• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada orman görmek

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
islami rüya tabirleri rüyada orman görmek islami, rüyada orman görmek demektir, rüyada ormanda ev görmek, rüyada ağaç görmek, rüyada ormanda dolaşmak
Rüyada orman görülmesi feyiz ve berekete işarettir. Orman bazen de korku ve yanlızlığa yorumla tabir edilir.

Rüyanızda bir ormanda bulunduğunuzu ve yolunuzu kaybederek çıkamadığınızı görmeniz; size verilen zor bir işi başarmaya çalıştığınıza, fakat birtakım engellerin buna mani olduğuna, eğer yolunuzu bulup ormandan çıkabilirseniz, işlerinizin yolunda devam edeceğine işaret eder.

Rüyanızda ormanda gövdesine sarmaşıkların sarılmış bulunduğu büyük ağaçlar görmeniz; sizden birtakım iyilikler bekleyen kişilerin bulunduklarına,

rüyanızda bir ormanda vahşi hayvanlara rastladığınızı ve onların size hücum ettiklerini görmeniz; birtakım hased ve kıskanç kişilerin aleyhinize çalıştıklarına,

rüyanızda ormanda size hücum eden vahşi hayvanların size zarar verdiklerini görmeniz; o kişilerden zarar göreceğinize,

rüyanızda vahşi hayvanların hiç bir şey yapmadan önünüzden kaçtıklarını görmeniz; o kimselerin size zarar vermelerinin mümkün olmayacağına yorumlanır.

Bir kimsenin rüyasında kendisinin bir orman içinde olduğunu görmesi; o kimsenin iş hayatında birtakım zorluklar içinde bulunduğuna, kişinin rüyasında ormandan çıktığını görmesi; o kimsenin içinde bulunduğu zorluklardan kurtulacağına delalet eder.

Bir kimsenin rüyasında bir ormanda kaybolduğunu görmesi; o kimsenin işlerinde birtakım çıkar yollar aradığına, kişinin rüyasında bir ormanda vahşi hayvanların saldırısına uğradığını görmesi; o kişinin iş hayatında rakiplerinin ve düşmanlarının bulunduğuna işaret eder.

Ağaçlarının dallarında yeşil yapraklar ve çiçekler olan ormanı görmek, zenginliğe, hayır ve berekete, rızka delâlet eder.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...
İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Salih rüyalar hem müjdeleyici hem de korkutucu olabilir. Bu tür rüyalar manevi özellik kazanır ehline tabir ettirilmesi gerekir.

Rüya yorumlamak ile rüya tabir etmek aynı şeyler değildir. Tabir etmek tabircinin o an kalbinde hissettiğidir. Yorum ise daha çok nesnelere verilen anlamdır.

Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.

Rüyayı gören kişinin yaşı, medeni hali, cinsiyeti, O An içinde bulundugu maddi ve manevi durumu mutlaka göz önüne alınmalıdır.

Zaman zaman başkaları ile ilgili rüyalar da görebiliriz; bizi hiç ilgilendirmeyen bir rüya, bir başka yakınımızı ilgilendirebilir.

Bu nedenle, her rüya aynı şekilde tabir edilemez..

Aynı rüyayı farklı kişiler farklı mekan ve konumlarda gördüklerinde tabirleri de farklı olacaktır.

Bundan dolayı da, rüya yorumu özünden bir şey kaybetmese bile, yansıması farklı olabilir…

Rüyaların bir kısmı anlamlıdır. Bir kısmı ise anlamsızdır.

Rüya tabirleri-yorumları uzmanına sorulmalıdır. Herkesin rüya tabiri (yorumu) yapamayacağını aklımızdan çıkarmamalıyız.

