• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada lisans görülmesi.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Bir kimsenin rüyasında herhangi bir fakültede yüksek lisans yaptığını görmesi; o kimsenin işlerinde başarılı olabilmesi için çok fazla araştırma yaptığına ve konusuna ait birçok kitapları okuyup incelediğine delalet eder.

fkartal

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada yüksek lisans yapmak

Selamün Aleyküm muhterem hocam,

Dün akşam eşimle biraz namaz üzerine sohbet ettikten sonra yattık. Gece rüyamda, kendimi yüksek lisansa başlamış ve derste hocayı dinlerken gördüm. İlginç olan, gece eşim de rüyasında kendini yüksek lisansa başlamış olarak, derste görmüş. Şu anda güncel olarak herhangi bir yüksek lisans faaliyetimiz yok aslında. Bu rüyamızı yorumlamanızı istirham ederim.

Allah razı olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm selam kardesim..
Sabah sabah beni tebessum ettirdiniz..Rabbim Sizi de iman ve anne Duasi ile bereketlendirsin...diye Dua etmek isterken
aklima şu KISSA geldi..KISSA dan Hisse..

Evliya bir zat talebeleriyle beraber otururken dışarıdan bir talebesi gelir bazı hususları arz ettikten sonra der ki:
- Efendim filan kişi de sizden dua istiyor.

O zat şu cevabı verir:
- Ben dua etsem Allahü teâlâ duamı kabul etmez.

Bütün talebeler şaşıp kalır çünkü o dua isteyen iyi tanıdıkları çok hizmet eden bir arkadaşlarıdır.
Bunun üzerine mübarek zat sözüne devam ederek buyurur ki:
- Ana babasının duasını almıyor.
Onların duasını almazsa Allah ondan razı olmaz. Allahü teâlânın razı olmadığı kişiye ben dua etsem ne fayda! Benim ona yapacağım dua kabul olmaz.

Peygamber efendimiz (Ana babasının duasını almayan Allah'ın rızasına kavuşamaz) buyuruyor ama şu kardeşinize dua etsem kabul olur çünkü duydum ki annesi ona çok dua ediyormuş.
O kadar razıymış ki (Oğlum sana gündüz ettiğim dua beni tatmin etmiyor sırf sana dua etmek için geceleri de kalkıyorum. Ya Rabbi ben bu oğlumdan razıyım sen de ondan razı ol! Onun tuttuğu taşı altın yap diye dua ediyorum) diyormuş. İşte bu kardeşinize dua etsem elbette kabul olur.

Hayirdir insallah
(Ya âlim, ya talebe ol, yâ dinleyici veya ilmi seven ol! Beşincisi olma helâk olursun!) [Beyhekî]

"yüksek lisansa başlamış ve derste hocayı dinlerken gördüm."

Hayat iyi bir canbazın ipte yürümesi gibidir... Dengeyi akıl ve kalb sağlar..Birisine fazla verdinmi ağırlığı; dengen bozulur..

Sizlerin ikinizin de halen bir konudaki eksikliginizi, kendinizi tamamlamaniz gerektigini ve ins. olgunlasma yolunda oldugunuza delaletir..
cumlemizden kardesim..
Hayirli Cumalar...

fkartal

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz

Peygamber efendimiz (Ana babasının duasını almayan Allah'ın rızasına kavuşamaz) buyuruyor ama şu kardeşinize dua etsem kabul olur çünkü duydum ki annesi ona çok dua ediyormuş.
O kadar razıymış ki (Oğlum sana gündüz ettiğim dua beni tatmin etmiyor sırf sana dua etmek için geceleri de kalkıyorum. Ya Rabbi ben bu oğlumdan razıyım sen de ondan razı ol! Onun tuttuğu taşı altın yap diye dua ediyorum) diyormuş. İşte bu kardeşinize dua etsem elbette kabul olur.

Allah razı olsun muhterem hocam, yukarıda yazdığınız cümlede kimden bahsettiğiniz tam olarak anlayamadın. Anlattığınız kıssadaki bir kişiden mi yoksa bendenizden mi?

Muhterem anneciğim bahsettiğiniz şekilde bana da dua ediyor da, çok şaşırdım. Çünkü bu şekilde dua ettiğinden size bahsetmemiştim.

