• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada misafir görmek

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada misafirliğe gitmek, rüyada kalabalık misafir görmek, rüyada tanımadık misafir görmek, rüyada erkek misafir görmek, rüyada misafir ağırlamak, islami rüyada misafir görmek islami, rüyada misafire ikram
Rüyada misafir görmek, kısa zamanda ulaşılacak olan rızka, erkek çocuğa veya sevinçli haberlere yorumlanır.

Rüyada misafir geldiğini görmek, misafirlerin geldiği taraftan rüya sahibi için çeşitli haberlerin gelmesine işarettir. Gelen misafir temiz, pak, güzel yüzlü ise bolluk ve güzel haberdir.

Rüyada, kişinin hiç tanımadığı veya hoşlanmadığı kimselerle misafirliğe gitmesi, hoşlanmadığı veya sevmediği bir şahıs tarafından rahatsız edileceğine işarettir.

Rüyada evinize misafir geldiğini görmeniz; malınızın artacağına, misafirinize büyük ikramlarda bulunduğunuzu görmeniz; yaptığınız iyliklerin karşılığının fazlası ile alınacağına işarettir.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...
İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.

Rüyayı gören kişinin yaşı, medeni hali, cinsiyeti, O An içinde bulundugu maddi ve manevi durumu mutlaka önüne alınmalıdır.

Bu nedenle, her rüya aynı şekilde tabir edilemez..

Aynı rüyayı farklı kişiler farklı mekan ve konumlarda gördüklerinde tabirleri de farklı olacaktır.

Bundan dolayı da, rüya yorumu özünden bir şey kaybetmese bile, yansıması farklı olabilir…

Rüya ile amel edilmez. Dünya işleri ve günlük yaşantı, rüyalara göre düzenlenmez.

Rüya ve ilhamla elde edilen bilgiler dinin bir emri gibi kabul edilmemelidir.

Rüyalarda çeşitli hikmetler vardır. Kimi için bir müjde, kimi için bir ikazdır. Kur'an-ı kerimde rüya ve tabiri ile ilgili bilgi vardır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Güzel rüya müjdedir.) [İbni Cerir]
(Salih rüya rahmani, karışık rüya şeytanidir.) [Buhari]
(En doğru rüya seher vakti görülendir.) [Beyheki]
(Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası ekseriya yalan çıkmaz.) [Müslim]
(Sözü doğru olanın, sadık kimselerin rüyası da doğru çıkar.) [Buhari]
(Gündüz görülen rüyalar doğru çıkar.) [Hakim]
(Kötü rüya gören kimseye söylemesin, şeytandan da Allahü teâlâya sığınsın.) [Müslim]
(Rüyasında hoşa gidici güzel şeyler gören, görüşü isabetli salih birine anlatsın! O da hayra yorsun!) [Beyheki]
(Rüya, tabir ilmini bilen bir dosta veya akıllı bir zata anlatılmalıdır!) [İ.Ahmed]
(Rüya nasıl tabir edilirse, öyle çıkar. Bunun için rüyanızı nasih veya âlime anlatın!) [Hakim] [Nasih, insanlara iyilik tavsiye eden, kötülükten sakındıran, nasihat eden kimsedir.]

tebessümet

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm, hayırlı akşamlar.
Ben bekar bir bayanım ve görücü gelen bir kişinin annesini, ablasını ve erkek tarafından misafirleri rüyamda gördüm. Benim başıma sofra bezini duvak gibi örtüp herkesin içine davet ediyorlar ve ablası dediğim kişi herkesin içine çıkacağım için ayakkabı giydiyor. Rahat ve spor bir yeşile benzer ayakkabı giyiyorum. Sonrasında evde çekirdek yiyenler vardı ve kabuklarıyla ata benzer şekiller yapmışlar ve siyah bir mont gördüm, şişme mont ama, ortadaydı benim değildi ve kardeşime giymesini söyledim giymedi. Hayırlı cevaplarınızı bekliyorum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
aleyküm selam size de hayırlı akşamlar.
Rüyada misafir geldiğini görmek; gelen misafir temiz, pak, güzel yüzlü ise bolluk, rizk, bereket ve güzel haberdir..
Rüyada evinize görücü geldigini görmek; genç kiz icin çok yakin bir zamanda evlenecegine, veya talibe isarettir Allahu alem..

"yeşile benzer ayakkabı giyiyorum"

Rüyada ayakkabı görmek ne yazık ki yük, eziyet, yorgunluk, sıkıntı gibi mesajlar verir.
Ayaklar vücudu taşıyan, onun yükünü tüm yaşam boyunca çeken organlardır, ayakkabilar ise ayakları koruyan malzemedir.
Genel olarak, ayakkabı yaşam için mevcut yükler ve onların yansımasını simgeler.

