• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada öldüğünü görmek

kadircan

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Dün rüyamda öldüğümü gördüm sonra bir daha öldüğümü gördüm ve kelimeyi şahadet getirip sonra ölüyordum. Öldüğümde kelime şahadet getirdiğim için seviniyordum. Sonra sabah uyandığımda kendi kendime ömrüm uzun olacak herhalde dedim. aradan biraz zaman geçti, kahvaltı yapıyordum. yumuşak ekmeği ısarayım derken dişim kırıldı. sonra okula gittim derste birden şiddetli deprem oldu. sonra gece dışarıya markete gidip birşeyler alayım dedim döndüğümde köpek beni kovaladı yaklaşık 500 metre. filan tahminime göre bu kadar şey tesadüf olamaz çünkü hiç bu kadar tesadüfle karşılaşmadım. Bu rüyamın yorumunu ALLAH rızası için cevaplarsanız sevinirim. Ne olursa olsun lütfen gerçekleri söyleyin. Şimdiden yardımcı olduğunuz ve bana zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. ALLAH yardımcınız olsun.

kadircan

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm hocam
ALLAH'ın selamı ve rahmeti üzerinize olsun. Öncelikle geçen sefer sizlere rüyamı anlatırken konuya balıklama girdiğimin farkına vardım. O an ki telaşımdan ve kusurumdan dolayı sizlerden özür diliyorum. Selamı asla kimseden esirgemem aslında ama işte günlük hayatta koşuşturmalar ve telaştan dolayı unutmuşum bundan dolayı sizlerden bir kez daha özür diliyorum.

Adım kadir yaşım 21 öğrenciyim izmir'de yaşıyorum.
Geçenlerde bir rüya gördüm. Rüyamda öldüğümü gördüm sonra tekrar uykuya geçtiğimde bir daha öldüğümü gördüm. rüyamda ölmeden önce kelime şahadet getirdiğimi gördüm. Ölümden değil yüce rabbimden korktuğumu ve kelime şahadet getirdiğim için mutlu olduğumu hissettim. Sonra sabah olduğunda kendi kendime ömrüm uzun olacak herhalde dedim. Ve kahvaltı yaparken yumuşak ekmeği ısırırken dişim kırıldı. Sonra derse gittim birden şiddetli deprem oldu. sonra markete gidip birşeyler aldım eve doğru dönerken köpek bizi kovaladı. yaklaşık bi 500 metre koştuk. Bu kadar bu kadar şey tesadüf olamaz dedim. çünkü hatırladığım kadarıyla hiç bu kadar tesadüf yaşamadım hayatımda. Sizlerden ricam bu rüyamın yorumunu yapmanız. ALLAH sizlerden razı olsun. ALLAH yar ve yardımcınız olsun. Vaktinizi aldığım için özür dilerim. İyi günler

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam Hos geldiniz kardesim.. olabilir insanlik halli est. ne ozru...Rüyada öldüğünü gördügunuzde korkudan unutmus olabilirsiniz...sırıtık.:,
kainatta tesadufe tesaduf edilmez,Hayat seferinde yapıp ettiklerimiz, alıp verdiklerimiz, görüp geçtiklerimiz asla bir
tesadüf eseri değildir. Olup bitenlerin hepsinin bir sebebi ,gayesi ve hikmetti vardir...
eger bu ruyayi daha once gormus ve yorumlamis olsaydim bunun bir uyari oldugunu size yazardim...
Rüyada ölmek;haal ve davranislarinizda kisiliginizde ve dince eksiklik olduguna delalettir..
Nasil yani :derseniz gerçek yaşamınızda çevrenizde fazlasıyla negatif ,enerjiye sahip ve inancsiz insanlar olduğunu,
olaylara daima olumsuz tarafından bakan bu kişilerdeki iman eksikligi sizi de etkilediğini işaret edebilir..Allahu alem...
Gencin içinde yaşadığı çevre, onun maddi ve manevi ,imani yönden etkiliyor..

