sebepler üzerine kafa yormak, eşya ve olayları gönül gözüyle yorumlamaktır...
şimdi Siz bana bu olayi gönül gözü ile mi yoksa Akıl Yolu ile mi yorumlamami istersiniz....

Rüyaniz Hayr olsun..
"Rüyamda içeriye daha girmemişiz, fakat girmek için oradayız "
O yillarda ( 2005 yılında )Siz halen kalben, ruhen, aklen kemale ermemiş!!İnsan fıtratı kemale ermeye yönelik olduğundan Sizin de doğru yolda;
kemale erme yolunda olduğunuza yorumlanir...

"eşimin yüzünü görmüyorum," öyle ise bu ayrıldık dediğniz insan olduğunu nasil bu kadar emin olabiliyorsunuz...?
dikkat edin Rüyalar metafizik bir olaydır. İç dünyamızdan doğar. Zaman ötesi nitelikleri ile birlikte bilinç altına yansıyarak bize ulaşır...yani Sizi yaniltabilir!!!

"sadece kafasının arkasında biraz bir yumru gibi bir şişlik var onu görüyorum" Rüyada beden üzerinde görülen farklilik,anormalik bedenin neresinde ise o kisimda;
bir parca aklı ve dini noksan olduğuna işaret eder....

"eşimle ayrıldık. Boşanma aşamasındayız. Benim aklım almıyor ve gerçekten zor durumdayım "
neden ayrildiğinizi bilmiyorum ama hakkınızda hayırlı olanı dileyin. Dua edin ve Allah'a güvenin..Her şey tamamen nasip , kader, kısmet işidir..

Allah(C.C.) cümlemizden razı olsun !Selametle..

tubashule

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Hocam daha sonra da sordum aynı soruyu, eşimin yüzünü görmüyorum rüyamda ama boyu, ten rengi, başının arkasındaki şişlik(Bu arada gerçekten eşim çocuk ruhlu, dini yönü zayıf ama hiç aileden görmemiş, belki de dini eğitim görse bu şekilde olmazdı özünde aslında iyi biri) aynı, kız kardeşi de rüyamda gördüğüm kişiyle aynı kişi, yüzü, boyu felan. Bana gelince ben namaza başlar sonra bırakır dururdum ama artık Rabbimin izniyle 5 vakit namazımı kılıyorum ve Kur'ana da başladım okumayı öğrendim çok heyecanlıyım, yeni yeni dini bilgiler öğrenmekten o kadar zevk alıyorum ki anlatamam. Boşanma nedenimiz araya başka kadınların girmesi, bu kadınlar ahlaktan yoksun evli olduğunu bildiği halde bir erkekle beraber olacak kadar pislik insanlar. Bir tanesi daha biz nişanlıyken eşime asılmıştı ve eşim hep inkar etti birilerinin olduğunu. Çok sonraları öğrendim. Bu rüyanın tabiri benim için gerçekten çok önemli buna göre hareket edeceğim. Ya affedecem herşeye rağmen bu adamı Dinimizi öğrensin diye mücadele edecem ya da bırakacam pislikte boğulacak. Çünkü etrafında temiz,ona yardım edebilecek biri yok ve zaten ahım onu bu gidişle cennete götürmez.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamünaleyküm.Rabbim hakkınızda hayırlı olanı versin..
Bu rüyanın tabiri Sizin için gerçekten çok önemli biliyorum ama bunun cevabini ben değil Siz kalbinizde, aklinizda mutmain iseniz buyrun evlenin..
ama İçinizde sizi rahatsiz eden bazi, his, duygu, korku, eksiklik kuşku var ise bu ilişkiyi;sürdürmek kendi iradenize karşi gelmek HAKKINI verememektir..
iradenize karşi gelmek Sizi de o insani da ileride daha fazla yipratip acitacaktir!!
insanın yanlış bir tavır içerisinde olduğu zaman huzursuz oluyor...Huzursuz bir insan ne kendini ne de karşısındakine huzur verebilir...
Bunun kararını kendi vicdanınızda verin........
Rüyada Efendimizin Kabrini Görmek;O insan ile alakali değil kendi iç Aleminiz ile ilgilidir!!