Spor ayakkabısı görmek veya giymek; gerçek hayatınızda olduğu gibi görünen, içinden geldiği gibi davranan,
halk arasındaki deyim ile “içi dışı bir olan” yapınız olduğunu ve bazı durumlarda yadırganmakla birlikte böyle davranmaktan mutlu olduğunuzu gösterir.

"yeşile benzer ayakkabı giyiyorum"
Gelecekteki huzurlu gunlerinizi simgeler...
Başkalarının sizin hakkınızda söylediği şeylere takılmayın.
Hayirli aksamlar...

tebessümet

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
teşekkürler

Allah razı olsn güzel yorumlamışınız yalnız bi kısmının yorumunu göremedim en çok merak ettiğim ve uyandıktan sonra en fazla aklımda kalan tarafı şuydu"başıma sofra bezini örtüp herkesin içine çıkartmak istiyorlar yani sen bizim gelinimizsin gibisinden "bunun yorumu nedir acaba?saskn..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Cumlemizden kardesim..
Bir kimsenin rüyada sofra bezi görmesi, büyük bir şehire yolculuk etmeye işarettir.
"başıma sofra bezini örtüp "
berekette ,genişliğe,rahatlığa, rızka ve nimete..Bazı kere de rüyada sofra bezi görmek,
Allahu Teâlâ tarafından başıniza gelecek ilahi feyze,hayra, nimet ve berekette delâlet eder.
Hayirli aksamlar...

birsen

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
misafir

SELAMIN ALEYKÜM

Rüyamda yolda yürüyordum, sonra hiç tanımadığım bir eve girdim hiç tanımadığım insanlarla hiç konuşmadan oturdum. Biraz oturduktan sonra annemde gelmiş ama o yan odadaydı. Biraz daha hiç konuşmadan oturduktan sonra annem insanları tanımadığımız için kapıdan çıktı bende arkasından gittim. Rüyamı yorumlarmısınız?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykümselam Hayırdır inşallah.Hayat yolunda yürürken bilmediğin tanımadığın veya daha önce görmediğin bir yer içindeki çelişkileri kararsızlıkları ve korkuları işaret eder.
Hayat yolunda yürürken önünüze çıkan insanlara iyi davranın, geri dönmek isteyebilirsiniz..

Rüyada evinize misafir geldiğini görmek malınızın artacağına misafirinize büyük ikramlarda bulunduğunuzu görmek yaptığınız iyliklerin karşılığını fazlası ile alacağınıza yorumlanır.
Rüyada misafir tez zamanda ulaşılacak olan rızka yahut sevinçli haberlere delalet eder.
Gelen misafir temiz pak güzel yüzlü ise bolluk ve güzel haberdir.
çeşitli sıkıntılar çektikten sonra sıkıntılardan kurtulmaya ve refaha kavuşmaya işaret olarak yorumlanır..
dertler SIKINTILAR misafir gibidir gelir giderler ardinda biraz zahmet yorgunlugun ardinda Rahmet bereket birakip giderler..
Siz yeterki onlar geldiginde bunlarda Allah-in misafiridir diyebilmeyi ogrenin..
Hayirli gunler...

Rukh

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada misafir geldiğini görmek, rüyada misafir görmek, rüyada kalabalık misafirler görmek yorumu.
Selâmün aleyküm. 8 aydır namazımı düzenli kılıyorum. İbadetlere yoğunlaşınca sık rüya görür oldum. Yorumlarsanız çok sevinirim: Rüyamda evimizdeyim. kızım ile sarılmış uyuyoruz. Birden kapı çalıyor. Annem ananem teyzem eniştem dayım vs. sayamayacağım kadar çok akrabalarım akın akın geliyor. Önce sadece yakın akrabalarım var. Karınları açmış, yemek hazırlamaya başlıyorum. Bİr anda gelen misafir sayısı anormal artıyor. Ben hem kızgın hem şaşkınım. Ananeme bakıyorum. Neden bu kadar misafirin geleceğinden haberim yok diyorum. Sonra 2 haftalık yeğenim ağlıyor. Annesi neden ilgilenmiyor diyorum, dayım neden öyle dedin diye kızıyor. Bir bakıyorum annesi de evde.

