• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada patates görmek

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada patates görmek veya yemek, mal ve berekete işarettir.

Patateslerden bir kısmının çürümüş olduğunu görmek, haram mala işarettir.

Rüyanızda patates görmeniz; sizin bahtınızın açılacağı ve bol kısmetlerin ayaklarınızın dibine serileceğine, rüyanızda patates yediğinizi görmeniz; sevince ve gönül ferahlığına kavuşacağınıza: rüyanızda patates soyduğunuzu görmeniz; beklemekte olduğunuz haberin yolda gelmekte olduğuna yorumlanır.

Rüyanızda patates kızarttığınızı görmeniz; içinde bulunduğunuz senenin bolluk ve bereket içinde geçeceğine, parasız kalmayacağınıza: rüyanızda patates sattığınızı görmeniz; bir miktar para veya eşya kaybına uğrayacağınıza, rüyanızda çürümüş patates görmeniz, haksız yere bir arkadaşınızın kalbini kıracağınıza veya haram yollardan mal veya para elde edeceğinize işaret eder.

Nazeninn

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada patates görmek

Selamun aleykum yine size danışmam gerekti anneannemin bir rüyasıyla ilgili .. anneannemn rüyaları genelde çıkar o yüzden bu gördüğü rüyanın anlamını merka ettim. Anneannem beni köyde bir ağacın altnda yatarken görmüş, üzerimde bordo bir yorgan varmş ve yastığm da bordoymuş, yorganı kafama kadar örtmüşler. Anneannemde çocuğa sıcak olur diyerek gelip yorganımı açmş. Bir bakmış ki benim yanımda bir tabakta patatesler var haşlanmş. Onlar da yorgan altındaymş . Şunu da belirteym anneannem bunu benim yerleştirme sonuçlarm açklandıktan 1 gece sonra gördü. Ben kendi memleketimde okul öncesi öğretmenliğine yerleştim, hayrlısı olur inşallah. Bir de beni kendi evlerinde balkonda yatarken görmüş, üzerimde bir sürü karınca varmş . Sizce bunlarIn anlamı ne olabilir ? Cevaplarsanz çok sevineceğim şimdiden Allah razı olsun. :)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
aleykum selam hayirdir insallah..
Sizin adiniza sevindim..hayrlısı olur inşallah.

"üzerimde bordo bir yorgan varmş "
başarı, başarıyla birlikte mutluluk dünya malı, zenginlik ve servete Doğru ve mantıklı düşünerek hayatın boyunca rahat edeceğine, başkası tarafından hazırlanmış, değerlendirilmiş bir parayı harcıyacaginiza işaret eder.

ayrica Yorgan;... geçici hastalık,sıkıntı,nazar yani göz değmesine semboldur..
"Göz değmesi haktır. Deveyi kazana, insanı da kabre girdirir"
Hadisi serif.
evlilik çağında bir yetim veya fakir kiz bulup ,ceyizine bordo bir yorgan hediye ederek,sadakanizi verin..!!Allahu Alem bunda sizin icin bir hayir vardir...

Çok karınca; mal ve ni'mettir...her nimet kulfetti ile gelir..

Sizin ile bu guzel Kissayi paylasmak isterim ..
okuyun ve kendinizce kendi nasibinizce ins. hissenizi alirsiniz...

Süleyman bir karıncaya bir yıllık yiyeceğinin miktarını sorar. Karınca da bir buğday tanesi yerim diye cevap verir.
Cevabın doğruluğunu kontrol etmek isteyen Hz. Süleyman (a.s) karıncayı bir şişeye koyar. Yanına da bir buğday tanesi koyar ve hava alacak şekilde şişeyi kapatır.

Sonra da bir yıl bekler. Müddeti dolunca şişeyi açtığında bir de bakar ki karınca buğday tanesinin yarısını yemiş yarısını da bırakmıştır.
Hz.Süleyman (a.s) karıncaya buğday tanesini tamamen neden yemediğini sorar. Karınca da "Daha önce benim yiyeceğimi yüce Allah (c.c) verirdi.
Ben de O'na güvenerek bir buğday tanesini yerdim. Çünkü O beni asla unutmaz ve ihmal etmezdi.

Fakat bu işi sen üzerine alınca doğrusu nihayet bu aciz bir insandır diye sana pek güvenemedim.
Belki beni unutup yiyeceğimi ihmal edebilirsin. O yüzden yarısını bıraktım der."

Cenett

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Ruyada patates görmek

Ruyamda bana ait olmayan bir dukkanin onunu supuruyordum ama kaldirim degil kaldirimin asagisindaki asfalti. Sonra bir cuval patates aldim cope koydum, cope koymamin nedeni ise fakirlerin gelip almasi icin. Patatesler taze patatesti sonra icinden bir kac tane aldim yemek yapmak icin.

Üst Alt