Rüyalarda çeşitli hikmetler vardır. Kimi için bir müjde, kimi için bir ikazdır. Kur'an-ı kerimde rüya ve tabiri ile ilgili bilgi vardır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Güzel rüya müjdedir.) [İbni Cerir]
(Salih rüya rahmani, karışık rüya şeytanidir.) [Buhari]
(En doğru rüya seher vakti görülendir.) [Beyheki]
(Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası ekseriya yalan çıkmaz.) [Müslim]
(Sözü doğru olanın, sadık kimselerin rüyası da doğru çıkar.) [Buhari]
(Gündüz görülen rüyalar doğru çıkar.) [Hakim]
(Kötü rüya gören kimseye söylemesin, şeytandan da Allahü teâlâya sığınsın.) [Müslim]
(Rüyasında hoşa gidici güzel şeyler gören, görüşü isabetli salih birine anlatsın! O da hayra yorsun!) [Beyheki]
(Rüya, tabir ilmini bilen bir dosta veya akıllı bir zata anlatılmalıdır!) [İ.Ahmed]
(Rüya nasıl tabir edilirse, öyle çıkar. Bunun için rüyanızı nasih veya âlime anlatın!) [Hakim] [Nasih, insanlara iyilik tavsiye eden, kötülükten sakındıran, nasihat eden kimsedir.]

didem dönder

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada orman görülmesi

selamün aleyküm... geçen mevlüt kandilinde başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum. mevlüt kandilinde rabbim'den çok istediğim bir şey için dua ettim secdeye vardım. daha sonra bana bir işaret göndermesini diledim. o gece rüya görmedim ama ertesi gece öyle bir rüya gördüm ki kendime gelemedim. rüyamda bir ormanda yürüyorum yanlız yeşil bir orman deyilde sonbahar havasını andıran bir orman... yürüyorum karşıma bembeyaz bir at çıkıyor. kuyruğu yelesi bembeyaz kar gibi. arkası dönük ama. daha sonra bana başını çevirip bakıyor. gözleri çok güzeldi ve bir anda kanatlanıp uçuyor. etrafımda defalarca dönüyor. ama ne zaman yere ayak bassa yer zelzele gibi sallanıyor ve bende korkup saklanıyorum 5-6 kere korktum ama uçtuğunu görünce korkum geçiyordu. bu rüyanın anlamı nedir sizce ??

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam 'Hayirdir insallah..
Rüyanız; kafanızın karışık olduğuna sizden beklentilerin fazla olduğunu düşündüğünüze
bir meseleyi düşünerek çözmeye çalıştığınız halde bir turlu icinden cikamadiginiza isarettir..

Boşver hayallerin gerçek olmasın once yeşersin!! yeter ki umut solmasın. Derde talip ol ki dertle ruhun olgunlassin...
Garibin gözyaşın Duan olsun! Olsun be aldırma Yaradan YAR'dır...
HER ŞEYİN BİR OLMA VAKTİ VARDIR . .
Asla kendinden şüphe etme...
Sen ne hissediyorsan O her doğrudur...
cunku icinin icine O Hissi naks ettiren RAHİM ve RAHMAN dir..
Dünyadaki bütün insanlar toplansa ve sana aksini söylese bile senin hissettiklerin SENIN için doğrudur...
Onlar farklı hissedebilir farklı düşünebilir ama bu senin hissettiklerinin yanlış olduğunu göstermez!!
sadece onlardan farklı olduğunu gösterir...
her kes her kes gibi hissetmek fikr etmek zorunda degil..
cunku her birimiz Rabbimin katinda farkli mekan ve hallerdeyiz....
buda bizlere Rabbimin bir nasip ve bereket ve Hikmetti..
Düşünmek düştüğün yerin farkına varıp düşmeden önceki yerinin düşünü görmek demektir....
Düştüğün yer burasıdır!.. Yükselişin de buradan olacaktır....
Her kes anca Düştüğü yerden tekrar Yükselir..

"bir anda kanatlanıp uçuyor. etrafımda defalarca dönüyor. ama ne zaman yere ayak bassa yer zelzele gibi sallanıyor ve bende
korkup saklanıyorum 5-6 kere korktum ama uçtuğunu görünce korkum geçiyordu"

Rüyanız, gerçek hayatınızda büyük hayalleriniz olduğunu ve hayatta çok fazla güce ulaşacağınızı ifade ederken aynı zamanda
büyük hayallerin riskinin de büyük olduğunu, adımlarınızı atarken çok dikkatli olmanız gerektiğini ifade etmektedir...