Siz ozunuzde cok iyi ,temiz guzel bir insansiniz...
Rüyada kelime-i şahadet getirerek, öldüğünüzu görmek; imaninizin çok kuvvetli olduguna. bunu her zaman tekrarlayarak daima iman tazelemeniz gerektigine,
ibadete devam etmenize ve ibadetle mesgul olan insanlarla daima birlikte olmaniz gerektigine isarettir.
Ayni zamanda ölümü unutmayarak daima ölümü hatirlamaniz gerektigine de ihtar eden bir uyaridir...

Peygamber efendimiz sav. "Ölmeden önce ölün "buyuruyor...
Bu hadis-i şerif ile ölmeden önce uyanmamız, hayatımıza çeki düzen vermemiz ...
Ölmeden önce ölmeyi başarmak, seçkin ,secilmis insanlara mahsustur Kadir can...
Sizde bunlardan birisisiniz eger bunlari uygulamazsaniz Allahu alem basiniz hic dert ve SIKINTIDAN kurtulmaz...
akliniza ve arkadaslariniza uyarak cikilmaz sokaklara girersiniz...
Allah cc. Yar ve Yardimciniz olsun...

kadircan

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm hocam
Beni bildiklerinizle aydınlatıp ve uyardığınız için ve dikkate alıp da rüyamı yorumladığınız için çok teşekkür ediyorum.
ALLAH razı olsun. ALLAH'ın rahmet ve bereketi üzerinize olsun

nurr

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada kendini ölmüş görmek

selamün aleyküm; ben rüyalarımda çogunlukla bir şekilde öldügümü ve sevdiğim insanların ben öldükten sonra agladıklarını ve degerimi o zaman anladıklarını yada genelde hep bişeyler bir takım olaylar sonucunda sürekli agladıgımı üzüldüğümü görüyorum ve genelde hep bu tür şeyleri hep sevdiğim insanlarla yaşadığımı görüyorum bazende de kendimi çok üzülüp öldürdüğümü görüyorum bana gördüğüm rüyalarla ilgili yardımcı olursanız çok sevinirim

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam genc kardesim.. hayirdir insallah..

"ben rüyalarımda çogunlukla bir şekilde öldügümü ve sevdiğim insanların ben öldükten sonra agladıklarını ve degerimi
o zaman anladıklarını yada genelde hep bişeyler bir takım olaylar sonucunda sürekli agladıgımı üzüldüğümü görüyorum"

zaman, zaman Yalnızlık ,KIRGINLIK,bir Boşluk duygusu yasadiginizi simgeler..
aslında her şey ama her şey boşlukta asılı şu koca evrende. Organlarımız bile bedenimizin içindeki boşlukta yuvalanmış. Korktuğumuz o harikulade boşluk.
Ve yüreğimiz… Yumruğunu sık, işte o kadar büyüklüğü. Küçücük bir şey belki ama içindeki boşluğa kaç evren kaç Sevgi sığıyor…

Çoğu kişi aradığı yanındayken uzaklara gidiyor aramak için ondan bulamıyor.Oysa bizi yaratan ihtiyaçlarımızı da hemen yanımıza bırakmış.
Önemli olan onu görebilmek ,FARK edebilmektir...
Hayirli Gunler...

nurr

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
hımm..anladım..olabilir belkide ama bu korkuyu nasıl yenebilecegim konusunda emin degilim..

imat54

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
rüyamda canımı teslim ediyordum

