• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada kıyametin koptugunu görmek

Yagmur

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
selamün aleyküm ..Ben 3 sene önce bu rüyayı gördüm ama rüyamı kimse yorulayamadı .31 yaşında ev hanımıyım 4 çocuk annesiyim . Rüyamda kıyametin kopacagını söylüyorlar etrafıma bakınıyorum insanlar dünya işleriyle meşgüller mal, mülk, evlat derdindeler bazı insanlar uçan,büyük balonlarla gök yüzüne çıkmalarına izin veriliyor.

Ben eşimde bu insanlar arasında oluyoruz ben kendi annemide alalım diyorum eşim hadi çabuk ol az kaldı kıyamet kopacak çabuk gel diyor tamam diyorum kız kardeşimide balon havalanırken kolundan tutup çekiyorum onuda yanımıza alıyorum balon yükselirken insanlar saga ,sola, koşuyorlar, korkunç bir görüntü içler acısı sonra eşimle kardeşimi görmüyorum sadece annem ben ve diger insanlar var. Sırat köprüsün üstünde oluyoruz annem ve ben annem önümden gidiyor ben peşine, anneme ben korkuyorum anne nasıl geçecegiz diyorum annem korkma kızım Allahın izniyle geçeriz sen aşagı bakma arkamdan gel az kaldı aşagı bakma diyor.

Annem bi dua okuyor anne ben bilmiyorum korkuyorum diyorum annem sen benim okudugumu tekrar et hadi kızım az kaldı diyor bende annemin okudugu dua,yı okuyarak sırat köprüsünü geçiyoruz annem ve ben çok mutlu oluyoruz köprüyü geçtigimiz için.
Sonra hesap verecekmişiz kocaman bir dag gibi biRyer var önünde kürsüsü var insanlar sıraya girmiş hesap veriyorlar anneme biz nasıl hesap verecegiz diyorum annem inşAllah veririz diyor bir şekilde bizde hesap vermişiz .
Sonra bize cenneti gezebilirsiniz diyorlar .Annemle gezerken benim eşimin amcasının gelinini görüyorum yanında ablası ve gelinleride vardı sizdemi burdasınız, selamlaşıyoruz sarılıyoruz onlar çarşaf giyiyorlar sizin yeriniz bizimkinden daha güzelmiş diyorum siz çarşaf giydiginiz için heralde diyorum ..yorumlarsanız çok seviniri Allah emanet olun hayırlı ramazanlar...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamun aleykum Hayirli ramazanlar ve hosgeldiniz kardesim..
Rabbim Ruyanizi Hayra cevirsin ins..
bazen insanın dış dunyasinda yasadigi olumsuzluklar ic dunyasini da etkiler. Yaşadığımız olaylardan doğan bilincalti rüyalar da gorebilmekteyiz..

İmam Cafer Sadık r.a.: Rüyada iyi insanların kıyameti görmelerinin dört tabiri vardır:
1-Kurtuluş
2-Üzüntüden kurtulma
3-Düşmana karşı zafer
4-Talih.

rüyada kıyametin koptuğunu görmek bir uyari bir ikaz bir irsad gorevini de yapmakta..
rüyada kıyametin dehşetini görmek rüya sahibi için çirkin şeylerden korkutulmaya ve onu günahlardan sakındırmaya “İşte bak önünde böyle bir gün var” diyerek uyandırmaya delâlet eder. Ölmeden ölenlerden olalim ins.

Allahın selamı ve rahmeti üzerine olsun güzel insan. şu anda sana bu satırları yazan kardeşin selam ve dua makamından ızdırap ve sıkıntı içinde olan ruhana ümitlerin ve umutların bittiği noktadan sonra Allaha sığınan bir kalbin yazdigidir...
o ruyayi gordugunuz gunlerde imtihan halen devam etmekte rahman kapisina anneniz ile dogru ilerlediginize delaletir..Allahu alem...her kulfet nimeti ile gelir ...

Üçüncü Kural:
-Hakk’ ın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine teslim ol....Bırak hayat sana rağmen değil, seninle beraber aksın.
"Düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir" diye endişe etme...Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını?

sabretmenin erdemini, mücadele ruhunun kalplerde diri tutulması gerektiğini, hak bildiği yolda dosdoğru gidenlerin sonsuz mükâfatlara ereceğini bilir, söyler ve yaşar...
Teslim olmak istiyoruz ama sonunu bir turlu getiremiyoruz gel gitler arasında boğuşup duruyoruz?
Gelecekten ümidi olmayan bir yürek, bu acıya tahammül edemez..!
Hangi ümit diye sorma..! bütün ümitler İMANINDA saklı...!
İmanın var demek ki ümidin var...Imanin var ki..
Rabbinin Rahman KAPISINDA bekleyenlerdensin!!

