• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada masa görmek

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Örtüsüz ve üzeri boş olan masa geçim sıkıntısına, Üzerinde bir şeyler bulunan ve yemek yenen masa nimet ve bolluğa delalet eder.

Rüyada üzeri dolu masa zenginliğe, boş masa fakirliğe işarettir.

Rüyada masa görmek, çalışma ve gayret göstermeye de işarettir.

Bir kimsenin rüyasında masa görmesi; o kimsenin aile saâdetinin her gün biraz daha artacağına, kişinin rüyasında üzeri birtakım yiyeceklerle dolu bir masa görmesi; o kimsenin şu günlerde çok çalışarak biraz bitkin ve yorgun düşeceğine yorumlanır.

Bir kimsenin rüyasında aile ferdleri ile birlikte bir yemek masası etrafında toplanarak yemek yediğini görmesi; o kimsenin evine gelecek olan bir misafirin huzurunu kaçıracağına delalet eder.

Bir kimsenin rüyasında bir masa başında oturarak yazı yazdığını görmesi; o kimsenin sonucunu düşünmeden birçok ağır masrafların altına gireceğine işaret eder.

İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Salih rüya olacak olan şeyleri önceden idrak etmekten ibarettir.

Şeytani rüya, insanı korkutup üzüntüden üzüntüye sevk etmek için uyku halinde, şeytanın insanın kalbine verdiği vesveseden ibarettir. Peygamber (sav) şöyle buyurur: Sizden biriniz sevdiği bir rüya görürse o Allah 'tandır. Bunun için Allah'a hamd edip rüyasını söylesin. Hoşuna gitmediği bir rüya görürse o şeytandandır. Şerrinden Allah'a sığınsın ve onu kimseye de açmasın. Yoksa kendisine zarar verecektir.

İnsanın içinde yaşadığı olaylardan doğan rüya ise, bir şeyle fazla meşgul olma sonucunda etkilenerek gördüğü rüyadır...

Rüyalar bir çeşit ilham sayılır...
Rahman ve Rahim olan Allah vahiy ve ilham ile kullarına hitap edip onları onurlandırdığı ve mesajlarını ilettiği gibi rüya ile de kullarına olan yakınlığını onlarla ilgili rahmet ve inayetini onların kimsesiz olmadıklarını..
Rableri tarafından her zaman gözetilmekte olduğunu göstermesi rahmet ve inayetinin bir gereğidir.

Rüya, "Allah Teâlâ'nın melek vasıtasıyla hakikat veya kinaye olarak kulun şuurunda uyandırdığı enfusî idrakler ve vicdanî duygular veya şeytanî telkinlerden meydana gelen karışık hayallerden ibarettir" şeklinde de tarif edilmiştir.

Rüya uykuda bütün duygu ve bilinç hallerinin tamamen yok olmadığı bir sırada meydana gelir. Nitekim rüyâ, uykunun az olduğu sabaha karşı daha çok görülür. Rüyada, görülmesi mümkün olan şeyler görülür. Uyanıkken görülmeyecek olan şeyleri rüyada görmek mümkün değildir.

yelizerbulak

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba, beyaz 2 katlı bir evin önünde büyük uzun masalar kurulmuş. Masada birkaç kişi oturuyor, içlerinden sadece birini gördüm masada, uzun süredir görmediğim bana küs olan bir arkadaşımdı, hiç konuşmadan yukarı çıktım kalabalık bir evdi. Evden tekrar dışarı çıktığımda kapının üstünde 2 yıl sonra ilk defa gördüm seni yazısı vardı, dışarı bakındım kimseyi göremedim rüya böyle. Hayırlara karşı gelsin.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba Rüyaniz Hayr olsun..
Rüyada Masa görmek Plan, Proje, Toplantı, Fırsat Dürüstlük, Sadakat ve Mertlik simgeler...

Allah’tan her şeyin hayırlısını istemeliyiz...
Bazen de çok acele ediyoruz. İmtihan edildiğimizi, her şeyin bir vakti saati olduğunu unutup, Allah’tan dilediğimiz şeylerin hemen oluvermesini istiyoruz.
Bazen de ümitsiz ve karamsar bir ruh hâline bürünüyoruz. Bütün bunlar, sabır, tevekkül ve teslimiyet eksikliğinden kaynaklanıyor.
acele etmemeli, sabırsız olmamalıyiz kissadan hisse. selametle..