Mümin daima korku ve ümit arasında bulunmalıdır.
Çünkü fazla korkudan ümitsizlik,
korkusuz ümitten de gaflet doğar.
Hayirli gunler..

mihri

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada orman görmek.

Selamünaleyküm. Rüyada orman gördüm.Büyük bir evdeyim yanımda dayımlar, teyzemler var.Evde bir kadın daha var ve biz o kadında kaçıyoruz bir anda hepimiz ormandayız. Dayımlar oturmuş konuşuyorlar ben çok yorgunum koşuyorum, ormanın içinde tam bir uçurumun ucuna geliyorum tam düşecekken kendimi tutuyorum. Uçurumun aşağısı zifiri karanlık öyle korkuyorum ki sonra öylece uyandım.Yorumlarınız iiçin şimdiden teşekkürler ALLAH hepinizden razı olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun..
Rüyada orman görülmesi ;
feyiz ve berekete işarettir. Orman bazen de korku ve yanlızlığa yorumla tabir edilir.
Kaçmak rüyaları;
günlük hayatınızdaki korkularınız, stres ve benzeri durumlarla başa çıkma yönteminizi temsil eder...
Kaçabilirsiniz ama kendinizden hic bir yere saklanamazsiniz...

"tam düşecekken kendimi tutuyorum. Uçurumun aşağısı zifiri karanlık "

Rüyada uçurum görmek;
genelde kötü yorumlanır, Şimdi zor bır durumdan geçmenize, çok üzüleceğiniz bir haber alacağınıza işarettir.

Rüyada uçurum kenarı ,ucunu görmek;
Hayatınızda kritik bir noktaya geldiğinizi ve kontrolü kaybetme korkusu taşıdığınızı ve bu yolda gitmeye devam ederseniz Uçurumun aşağısı zifiri karanlık yere
aşağıya düşebilirsinizi şeklinde bir uyari Rüyasidir..

Kendinize Gelin kendinize...yoksa çook geç olabilir..Geç kalma!!Zararın neresinden dönülse kârdır elbet,
Henüz nefes alırken, gecikmeden tevbe et!
Kendine gel kendine.SEN değişmedikçe, etrafındaki, yaşamındaki hiçbir şey değişmiyecek..hep korku ile mi böyle kaçıp duracaksin...
Allah Herkese Akıl Fikir Versin ..amin..

duaa..

oguzhan

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamn aleyküm.Vakit ayırıp rüyalarımızı içtenlikle yorumlamaya çalştıgınız içni çok teşekkür ederim.Allah güzellik ihsan eylesin.

Rüya içerisinde rüya gördüm.Gördüğüm rüyada sevdiğim bir arkadaşımla yemyeşil bir ormanın içerisinde ilerliyoruz.Karadenizdeki ormanlar gibi.Bir akarsu var ve karşıya geçmemiz gerekiyor.Orda yaşlı bir amca bize köprüyü gösteriyor.Arkadaşım köprüyü kullanıyor, bende su çok hoşuma gittiğinden köprüyü kullanmak istemiyorum.Berrak bir su ve diz kapagımı aşmıyor.Yanlış hatırlamıyorsam ben suda bir tane balık yakalyorum, arkdaşımda yine bişeyler buluyor ama ne buldugu tam hatırlamıyor.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam rüanız Hayr olsun
Allah cc. cümlemize iman, bereket, huzur güzellik ihsan eylesin.amin.
Rüya içinde rüya görmek;
Bilindiği gibi aynı rüyayı tekrar tekrar görmek ;ya da Rüya içinde rüya görmek ;size güçlü bir mesaj verildiğinin işaretidir

Rüyada orman görmek;
feyiz ve berekete bazen de korku ve yanlızlığa,bazen de işlerini yoluna koymak için bütün zorlukları aşmaya yorumlanır.

