• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada kurbağa görmek

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada kurbağa görmek islami, rüyada yeşil kurbağa görmek, rüyada kurbağa topluluğu görmek, rüyada kurbağa öldürmek, rüyada kurbağa yemek, rüyada tuvalette kurbağa görmek

Rüyada kurbağa görmek, sözü dinlenir bir arkadaşınızın olduğuna ve onun öğütlerine önem vermeniz gerektiğine işaret eder.

Aynın zamanda rüyada kurbağa görmek, Geveze dost, arkadaş. Kurbağa sesi de dosttan gelecek haber olarak da yorumlanır.

Rüyada kurbağa görmek, İslamı yaşayan, Allaha kul olabilmiş kişilerede işaret edebilir.

Rüyada kurbağalarla beraber olduğunu görmek komşu ve dostlarla sohbete yorumlanır.

Rüyada Kurbağa avlamak rakiplerinin veya dostlarının yanında üstün olmaya işaretle tabir edeilir.

Kurbağa eti akraba ve yakınlarından az bir yardım veya iyiliye yada, bu klişilerden gelecek mülke işarettir.

Kurbağaların bir yere veya yerleşim alanına topluca girmeleri azaba, çıkmaları -dua ve niyaz, namaz ve sadaka ile- azabın kaldırılmasına,

Kurbağaya rastlamak ise faziletli, salih bir kimse ile anlaşmaya işaret eder.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...
İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.

Rüyayı gören kişinin yaşı, medeni hali, cinsiyeti, O An içinde bulundugu maddi ve manevi durumu mutlaka göz önüne alınmalıdır.

Zaman zaman başkaları ile ilgili rüyalar da görebiliriz; bizi hiç ilgilendirmeyen bir rüya, bir başka yakınımızı ilgilendirebilir.

Bu nedenle, her rüya aynı şekilde tabir edilemez..

Aynı rüyayı farklı kişiler farklı mekan ve konumlarda gördüklerinde tabirleri de farklı olacaktır.

Bundan dolayı da, rüya yorumu özünden bir şey kaybetmese bile, yansıması farklı olabilir…

Rüyayla amel edilmez. Rüya ve ilhamla elde edilen bilgiler dinin bir emri gibi kabul edilmemelidir.

Görülen rüyaları esas alarak hayatını ona göre düzenlemeye kalkışmak yanlıştır. Çünkü rüyaların doğruluğunu ölçmek ve tesbit etmek mümkün değildir.

Rüyalarda çeşitli hikmetler vardır. Kimi için bir müjde, kimi için bir ikazdır. Kur'an-ı kerimde rüya ve tabiri ile ilgili bilgi vardır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Güzel rüya müjdedir.) [İbni Cerir]
(Salih rüya rahmani, karışık rüya şeytanidir.) [Buhari]
(En doğru rüya seher vakti görülendir.) [Beyheki]
(Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası ekseriya yalan çıkmaz.) [Müslim]
(Sözü doğru olanın, sadık kimselerin rüyası da doğru çıkar.) [Buhari]
(Gündüz görülen rüyalar doğru çıkar.) [Hakim]
(Kötü rüya gören kimseye söylemesin, şeytandan da Allahü teâlâya sığınsın.) [Müslim]
(Rüyasında hoşa gidici güzel şeyler gören, görüşü isabetli salih birine anlatsın! O da hayra yorsun!) [Beyheki]
(Rüya, tabir ilmini bilen bir dosta veya akıllı bir zata anlatılmalıdır!) [İ.Ahmed]
(Rüya nasıl tabir edilirse, öyle çıkar. Bunun için rüyanızı nasih veya âlime anlatın!) [Hakim] [Nasih, insanlara iyilik tavsiye eden, kötülükten sakındıran, nasihat eden kimsedir.]