İlkgül

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleyküm, rüyada masa gördüm. Büyük bir salondayım ve davet var, ben salona girdiğimde bir masaya yöneliyorum o masada eski dershanedeki edebiyat hocalarım ikisi de oturuyor ve lisede ki edebiyat hocam var. O benim arka masaya geçmemi istedi ve arka masada dershane hocalarımın eşlerinin arasına oturttu ve kendisi de tekrar masasına geçti. Ben liseden mezun olalı 4 yıl oldu ve ben lise edebiyat hocamla senede 1 olsa da görüşürüm hala bu rüyayı durup dururken görmem benim kafamı karıştırdı. Şimdiden çok teşekkürler Allah razı olsun...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun..

Rüyada Masa görmek ;
Plan, Proje, Toplantı, Fırsat Dürüstlük, Sadakat ve Mertlik simgeler...

Rüyada edebiyat öğretmeni görmek;
konuşmaları hoş bir kişi ile tanışacağınıza ya da konuşma ve hitap şeklinize dikkat edin..
Dil insanı rezil de eder vezir de..

Okumaya, yazmaya Kendimizi ,edebiyat ve edebimizi geliştirmeye,güzelleştirmeye ihtiyacımiz var...
insanlari, kendimizi Gönül dilimizi çözmeye ihtiyacimiz var!!

Kendi yüreğinin dilini çözersen, âlemdeki bütün dilleri anadilin gibi konuşur ve anlarsın.

Hani bir söz vardır ya kötü söz sahibine aittir diye işte bu da ona benzer bir şey insan kendine yakışanı yapar. Davranışları, sözleri kişinin içi dünyasının aynasıdır.

“Herkes kendi yaratılışına (mizaç ve karakterine) göre hareket eder. "
İsra suresi 84.ayet

dlr94

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada büyük bir masa etrafında toplanmak

Selamunaleyküm Hocam, Yüce Rabb'imizin rahmeti ve bereketi üzerinizde olsun.

Hocam benim evlenmek istediğim bir beyefendi var ve bu kişinin hakkımda hayırlı olup olmadığını anlamak için dün gece istihare namazımı kıldım, kıbleye yönelerek uyudum. Rüyamda bir evin salonunda genişçe, yanları ovalimsi dikdörtgen diyebileceğim beyaz örtülü bir masa vardı. Üzerinde çesitli kekler ve börekler vardı ve bunlar tabaklardan yukari taşarcasına, yan yana ve düzgün bir biçimde yerleştirilmişti. Kendi evimde orta okul ve liseden eski kız arkadaşlarıma davet veriyor gibiydim. Çünkü salonda bende dahil olmak üzere orta okuldan iki kız arkadaşımında başı açık ve güzel giyinimli idik. Lakin odada hiç erkek yoktu bir ev oturması gibiydi. Sonra arkadaşım esraya gerçek hayatta evli olduğunu bilircesine evlilik nasıl bir şey diye sordum. Kendisi bana güzel bir şey ama sorumluluk gerektiriyor dedi. En son hatırladığım da odada bir kız arkadaşım elinde deri bir dosyaya sıkıştırılmış beyaz a4 kağıdı üzerinde yazılı olan isimlere bakıyordu ayakta. İsimleri okuyamadım ama bana evlenmeyi düşündüğüm adamın ismini vererek " Sercan da gelecek mi?" diye bir soru yöneltti. Ben de ona " Evet evet ama duruma göre bakıp çıkarırız." dedim. Hocam rüyamın hepsi bu kadar kendimi de rüyamda saçlarım açık güzel ve büyük halhal küpeli gördüm. Yani ev ortamında bayan arkadaşlarımın yanında nasilsam kendimi o sekilde gordum. Evlenmek istedigim adamin su an basinda işsel mahkemeye dayalı birtakim sorunlar var ve bu yüzden aramizdaki süreci durdurmak zorunda kaldi, konusmayi kestik. Bu durumun ne kadar süreceğini bilmiyorum Rabbime sığınıp istihareye yattım. Şimdiden Allah razı olsun Hocam, çok teşekkür ederim

Hayırlı Ramazanlar, Sevgilerle

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykümselam, Yüce Rabb'imizin rahmeti ve bereketi ,selameti üzerimizde ve Rüyanız hayr olsun.
Rüyada masa görmek ;
plan, proje, toplantı, fırsat ,istişare ,danışmak O mes'ele hakkında bilgi sahibi olanlarca tanışmak (münazara) ve akabinde de tekliflerin en güzeline, en doğrusuna uymak..