"orda yaşlı bir amca bize köprüyü gösteriyor.Arkadaşım köprüyü kullanıyor,"

Rüyada köprü görmek;
hayatta yaşayacağınız, yaşadiğınız zorlukların üstesinden nasıl geleceğinize gösteren bir Hak Dostu güzel bir insana işarettir.

"Arkadaşım köprüyü kullanıyor, bende su çok hoşuma gittiğinden köprüyü kullanmak istemiyorum"
Arkadaşın nasihat dinliyor ama Siz Sürekli bir kendini haklı görüp görmeme muhasebesiyle okuyorsanız bir kitabı,
aslında okumuyorsunuz; kendi bildiğinizi okuyorsunuz...sırıtık.:,
merak etmeyimn yakında Hayat size kendi dilli ile dersinizi verecek olmasina yorumlanir...

Dersi hayat verir; hayat öğretir ne var ne yoksa, insan hamdır pişirir, güçsüzü güçlü yapar..çaresizlik insana yeni imkânlar üretmesini öğretir...
kusurlarınla barışmayı,kabul edip kendini sevmeyi Tecrübeli insanları dinlemeyi öğretir.
Dersi veren hayat insana hazmetmeyi, sabretmeyi öğretir.

Rüyada balık görmek;
kısmet, iyi şans, sağlık, bolluk ve berekette işaret etmektedir.Selametle..

jagu

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba rüyada gece vakti ormanın ortasında bir kampda 4 kişi filanız ve ormandan bir şekilde çıkmayı düşünüyoruz, elimizde fenerler var ama yakamıyoruz. Ormana girdiğimizde çeşit çeşit köpekler bizi kovalıyor ve kamp yaptığımız yere yere kacıyoruz. Sonra bir mağza gibi bir yerden fener kürek vs. malzemeler alıyor, ormana tekrar giriyoruz. Bu seferde cismi belli olmayan birileri tarafından kovalanırken ormana girdğimiz diğer 2 arkadaşı kaybediyorum. Elimde radara benzer cihazla onların tam yanına geliyorum ve onların tam yanında olmam gerekirken aslında aynı boyutlarda olmadığımızı farkediyor ve tekrar ormanda aynı kapmda olduğumuzu görüyorum. Bir ejderha bize yardım edebilecegini söyluyor, cünkü görünmezlik yeteneği ile sadece o ormanı gecicegimizi anlıyoruz ve ejderha biz 3 kişiyi kucaklıyor, ormanda son sürat koşmaya başlıyor.
Ve rüyamdan uyanıyorum saat gecenin üçü, uyuduğum zaman aynı kaldığım yerden kapmda tekrar uyanıyorum sanki rüya değilde beden olarak gitmişim gibi oluyor.
Orda uyandığım zaman ordaki bir insanın en sevdiği sanatcı gibi biri geliyor, sohbetler ediliyor, bizde burdan çıkmanın yollarını arıyoruz, hala defalarca ormana girdiğimiz halde hiçbir şekilde gecis bulamaıyoruz.
Tekrar rüyadan uyanıyorum gece 4 filan ve tekrar yatıyorum, yatmamla birlikte,
Rüyamda uykudan kalkıyorum ve kampdayım tekrar ortalık her zamanki gibi karanlık, komiklikler vs yapıyolar sanatcıyla ordaki 3 veya 4 kişi ve etrafıma bakıyorum ormana girdİğim 2 arkadaşımı bulamıyorum, bir terslik olduğunu anlıyorum sağ sola bakıp el feneri vs aydınlatıcı birşey arıyorum. Yanlız hepsini aldıklarını ve gece kapmda köpeklerle dolu ormanda bizi fenersiz bıraktıklarını anladığım anda ormandan irili ufaklı köpeklerin üzerimize geldiklerini duyuyorum, her tarafdan bir şekilde bize saldırıyor. Burdan sağ çıkamayıcagımı düşünüp kampın üstü aklıma geliyor oraya tam cıkayım derken köpeğin biri bacagımdan ısrıyor.
O açıyla tekrar uyanıyorum rüyadan ve saat 5:03 ısırık o kadar etkiliki ben gercekten ısırıldığımı sandım, uyandıgım zaman evin içine baktım köpekmi var diye ve tekrar uyumaktan vazgectim, gecenin yarısı bu rüyamı ne oldugu belirsiz şeyi yazmak istedim.