tubashule

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün Aleyküm
Hocam rüyamın hikmetini öğrenmek istiyorum. Eşimin yüzünü görmüyorum rüyamda, ama boyu, ten rengi, başının arkasındaki şişlik aynı (Bu arada gerçekten eşim çocuk ruhlu, dini yönü zayıf, ama hiç aileden görmemiş, belki de dini eğitim görse bu şekilde olmazdı özünde iyi biri aslında), kız kardeşi de rüyamda gördüğüm kişiyle aynı kişi, yüzü, boyu felan. Bana gelince ben namaza başlar sonra bırakır dururdum ama kalbimde hep vardı ve çok şükür artık Rabbimin izniyle 5 vakit namazımı kılıyorum ve Kur'ana da başladım okumayı yeni öğrendim çok heyecanlıyım, yeni yeni dini bilgiler öğrenmekten o kadar zevk alıyorum ki anlatamam. Boşanma nedenimiz araya başka kadınların girmesi, bu kadınlar ahlaktan yoksun evli olduğunu bildiği halde bir erkekle beraber olacak kadar pislik insanlar. Hocam bu kadınlardan tiksiniyorum ben çünkü özellikle iki tanesi evli olduğumu bildikleri halde utanmadan devam etti hatta bi tanesi bizi ayırmak için çok uğraşmış bu kadın da evli ve bir kız çocuğu var bu arada. Ne utanmaz insanlar bunlar, iğreniyorum onlardan. Evli olanı daha biz nişanlıyken eşime asılmıştı ve eşim hep inkar etti birilerinin olduğunu. Çok sonraları öğrendim tüm bunları bu yaz.
Bu rüyanın tabiri benim için gerçekten çok önemli zira buna göre hareket edeceğim. Ya affedeceğim her şeye rağmen bu adamı Dinimizi öğrensin diye mücadele edeceğim (Zinanın günahını idrak edemiyor, Cehennemi bilmiyor, ALLAH(C.C.) korkusunu kalbinde hissetmiyor çünkü aileden görmemiş) ya da bırakacağım pislikte boğulacak, çünkü etrafında temiz,ona yardım edebilecek biri yok, din yoksunu ALLAH (C.C.) korkusu olmayan insanlar etrafında zaten nerede pis, kötü huylu, ahlaksız insan varsa mıknatıs gibi çekiyor ve zaten ahımı da alacak -affetmezsem- ahım onu bu gidişle cennete götürmez.O kadar canımı acıttı ki (6 aydır cehennem azabı yaşattı, travma geçirdim, ilaçlarla ayakta kaldım) affedersem sadece ALLAH (C.C.) için affederim o da ALLAH (C.C.) yoluna girerse, Rabbimin razı olduğu bir kul olursa o yola girerse olur başka türlü yolu yok. Kalbim onun için arafta. Lütfen bu rüyamın hikmetini bana anlatın. Şimdiden ALLAH (C.C.) razı olsun, iyi ki varsınız.

İLiM DiLeNcİsİ

Rüyalar aleminden
Süper Mod
SELAMÜNALEYKÜM, Gönül sızım kardeşim affınıza sığınarak tuba isimli arkadaşa bende bir yorum yapmak istedim. Uygun olmazsa yazımı silebilirsiniz.

Tuba kardeşim, öncelikle rüya tabirine göre hareket edicem demişsiniz, bu çok yanlış. seneler önce gördüğünüz bir rüyanın, bu günkü kararlarınıza ışık tutmasını, size yön vermesini ve size yol göstermesini beklemek doğru olmaz. Siz karşınızdakinin günahlarını mı düşünüyorsunuz? tek amacınız onu günahlarından kurtarıp hidayete erdirmek mi? yoksa ayrılmak zor geliyor da kendi nefsinizin isteğini mi düşünüyorsunuz? Bunun cevabını kendi vicdanınızda verin.