Evden çıkıyorum, bir de ne göreyim: misafirler bahçelerden, evlerden taşacak kadar çok. Bahçeye çıkıyorum tanımadığım bir çok insan var. Müdürümü görüyorum, sert bir şekilde bakıyor neden sınava girmedin diyor. Ben zaten benim derecem var, bu extra sınav sonraki sınavda bir üst düzeyine girerim diyorum. O da, önce kendini önemse diyor. Bahçedeki grupta milli kıyafetleriyle Hintliler var. Yanlarından geçerken benim için ne kadar suratsız diyorlar. Geri dönüp kızgın bir şekilde habersiz gelmelerinden kaynaklı olduğunu anlatıyorum. Sonra yanlarına geri dönüyorum unuttuğum telefonumu almak için. Bu sırada kaynaşıp gülüşmeye başlıyoruz ve hint kafilesi ile birlikte uyuyorum. Sonra kalkıyorum ve Beyaz giyimli bir adam var. Ona İstanbul nerede diye soruyorum ( şuanda İstanbul da yaşamıyorum, evlenmeden önce yaşıyordum). Gökyüzünü gösteriyor ve şu kasırganın olduğu yerde diyor. Bakıyorum hortum şeklinde, gök yüzünde yere uzanıyor. Dikkati bakınca hortumun iki eli ve kafası var. Sesler çıkarıyor. Bu zat diyor ki kıyamet günü geldiğinde kasırga her yeri kaplayacakmış. Sonra uyanıyorum. Bu rüyayı sabah 9-10 gibi gördüm. Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve AleykümSelam Allah , Namazlarınızı ve dualarınızı kabul etsin, Rüyaniz Hayr olsun
Rüyada Misafir görmek;
Gördüğünüz rüya sosyal yönünüzün iyi olduğunu, iletişim gücünüzün yüksek olduğunu ifade etmektedir.
Ancak bazı akrabalarınız bazen suistimal edildiğini ifade etmektedir.

Rüyada evinize misafir geldiğini görmek;
malınızın artacağına misafirinize büyük ikramlarda bulunduğunuzu görmek yaptığınız iyliklerin karşılığını fazlası ile alacağınıza yorumlanır.
Rüyada misafir tez zamanda ulaşılacak olan rızka yahut sevinçli haberlere delalet eder.
çeşitli sıkıntılar çektikten sonra sıkıntılardan kurtulmaya ve refaha kavuşmaya işaret olarak yorumlanır..
dertler SIKINTILAR misafir gibidir gelir giderler ardinda biraz zahmet yorgunlugun ardinda Rahmet bereket birakip giderler..

"Müdürümü görüyorum, sert bir şekilde bakıyor neden sınava girmedin diyor. Ben zaten benim derecem var, bu extra sınav sonraki
sınavda bir üst düzeyine girerim diyorum."

Gördüğün rüya iş yaşamında yaşadığın kimi sorunları işaret ederken aynı zamanda bu sorunların, sizin sabır ve kendini doğru ifade etmenizle çözülebilecek sorunlar olduğunu göstermektedir..
Geçmişe takılmak, bugünü, anı yaşama arzusunu da alır götürür..geçmişe ait yaşanmış ve sona ermiş sorunların size tekrar hatırlatılmasına izin vermeyin
Geçmişe fazla takılmayın..selametle...

behzatoğlu

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Sevgili Hocam ,

Öncelikle iyi günler dilerim.

Rüyamda yaklaşık 11 sene önce ölen babam, dayımın oğlu ve tam olarak hatırlamadığım bazı akrabalarım eve misafirliğe gelmişler.
Ben , gelen misafirlere evde hazırda bulunan patates salatasından ikram ederim diye düşünüyorum . Sonra içimden de zaten tüm misafirlere bir iki saat sonra akşama bir et yemeği yaparım, şimdilik bunu ikram edeyim diye düşünüyorum.
Babama köy ekmeği ( köy yufkası) ile patates salatalı dürüm yapıp ikram ediyorum. Sonra'' baba biraz dürümden koparıp ben de yiyebilir miyim ? ''diyorum. Sonra o dürümün bir kısmını koparıp yiyorum. Bu arada bakıyorum . Patates salatası bitmek üzere. Diğer misafirlere yetişmeyecek diye düşünüyorum .

Sonra halam ile dışarı çıkıyorum. Bakıyorum ki her yere kar yağmış. Her yer karla kaplı. Şaşırıyorum. Halam ile arabaya binip yola çıkıyorum. Arabayı ben kullanıyorum. Giderken ufak bir araba kazasını kıl payı atlatıyorum. Araba ile en sonunda halamın evinin önüne geliyorum. Yine şaşırıyorum. Ben buraya gelmek istememiştim ama neyse diyorum. Apartman kapısında enişte (halamın kocası) ile birkaç kişiyi daha görüyorum

Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
iyi günler Rüyanız hayr olsun.
Rüyada misafir geldiğini görmek;
sizin sosyal yönünüzü ifade eder. Misafir sayısı ne kadar çok ise sosyal yönünüzün o kadar iyi olduğunu, iletişim gücünüzün yüksek olduğunu ifade eder.