Ben 27 yaşıma geldim ve hayatım boyunca nerdeyse her gece rüyalar gördüm ve rüyamların çoğuda bilinmedik bir yaratıklarla savaşarak gördüm, artık her gece gördüğüm için normalmiş gibi geliyor ama bazen yatağımdaki bedenimle beraber gidiyormusum gibi oluyor. Bunlar detaylı akılda kalıcı rüya oluyor ilk defada bir rüyamı bir yerde paylaşmak istedim bu konuyla ilgili ne doktora gittim nede bir uzmana danıştım bir anlamı varsa bunların artık bilmek isterim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba rüyaniz Hayr olsun
Gördüğünüz rüya, uyanık hayatınızdaki korkularınızın, stress ve güvensizliğinizin ifadesini yansıtmaktadır.

Rüyada orman görülmesi feyiz ve berekete işarettir. Orman bazen de korku ve yanlızlığa yorumla tabir edilir.

Rüyada,kovalandığını görmek;
Kovalanma rüyaları genellikle günlük yaşam tarzınız içindeki endişe duygularından kaynaklanır.
Günlük hayatımız içindeki endişe ve baskılara tepki verme şeklimiz genellikle kovalanma rüyaları şeklinde ortaya çıkar....
Koşmak ,kacmak, saklanmak çevremizdeki fiziki tehlikelere karşı içgüdüsel olarak verdiğimiz bir tepki ve reaksiyondur!

Kovalanma rüyaları günlük hayatınızdaki korkularınız, stres ve benzeri durumlarla başa çıkma yönteminizi temsil eder.
Şartlarla yüzleşmek yerine kaçmayı ve onlardan uzak durmayı yeğliyorsunuz. Sizi kovalayanın kim olduğunu ne olduğunu bir kendinize sorun...

kendine güven konusunda bazı sorunlara işarettir, hayatın bazı alanlarında derin endişeler taşıdığınızı temsil eder.

Rüyalarınızda size saldıran veya sizi kovalayan şey aynı zamanda kişiliğinizin bir parçasını niteliyor da olabilir...
icinde bulundugunuz : öfke, kıskançlık, korku hatta muhtemelan aşk gibi duygular korkutucu imgelerin ortaya çıkışı olarak kabul edilebilir.
Bu duyguları rüyanızdaki kendi kendinize karşı gösteriyor ,yaşiyor olabilirsiniz...

Rüyada kendinin kaçtığını görmek eskiden olan ve size çok sıkıntılar yaşatan bir olayın tesirinden kurtulamadığınız anlamındadır.
Koşarak kaçtığını görmek aklın sayesinde bütün sorunların üstesinden geleceksiniz demektir...

Rüyada yaratık görmek;
yaşamınızda bazı şeyleri kabul etmediğinizi, reddettiğinizi veya onlarla yüzleşmek, karşı karşıya gelmek istemediğinizi ifade eder. Ancak bundan kaçmak imkansızdır, onlar hayatınızın gerçekleridir.
bu rüya korkularınızın, güvensizliğinizin atlatılması için manevi bakımdan güçlenmeniz, Allah’a yakın olmaya çalışmanız gerektiğini temsil eder.

Rüyada bilinmedik bir yaratıklarla savaşmak;
yaşamınızda bazı şeyleri kabul etmediğinizi, reddettiğinizi veya onlarla yüzleşmek, karşı karşıya gelmek istemediğinizi ifade eder.
Rüyada görülen bilinmiyen yaratıklar genellikle sizin korkularınız,stress olarak yorumlanir..ayrica bir uyari rüyasidir ;bilmediğiniz, tanımadığınız insanlar ve yerlerde ve güvenliğinin sağlandığından emin olmadığınız mekanlara girmeyiniz!!temkin ve tedbir Ya Hu...dikkatli olun sıkıntılar ile karşılaşabilirsiniz..