Selamün aleyküm hayırlı geceler kardeşim. Bu gün cuma namazından sonra gördüğüm rüyanın etkisi altına girdim. Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Cuma namazından geldikten sonra iki gibi yattım ve 17:50 de kalktım. Bu saatleri arasında şu rüyayı gördüm: Bana canın alınacak deniliyor ama insan demiyor. Hayali,kesin ama his olarak bana iletiliyor. Ben ondan sonra bir eve gittim kendi evim değil ama..sonra yattım,ve kendi kendimi na zaman azrail as gelecek diye düşünüyordum. Tam o esnada azrail as geldiğini hissettim. Hemen kelimeyi şehadet getirmeye başladım ve de korkmaya..Azrail a.s görmüyorum ama canımı almaya başladı.. İçimdeki ruhu bedenimin ötesini beresine şiddetli birşekilde vurdurup çekmeye başladı. Sanki bir anıda içimdeki ruhun hani etin deriye yapışması vardır ya keserler ya aynı onun gibi kesiliyodu. Canımın cıkması az sürdü ortalama 2 dk filan. Sonra beni mezarlığa götürüyolar. Mezarım açılmş! bende yanlarındayım ama beni görmüyorlar ve onlara beni gömmeyin ben orda canlı canlı nasıl kalayım diyorum bagrıyorum. Ondan sonra başka bölüm geliyor hemen ardından. Babamla bir yerde konuşuyorum (öldükten sonra eşyaları dağıtılır ya )telefonumu ve saatimi baba ihtiyacı olan birine ver diyorum. Orda uyanıyorum. Hayır olsun inşallah. Şimdiden teşekkür ederim. Allah razı olsun hayırlı nurlu geceler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam Hayirdir insallah Abdullah

"Rabbim! Gerçekten bana mülk verdin ve bana sözlerin yorumunu öğrettin. Ey gökleri ve yeri yaratan! Dünyada ve ahirette
Sen benim velimsin. Benim canımı müslüman olarak al ve beni iyilere kat.”
12 / YÛSUF - 101

Maddi veya manevi sıkıntı ve eksiklikler... birlikte çalıştığınız insanlarla problemler, çözülmemiş olan mesleki sorunlar veya yapmakta olduğunuz işten ,
kendinizden memnuniyetsizlikler .nefis muhasebesi ve aile icindeki islami bosluk sonunda bu tip rüyalar görülebilir..
acaba Ölüme HAZIRMIYIM ?
ölümle ilgili görülen rüyalardan korkulmamalıdır ,bunlar size Allah-in sevdigi sizden RAZI olacak bir kul olabilmeniz icin bir uyari Rüyasidir..
Gel sen ölmeden evvel ölmeyi dene, kazançlı çıkarsın seklinde bir uyari..
Rabbim cümlemizi de;Dünyanın meşgalelerine aldanıp, asıl maksadımızı unutturmasın...
Asıl maksat, zengin olmak, şan şöhret sahibi olmak değildir ahireti kazanmaktır, Mevla kazananlardan eylesin..
Korkusuz endişesiz yaşamak tehlikeli olduğundan, Mevlam her anını son nefes endişesi ile yaşayanlardan eylesin..
Rabbim cümlemizi de azabından muhafaza eylesin..
Ölmeden önce kendisini hesaba çekenlerden,,ölmeden önce ölenlerden, Hakka rücu edenlerden eylesin..

"telefonumu ve saatimi baba ihtiyacı olan birine ver diyorum"
zamaninizi nerede ve kimler ile gecirdiginize dikkat edin..

Bir hadiste Efendimiz (sav) şöyle buyurur:
“Beş şey gelmeden beş şeyin kıymetini iyi bil!
1- İhtiyarlık gelmeden, gençliğin,
2- Hastalık gelmeden, sıhhatin,
3- Fakirlik gelmeden, zenginliğin,
4- Ölüm gelmeden, hayatın,
5- Meşgul olmadan boş zamanın kıymetini bil
Cumamız mübarek olsun dua ile..

imat54

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
ALLAH razı olsun .çok teşekkür ederim RABBİM gönlünüze göre versin hayırlı geceler abim benim.dediklerin açıkladıkların hepsi doğruydu.çok saol

JackDaw

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Merhaba öncelikle benim bu konum iki sorumu kapsayacak.

