• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada nikah görmek

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada nikahlanmak, rüyada nikah görmek demektir, rüyada evlenmek, rüyada nikahlandığını görmek
Bekâr bir kişinin rüyasında hiç tanımadığı bir hanımla nikahlandığını görmesi; o kimsenin evleneceğine,

eğer evli ise eşinden ayrılacağına veya bir kimse ile bir ortaklık kuracağına yorumlanır.

Bir başka yoruma göre bir kimsenin rüyasında hiç tanımadığı bilmediği bir kimse ile nikâhlandığını görmesi; o kimsenin oruç ve namaz gibi farzları yerine getirmesi için bir ikazdır.

Rüyasında bir kadın ile nikâhlandığını gören kimse, kederden ve sıkıntıdan kurtulur veya kurtulacağına işaretle tabir olunur.

Rüyasında hayvan ile nikâhlandığını gören kimse, bir menfaate erer, faydalandığı ve faydalanacağı bir durumla karşılaşır ve ondan menfaat ve fayda sağlar,

Rüyasında kendi hanımı ile nikâhlandığını görmek, ticaretinde başarılı olacağına ve karlı, kazançlı bir ticarete işarettir.

Rüyasında bir düşmanı ile nikâhlandığını gören kimse, düşmanını yener, düşmanına galip gelir.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...
İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Salih rüyalar hem müjdeleyici hem de korkutucu olabilir. Bu tür rüyalar manevi özellik kazanır ehline tabir ettirilmesi gerekir.

Rüya yorumlamak ile rüya tabir etmek aynı şeyler değildir. Tabir etmek tabircinin o an kalbinde hissettiğidir. Yorum ise daha çok nesnelere verilen anlamdır.

Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.

Rüyayı gören kişinin yaşı, medeni hali, cinsiyeti, O An içinde bulundugu maddi ve manevi durumu mutlaka göz önüne alınmalıdır.

Zaman zaman başkaları ile ilgili rüyalar da görebiliriz; bizi hiç ilgilendirmeyen bir rüya, bir başka yakınımızı ilgilendirebilir.

Bu nedenle, her rüya aynı şekilde tabir edilemez..

Aynı rüyayı farklı kişiler farklı mekan ve konumlarda gördüklerinde tabirleri de farklı olacaktır.

Bundan dolayı da, rüya yorumu özünden bir şey kaybetmese bile, yansıması farklı olabilir…

Rüyaların bir kısmı anlamlıdır. Bir kısmı ise anlamsızdır.

Rüya tabirleri-yorumları uzmanına sorulmalıdır. Herkesin rüya tabiri (yorumu) yapamayacağını aklımızdan çıkarmamalıyız.

Rüyalarda çeşitli hikmetler vardır. Kimi için bir müjde, kimi için bir ikazdır. Kur'an-ı kerimde rüya ve tabiri ile ilgili bilgi vardır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Güzel rüya müjdedir.) [İbni Cerir]
(Salih rüya rahmani, karışık rüya şeytanidir.) [Buhari]
(En doğru rüya seher vakti görülendir.) [Beyheki]
(Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası ekseriya yalan çıkmaz.) [Müslim]
(Sözü doğru olanın, sadık kimselerin rüyası da doğru çıkar.) [Buhari]
(Gündüz görülen rüyalar doğru çıkar.) [Hakim]
(Kötü rüya gören kimseye söylemesin, şeytandan da Allahü teâlâya sığınsın.) [Müslim]
(Rüyasında hoşa gidici güzel şeyler gören, görüşü isabetli salih birine anlatsın! O da hayra yorsun!) [Beyheki]
(Rüya, tabir ilmini bilen bir dosta veya akıllı bir zata anlatılmalıdır!) [İ.Ahmed]
(Rüya nasıl tabir edilirse, öyle çıkar. Bunun için rüyanızı nasih veya âlime anlatın!) [Hakim] [Nasih, insanlara iyilik tavsiye eden, kötülükten sakındıran, nasihat eden kimsedir.]