Allah sizden razı olsun...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
cumlemizden kardesim..Yazana degil Yazdirana konusana degil konusturana bakmali insan..
ben yukarida bir KISSA anlattim..ve kissa da Her herkesin alacagi bir hissesi vardir! ben de dahil!!
her kes kendince, nasibince ,idrakinca hisselenir..
"Allahü teâlânın razı olmadığı kişiye ben dua etsem ne fayda " burada o misal mecazi anlatilmis..
Allah cc. bizden cumlemizden RAZI olur ins...

Hayat iyi bir canbazın ipte yürümesi gibidir... Dengeyi akıl ve kalb sağlar..Birisine fazla deger verdinmi ağırlığı; dengen bozulur..

Sizler, bizler butun insanlar zayif ve eksiktir!!
insan zayıf yönlerini farkında olmalı ve tanımalı ve eksik yonu gelistirmek icin neler yapabilecegini de anca ilim, irfan ,talebe olarak gelistirebilir..

Ey nefsim...
Her zaman iyilik duygularıyla otur-kalk ve hep güzelliklere tercüman ol..!İyilik ve güzellik yolundan yürüyen ayaklar baştan daha yüce
ihsan hisleriyle çarpan gönüller de Kâbe kadar kutsaldır.
Hep hayır düşün hayır konuş ve hayırlı işler istikametinde koş..ki dunya ve ahiret huzuruna varasin...

"Aklın alâmeti; nefse galip gelip nefse hakim olmak ve öldükten sonra lazım olanları hazırlamaktır...
Ahmaklık alâmeti; nefse uyup Allah'tan af ve merhamet beklemektir."
Hadis-i Şerif

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm selam kardesim..
Sabah sabah beni tebessum ettirdiniz..Rabbim Sizi de iman ve anne Duasi ile bereketlendirsin...diye Dua etmek isterken
aklima şu KISSA geldi..KISSA dan Hisse..

Evliya bir zat talebeleriyle beraber otururken dışarıdan bir talebesi gelir bazı hususları arz ettikten sonra der ki:
- Efendim filan kişi de sizden dua istiyor.

O zat şu cevabı verir:
- Ben dua etsem Allahü teâlâ duamı kabul etmez.

Bütün talebeler şaşıp kalır çünkü o dua isteyen iyi tanıdıkları çok hizmet eden bir arkadaşlarıdır.
Bunun üzerine mübarek zat sözüne devam ederek buyurur ki:
- Ana babasının duasını almıyor.
Onların duasını almazsa Allah ondan razı olmaz. Allahü teâlânın razı olmadığı kişiye ben dua etsem ne fayda! Benim ona yapacağım dua kabul olmaz.

Hayirdir insallah
(Ya âlim, ya talebe ol, yâ dinleyici veya ilmi seven ol! Beşincisi olma helâk olursun!) [Beyhekî]

"yüksek lisansa başlamış ve derste hocayı dinlerken gördüm."

Hayat iyi bir canbazın ipte yürümesi gibidir... Dengeyi akıl ve kalb sağlar..Birisine fazla verdinmi ağırlığı; dengen bozulur..

Sizlerin ikinizin de halen bir konudaki eksikliginizi, kendinizi tamamlamaniz gerektigini ve ins. olgunlasma yolunda oldugunuza delaletir..
cumlemizden kardesim..
Hayirli Cumalar...

Kardesim bu ruya ve benim Yorumu annenize okuyup onun dedigini burada yazarsaniz Size hep Duaci olurum.. Hayirli gunler.

fkartal

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün Aleyküm Muhterem Hocam,

Eşime, yarım bıraktığı yüksek lisansa "af kanunu" ile başvurmasını tavsiye ettim. O da başvurdu ve kabul edildi. Bundan sonra, yüksek lisans eğitimine devam edecek inşallah.

Daha önce gündemimizde böyle bir şey yokken, yukarıda bahsettiğim rüyayı görmüştük ikimizde. Bugün itibarı ile, eşimin rüyası gerçeğe dönüştü. Bizler de çok mutlu olduk :)

Ya Rab, ne olur hakkımızdaki bütün hayırlı ve güzel rüyaları, duaları gerçeğe dönüştür. Muhterem anneciğimin, bu mübarek cuma günü ve daha önce bizler için ettiği bütün duaları hayırlı ve güzel olacak şekilde kabul buyur. Affına sığınıyoruz Rabbim.

Amin.

Üst Alt