Sizin seneler önce gördüğünüz rüya zaten aynen gerçekleşmiş. Evlenmişsiniz, ayrılıklar olmuş v.s. Gördüğünüz o rüya bugünlere işaret etmiş zaten. Aynı rüyadan ilerisi içinde hikmet beklemeyin derim. Saygılar.

tubashule

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm kardeşim.
Ben eşimi çok sevdim elbette ayrılmak zor, birini bu kadar çok severken, ona bağlanmışken ki bu insan benim eşim olmuşken(Düşünsenize düğün yapacaksınız eşiniz sizi yüzüstü bırakıyor)
Bir insanın hayalleriyle, duygularıyla oynamak bu kadar kolay mı? Bana yapılan bu. Hem maddi hem manevi zarara uğradım. En çok da onu çok uyarmama rağmen (Bak ömür boyu benle kalacaksan, evliliğin ciddiyetini anlaya biliyorsan evlenelim dememe rağmen beni zorladı evliliğe. Çok seviyorum diye diye nikahı önden yaptık).Ben geçen yaz da nişanı atmıştım. 4-5 ay sonra özür dileyip tekrar birleşelim diyen kendisiydi ki ben o aşamada gerçekten ondan vazgeçmek üzereydim. Kendi nefsin için demişsin, bu ilişkide gerçekten seven ben oldum bu doğru ama ben beni sevmeyen bir insanın peşinden koşacak kadar alçalmadım. Hiç bir zaman da ona baskı yapmadım. Hatta her zaman sevgi zorla olmaz sevmiyorsan bırak diyen bendim.(Çünkü dengesiz biri. Bir bakıyorsun çok seviyor bir bakıyorsun sevmiyor. Ailesine de aynı davranıyor. Annesini çok sever ama kadına o kadar kötü, incitici sözler söyler ki...). Benim affedemediğim madem sevmiyordun neden tekrar yoluma çıktın? Ben bu insanla evli kalmasam da olur. İnanıyorum Rabbim benim karşıma ondan daha iyi, kültürlü, inançlı birini çıkarır ona mecbur değilim (Ve çıkarmıştı da ama ben eşime söz vermiştim onu yüzüstü bırakmadım). Bana o kadar kötülük yapmasına rağmen Rabbimden hakkımı öbür dünyaya bırakmamasını istiyorum çünkü öbür dünyada azap sonsuz. Annesi benim için kıymetli kimsenin hatırı olmasa annesinin hatırı var. Yaptığı hatalardan dolayı pişman olduğunu biliyorum, ama ne benim yüzüme ne ailemin yüzüne bakacak yüzü yok (Sevmeyen insan geçen hafta telle beni aradı, ben ağlamaya başladım. Teli kapadıktan sonra o da ağlamaya başlamış, annesi söyledi.). O ister olsun hayatımda ister olmasın(inanın benim ona mecburiyetim yok, parasını kazanan, kendi ayakları üzerinde durabilen bir insanım şükür ki, onun işi yok, maddi durumları kötü) ben hayatıma devam ederim. Ama ömrü boyunca pişmanlık duyacak olan o, ben de duyacağım onun gibi birini adam yerine koyup değer verdiğim için.
Rüyanız gerçekleşmiş demişsiniz gerçekleşmedi ki. Ben kağıt üzerinde evli kaldım, gerçekte değil. Onunla hacca da gitmedim. Rüyamı samimi bir şekilde anlattım ama hata yaptım galiba çünkü ben kendi çıkarı için karşısındakini kullanacak biri değilim. Öyle olsaydım bu ilişkiden zararlı çıkan taraf ben değil o olurdu.

İLiM DiLeNcİsİ

Rüyalar aleminden
Süper Mod
Aleykümselam, tuba kardeşim sizin sevginize ve fedekarlığınıza ancak saygı duyabiliriz. Yanlış anlamayın lütfen ben sadece vicdan muhasebesi yapmanızı önerdim. Ayrıca rüyadan mutlak istediğiniz sonucun çıkmasını bekler gibiydiniz. O nedenle rüya ile amel etmemenizi tavsiye ettim. Çünkü çok önemli bir karar aşamasındasınız. Bana göre rüyanız gerçekleşmiş, siz evleneceğiniz kişiyi ve hatta kızkardeşini görmüşsünüz, demek ki işaret aynen gerçekleşmiş. Fakat rüyanız bundan sonrası için (sizin barışıp barışmamanız konusunda) bir işaret veriyormu orasını bilemem. Rüyanıza dayanarak, siz eşinizle barışın, sayenizde hidayete erecek günahtan kurtulacak veya ayrılın, ondan size fayda gelmez şeklinde bir yorum çıkarıp bunu size söylemek büyük vebal almak olur. İşte siz tam böyle kesin bir sonuç duymak istiyorsunuz.

