• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada Osmanlı Padişahları Görmek

Buğra

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Merhabalar. Ben 15 yaşıma yeni girdim Lise 2.sınıf öğrencisiyim. Yaz başından beri anlamını merak ettiğim birçok rüyam oldu. Ben onları şöyle yazayım.Bunları 8 ay içerisinde gördüm.

1.Rüya
Rüyada çok güzel bir yerdeyim ve sadece bir medrese var. Medreseye yaklaşıyorum ve bahçesinde 2 tane şehzade var. Bir tanesi Fatih Sultan Mehmet diğeride Orhan Gazi. Kılıç ile savaşma eğitimi alıyorlar. Başlarında da bir yeniçeri ağası var. Medrese'nin içine bir bakıyorum ki her bir camdan bir Osmanlı padişahı var ve hepsi bana el sallıyor. Bütün Osmanlı padişahları oradaydı. İçeri girecekken bir yeniçeri ağası engelledi beni. Buraya sadece padişahlar girebilir dedi. Sonra bir tanesi "Bırak o da bizden" dedi. Biraz konuştu oralarda ne dediğini hatırlamıyorum. Ardından eğitimini bitir, çok uzun bir sınavın var sende bizdensin dedi. Sonra ben geri dönmek üzere medreseden dışarı çıktım. Birden yağmur başladı. Çok güzel bir yağmurdu ve kendimi rahatlamış hissettim.

2.Rüya
Bu rüyamın etkisinde çok kalmıştım. Rüyamda İstanbul'un Fethi'ndeydim. Atın üstümdeyim. Kendi yüzümü görmüyorum ama. Arkamda ise İslam ordusu var. İstanbul'u fetheden ordu. Ama böyle nasıl anlatılır. Canlı gibi değillerdi. Yani ruhlarıyla gelmiş gibiydiler. Mavi bir ışık ile parlıyordu hepsi. Yüzbinlerce asker. Atım beyaz renkti. Sonra yanıma bakıyorum Fatih Sultan Mehmet var. Önümüzde de İstanbul şehri ve dev surlar. Sultan Mehmet emir veriyor askerler saldırıyor ama resmen hızır gibiler. Resmen uçarak saldırıyorlar. Toplar ateşleniyor. Gökyüzünden nurlar iniyor. Tam bende kılıcımı alıp katılacakken, Fatih Sultan Mehmet durduruyor beni. Dur sen gitme diyor. Üzülüyorum neden diyorum. Sen şimdi şehit olamazsın sen 2. Fethe yardım edeceksin diyor. İstanbul'u sen fetheceksin sultanım ikinci sefer diye birşey olmayacak diyorum. Sonra bana gülümsüyor ve rüya bitiyor.

Rüyalarımı yorumlarsanız çok mutlu olurum. Çok beğendim rüyaları. Peygamber efendimiz (sav), hoşunuza giden rüyaları müminlerle paylaşınız demiş. Bende sizinle paylaşıyorum. Yorumlayabilirseniz mutlu olurum. Diğer birçok rüyamı daha sonra anlatacağım. Teşekkürler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhabalar Hosgeldiniz Fatihin Torunu guzel insan...
Hayatımızın ayrılmaz bir parçası olarak kabul ettiğimiz rüya, hiç şüphesiz insanoğlu üzerinde bazen müsbet bazen de olumsuz tesirler bırakır.
Bunun için bizim geleneğimizde kötü rüyaları kimseye anlatmamak, iyi rüyaları ise “hayra yormak” esastır..
Hayirdir insallah..
rüya ile amel olmaz diye hepimiz biliriz..ama bence Bu söz, modern dünyanın gazete köşelerindeki ucuz rüya yorumları öngörülerek kullanılıyor olsa gerek.
Oysa, rüya gizemli duruşuyla ve boyut farkı taşıyan varlık alanıyla hayatın bir o kadar dışında ve bir o kadar merkezinde bir olgu olsa gerek.
Sadik ruyalar insanin kisiligi, bilincalti, vicdani ve ruh alemindeki ruhun yansimasi.. diye dusunuyorum..

Rüyada osmanlı padişahları görmek;
Padişah rüyası onur, ün, yüksek mevkii olarak yorumlanır.