Rüyada ölmüş birinin misafirliğe gelmesi;
Rüyada ölen baba, dayı oğlu ve bazı akrabaların eve misafirliğe gelmesi;
Sizden hayır duası bekledikleri ve size umudunuzu kaybediğiniz bir konunun yeşermesi, mutlu, umut dolu bir habere..

Rüyada patates görmek ;
genel anlamda rüya sahibi kişinin hayatında yeni bir dönem açılacağına ve insanın hayatının dönüm noktası olacak bir takım iyi olaylar yaşanacağına tabir edilir.

Rüyada patates salatası görmek ;
Duygularını ifade etme ve hayatında olumlu etkiler almak için kişisel gelişiminizi tamamlamanız gerektiğini ifade eder..
gereksiz endişe ve stressden uzak durun..!!
Bizim beklediğimiz ,istediğimiz değil nasibimizde olan gelir...
Herkes birilerini bekler, ama mesele kimi beklediğiniz kadar nasıl beklediğinizde de saklıdır...

HERKESİN BİR PLANI VAR AMA ,“ALLAH'IN PLANI” HERKESİ KAPSAR!
Gördüğünüz rüya içinizdeki masum, saf ,temiz duygulardan sıyrılıp, daha atak, daha azimli karaktere sahip olmak istediğinizi, böylece sizi üzen sıkıntı veren kimi kişilere karşı daha yüksek bir mücadele gücüne sahip olmak istediğinizi temsil etmektedir.

Rüyada kışın kar yağması görmek;
iyiye yorulur, hayırlıdır. Bu rüyalar hayatın güzel yönde değişeceğini, iyi günlerin yaklaştığını, sıkıntıların biteceğini haber verir, bolluk ve bereket içinde yaşayacağınıza işarettir. Rüyayı gören kişinin bir sürüncemede kalan işi varsa onun biteceğine yorulur.

Yaşamımda edindiğim en büyük bilgi şudur,"Kendine yardım etmeyi bilmeyen insana, hiç kimse yardım etmez.”

Kendine, önce kendin sahip çıkarsın, bir amacın bir hedefin ve bir çaban yoksa 'armut piş, ağzıma düş' diye beklersen sadece beklersin... Amacın hedefin çaban olsun ki başkalarının yardımına nail olabil, ancak sen kendin bir çaba göstermezsen kimse de senin için bir çaba göstermez...

Hayatta en acıklı şey, bir insanın problemin kendinden kaynaklandığını görememesidir. ..Unutma SEN kendini değiştirmedikçe Allah cc. içinde bulunduğun durumu değiştirmez..
Seçim sizin.. ya aklınızı başınıza,alırsınız, idrak ve iradenizin hakkını verip mutlu ve Başarılı bir insan olur ya da mağdur olursunuz...

Sorunda Sen,problemde Sen ,çözümde Sen...

Fatima mirza

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada misafir geldiğini görmek

Allah hayra getirsin, bugun ruyamda evime bir arkadaşım misafir gelmiş. Ben tuvaletim temiz değil diye üzülüyorken gelen misafir arkadaşımın klozetimi temizlemis olduğunu goruyorum, cok seviniyorum. Bu arada elbisemde ve elimde inciler görüyorum. Tabir ederseniz sevinirim, simdiden Allah razı olsun.

Mafeeyi

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Bugün bize öğrenciler misafir olarak gelecek, ben de dün gece misafirlerle ilgili bir rüya gördüm. Babam o misafirler için salonumuzun eşyalarını değiştiriyor Türkiye'de bıraktığımız güzel eşyalarımızı buraya getirtiyordu o misafirler için. Bir de et yemeği yapıyordu, rüyalara çok önem veririm şimdiden Allah razı olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
misafir.jpg

Aleykum Selam Hayirdir insallah..
Rüyada Misafir görmek
Rüyada evinize misafir geldiğini görmek malınızın artacağına misafirinize büyük ikramlarda bulunduğunuzu görmek yaptığınız iyliklerin karşılığını fazlası ile alacağınıza yorumlanır.
Siz yeterki onlar geldiginde bunlarda Allah-in misafiridir diyebilmeyi ogrenin..
Hayirli gunler...

GİSECİ

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada misafir gelmesi

SELAMÜN ALEYKÜM Öncelikle yorumlarınıza teşekür ederim
Ben rüyamda tanıdığım iki ailenin evime misafir olarak geldiklerini gördüm bu aileler iyi bir insanlar iki ailede akrabam bunlara çokca ikramlar yapmak istiyorum ama istediğim kadar yapamıyorum biraz az ikram yapıyorum yorumlarsanız sevinirim Allah razı olsun
46 yaşındayım kamuda memurum evliyim memleketim konya teşekürler

Üst Alt