1- Rüyada öldüğümü gördüm.Yani şöyle ki 2-3 tane adam vardı.Bizi sıraya dizmişlerdi.Sanki savaşta esir gibiydik.Yani savaşta da olabiliriz bilmiyorum.Sırasıyla yanımdaki 3 tanımadığım arkadaşımı öldürdüler.Daha sonra bir adam elindeki palayı benim boynuma doğru fırlattı ve boynumun geriye doğru kesidiğini hissettim.Simsiyah bir şey gördüm ve rüya bitti.

2- Annem rüyasında benim makina mühendisi olduğumu görmüş.Ayrıca 3 tane çocuğu ve eşim varmış.Neye işarettir ?

Bunları açıklarsanız sevinirim :)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba Hayirdir insallah..
Rüyada öldüğünü görmek :Bu yaşta Hayirdir!!
Genç yaşta ,ölüm rüyası, gerçek yaşamdaki bazı endişeleri simgeleyebilir yada kurtarma, yeniden doğuş veya bazı şeylere yeniden başlamayı temsil edebilir.
sizi derin endişelere sürükleyen durumla karşı karşıya bulunduğunuzu, kendinizi bu durum karşısında çaresiz hissettiğinizi temsil eder.

'"bir adam elindeki palayı benim boynuma doğru fırlattı ve boynumun geriye doğru kesidiğini hissettim.Simsiyah bir şey gördüm "
üzüntü, daralma,sıkıntı, stres,sıkıntılı olan ruh halinizi simgeler.

Bu Rüyadan sonra,kendinize çeki düzen vererek, yaşamınızı düzene sokmalı, her şeyi gözden geçirmelisiniz mesajı verir.

"Annem rüyasında benim makina mühendisi olduğumu görmüş.Ayrıca 3 tane çocuğu ve eşim varmış"
annenizin Sizin icin,umudu,hayali, duasini Bilinçaltı görmüştür.
Mühendis olmak : Rüyada mühendis olduğunu gören kimsenin, ömrü uzun olur. Çünkü mühendis uzun ümitli olur...
Anneniz Sizi Teşvik Etmeye de yorumlanir...

Çocuklarımızı teşvik etmek de bir eğitim şeklidir.
Çocuklarimiza ,Özgüven İnşaa etmek,icin teşvik ederiz..

zihinsel ve bedensel gelişiminde,sosyal ilişkilerinde
kendini ifade edebilmede,ailesi tarafından teşvik edilirse çok daha hızlı gelişir. Teşvik etmenin bir diğer anlamı çocuğumuzu sürekli desteklemektir.
Bizim kültürümüzde eğitim zaman zaman soğuk ve sert bir anlama geliyor. Anne babalar çocuklarına katı davranarak onları eğittiklerini düşünebiliyorlar.
Oysa teşvik etmenin içinde her zaman bir sıcaklık ve sevecenlik vardır.
Çocuklarımızın yeteneklerini, ilgi alanlarını, kişiliklerini iyi tanır ve bilirsek onları daha iyi teşvik ederiz.
Yapılarına uygun olanakları sunarak daha iyi teşvik eder ve bu sayede sağlıklı bir eğitim vermiş oluruz.
Hayirli Sabahlar.

Mız Mız

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleykum. Ben dun gece rüyamda öldügümü gördüm. Ölen kişi bendim ama gömüldüğümü falan hepsini görüyor hissediyordum. Beni mezarin içine abim kucağına alıp koyuyordu.Mezara koyunca sağ ve sol omuzuma iki beyaz güvercin konuyor ve onlar da benim ile beraber gömülüyordu. Sizce bu nasıl yorumlanabilir? cevap verirseniz çok memnun olurum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz hayr olsun..
Rüyada Kendinin Öldüğünü Görmek;uzak bir yolculuğa işarettir.Ölü olduğunu görmek sevince ve imrenilecek güzel bir duruma gafletten uyanmaya işarettir.