Allah’a yaklaşmaya çalıştıkça tüm sıkıntılarınız azaldığını,dertlerinizin kalmadığını göreceksiniz...
Yüce Allah'a yakın olan şeytana uzak olur!! Allah'tan uzak olan da, şeytana,vesvese, evham ve korkulara yakın olur..

Rüyada bir köpeğin ısırdığını görmek ;
bir arkadaşınızın neden olacağı bir sıkıntı yaşayacağınıza işaret eder. Bu rüya aynı zamanda ruh dünyanızda bir iç çatışma gösterebilir
rüyada kendisini bir köpek ısırdığını veya tırmaladığını görse o kimseye hissettiği acı kadar düşmanından bir zarar erişir.
Bu gunlerde Temkin ve Tedbir YA HU...
İnsan içi ile dışı arasında madde ile mânâ arasında ruhu ile bedeni arasında denge kurabildiği nispette huzura erebilir.
Allah Yar ve Yardimciniz olsun selametle...

tozduman

Moderatör
Moderatör
Selâmün Aleyküm ablacigim çok değişik bi rüya gördüm ama güzeldi.
Sabah namazimi kıldım yattım.
Zikir çekerek uyudum. Karabasan ağırlık gibi bişey olmaya başladı sonra kendimi birden rüyanın içinde buldum .
çok yüksek bir dağın tepesindeyim her yer orman o kadar yüksek ki etrafa baktım hava Seher fecr vakti hafif karanlık ellerimin ikisini açtım ve kaldırdım ve ormana seslendim.
Ya Allah cc!
Lailahe illallah!
Dedim çok güzeldi bilincim yerindeydi. Rüya olduğunu farkettim ağırlık beni yatagimda basacak bekliyordum . O mekandan ruhuma geri dönerken dualar okumaya başladım ruhum bedenime bırakıldı ve uyandım.
Çok güzeldi o dağlara ormana zikir çekmek cok güzeldi :(

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun..
Rüyada orman görülmesi ;
Rüyada orman görmek işlerini yoluna koymak için bütün zorlukları aşmaya, feyiz ve berekete işarettir. Orman bazen de korku ve yanlızlığa yorumla tabir edilir.

Rüyada ormana gitmek ;
kimi şeyleri değiştirmeye karar verdiğinizi ve bunun için adım attığınızı simgeler, iş ya da aile hayatında emin adımlarla ilerlemeniz gerekli olmasını temsil eder.

Orman manzarası görmek ;
sağlıklı ve huzurlu günler, istiyorsan; olay ve insanlara bakış Açını değiştir,ufkunu ,aklını,idrakını genişlet, Hayatın Değişsin yoksa Karabasan gibi ağırlık hisseder huzursuz olabilirsiniz..

Rüyada Allah Teâlâ'yı zikrettiğini görmek;
hayır kapılarının açılmasına, kalbin tatmin ,mutmain olup manevi doyuma ulaşmasına, belâ ve sıkıntılardan kurtulmaya, yorumlanir..

bu günler de RUH HALINIZDE; endişe,kaygı,korku yaşadığınıza işarettir.

Ya yükümü hafifletYa da bu aciz kuluna güç lûtfet
Bir inşirah kadar ferahlık bahşet…(amin)
Rabbim katından gelecek her hayra ve yardıma muhtacım...

Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm..
Allah’ım! Senin yardımın olmadan ben hiçbir şey başaramam. Ve senden başka dayanacak hiçbir şeyim yok.

Rüyada Esma-ül hüsna, Allah’ın isimlerinden birini söylemek, işitmek oldukça hayırlı bir rüyadır..