Bakın Gönül sızım size en doğru yorumu yapmış "Siz kalbinizde, aklinizda mutmain iseniz buyrun evlenin.. ama İçinizde sizi rahatsiz eden bazi, his, duygu, korku, eksiklik kuşku var ise bu ilişkiyi;sürdürmek kendi iradenize karşi gelmek HAKKINI verememektir..iradenize karşi gelmek Sizi de o insani da ileride daha fazla yipratip acitacaktir!!" Rüyada Efendimizin Kabrini Görmek;O insan ile alakali değil kendi iç Aleminiz ile ilgilidir!!Yani rüyalardan çok kesin hükümler çıkarmamak, büyük beklentiler içine girmemek gerek. İmtihan dünyası bu bu da sizin imtihanınız olsa gerek. Aklınıza ve hislerinize güvenin inş. Kararınız hayırla sonuçlansın inşallah. saygılar.

tubashule

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm kardeşim.
Teşekkür ederim. Sözleriniz benim için kıymetli. Gönül sızım kardeşime de size de teşekkür ederim. Rabbim'den her şeyin hayırlısını diliyorum. Artık Rabbim hakkımda neyi dilerse ona razıyım.Her şeyin en hayırlsını O (C.C.) bilir. Tek bildiğim eşim ister olsun hayatımda ister olmasın tek bildiğim bir şey var Rabbim(C.C.) benim kalbimde, yanımda. Ben bir yola baş koydum Rabbim(C.C.) utandırmasın, tek dersim dinimi öğrenmek, ibadetlerimi de yapabilmek. Rabbim'in (C.C.)n karşısına boynu eğik gitmemek.
ALLAH (C.C.) razı olsun sizlerden. İnsanların dertlerini paylaşıp, zaman ayırdığınız için.

Seydaa

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada peygamber efendimizin kabrine gitmek

Hayirli gunler..
Ruyamda paygamberimizin(sav) kabrine gidiyordum iki katli bi yerdi, alti peygamberimizin(sav) ustu haşa Allah'in kabriydi. Oraya girdim arkadaslarimda vardi ben aglamaya basladim ama nasil agliyorum rabbim nasil mumkun oldu gormek bana diye. Daha sonra bi toprak gibi biyerde yatsinin namazini kilarken toprak yere coktu,yerden de salavat sesleri yulseliyordu. Ama demislerdi toprak cokuyor dikkat edin diye giristeki gorevliler. Namazi kilamadim yarida kaldi sonra dua etmeye basladim peygamberizjn (sav) kabri basinda. sonra dua edip cikiyordum ki uyandigimda sag tarafima yatmis dua eder gibiydi ellerim.
Tesekkur ederim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hayırlı akşamlar Rüyaniz Hayr olsun
Rüyada Peygamber Efendimizin sav.Kabrini Görmek;

Rüyada peygamber efendimizin kabrine gitmek;
Bu Sizin iç dünyanız,iman ve Geleceğiniz hakkinda hayırlı bir karar arayış veya hazırlık aşamanızda olmanıza yormlanir..
iman ve ittikadi meselelerine dikkat edin!!İtikad,bir şeye bağlanmak, gönülden inanmak ve aksine ihtimal vermeyecek şekilde bir şeyi kabullenmek demektir.
Allah'ın emrettiği ve Efendimiz'in (sallallâhu aleyhi ve sellem) sünnet-i seniyyesi ile aydınlatıp tavzih buyurduğu hakikatleri kalben tasdik etmektir.

kişinin gözünden perde aralanınca, hakikat kendi hususiyetleriyle ona belirir ve o kimse, kâinatın her tarafını âdeta bir irfan peteği şeklinde müşâhede etmeye başlar.
İşte bu ufka ulaşmış bir insan için artık karanlık yoktur; her yer aydınlanır ve Cennet'e giden bir yola dönüşür.Selametle..

duaa..

