Ve aleykümselam, rüyaniz hayır olsun inşallah.
Rüyada kuran-ı kerim okunduğunu görmek ;
en hayırlı rüyalardan biri olup, hasta ise şifa bulmaya, kederli ise üzüntüsünün geçeceğine, borçlu ise borcundan kurtulacağına, zorda ise feraha ereceğine işaret eder.
"Annem ruyasinda kuran okuyormus ama tam olarak okuyamamis "
Allahu alem onda ki bir eksikliğe....
Sizin okumanızı görmeniz ise ;seninde hakkında hayırlı gelişmeleri müjdelemektedir.ve size biri nasihat ederse dinleyin selametle...
Rüyada Kur'ân-ı Kerîm âyetlerini Kur'ân'ın üzerinde okuduğunu görmek, şeref ve sevinç tacıdır. Ve rüya sahibi için yardıma delâlet eder.
Ruyanın, tabiri,Selamun Aleyküm...
Rüyamda bir kadın bana yüzüğümü uzatıyordu, söyle dedi ne diyeyim dedim...Ta-Sin de dedi. Yüzüğümü aldım Ta dedim Sin der iken biraz zorlandım. Ta-Sin dedim.
Selametle...
Tabirler için çok teşekkür ederim, mutluluğun gideceği ne demektir acaba bir izah edebilir iseniz mutlu olurum.
Sağolun, Allah sizi var etsin.
Esas olarak şifaya işarettir. Diğer taraftan huzura da işarettir.Merhabalar,rüyamda dedemin Kuran okuduğunu gördüm.Anlamı nedir acaba,şimdiden teşekkür ederim.
Aleyküm selam, Allah razı olsun. Sorun yok. Helal olsun.Selamün aleyküm rabbimin selamı üzerinize olsun. 2 rüya bir arada soracağım affınıza sığınarak. Ben Arapçayı kendim öğrendim öğrenmeye çalıştım. Rüyamda bir adam gördüm evde salonda bir erkek ve bu erkeğin elinde kuranı Kerim, şunu okusana dedi okuduğum kelimeyi kalktığımda hatırlamıyordum. Adam kafasını salladı gülümseyerek bende gülümsedim mutlu olmuştum okudum diye. Bu dönemde gerçekte sadece harfleri ezberlemeye çalışıyordum bilmiyordum arapçayı, sonrasında ise yine rüyamda Kuranı Kerim elimde okumaya çalışıyorum ve her bir kelime ışık saçıyor ve yükseliyor özellikle ala kelimesini hatırlıyorum, bir çok kelime vardı yalnız onu net hatırlıyorum. Hangi sureydi hatırlayamadım Kuranı Kerim’in kelimelerinin ışık saçarak kitaptan yükselmesi nedir bu arada şunu da söyleyim ertesi gün uyandığımda namazımı kıldım kuranı elime aldım normal okunuşundan okuyordum, Arapçayı çözene kadar okunuşundanda olsa okuyayım diyordum Arapçasına baktım öyle gözüm kaydı ve Arapçayı daha tam öğrenememiştim sadece harfleri ezberlemiştim etre, ötre, cezim bilmiyordum daha rüyaya kadar ama o gün artık kuranı Arapça okuyabiliyordum eksiksiz olarak. Ben kuranı bana rüyamda öğrettiler diye bakmıştım rüyaya bu yüzden sizce başka anlamı var mı ne olabilir? Hakkınızı şimdiden helal edin.
Allah razı olsun çok teşekkür ederim SelametleAleyküm selam, Allah razı olsun. Sorun yok. Helal olsun.
İlk rüyanızı tabir edersek, bu çok hayırlıdır. Bolluk, esenlik, şifa, huzur. Zaten adı-üstünde Kuran okuyoruz, kötü birşey düşünülemez. Ayrıca kuvvetli bir imana da işarettir.
Ardından gülümsemeniz, ağır başlı ve güçlü olduğunuza işarettir.
İkinci rüyanız, Kuranın ışıklar saçarak yükselmesi, Allah'ın sizi koruması, bunun yanı sıra çok mutlu olmaktır. Nefse uymamaya işarettir.
Kuranın yükselmesi, şu sebepten ola bilir, imanınızın kuvvetlenmesi için olan Rahmani bir rüya olabilir. VeKuranın kudreti size gösterilmek istenmiş ola bilir.
Şimdi size rüyada bir dilin hakikî manâsı ile öğretilmesi, Rahmani bir rüya ola bilir. Mucizevî bir rüya ise, elbette tabirini bilmekten aciziz.
Zira, bir zamanlar Hz.Ademede farklı diller öğretilmişti.
Hz.Aişe, Kuranı tam okuyamayan, okuyunca zorlanan kişiler için, onların kuran okurken bir sözde yaptıkları her yanlışın sevap olduğunu buyurmuştur.. Selâmetle..