Rüyada büyük bir masa etrafında toplanmak ;
Önce, yapılması düşünülen işle ilgili maddi araştırma yapmanız, o işin ehli ile görüşmek, fikirlerini öğrenmek,
evlenilmesi düşünülen kişiyi tanıyanlarla görüşmeniz onunla ilgili elde ettiği bilgilerle kendisini ölçmesi ve yaşı,
düşüncesi olgun olanlarla fikir alışverişinde bulunmanız sizin için daha hayırlıdır...Hayırlı Ramazanlar, Sevgi ve selamlar..

Evlilik için hazırmıyım ne yapmam lazım vicanım paramparça durumda

esraelif

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleykum gönül sızım.
Kardeşimin tavsiyesı üzerine aranıza katıldım.
Rica ederek rüyama yorum getırırsınız çok mutlu olurum.
Allah razı olsun.
Ben 39 yaşında evli bır cocuk annesıyım. Eşim ile ılgılı büyük sıkıntılarım var. Ayakta kalmaya hayat mucadelesını sürdürmeye çalışıyorum.

Rüyamda bir masa var ,üstünde ALİ yazıyor . Sadece o kadarınıda hatırlıyorum.
Benden 3 gün sonra eltim ruyasında benı görmüş, ALİ isminde birinin kolumdan tuttuğunu , benım istemedığimi o esnada eşim yıkık dökük harabe evı eşimin sıva ve boya yaptıgını ona dogru koştugumu görmüş.

Aynı zaman da oglum da dün gece ruyasında A harfi görmüş.
Allah razı olsun .

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykümselam, Yüce Rabb'imizin rahmeti ve bereketi ,selameti üzerimizde ve Rüyanız hayr olsun.
Rüyada masa görmek ;
Gönderdiğiniz rüya ve yazdığınız ruh haliniz, rüyaların bilimsel tanımına birebir uymakta ve içinde bulunduğunuz ruh halini yansıtmaktadır. Mutluluk, bolluk, sevinç ,bereket,plan, proje, toplantı, fırsat ,istişare ,danışmak nasihat, özlemelerini simgelemektedir

ALİ;isminin anlamı yüce, yüksek, şanlı, onurlu kimse demektir.
Rüyada Ali ismini duymak,görmek;
huzurlu olmaya, kalp ve gönül zenginliğine, maddi ve manevi rahatlık elde etmeye, aile içinde geçim manasına gelir.

Öfkenize hakim olabilmeli, harekete geçmeden önce çok iyi düşünmelisiniz. .Manevi mutluluk,Maddi ve manevi yenilenme gücünün anahtarı elinizde olduğuna..Mutlu Son Sabır Yokuşunun Zirvesindedir..

"Dostlukta ileri gitme, olur ki o dost bir gün düşman kesilir; düşmanlıkta da haddi aşma, olur ki o düşman bir gün dost olur."
Hz Ali ra.

Her şeyin başı sağlıktır. Sağlımıza şükredip, onu iyi koruduktan sonra gerisi insanın düşünce tarzı ile olumluya değişebilmekte, ancak istemek, Allah’a canı gönülden dua etmek, çalışmak ve başarmak gereklidir.selametle...

tozduman

Moderatör
Moderatör
Allah razı olsun gönül sızım abla.
Bu hanim benim görümcem .
Bu siteye aramıza almaya çalışıyorum.
Çok iyi bir insan gerçekten büyük sıkıntıları var :(
Çok detaya giremiyorum siz hissetmisnizdir.
Allah herkesin yar ve yardımcısı olsun.
Şimdi eşi evde cevap yazamıyor onun yerine ben yaziyorum.
Allah razı olsun ablacigim

Üst Alt