rıdvan24

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamunaleyküm.
Öncelik ile gece uyumadan önce , hiçbir şey düşünmedim ve kafama bişey takmadan uyudum.Ve rüyamda, sınıf arkadaşımı (erkek) dövmeye 3 kişi geldi. 2 bayan 1 erkek, ve bende arkadaşımın yanına koşarak gittim.2 bayanında gözleri mavi, ve saçları sarıydı.Erkeğin yüzünü görmedim.İlk başta en soldaki ile göz göze geldim.Onu itdim ve gitdiler.Bidaha geleceklerini biliyordum ve rüyamda ona aşık olmuştum(gözgöze geldiğime).Aradan zaman geçtikten sonra diğer arkadaşlarını toplayıp geldiler sınıfa.Ve göz göze geldiğim kız direk yanıma geldi.Biraz kavga etdikden sonra, yorgun bir şekilde oturup birbirimizden özür diledik.Ve bana ismini ve telefon numarasını verdi(hatırlamıyorum).Rüyamın içinde 1 güngeçti ve kendimi damatlık içinde nikah salonunda buldum.Bizden önce 2 kişinin nikahı daha kıyılıyordu.İlk nikahı büyük (öz) dayım kıydı.2.nikahı evlendirme memuru kıydı.Sıra bize geliyordu , dayımın yanına gidip "dayı bizim nikahımızıda sen kıyarmısın?" dedim. Oda bana "evlendirme memuru izin verirse olur, yoksa şahit olurum" dedi.Tam nikah masasına oturuyorduk uyandım. Rüyamda aşık oldugum kızı en son bana ismini ve numarasını verdiği zaman gördüm.Nikah salonunda onunla evleneceğimden emindim,o bekleme salonunda bekliyordu, ve yüzünü orada hiç görmedim.Nikah salonunda benim annem, babam, kız kardeşim, ikiz kardeşim vardı. Onun ise annesı ve babası vardı.Herkez Gülüyordu ,mutluydu.

Erzincan'dan Rıdvan ÖZDEMİR ,Bekar 19 yaşında öğrenciyim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun..
Rüyada nikahlanmak;Farklı, farklı Yorumu vardır
-Nikah, evlilik müessesenin tescili ve bir semboldur. Yani insan yaşamında bekarlıktan evliliğe geçiş, bir dönemin sona ermesi ve yeni bir dönemin başlamasının simgesidir.
Nikahlanmak, Nikahlandığını görmek, bekar iseniz evleneceğinize yada evlilik yolunda iyi gelişmeler yaşanacağına, evli kişiler için aile yaşamlarında mutluluğa işaret eder.
Güzel bir rüya olup, sevinçli haberi işaret eder.

-Rüyada görülen nikah kişiye bir mesaj niteliğindendir. Kişinin hayatını düzene sokması gerektiğine yorulur. Ya da rüyada görülen nikah kişinin bir konuda alacağı;
yanlış bir karara işaret eder. Bu karar çevresinin muhalefetine rağmen kişinin ısrarcı olduğu ,Acele ve Zamansız,hesapsız kitapsız bir karara delalettir...

Rüyada tanımadığı biriyle nikahlanmak; rüya sahibinin ihmal ettiği ve farz olan ibadetlerinin sembolü de olabiliyor...

Bazen hesapsız kitapsız akıntıya karşı kürek çekmekten vazgecip akıntısına kapılmak gerekir hayatın !Gönül bu nereye konacağı belli olmaz!Ona sakın kızma,
Yüreğinin büyüklüğüne ver...diyorsunuz..kissadan hisse selametle..

cglaa16

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleykum, ruyamda esımle tekrar nıkah yapmak ıcın basvuruyorduk hatta davetıye bıle bastırmısız fakat bastırdıgımız tarıhte nıkah gunu bulamıyoruz, herkese nasıl haber verıcem dıye dusunuyordum, nıkahın gununun degıstıgını baska bır nıkah daıresınden yıldırım nıkahı ıcın basvuruyorduk, sıra bıze geldı uyandım.. etkısınde kaldım tesekkur ederım.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Rüyada Nikahlanmak;
rüyanızda ikinci kere nikahlandığınızı görürseniz, sizin için önemli olan gelir kapılarına ve evliliğinizi bir kez daha gözden ve Gönülden geçirmeniz gerektiğine işaret eder.
ailenize dört elle sarılmanıza ve inancınızı yaşamak için daha çok vakit bulmanıza işaret etmektedir.
Rüyanızda eşinizle nikahlandığınızı görmek ise muhabbet ve mutlu olacağınıza ve iyi geçim sergileyeceğinize delalet eder.
Hayatta bazı şeyler ertelemeye gelmez. Yarın değil, dün değil ancak şimdi yaşanabilirler.