Mehmet121212

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Arkadaşlar ben rüyamda Medine de dolaşıyordum ondan sonra nur ışıklar çıkan odaya gittim. Burası Resulu Ekrem (s.a.v.)'in mezarı imiş. Bi anda mezar açıldı ve Peygamber Efendimiz ( sav )'in ölü bedenini gördüm hemen mezarı kapatım ve ne demek oluyor.

YÖNETİM/EDİT: Kuralları okuyun lütfen.

majid

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Peygamber kabrini ziyaret etmek.

Rüyada peygamber efendimizin kabrini görmek, rüyada peygamberimizin kabrini ziyaret etmek islami rüya tabiri.

Selamun Aleyküm,

Eşimle beraber bir ören yerine ziyarete gidiyoruz. Gişede duran 10-12 yaşlarında bir çocuk görüyorum. Çocuk aynı zamanda demircilik işiyle uğraşıyor gişede. Yuvarlak bir sacın tam ortasından bir çizgi çiziyor. Gerçekte o işle uğraşmasamda bende demirciyim diyorum çocuğa. Çocuk tabi demirci olmadığımı bir kaç soru ile anlıyor. Açıklama olarak abimin demirci olduğunu söylüyorum ona zaman zaman yardım ettiğimi söylüyorum ve o nedenle böyle söylediğimi ifade ediyorum.

Sonra ödemeyi yapıp eşimle yürüyoruz. Yolumuza bir iğde ağacı çıkıyor. Ağacın üstünde kırmızı kırmızı olgun iğde meyvesi görüyorum bunu eşime söylüyorum. Ağaçtan gözüme güzel gözüken 1 adet iğde alıyorum ama dışı delik olduğunu görüyorum kurt girmiş diyorum ve yemiyor yere atıyorum. Bende devam ederken eşim arkada kalıp iğdelerden yiyor ve sonra bana yetişiyor.

Ziyaret için geldiğimiz yer bir yer altı şehriymiş. Giriyoruz ama ben sonra bir kaç adım geri gelip girişte yazan yazıyı okuyorum. 4 harfli bir isim yazıyor ama hatırlamıyorum ne yazdığını. Yanında da arapça kelimeler vardı. Beyaz bir levha üzerine yazılı. İçeri giriyoruz taş duvarlar merdivenler görüyoruz. Bazı bölümleri karanlık tabi ki. Yuvarlak yuvarlak orta büyüklükte taşlar yerlere düşmüş görüyorum.

İçeride gezinirken bir oda görüyorum. Odanın girişinde Türkçe olarak yazan yazı şu : Peygamberimizin kabri. Yuvarlak bir levhada yazılıydı. O levhanın tam ortasında sarıklı bir insan resmi. Resmi görünce tepki gösteriyorum neden buraya resim koymuşlar diye.

Odaya yürüyerek değil sürünerek giriliyormuş. Eşimle ikimizde sürünerek kapısından giriyoruz kabrin içine. Yeşil ve kırmızı renklerin ağırlıklı olduğu bir türbe odasıydı. İçeride 55-60 yaşlarında bir adam bize içinde bulunduğumuz türbenin nasıl bulunduğunu anlatıyordu. Ben hem dinliyor hemde aklımdan Peygamber Efendimiz(s.a.v)' in kabrinin Türkiye' de olmadığını geçiriyorum. O esnada içimden bir ses bu kabrin Peygamber Efendimiz(s.a.v)' in Babasının kabri olduğunu söylüyor. Hikayeyi anlatan adam buranın kazı sonucu bulunduğunu ve keşfediğildiğini söylüyor. O sıralarda içeriye 3-4 tane 7-8 yaşlarında çocuklar giriyor. Onlarda bizim gibi yatarak dinlemeye başlıyor adamı. İçerideki herkes yerde yatar durumda ayağa hiç kalkmadan durmaktaydık.

ALLAH şimdiden razı olsun,
Selametle.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt