• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada mevlananın türbesi

selbi

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
S.a ben rüyamda mevlana türbesinin yanında mütaahitten ev almak istiyorum. Fiyatı belli ama benim param çok az eksik. Ne olur bu evi paramın oldugu kadarına ver diye pazarlık yapıyorum. Evi aldım mı? hatırlamıyorum, uyandım. Şimdiden teşekkür ediyorum. ALLAH razı olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allah-in selami rahmetti bereketi huzuru hidayetti Sizin uzerinize de olsun bu ne guzel manidar ibret dolu bir ruya..
Hayirdir insallah...
rüyada ev görmek :İmam Cafer Sadık (a.s): Ev görmenin sekiz tabiri vardır:

1-Evlilik
2-Zenginlik
3-Güvenlik
4-Genişlik
5-Mal
6-Yöneticilik
7-İzzet
8-Emanet.

Rüyada Mevlananin türbesini görmek; iyi amel yapmaya hayır ve iyilikte bulunmaya ve günahlardan arinmaya...ve Sizi Gönül insani olmaya davet eder..

İnsan için “unutan varlıktır” denir. Unutmak insan için hep kötü bir sıfat olarak görülür. Unutkanlık hayatımızı altüst eder...
Ama ne enteresan bir durumdur ki; insanın unutmadığı bazı şeyler de vardır. Unutmamak bu açıdan bakıldığında hayır değil bilakis şer getirir bize....
Öfkesini nefretini kinini düşmanlığınıkalbinin derinliklerindeki nefret kutusunda saklayan o kadar çok insan var ki! Yıllar önce yaşanmış vakaları size saat saat söyleyebilir.
Kim ne demişti kim ne yapmıştı anlatılir...
Kalp kazanimiz o kadar cok Öfke kin ve nefret ile doludur ki..sanki Rahmette yer kalmamis gibi..tika basadir..

İnsan unutmalı insan affedebilmeli... Yanlışa yanlışla cevap vermemeli. Kin biriktirmenin bir faydası olmadığını kabul etmeli...
Bu anlamda unutmanın ne kadar önemli bir nimet olduğunu görüp hamd etmeli.ve unutup hayatina devam edebilmeli..
yoksa kin ve nefret icinde takilip kalir..hem kendi hayatini hem de sevdiklerinin hayatini anlamsizlastirir..
kin ve nefret Atesin kivilcimlari gibidir..ilk once kendinizi yakar ve daha sonra kivilcimlar erisirse KIZDIKLARINIZA ulasir!
Yuregimiz Nefret ile dolu mu? Doluysa “delete” tuşuna basın ve onları çöp kutusuna gönderin. Sonra da geçmişe “mazi” deyip bugünü bugünün şartlarında değerlendirin..

AYAĞINIZI YORGANINIZA GÖRE UZATIN ..
Siz yanlış yerde ,yanlış kişiden ,yanlış talepde bulunuyorsunuz
...

selbi

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selbi

A.S Rüya yorumunuzda:AYAGINIZI YORGANINIZA GÖRE UZATIN.. Siz yanlış yerde,yanlış kişiden,yanlış talepde bulunuyorsunuz. yazmışsınız,Bunu bana biraz daha detaylı açıklarsanız,çok sevinirim.ALLAH a EMANET OLUN.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
"mevlana türbesinin yanında mütaitten ev almak istiyorum"

Mevlananin yaninda ev almak isteyen Gönül insani olmaya ,huzur bulmaya dunya ve ahirettini kurtarmaya calisan kendini daha da guzelle degistirmek isteyen insan semboludur...
dunun mücahidleri bugunun mütahitleri olmus yani onlar maneviyat ile degil maddiyat ile ugrasan ticaret ,kazanc, cikar pesindeler...

"fiyatı belli ama benim param çok az eksik.mütahite ne olur bu evi paramın oldugu kadarına ver diye pazarlık yapıyorum"

Insan bir seyin fiattini, degerini bildiginde ya ayagini o kadarina uzatir!!yada kendi ayagini maddi manevi olarak uzatmaya calisir...

Ya bu deveyi güdeceksin ya da bu diyardan gideceksin...
bulunduğun diyarda ("diyar" ve "deve" birer semboldür) sahip olduklarınla, başına gelen işlerle mutlu olup o diyarda kalmaya devam edersin..

veya kendini maddi, manevi olarak hazirlar
O güttüğün deveyi hazırlar ve mevlana türbesinin yanında mütaihtten ev almak icin çıkıp gidersin...

