• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada koyun görmenin tabiri

regedit

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
12 Eylül 2013
Mesajlar
114
Tepkime puanı
2
Selamün Aleyküm Sayın Hocam;

Dün gördüğüm rüyamı yorumlaya bilirseniz çok sevinirim.

Hayır olsun İNŞAALLAH.
Rüyamda iş arkadaşımla beraber bir odadayız, odada iki koyun var kesilmiş ve asılmışlar koyunlardan koku gelmeye başlıyor, sanki mideleri ve bağırsakları çıkarılmamışta koyunlar asılınca mideleri boşalıyormuş gibi kokuyor ama yere damlayan ne kan nede necis bir şey görmedim.
Ben odadan çıktım başka odaya girdim orada da iki koyun vardı bir demire asılmış onlar dan da koku gelmeye başlıyor.
Koyunlardan bir tanesin alt kısmına poşet bağlıyorum necis bir şey gelirse poşetin içine girsin diye.
Bağladığım poşet biraz doluyor poşeti alıp ağzını bağlayıp çöpe atıyorum koku kalmıyor.

Sonra işyerinde eski sekreter bayan arkadaşı görüyorum. telefon santralini ayarlıyorum masanın üstüne de üç tane sabit telefon koyuyorum. dış hatları ayarlıyorum santralde yanımdaki arkadaş hatların çoğunu sen veya senin bölüm aldı bize pek bir şey kalmadı diyor.

Sonra bir alışveriş merkezinde kız kardeşim yeğenlerim için alışveriş yapıyorum ne aldığımı hatırlamıyorum ama onlar için önemliymiş.
Sonra kız kardeşim yeğenlerim ve eniştem geliyor alışveriş merkezine, ben aldım diyorum eniştem arabanın anahtarını veriyor bana sen eve bırak onları hemen diye acele ediyoruz.
Biraz tedirgin oluyorum acaba arabayı sürebilir miyim diye ama süreceğime kanaat getirip alıyorum anahtarı.

İşyerinde güvenlik görevlisi arkadaşı gördüm sonra eşi ve çocuğuyla beraber.
Gürültülü panayır gibi bir yerin yanında karşılaştık içeriye girmeden yanından geçiyoruz metro bileti arıyor arkadaş bende oradan alma yukarı çıkalım biraz oturalım oradan alırsın diyorum.
Dikçe ama geniş bir merdivenden yukarda açık havada cafe tarzı bir yerlere çıkıyoruz, arkadaş pek memnun değil halinden hem müzik gürültülü hem de içinde çocukla beraber çocuk arabasını yukarı taşıyordu.

Sonra uyandım rüyamda hatırladığım ayrıntı bu kadar hocam.

Saygılarımla
Allah'a emanet olun...
duaa..
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Aleykümselam kardesim.. Hayırdır inşallah Rabbim rüyanı hayra çıkarsın.
Rüyada koyun görmek:
Ailenize bolluk bereket, hayırların çoğalması, belki hanenize mal, para veya maddi genişlik her türlü hayır, maddi kazanç ve bereket gelmesi olarak yorumlanir..
Asıl olan hayrı Rabbimin dilemesidir. Rabbim dilerse kimse sana hayrın ulaşmasını engelleyemez. En doğrusunu bilen Allah c.c bilir..

ama sizin rüyaniz farkli..:Her Koyun Kendi Bacağından Asılır amaaaa ....bu Sözü,Düşünceyi kim cikardigina da emin degilim!!.ama sizin rüyaniz buna delalettir..

Hadisi şerifte Efendimiz s.a.v.;
Sizden biri bir kötülük gördüğünde onu gücü yetiyorsa eliyle düzeltsin, buna gücü yetmezse diliyle düzeltsin, bunada gücü yetmezse kalben buğz etsin
(yani Rabbim ben bu işten Sen c.c. razı olmadığın için razı değilim elimden de bir şey gelmiyor biliyorsun ALLAH'ım diyebilmeli...

Behlül-i Dânâ (k.s.) sözünü hiç kimseden sakınmaz; nasihatini büyük bir açık sözlülükle yapardı.
Onun gördüğü hataları pervasızca ifade etmesinden rahatsız olan bazıları, Halife Harun Reşid'e gidip:
-Efendim bizim yaptıklarımızın ona ne zararı var?Bizi kendi halimize bıraksın.Sonra, her koyun kendi bacağından asılır, herkesin mesuliyeti kendine... gibi sözlerle onu şikayet eder.

Bunun üzerine Halife, Behlül'ü çağırıp halkın şikâyetlerini kendisine bildirir.Behlül hiç ses çıkarmadan sarayı terk eder.
Hemen gidip birkaç koyun alır,keser ve mahallenin çeşitli yerlerine bacaklarından asar.

Bunu gören ahali gülerek:
-Meczuptan başka ne beklenir.yaptığı işler hep böyledir zaten,der.Ancak günler geçtikçe asılan koyunlar kokmaya,bütün mahalleyi rahatsız etmeye başlar.
Kokudan durulmaz hale gelince halk Harun Reşid'e gelip durumdan şikayetçi olur.
Halife yine Behlül'ü çağırıp niçin böyle yaptığını sorunca, Behlül-i Dânâ şu cevabı verir:

-Ey Halife! Kendi bacağından asılan koyunun zararsız kalmayacağını,çevresine de kötülüğü dokunacağını onlara göstermek istedim.

Bu dünya hayatı yalnızca (Gürültülü panayır gibi bir oyun ve (eğlence türünden) tutkulu bir oyalanmadır. Gerçekten ahiret yurdu ise asıl hayat odur.
Bir bilselerdi. (Ankebut Suresi, 64)
Hayra kalın.
 

regedit

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
12 Eylül 2013
Mesajlar
114
Tepkime puanı
2
Allah Razı Olsun Hocam
 
Üst Alt