"Beni mezarin içine abim kucağına alıp koyuyordu "Hikmettini Rabbim bilir amaa büyük bir sıkıntı içine girmenize bir şekilde ağbiniz sebep vesile olacağına yorumlanir..
Bazen Sevdiklerimiz,iyi niyetle,iyilik olarak yaptıklari Hayırda Bir Şer olabiliyor...

ayrica zaman, zaman Yalnızlık ,KIRGINLIK,bir Boşluk duygusu yaşadiginizi simgeler..
aslında her şey ama her şey boşlukta asılı şu koca evrende. Organlarımız bile bedenimizin içindeki boşlukta yuvalanmış. Korktuğumuz o harikulade boşluk.
Ve yüreğimiz… Yumruğunu sık, işte o kadar büyüklüğü. Küçücük bir şey belki ama içindeki boşluğa kaç evren kaç Sevgi sığdırabiliyor…

Çoğu kişi aradığı yanındayken uzaklara gidiyor aramak için ondan bulamıyor.Oysa bizi yaratan ihtiyaçlarımızı da hemen yanımıza bırakmış.
Önemli olan onu görebilmek ,FARK edebilmek!!ölmeden önce ölebilmektir..

Dünya bir sınav meydanı…Herkesin öğrenmesi gerekenler dersler birbirinden ayrı… sınav soruları farklı…Kimse kimsenin yerine sınava giremiyor..
Kopya vermek serbest olsa da, kopya almayı seven pek yok…
Birine göre yanlış olan ve düzeltilmesi gereken şey, diğerinin sınav sorusu, öğrenmekle yükümlü olduğu dersi olabiliyor….

İnsanların çoğu yaşayarak öğrenir…ve dersini alıp öğrenir..
Sevdiklerinizin hata yapmasını engellemeye çalışıp durduğumuzda onların öğrenme fırsatlarını ellerinden alırız.
Bazen yapabileceğimiz en büyük iyilik, sevdiklerimizin çektiği acıya sessizce katlanabilmektir. İyi niyetli olmak, iyi şeyler yapmaya yetmez.
Bazen hiç bir şey yapmayarak da çok şeyler yapmış oluruz.Allah hiç kimseyi taşıyamayacağı yükle sınamaz.
Birileri İzin versinde Siz de dersinizi öğrenin..selametle.

abdurrahman

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün Aleyküm. Allahın rahmeti bereketi üzerinize olur inşallah.
Ben 21 yaşında üniversite okuyan bir kardeşinizim. Bu gün sınavdan çıktıktan sonra biraz dinlenmek amacı ile uyumuştum. Rüyamda bayan arkadaşlar da dahil olmak şartı ile bir yere gidiyoruz . Ben orada ölüyorum. Öldükten sonra bir yere gidiyorum ama bu gittiğim yer ne cennet ne cehennem. böyle odaları falan var müdür falan var. rüyamda çok lezzetli güzel hoş tatlılar yiyorum. lavaboda aynaya baktığımda ise dişlerimin beyazlamaya başladığını ve yeni dişlerin çıkmaya başladığını görüyorum.O arada vücudumdan bir yer kanıyor(tam hatırlamamakla beraber burnum kanıyordu sanırsam). Daha sonra açık havaya çıkıyorum ve açık havada insanların amelleri yazılı olan küçük küçük kağıt parçaları görüyorum. tekini tutup çekiyorum. Allah(cc) yazıyor sadece. İlk başta korkuyorum. sonra çekmiş olduğum tesbihatlar olacağı aklıma geliyor. rahatlıyorum. ama bu sefer de kağıt ucundan az birşey yırtılıyor. ben de onu bantlayıp tekrar yerine koyuyorum. tekrar havaya baktığımda ise kocaman arapca olarak Allah(cc) yazısı yazıyor. fakat bir şekilde yaklaştırdığımda Allah(cc) yazısının Elif harfi görünmüyor. Bunlar ne anlama gelebilir .. Şimdiden teşekkür ederim. Saygılar...

