• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada Kur'an okumak

sametefe1905

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Esselamun Aleykum ve Rahmetullahi ve Berekatuhu

Ben Samet 25 yaşındayım Bursalıyım İnşallah..

Kısa kısa rüyalar yazmayın açıklayıcı olsun uyarısını dikkate alarak bu rüyamı yazıyorum.. Rüya gerçekten çok kısaydı rüyamda İsra suresinin sonlarını okudum ve Kehf suresine geçtim okumaya başladım biraz okudum ki uyandım İnşallahur Rahman Rabbim hayırlara çıkarsın...

yine aynı benzerlikteki bir diğer rüyamda ise Kur'an'ı Kerim'den bir ayeti sürekli tekrarladığımı gördüm yani hangi ayet hatırlamıyorum ezberimde olmayan bir ayetti 3 satır filandı ve ben onu sürekli tekrarlıyordum sanki Allah Allah diye zikrediyormuşum gibi hissediyordum ama sanki ayeti tekrarlamıyor gibiydim ama sürekli ayeti okuyor gibiydim bir anda uyandım ve Allah Allah diye uyku sersemi birkaç saniye ağzımı oynatmadan zikre devam ettim İnşallahur Rahman Rabbim hayırlara çıkarsın..

Allah razı olsun güzel yorumlarınız için hakkınızı helal edin İnşallah...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykumu selam ve rahmettulahi ve berekatuhu Abdusamed Kardesim..
Arkadaslarim derki Sana biri bir KISA soru sorsun hemen baslarsin nasihaat ve mesaj vermeye...
aynen katiliyorum.. cunku hani insanin elinde manevi bir guzelik olur ya illa onu sevdikleri ile paylasmayi sever.. paylastikca cogalan ve degeri artan bir manevi guzellik
Sevdiklerim arasinda Allah RIZASI icin kurulan bir Gonul koprusu kuran bir guzelik.. paylastikca cogalan oldugu icin paylasmayi seviyorum..
Size Masa/Allah Abdusamed kardesim..Cami ve vakif damlarinda olan guvercini satmaktan..Allah-in Garip yardima muhtac olan bir Yaradilmisa yardim ettiginizde..
Size sunu sormustum.. hikmet ,Himmet mi para mi hesabi.. Siz galiba hikmeti sectiniz Allahu alem...
Kardesim Isra ve kehf suresini meali ile okursaniz ins. ne demek istedigimi anlarsiniz.. isra suresinin 39 ayettinde hikmet anlatilir...

Bu sureleri okuyun..mealini, Tefsirini anlayamamazsaniz ulu Camiye Gidin!Caminin icindeki sadirvanda guzel bir abdest alip tevbe istigfar ettikten sonra Allah RIZASI icin iki rekaat namaz kilip
O guvercinleri satmayi dusundugunuz ve Cekindiginiz O mekanda Takva ilim Ehli olan imam efendi veya ehli kisiye Kehf ve isra suresini anliyabilmeniz icin yardim isteyin..
mubarek Ramazan ayinin bu geri kalan kismini ibadet,Tefekkur ve ilim ile gecirirseniz anca o zaman bu ruyanizin hercek mana ve hikmettini anliyabilirsiniz..

Yüce Rabbimiz çeşit çeşit meyveler ve sebzeler yaratmıştır.Her birinin tadı ,lezzeti,rengi başka başkadır.Her birinin insana verdiği vitamin ve güç farklı farklıdır.
Her meyve insana apayrı bir tat ve lezzet vermektedir.
Aynen bunun gibi Kur’an surelerini de okuduğunuz da her biri sizlere ayrı bir manevi tat ve lezzet vermekte ve imanınıza güç katmaktadır.
Her bir surenin sizlere verdiği mesaj farklı farklıdır.Önemli olan bu farkı görmek ve verilen mesajı anlayabilmektir...Ruyanizin yorumu da budur Allahu Alem..

İşte Kur’an-ı Kerimin o eşiz güzellikteki surelerinden bir tanesi de ‘KEHF’ ve "ISRA" suresidir.
Kehf sûresi Mekke´de nazil olmuştur ve yüz on âyettir.
Bu Sûre hikmetlerle dolu birkaç kıssayı anlatmaktadır. Bunlardan birisi "Ashab-ı Kehf” kıssasıdir. "Kehf´ "Mağara" demektir. "Ashab-ı Kehf´ ise "Mağara arkadaşları (mağaraya sığınanlar)" anlamına gelmektedir. Sûre, ismini de buradan almaktadır.

Rüya da Kehf suresini okumak hayra yorumlanir. Bu sureyi okuyan kimse, din yolunda iyilik ve hayir görür.
Gafletten uyanir..hidayette erer Allahu alem..