Asinur

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada nikahlandığını görmek, rüyada nikah görmek tabiri.
Selamun Aleykum, Allah'ima sukurler olsun bir ay once umremi yaptim. Bekar bir bayanim, umre'de istedigim gibi hayirli bir es istedim. Mekke'deyken ilginc bir ruya gordum. Ruyamda babamin bir arkadasinin oglu ile evlenecegimi goruyorum. Kina gecem yapiliyor. Babamin arkadasi, bunlarin imam nikahi yapilsin yoksa zina ederler genc bunlar diyor. Sonra imam nikamiz yapiliyor. Beraber bir odaya cekiliyoruz. Olayi gormedim. Sadece ruyamda disardan herkesin bizim iceride beraber oldugumuzu anladigini gordum. Babamin arkadasi da bak gordun mu iyi ki nikahlamisiz bunlari yoksa zinakar olacaklardi dedigini gordum.
Bu ruyanin bir anlami var midir?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykümselam Allah Kabul etsin inşaAllah,Rüyaniz Hayr olsun..
Rüyada nikahlanmak;
Farklı, farklı Yorumu vardır
-Nikah, evlilik müessesenin tescili ve bir semboldur. Yani insan yaşamında bekarlıktan evliliğe geçiş, bir dönemin sona ermesi ve yeni bir dönemin başlamasının simgesidir.
Nikahlanmak, Nikahlandığını görmek, bekar iseniz evleneceğinize yada evlilik yolunda iyi gelişmeler yaşanacağına, evli kişiler için aile yaşamlarında mutluluğa işaret eder.

-Rüyada görülen nikah kişiye bir mesaj niteliğindendir. Kişinin hayatını düzene sokması gerektiğine yorulur. Ya da rüyada görülen nikah kişinin bir konuda alacağı;
yanlış bir karara işaret eder. Bu karar çevresinin muhalefetine rağmen kişinin ısrarcı olduğu ,Acele ve Zamansız,hesapsız kitapsız bir karara delalettir...

Rüyada tanımadığı biriyle nikahlanmak; rüya sahibinin ihmal ettiği ve farz olan ibadetlerinin sembolü de olabiliyor...

Rüyada imam nikâhı görmek;
rızkın bol olduğuna ve mutlu bir haber alacağınıza bazen de yaşamınızda kimi şeylerin yerine oturmadığını, hala yerine getirilmesi gereken şeyler olduğunu işaret ederken, onların tamamlanmasından sonra hayırlı gelişmelerin olacağını temsil eder.

Bazen hesapsız kitapsız akıntıya karşı kürek çekmekten vazgecip akıntısına kapılmak gerekir hayatın !Gönül bu nereye konacağı belli olmaz!Ona sakın kızma,
Yüreğinin büyüklüğüne ver...diyorsunuz..kissadan hisse selametle..

acilangul1

Karagul1

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
nikah kiyilmasi

Selamun aleykum.
Beni kalabalik bir yere nikahimi kiymak icin goturuyorlar. Yasli bir kadin nikahimi kiyip bana bir bohca veriyor. Geri donunce baska bi kadin, sana buyu yaptilar diye bocami acmak istiyor. Ve ben evliyim.

Allah razi olsun

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Rüyada nikahlanmak;Farklı, farklı Yorumu vardır.

Rüyada nikah kıyılması;

-Rüyada görülen nikah kişiye bir mesaj niteliğindendir. Kişinin hayatını düzene sokması gerektiğine yorulur.

Gördüğünüz rüya, gerçek yaşamınızda yeni bir başlangıcı temsil etmektedir ve bu yeni başlangıçla birlikte hayatınızda arzuladığınız çok şeye sabır edebilirseniz kavuşacaksınız.

İNSANIN RIZKI SABRI KADARDIR..
"Rızık deyince aklına yenilip içilecek şeyler gelenin aklına şaşarım.Allah’ım akıl, irade, hikmet, irfan, ihsan, muhabbet rızkımızı bol eyle.”
Hz. Âişe (r.a)

1bardaksuu

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamunaleyküm. Kız kardeşim rüyasında beni biriyle yemyeşil beyaz kubbeli bir yerde dini nikahımız kıyılırken görmüş benim üzerimde de kırık beyaz bir gelinlik varmış çok mesutmuşuz. Gördüğü kişiyi de tanıyoruz ama bir yakınlığımız yok. Acaba bu rüyayı bana yorumlar mısınız? Gerçekten o kişiyle evlenecek olabilir miyim? Biliyorum rüya ile amel edilmez ama kız kardeşimin rüyaları Allahın izni ile hep çıkar benim de o yüzden aklım karıştı. Şimdiden Allah razı olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun..
Rüyada nikahlanmak;
Farklı, farklı Yorumu vardır

-Rüyada görülen nikah kişiye bir mesaj niteliğindendir. Kişinin hayatını düzene sokması gerektiğine yorulur. ...

Rüyada imam nikâhı görmek;
rızkın bol olduğuna ve mutlu bir haber alacağınıza bazen de yaşamınızda kimi şeylerin yerine oturmadığını, hala yerine getirilmesi gereken şeyler olduğunu işaret ederken, onların tamamlanmasından sonra hayırlı gelişmelerin olacağını temsil eder.
Bilinçaltınızdaki isteklerin yansıması değilse, ilahi mekanda evliliğiniz hayırlı,huzurlu olacağına alamettir

Rabbim ömrünüzün sonuna kadar mutluluğunuz huzurunuz daim olsun inşallah selametle...

Üst Alt