Miskin evlad

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Mevlananin türbesini görmek

ES SELAMÜN ALEYKÜM VE RAHMETÛLLAHİ VE BERAKÂTÜH Bismillahirrahmanirrahim.
Kardeşim hayır diyelim hayır olsun İnşallahu teala.
Ben bu rüyayı göreli epey oldu daha öncede birkaç defa görmüştüm bu rüyayı. Lakin bir türlü aklımdan çıkaramadım.
Rüyamda Hz. Pir'i Mevlâna'nın türbesindeydim akşamdı. Ben bahçesinde öylece koşturan dervişlere bakıyordum ne bu telaşları kime bu hazırlıklar diye birde türbeden kırmızı ışık geldiğini gördüm dervişler içeriye odun taşıyordu. Hayır olsun İnşallah.
Aşağı yukarı daha öncede böyle görmüştüm ama bir türlü aklımdan çıkaramadım. Eğer siz bu rüyamın yorumunu biliyorsanız bu siteyi Hakk'ın rızası için kurdunuz Hakk'ın rızası için de yorumlarsanız sevinirim.
YÜCE MEVLA'M ŞİMDİDEN RAZI OLSUN İNŞALLAHU TEALA KARDEŞLERİM.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bismillahirrahmanirrahim, VE ALEYKÜMSELAM VE RAHMETÛLLAHİ VE BERAKÂTÜH hayır diyelim hayır olsun İnşallahu teala
Rüyada Mevlananin türbesini görmek;
iyi amel yapmaya, hayır ve iyilikte bulunmaya ve günahlardan arınmaya...ve Sizi Gönül insani, olmaya ,insanları olduğu gibi kabulenmeye davet eder..

Hayatımız boyunca aradığımız bütün cevaplar aslın da kendi içimizdedir. Ama bu cevapları içimizde değil, genelde dışımızda ararız.
"Canında bir can var, o canı ara…
Beden dağında bir mücevher var,
O mücevherin madenini ara…
A yürüyüp giden sufi, gücün yeterse ara;
Ama dışarıda değil, aradığını kendinde ara…"
diyor Mevlana...

"Şu anda sen "beden kabri"nin içindesin, bundan senin haberin yok!''
Mevlânâ
Rabbim izin ver de kurtulsun şu beden kafesine hapsedilmiş olan ruhumuz..

Rüyanız, hem çevrenizde hem gönül dünyanızda şöyle etraflıca bir yenilenme sürecine girmenizi ve iyi niyetinizin iyi sonuçlar doğuracağını müjdeliyor inşallah.

rüyada mevlana hazretlerini görmenin psikolojik Yorumu;
Siz kendinizi,Aklınızı ,toplamazsanız kendinizi,iyice Ruhen,aklen ve zihinsel dağıtacaksınız ..gerçek ile hayali ayırt edin....

Yaşamınızın maddi yönü ile manevi yönü arasında dengeyi kuramadığınızı...
Bir konuda bir seçim ,bir karar verirken sadece duygularınız,kalbiniz ile değil akıl ,kalp iman ,mantık ve vicdan ile birlikte karar verin..İletişim kurun !!

DERVİŞ isminin anlamı Tarikata girmiş, Hoşgörülü, Alçakgönüllü kişi demektir.

Rüyada Derviş görmek;
Yanlızlığı tercih ettiğiniz, İnsanlarla aranıza bir mesafe koyduğunuz manasına gelir.

Her gün kendisini ziyarete gelen dervişe şeyhi der ki:
- “ Her gün bana geleceğine bir gün kendine gel! ”
Kendine gel ki gör bak çevrende neler olmakta...Sevdiklerin nerde? nereden nereye gitmekte ?
Yaşadığın mahalle, şehir, ülke hepsinden de önemlisi insanlar nasıl nefes almakta...
Bunu fark edebilmek için önce kendini bulmak hatalarını ayıklayabilmek icin de arada bir kendi nefis muhasebe beden kafesine vicdan kapısından girmeli insan..
arada bir kendine gel kendine...ey miskin evlad..!.