Mal sahibi olur, bereketli rizklara malik olur. Bir baska rivayete görede: Rüyad Kehf suresini okudugunu görmek, uzun ömre, güzel hale, bol rizka isarettir.

Rüyasinda isra suresinin tamamen veya bir kismini okudugunu gören, Allah (C.C.) katinda ve halk arasinda yüksek bir mevkie ulasir.

Cafer i Sadik a göre; düsmanina galip ve muzaffer olup, isteklerine kavusur, dininde kuvvetli ve inancinda halis ve saf olur....
Selamet ile Hayra kalin..

sametefe1905

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Allah razı olsun.. Rabbim hayırlara çıkarsın İnşallah bu rüyamı 4-5 ay önce görmüştüm ve o günlerden sonra gaflet sarmaya başladı kalbimi durduramadım ve güvercinli rüyayı geçen hafta görmüştüm İnşallahur Rahman bu gaflet uykusundan uyandıracak sadece Rabbimdir zikrullahtır Allah sizden razı olsun kalp titriyorsa Ya Hayy derim İnşallahur Rahman diriltecek olan yalnız O'dur. Hayırlı iftarlar İnşallah...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
aslinda Rabbim 4,5 ay onceden daha Sizi bu gaflet uykusundan uyandirmak icin bu guzel ruyayi beyan etmis size..
Kardesim isra ve Kehf suresini meali ile okuyun.. en yakininda bulunan cami ve ilim, Takva ehlinden size ilmi yonden yardimci olmalarini isteyin.. Hidayet anca Allah tandir..
22- Allah, kimin bağrını İslâm'a açmış ise işte o, Rabbinden bir nur üzerinde değil
midir? Artık Allah'ın ... Her kimi ki Allah şaşırtırsa, artık ona hidayet edecek yoktur.
37- Her kime de Allah hidayet verirse artık onu da şaşırtacak yoktur. ... (Zümer, 39

sametefe1905

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Allah razı olsun ayrıca şunu da yazmayı unutmuşum o günlerde Duha İnşirah Beyyine surelerinide arka arkaya okuyodum rüyamda.. Hergün kendime vird edinmiştim virdimi çekiyor öyle yatıyordum virdimi bırakınca başladı gaflet galiba ayrıca rüyalarda o virdden sonra başlamıştı..Allah razı olsun biraz uzattım sizin vaktinizi alıyorum diğer arkadaşlarında rüyalarını yorumlayamadınız hakkınızı helal edin...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Cumlemizden kardesim devamli okudugunuz osurelerin isim manalarini yazacagim birlikte okuyun bakalim ne cikacak...
keske bu sureleri okumayi birakmasaydiniz ins. devam edin kardesim...

Duha suresi:Kuşluk vakti
İnşirah suresi: Gönül ferahlığı, iç açılması
Beyyine : Kanıt, belge, Aydinlik...

Eyy Rabbim Kuşluk vakti
Rahman KAPINA geldim..Gönül ferahlığı, iç açılması
icimdeki nefis sek, suphelerden arit beni Senin Hak ve Hakikat Kanıt, belge, aydinlik
ile icime huzur ver Yarrabi amin...

sametefe1905

Kurallara Uymadı
Üyemiz
mesajı düzelttim ama geç kaldım :) bunları okumayı hiç bırakmadım İnşallah özellikle inşirah suresini her farz namazda okuyorum ve namaz bitincede inşirah ve beyyine surelerini her vakit namazdan sonra okuyorum benim virdim farklıydı tevhid salavat istiğfar Ya Allah zikri hamd hepsi vardı haftaya yayılmış vaziyette onu bıraktım günde 1000 adet zor geldi :(

pinar1

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada ezbere kuran okumak

Merhaba teyzemin oğlu rüyasında beni görmüş.Benim siyah bir valizim varmış uzağa gönderiyormuşum,sonra ezbere kuran okuyormuşum kızımın gelmesi için.Şimdiden teşekkür ederim yorumlarınız için hayırlı akşamlar...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba rüyan hayır olsun inşallah.
Rüyada Kuran-ı Kerim Okumak :Çok hayırlı bir rüya .. Malumdur ki, Kur'ân-ı Kerim Rabbimizin mübarek kelâmıdır, onda, şifa ve rahmet vardır ...
kuranı kerimi okuduğunu görmek en hayırlı rüyalardan biridir, hasta ise şifa bulmaya, kederli ise üzüntüsünün geçeceğine, borçlu ise borcundan kurtulacağına,
zorda ise feraha ereceğine işaret eder.

kızının gelmesi için cokca Kur`an okuyun...Dua edin!!Allah cc. Yar ve Yardimciniz olsun...
siyah bir valiz ;sıkıntılı bir yolculuk.. duam odur ki
Rabbim Eyy Rabbim evladindan ayri duşen bu annenin gam, keder ve sıkıntılarini yolla gönder..amin...

Üst Alt