Çiçek için açılış, güneş için doğuş, tohum için diriliş ne ise;
İNSAN için de UYANIŞ odur. Uyandır !bizi Rabbim!
Rabbimin her bir isinde binlerce hikmet Vardir..

Sabrım yok, mecalim yok fani aleme sabredecek
Ümit diye kıvranıyorum, ruhum pes bayrağı çekecek

Çok kullanır oldum bu; (inşirah) kelimeyi
Ruhum ferahlanır da belki aydınlatır geceyi

Galu beladan beri söz vermişim, yüceler makamına
Sözü tutamamak mı zulüm, sözden dönmek mi eza

Cefaya sabru alem, sefaya ibreti mana
Gez gör, imtihanı dünya .

Vesile kul, idraka herşey gizlidir irade'de
Mana ilmi neylesin idrak, eziyeti çekene

Teslimiyet, sabra diyet kula nimet
Madden kula eziyet, manen ehliyet

İdrak et, aklı nimete er
İradene sahip çık, nefsi yere ser

Selamet ile hayra kalin...

mavibere

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada kıyametin kopacağını biri söylüyor

rüyamda kıyametin kopacağını biri söylüyor ama ben onu görmüyorum ondan sonra ben telaşla boş bir arazide telaşla koşuşturmaya başlıyorum. bunu yorumlarsanız çok sevinirim allah hepinizden razı olsun

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba Rabbim Ruyanizi Hayra cevirsin ins..
bazen insan Dis dunyasinda yasadigi olumsuzluklar İnsanın sürekli içinde ic dunyasini da etkileyip yaşadığı olaylardan
doğan bilincalti rüyalarda gorebilmekteyiz..
insan dis dunyasini ins. Allah-in izni ile degistiginde ic dunyasi da degisip Ruyalarda farkli gorulecektir..
rüyada kıyametin koptuğunu görmek veya kopacağını duymak;
bir uyari bir ikaz gorevini de yapmakta..Ilk once ins. Kendimizi degistirelim..ve Rabbim de icinde bulundugumuz ortamin mekanin durumunu degistirir...
genellikle özgür olma isteğinizi ve bir maceraya atılma ihtiyacınızın olduğunu gösterir.
Aynı zamanda motosiklet icinde bulunduğunuz ortamdan kaçıp kurtulmaya veya bazı sorumluluklarınızdan kaçmaya çalıştığınızı da ifade eder...
kardesim icinde bulundugunuz ortamda HUZUR bulamiyorsaniz RIZK ve nasibinizi baska yerde aramaniz gerektigi seklinde de yorumlanir..Allahu alem...

Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.
kardesim kafaniz cok karisik HAK ile BATIL ic ice..sanki...
hic bir ciddi konuda bu gunlerde onemli bir karar vermeyin..
Allah cc Yar ve Yardimciniz olsun...
Hayirli gunler..

.

mavibere

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
meraba tekrardan ben rüyamda kıyametle ilgili bir şey görmedim yalnız sadece kopacağını biliyorum ve çok telaşlanıyorum bu ne anlama geliyor şimdiden allah razı olsun sizden.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba kardesim Mademki sordunuz..O zaman nasibinizce muhabet edelim..
"rüyamda kıyametle ilgili bir şey görmedim yalnız sadece kopacağını biliyorum ve çok telaşlanıyorum "
Kiyametin kopacağını bilmek Size bir uyari, ikaz, irsad vazifeli bir Ruya dir..Allahu alem..
Evet, kıyamet öncesi kıyamet var; o da insanın kendi ölümüdür. Ama nedense insan, üstüne vazife olmayan uzak kıyameti, merak eder.
Gerçi o da bir şeydir ya; ama asl olan kendi kıyametidir, kendi ölümüdür.

her insanın ölümü kendi kıyametidir.
Büyük kıyamet öncesi, ölüm dediğimiz küçük kıyamet akîbetidir Ve her insan, şu sorunun muhatabıdır: “Ne hazırladık yarına? Ne götüreceğiz yanımızda?” Soruyu sormak kolay ama cevabı o kadar kolay değil. Olsun… Yine de biz soruyu bir solalım. Rabbim cevabını bulmayı da kolaylaştırır bize İnşAllah.
hayatta yapmak istedigimiz ibadet, hayrat ve guzelikleri hep erteleriz hep yarina..yarina ya yarın hiç gelmezse ?