bende kalsın

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüya da zıplayan kurbağa görmek

selamünaleyküm .. Rüyamda bir sürü kurbağa gördüm. Küçük bi kuyu gibi birşeyin içindeydiler. Biri bana bakıyordu tam üstüme sıçrayacaktıki ben üstünü tahtayla kapattım. Ne anlama geliyo yardımcı olursanız sevinirim :)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam Hayirdir insallah.
6 yaslarinda oglusum var her gece hic bikmadan, usanmadan Anne Bana tekrar yusuf as. kissasisini, hikayesini anlatirmisin diye yalvarir..
Hz. Yusuf'un kuyuya atıldığı bolumde hep ayni soruyu sorar..
Anne neden kardesleri onu kuyuya atillar ? neden o ordan cikamadi.. neden hemen polis, itfaiye gelip kurtarmadi..
kuyuda ne kadar kaldi ? korktumu ki ?:bilmemm:.
Allah yusufu seviyordu da niye kuyuda birakti..?Yusuf Allah a dua etti mi? etiyse niye hemen kurtarip babasina kavusturmadi...
onu kurtarmak icin niye o kafile geldi ya hirsizlar gelseydi ? ya organ mafyasi gelip onu kurtarip organlarini alsalardi.. vs.. vs..cddvb..dfrt..
ya dilenciler calsaydi onu..basimin ettini yer ben de 6 yasindaki bir cocugun idraki ile kaderi ve herseyin bir sebebi ve vakti oldugunu anlatmak ta zorlaniyorum dogrusu...

Hz. Yusuf'un kuyuya atıldığı an da, kuyudan kurtulduğu an da, aslında hep kaderinde belirlenen olaylar yaşanmaktadır.
Hiçbir şey kaderde belirlenenin dışında gelişmez.
Bu nedenle Hz. Yusuf kuyuya atıldıktan sonra oraya hangi kafilenin geleceği, kafilenin gideceği yer, kafiledekilerin nasıl insanlar oldukları Hz. Yusuf daha doğmadan çok önce Allah Katında belirlidir...

Rüyada kuyu görmek ;gerçek hayatınızda muazzam bir zihinsel zorlanma hissi içinde olduğunuzu ve yardıma ulaşmaya çalıştığınız,
cok bereketli ve basarili bir kaynaga sahip olacaginiz anca simdilik beklemeye ve nadasa biraktiginiza ,hayirli isleri simdilik kuyuda beklediginize askiya almaniza isarettir..

Rüyada kurbağa görmek İslamı yaşayan Allaha kul olabilmiş kişilerede işaret edebilir...Allahu alem..
Rüyada kurbağalar görmek; arkadaşlık ilişkisi ve sosyal ,manevi durumunuz hakkında bilgiler verir...

"Biri bana bakıyordu tam üstüme sıçrayacaktıki "
birileri tarafından göz hapsine alındığınıza ve takdir edildiginize işarettir. Bu rüya aynı zamanda çok iyi bir dostunuzun olduğunu gösterebilir.
Hayirli gunler.

sena_erdal

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba Kardeşlerim size rüyamı anlatmak istiyorum, yorumlarımlarsanız sevinirim.
Şimdi ben yatağımda yatıyordum sonra yanımdaki masada kurbağa gördüm, kalktım yatağımda oturdum, onu izledim biraz. Abimle ablamda diğer yatakta oturuyorlar. Kurbağa var diye bağırdım, ablam kurbağadan çok fena korkar ama hiç bir tepki vermedi. Sonra o ordan uçtu, ben yatağıma yattım, o da boynuma geldi, o an uyandım kalktığımda o gün boyunca boynumun o kısmı ağrıdı. Ondan önceki gecede kurbağa görmüştüm dışarda.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba Rüyaniz Hayr olsun
HER ÖPTÜĞÜNÜZ PRENS KURBAĞAYA MI DÖNÜŞÜYOR?
prenses kurbağayı öptüğünde kurbağa prens olurdu ya bu sadece masallarda vardir..
öpüyorsun öpüyorsun yine kurbağa kalıyor kişisi.
meğersem prens diye bir şey yokmuş. kurbağaları öpen kızlara yazık olmuş...

Rüyada kurbağa görmek;
arkadaşlık ilişkisi ve sosyal durumunuz hakkında bilgiler verir. Rüyada görülen kurbağalar, kültürlü arkadaşlarınızın olduğuna, onların düşüncelerine önem vermeniz gerektiğine işarettir.

Rüyada uçan kurbağa görmek;
uçan bir kurbağa kulağa ilginç gelir ama ..too good to be true !!Gerçek olamayacak kadar iyi..
her duyduğunuza inanmayın, Olayları abartmamanız, abartılı davranışlardan uzak durmalı ve mümkün mertebe etrafınızdaki insanlarla çatışmamaya çalışmanız gerektiğine yorumlanır..selametle Küçük Bey.....

acilangul1

Üst Alt