YÖNTİM/UYARI: Rüya yorumu isteyenler için çok önemli duyuru

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Allahın rahmeti bereketi Sizin üzerinize de olur inşallah.Hakkınızda hayırlısını dileyin..
Rüyada Kendinin Öldüğünü Görmek;
uzak bir yolculuğa işarettir.Ölü olduğunu görmek sevince ve imrenilecek güzel bir duruma gafletten uyanmaya işarettir.
ölen kişinin yeni bir bakış açısına sahip olacağı ve bu aşamaya gelirken hayatın dikenli yollarından geçeceğine,sabrının ve idrakinin ölçüsünde yeni bakış açısına ve mekana yorumlanir..
her insan gibi rüyada öldüğünü gören insanın da ölecek olmasıdır. mesele rüyada değil insanın ölümlü olmasındadır...

Rüyada gökyüzünde Allah yazısı görmek ;
rüyanız sizin Takva,iman olgunluguna erismis,manevi huzura ermiş mükemmel bir karaktere sahip özel bir insan olduğunuza delalettir..

"Allah(cc) yazısı yazıyor. fakat bir şekilde yaklaştırdığımda Allah(cc) yazısının Elif harfi görünmüyor "
Elif gibi dosdoğru olunmalı hayatta.. Lam gibi tutunacak bir dal ol gariplere..
He gibi haykır içinden geçenleri… Lamelif gibi ellerini O (c.c)’na aç… ALLAHIM AFFET BİZLERİ !

Sporcular “konsantre olma” diyorlar, veliler “aşka gelme” diyorlar, sanatçılar “ilham” adını vermişler.
Hepsi de yaşam sevinci ve enerjisinden bahsediyorlar. Yanlışlardan ve hata yapmaktan korkmayın.
İnsanız, tabi ki hata ve yanlışlarımız olacaktır. Bunları büyütmeyelim. Önemli olan hata ve yanlışlarımızdan ders çıkarabilmek....

Değiştirilebilecek şeyleri değiştirin, öyle olmayanları da kabullenin ve aradaki farkı anlayacak aklınız olsun.
Tevekkül en iyi ilaçtır çok şey için. Siz farkındaysanız ve farklı isseniz büyütmeyin. Hayatın anlamı karşısında dünyalık her şey ufak şeylerdendir.

ama halen içiniz rahat değil ise demek ki; O Yolculuğa sanırım bunun için henüz hazır değilsiniz...

abdurrahman

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyama yaptığınız yorum için size çok teşekkür ederim....
Diş beyazlaması ve Amellerin havada uçuşması ile alakalı da bir yorum yaparsanız beni çok sevindirirsiniz. teşekküler...

Sezhipnoz

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Öldüğünü görmek

Selamun aleykum herkese. Direk ruyama geçim. Ben ve yanımda biri yolculuğa cikmisiz. Yolculuk sırasında kaza geçirip biraz yanarak vefat etmişiz. Nedense eski kız arkadaşımın ablasina verilmiş haber. Meftalar tespit edilmesi için. Tespite ortağıyla beraber gelmişler ve ben bakamam diyip geri kaçıyor ama bu sırada ağlıyor tabi. Feryat figan falan. Bu nasıl oldu çok az bir yanık var gibisine konuşma geçiyor. Bu kadar.

omer26

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada öldüğünü görmek neye işarettir?
Okulun en üst katında ders işliyorduk. Okulun üst tarafı açıktı. İki tane güneş vardı. Güneşler gözümü aldıkları için hemen batmalarını istiyordum, bir süre sonrada battılar. Güneşler battıktan hemen sonra tam tepemizde (gökyüzünde) uzakta güneşe benzer parlak bir şey belirdi ve birden üzerimize düştü magma gibi bir şeydi.Kendimi yanarken gördüm ve bunu hissetdim o an öldüğümü anladım. Ardından korku içinde uyandım. Rüyamın tabirini merak ediyorum. Hayırlı günler, teşekkürler.

Üst Alt