İşte sizi, bizi, hepimizi uyandıracak, hayatımızı uyaracak kıyamet Son saatlerinizi yaşadığınızı öğrenseydiniz, hayatınızda neleri değiştirmeye çalışırdınız?
Ölüm, hayatın en büyük gizemlerinden biri. Zamanı daralanlar, görülmemiş hesapları boyunlarında taşıyanlar...

Zamanımızın en önemli hastalıklarından biri belki de başta geleni ertelemektir. Elimizi başımızın altına koyup düşünelim. Neleri Erteliyoruz Hayatımız boyunca?
Kulluğumuzu!
Namazımız başta olmak üzere bütün ibadetlerimizi.
Allah(C.C.)'tan Yani bizi yaratan biricik Rabbimizden istemeyi, DUA nimetini erteliyoruz.
Tevbelerimizi Erteliyoruz. Ya gaflet anında ölüm gelirse.! Çünkü azrail ertelemiyor.
dedim ya bu size bir uyari ihtardir Asker!!
Hayirli Aksamlar..

Sema123

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Kıyametin Koptuğunu Görmek

Rüyamda Kıyametin Koptuğunu Gördüm. Bulutlar kırmızıydı, bende elimi açmışım Allahım diyorum ağlıyorum, seviniyorum yanımda babam da var seviniyor içimde de endişe korku var. Rüyamda anlamlarına bakıyorum. anlamı nedir?

YÖNETİM/UYARI: Kuralları okuyun lütfen!

Zavazingo

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Ruyada kiyamet koptu.

Merhabalar, ben 16 yaşında bir öğrenciyim. Rüyamda kıyamet kopuyordu. Evde balkondan dışarı baktığımda güneş batıdan doğuyordu. Siyah bir bulut vardı okula gidiyordum ve siyah bulut bir şeytan gibi arkadaşlarımı öldürüyordu, ben neredeyse tek kalmıştım... Kabus gibiydi.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba Rüyaniz Hayr olsun
Rüyada kıyametin koptuğunu görmek ;
Gördüğünüz rüya gerçek yaşamınızda sıkıntılı ,korku ve endişeli bir dönem geçirdiğinizi ifade etmektedir..
etrafınızda, Karanlık ve gizemli insanlar var !emin olmadığınız mekanlara girmeyiniz!!temkin ve tedbir Ya Hu...dikkatli olun ...

Zihninizin sürekli meşgul olması ve herşeyden çok çabuk etkilenmeniz ruh sağlığınız açısındanda pek iyi olmaz..
Çok derin düşünüyor, takıntıların ve herşeyi kafaya takıyor konsantre olamıyorsunuz. Bu durumdam mümkün olduğunca çabuk kurtulmanız Sizin için daha hayırlıdır...

Bu Rüyanizin bir de Ruhani ve psikolojik yönünün yorumu;
her insanın ölümü kendi kıyametidir.
Büyük kıyamet öncesi, ölüm dediğimiz küçük kıyamet akîbetidir Ve her insan, şu sorunun muhatabıdır: “Ne hazırladık yarına? Ne götüreceğiz yanımızda?” Soruyu sormak kolay ama cevabı o kadar kolay değil. Olsun… Yine de biz soruyu bir solalım. Rabbim cevabını bulmayı da kolaylaştırır bize İnşAllah.
hayatta yapmak istedigimiz ibadet, hayrat ve guzelikleri hep erteleriz hep yarina..yarina ya yarın hiç gelmezse ?

İşte sizi, bizi, hepimizi uyandıracak, hayatımızı uyaracak kıyamet Son saatlerinizi yaşadığınızı öğrenseydiniz, hayatınızda neleri değiştirmeye çalışırdınız?
Ölüm, hayatın en büyük gizemlerinden biri. Zamanı daralanlar, görülmemiş hesapları boyunlarında taşıyanlar...

Zamanımızın en önemli hastalıklarından biri belki de başta geleni ertelemektir. Elimizi başımızın altına koyup düşünelim. Neleri Erteliyoruz Hayatımız boyunca?
Kulluğumuzu!
Namazımız başta olmak üzere bütün ibadetlerimizi.
Allah(C.C.)'tan Yani bizi yaratan biricik Rabbimizden istemeyi, DUA nimetini erteliyoruz.
Tevbelerimizi Erteliyoruz. Ya gaflet anında ölüm gelirse.! Çünkü azrail ertelemiyor.dedim ya bu size bir uyari ihtardir
Selametle...

acilangul1

Üst Alt