Cocuklarimizin sadece beyinlerini mi egitiyoruz yoksa gonulerini de mi?
Sadece beyinlerini egitenler 21. Yuzyilin gencligi ile karsi karsiya gelme neticesini de katlanmalidir..
Günümüzdeki insanların çorak gibi görünmesine..bakmayin!
Bu millet tarihinde öldükten sonra bile hayatı ve eserleriyle
“hoş bir sâdâ” bırakmış pek cok büyük insan yetiştirdi..
Mesela Peygamberin övgüsüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmed…
KIZIM Sen Fatihler doguracak yastasin!Yasin var da yuregin ne Alemde?

Şüphesiz Şehzade Mehmet’in kulağına Peygamber (as.)ın müjdesini ilk fısıldayan iffet
şefkat ve basiret örneği annesi Hüma Hatundur...
Oğlunu karnında taşımaya başladığı andan itibaren Sünnet-i Seniyyye terbiyesi vermiş..
abdestsiz yere basmamış besmelesiz emzirmemiştir...
Mukaddes hedefini ve asli vazifesini dem dem ruhuna nakşedenlerin başında o gelir.

Müslümanın ezeli emeli peygamber tebşiri İslambol’un oğlu tarafından fetholunacağını sanki keşfen bilmiş oğlunu fatih’e yaraşır tarzda yetiştirmek için gerekli her şeyi yapmış..
müstesna bir kabiliyeti yetiştirip tarihe emanet eden mükemmel babası Sultan II.Muraddır.

Bir ev düşünün.. İçinde yaşayanlardan hiçbiri hiçbir sabah namazını kazaya bırakmıyor...
Günün her saatinde kubbeleri Kur’an tilavetinin insani vecde getiren ilahi terennümleriyle yıkanıyor..
Küçükten büyüğe herkes hayrat düşünüyor iyilik konuşuyor. İşte Fatih’in evi…

Talebesinin ruhunu gergef gibi işlemiş kozasını örmüş..
nihayet ipekböceğini kozasından çıkarıp uçmaya başlayınca önünde tek bi hedef olması için Fatih’i benzersiz bir hükümdar yapan Ak Şemseddin’den bahsetmeye bilmem gerek var mı?

İşte Fatih bu şartlar altında Fatih oldu.

Eğer imkanlarınız hatta dünyanızı aşan büyük hedeflerinizkalıcı emelleriniz varsa..
Eğer sizi hedefinize ulaştırıp emellerinizi gerçekleştirebilecek sabra sebata ihlas ve gayrete sahipseniz…

Ve eğer bu uğurda bazı çilelere dertlere yorgunluklara güçlüklere sıkıntılara katlanmayı göze alabiliyorsanız.. Rahmet tecelli eder ve hedefinize ulaşırsınız.

Sihirli formül ise şu: insan + iman+ hedef + gayret = ZAFER

Buğra

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Ne güzel anlattınız sağolunuz :) Fakat merak ettiğim başka bir husus ise Fatih Sultan Mehmet Hazretleri, İstanbul'un 2. kez fethinden bahsetti. Bu ne anlama geliyor acaba? Çok baktım ama bulamadım.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hayirli geceler..
Fatih’in kişiliğini, inancıni ,okuyup,arastirirsaniz..
Fetih 1453 filmini izlerseniz sorunuzun cevabini bulursunuz..
ahir zamanda İstanbul'un manen feth edileceğine ...
Son yirmi yıldır, İstanbul’daki hayatın fuhşa, eğlenceye ve fethin ruhuna aykırı olan herşeye mağlub düşmesi ise, bu manevî esâreti daha da arttırmıştır.
Bu manevî fetih, İstanbul’un İslâm’ın yeniden ihyâsına merkez olması ve bu büyük hareketin sembolü olarak da Ayasofya ’nın minarelerinden “Tekbir” seslerinin yükselmesiyle olacaktır.
Rabbim İstanbulumuza da Türkiyemize de razı olacağı manevi hali nasip buyursun....
insallah kardesim..istikabalimiz gencligimizdir...

Buğra

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
İnşallah kardeşim İnşallah. O günlerde olacak. Altı evliya dolu bu şehri ne hale getirdiler. 2. kez fetihte yer alabilirsem ne mutlu bana. Allah İnşallah beni de, sizide o kurtarıcılardan eyler.

Üst Alt