Fazla söze ne hacet !
RABB'İMİZ(C.C.) bu hakikati anlayacak kalp,şuur,idrak ve ihlası nasip eylesin cümlemize inşaALLAH

acilangul1

K

Kayıtsız Üye

Kayıtsız
Misafir
Selamün aleyküm, ben rüyamda mevlana türbesinin uzaktan yanında hemen cami var ya onun önündeki yolda gördüm. Daha sonra insanlar yığınla bi yere gidiyolar o kadar çok insan var ki yol kenarda duruyorum, at arabalari ile gecenler var insanlarin bazilarinin elinde eşyalar var ama herkes de bi heyecan var. Sonra birine soruyorum ne oldugunu, bir çocuk var kılıci konuşturuyormuş yanilmiyorsam tam hatırlayamadim bu kısmı. Bu çocuk kılıçtan ayet okutturuyomuş yani kılıç ayet ile cevab veriyomuş. Daha sonra hayretle kim bu çocuk diye bakiyorum at arabasinin üzerinde arkasindan görüyorum, 12 yasında bir çocuk üzerinde hani eski zamanlarda takkenin daha şişkin hali kaftan var bir de çocuğa göre kesilmiş sultan çoçuğu gibi arkadan çocugun arkasinda bi sürü de kılıç var kırmızı beyaz işlemeli. Neyse bir anda kendimi bi odada buluyorum kapıyı örütcem o çocuk sanki duvardan görünmez gibi odaya giriyor at arabasi ile sonra indi. Bana dedi ki namaz kılcam kapıyı tut. Tamam dedim bana söylerken adam oldu yani çocuk namazda adam idi. Sağ tarafa o kılıçlardan bi tanesini koydu yere başladi namaza bende saskin saskin bakiyorum etrafa kılıçlara, kılıçlar hepsi aynı renk. Kırmızı beyaz motif orta boy bir sürü kılıç. Sonra kapıya vuruyolar aç diye herkes bu kişiyi görmek istiyor. Asiri israr eden 2 kişiyi içeri aliyorum bişey verceklermiş adama. İçerde beklediler onlar da burda, rüya bitiyor. Yalnız ben çoçugu ilk gördüğümde de yüzünü görmedim adam oldugunda da kesinlikle yüzünü görmüyorum boyuna kadar 1.75 üstü boyda idi. Adamin üzerinde namazda siyah bir cübbe vardi baya bol rahat bir elbise... Rüyamı yorumlayabilirseniz çok merak ediyorum. Atama bekleyen bir öğretmen konyadan selamlar sevgiler...

K

Kayıtsız Üye

Kayıtsız
Misafir
Rüyada mevlana türbesi

Selamun aleyküm. Ben hz. Mevlana türbesinde idim izliyordum rüyada. Etrafında iki tane daha türbe vardı. Oraları geziyorduk kardesimle beraber gezerken birkaç tane kapalı bayanadenk geldik bi kağıda tanınmış bi evliyanin ismini yazıp. Bunu tanıyor musunuz diyordu evet dedim kim olduğunu söyledim bana bunun türbesini de ziyaret edin deyip kağıdı veriyordu. Ama bi türlü o kağıda yazilan kişinin ismini hatirlayamadim rüyadan uyanınca..
Bunun anlamını söylerseniz çok sevinirim. Rabbi'me emanet olun

Rüya Tabircisi

Moderatör
Moderatör
Rüya Tabirleri
Rüyada mevlana türbesi

Selamun aleyküm. Ben hz. Mevlana türbesinde idim izliyordum rüyada. Etrafında iki tane daha türbe vardı. Oraları geziyorduk kardesimle beraber gezerken birkaç tane kapalı bayanadenk geldik bi kağıda tanınmış bi evliyanin ismini yazıp. Bunu tanıyor musunuz diyordu evet dedim kim olduğunu söyledim bana bunun türbesini de ziyaret edin deyip kağıdı veriyordu. Ama bi türlü o kağıda yazilan kişinin ismini hatirlayamadim rüyadan uyanınca..
Bunun anlamını söylerseniz çok sevinirim. Rabbi'me emanet olun
Aleyküm Selam. Rüyada Mevlananın türbesini görüp, gezmek sevaba işarettir. Size kağıt verilmesi feraha ve huzura işarettir. Selametle. Yani rüyanız hayırdır..

Üst Alt