Allah cc. azizdir. Yani Azamet, büyüklük ve kuvvet sahibidir. Şanı pek yücedir. Şu alemde kendine büyüklük verilen mahluklar Allahın aziz ismine aynadırlar.
O yüksek dağlara, engin denizlere, denizlerde ki fırtınalara, uçsuz bucaksız çöllere, aylara, güneşlere, yıldızlara kulak verseniz hep bir ağızdan yâ aziz, yâ aziz, yâ aziz diyerek tesbih ettiklerini işitirsiniz.

insanlar ,istek ve arzularını Allah cc. Aziz, Azamet, büyüklük ve kuvvet sahibi dururken insanlardan ,akrabalardan eş ve dostan yardım etmelerini istemeleri ne kadar tuhaf değil mi..?
Hayır ve şer aziz olan yalnız Allaha aittir. Hayır makamında istek sahibine Allah cc. yarin olsun veya yardımcın olsun denilebilir.bu temenni noktası nezaket ve kelamdan ibarettir.

Asıl olan dua ne demektir bilirmisiniz ..? mana olarak Allahın huzuruna çıkıp derdini anlatmaktır.
Allahın huzuruna çıkan kişinin Allah cc. taleplerini hak nasip konusunda inceler ve hak ettiğini talibe verir hiç şüphe yokki Allah cc. adildir.
Dua mana olarak Allahın kendisine yazdığı kaderi rıza makamında sabretmektir.

Dua hayal alemindeki bir arzunun zahire inip hakikat olmasından ibarettir.kişiye bu noktada Aziz olan Allahtan gayrı dost yoktur. Kişiye yardımcı olacak akıl ,kalp ve nefsidir.

Bu üçlü karanlık olan bir konuda ne kadar kişiyi götürebilir. Burada ihlas kişiye isteğinde yön verirken. Konuya olan inanç ve imanı hakikatı aydınlığa çıkaracaktır.

Nişanlınız da bir insan! bilmediğiniz yönleri iyi ve kötü tarafları da olabilir..
Nişanlınız gösterdiğiniz ,göstereceğiniz sevgi,sabır ,anlayış,ilgi, sevgi, hürmet,sizi birbirine daha çok bağlayacaktır..Ona Sahip Çıkmalısınız ..Kıssadan Hisse selametle

tozduman

Moderatör
Moderatör
Ablacigim :( nişanlim hakkında telkinleriniz aklıma takıldı bi yazayım. Dedim sahur vakti.
Ve ben onu ihmal etmişim farkında değilim. Sevgimi hissetirememisim :(
Koleksiyon hazırlıyorum stresliyim içimde yaşıyorum o kadar uzaklaştım ki kendimden.
Kimse ye içimdeki endişe korku stresi hissetirmeyi yim diye susuyordum .
Nişanlim aradigimda sesinin sert olmasi beni daha çok geriyor du son 1 haftadir bende kısa konuşarak gecistirdim meğer benim sıkıntı mi hissediyormus :(
Allah razı olsun ablacigim .
Rüyamda nişanlim alakali hicbirsey olmamasina rağmen farkettirdin bana Allah razı olsun.
Allah size Ahirette ve dünyada iyi hal nasip etsin inşallah.
Çok teşekkür ederim.
Çok Üzgünüm :(

K

Kayıtsız Üye

Kayıtsız
Misafir
Rüyada yemyeşil orman görmek

Selamın alekyum. Rüyada yemyeşil orman görmek nasıl yorumlanır?
Rüyamda yemyeşil iğne atsan yere düşmeye bir halde orman gördüm. Ormana tepeden bakıyorduk yanımda arkadaşlarım vardı biride kardeşimdi ama kardeşim olarak gördüğüm kişi bayandı, normalde erkek kardeşim var. Neyse tepede top oynarken top ormana kaçıyor ve bir evin önüne gidiyor o ev sözde küçükken oturdugumuz evmis onunde patika bir yol var kardeşim olarak gördüğüm insanda bende duygulanıyoruz ağlamaya başlıyoruz, gruptaki biri bizimle dalga geçiyor ve ben onunla kavga etmeye basliyiyorum ama kavga ederken gökyüzüne uçuyorum tekme falan atarken. Sonra birden nefes alamıyorum hemen uyandım uykumdan gerçektede nefesim kesilir gibi olmuş.

Üst Alt