• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada kıyamet günü görmek

M

Melike

Kayıtsız
Misafir
islami rüyada kıyamet, rüya tabirleri kıyamet günü görmek, rüyada mahşer gününü,rüya tabiri kıyamet günü, rüyada ölmek sonra dirilmek, rüyada ölmek anlamı, rüyada öldükten sonra dirilmek, rüyada ölüpte dirilmek, rüyada kıyamet alameti görmek
Rüyada kıyamet gününü görmek, gören kimseyi çirkin seylerden korkutmaya ve onu günahtan sakındırmaya yorumlanır. Kıyamet, Adalet, insaf ve mazlumun zalimden intikam almasına işarettir

Kiyamet koptugunu görmek, ailenin zulümden ve şiddetten kurtulacaklarına da isrettir.

Bir kisinin kıyameti görmesi dört şekilde yorumlanir; Kurtuluş, ferah ve sevinç, bela, ihtiyaç ve sıkıntıdan kurtulma. Kötü kişilerin kıyameti görmesi ise bu dört tabirin aksiyle yorumlanır.

Daha ayrıntılı yorum için Tıklayın==> Rüyada kıyamet koptuğunu görmek

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Rüya: Rüyamda kıyamet gününü gördüm büyük bir tsunami üstüme geldi ve ben nefessiz kaldım öldüm ve bunu hissettim sonra cennete güzel kokulu ağaç yeşillik dolu bir yerde hesap veriyorduk bana sıra gelmeden önce ailevi bir meseleden dolayı küstüğümüz mustafa amcam ordaydı beni çağırdı dediki ben abdullah la barışmak istiyorum dedi abdullah babam olur ondan sonra tam cevap veriyordu ordaki adam uyandım.

hadis.jpg

Yorum: Selamun aleykum Hayirli Cumalar ve Hosgeldiniz Melike Melek kardesim..
Rabbim Ruyanizi Hayra cevirsin ins..
bazen insan Dis dunyasinda yasadigi olumsuzluklar İnsanın sürekli içinde ic dunyasini da etkileyip yaşadığı olaylardan doğan bilincalti rüyalarda gorebilmekteyiz..

İmam Cafer Sadık r.a.: Rüyada iyi insanların kıyameti görmelerinin dört tabiri vardır:
1-Kurtuluş
2-Üzüntüden kurtulma
3-Düşmana karşı zafer
4-Talih.

rüyada kıyametin koptuğunu görmek bir uyari bir ikaz bir irsad gorevini de yapmakta..
rüyada kıyametin dehşetini görmek, rüya sahibi için çirkin şeylerden korkutulmaya ve onu günahlardan sakındırmaya “İşte bak, önünde böyle bir gün var” diyerek uyandırmaya delâlet eder.ölmeden ölenlerden olalim ins.
Rabbim Size cook buyuk bir iyilige,guzelige, hayra vesile olmanizi nasip edecek ins.Allahu Alem.
Abdullah Ey Allah-in kullu Darginlik ve kirginliklara son vererek, kirik gönülleri tamir edelim ...Sila-i rahim yapilmali..Muminler barismali
kim öle kim kala..sonra Allah-in kullu Abdullah da Guzel insan Mustafa da cook pisman olurlar..
Hak Hukuk bu dunyada hal edilip helalesmeli.. yarin Kiyamet ve Hesap cook cetin olur melike kardesim...
Gelin aradaki aile,akraba darginligini mubarek Ramazan ayindan once siz de vesile olun barissinlar ins.

Resûlullah sav. buyurdular ki: “Allah, merhametli olanlara rahmetle muamele eder.
Öyleyse, sizler yeryüzündekilere karşı merhametli olun ki, semada bulunanlar da size rahmet etsinler.
Rahim (akrabalık bağı) Rahmandan bir bağdır. Kim bunu korursa Allah onunla rahmet bağı kurar, kim de koparırsa, Allah ondan rahmet bağını koparır.”

goncasahin

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada kıyamet olacağını duymak

Rüyamda kıyamet olacagını duydum ve o anda şehadet cekmeye basladım ve bekledım.. O anda denızler daglar yer gök bir olmustuu dualar edıyodum kıyamet oldu ama hala ayaktaydım sonra 2.kez olacaktı bu sefer daha şiddetli idi ama cok şükür yıne ayaktaydım bu rüyayı gördüm ve yorumlarsanız cok sevınırım.

gizemm35

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Kıyamet

Merhaba ve Hayırlı Kandiller
Ben bir rüya gördüm çok etkilendim

Kıyamet kopucaktı. İşte ruhumuzu teslim etmemiz için ölmemiz gerekiyordu ve annemin arkadaşı ölmemiz için bizi tıra koyup trafik kazasında öldürcekti bizi kabul eden herkesi. Ama Kur'andaki gibi ne gök yarıldı ne denizler ayrıldı hani kıyamet belirtilerinden hiç bir şey yok tabi bunu o an düşünemiyorum. Sonra annem babam ben razı olduk ölücez filan. sonra ben anlıyorum ki hayat devam ediyor annemi tıra koymak yerine herkesi annemde içinde sıra sıra asıyorlardı annemin arkadaşları bende tam sıra annemdeyken geldim oraya anne yapma hayat devam ediyor yalvardım yakardım annem kabul etti indi. o kadar gerçekçiydi ki uyandığımda mahfoldum şoktaydım uyanamadım.
hani ayrıntıları unutmayayım mahşer alanı değildi ve annemin arkadaşları milleti güya öldürüp ruhlarını teslim ediyordu, bak şurayı anlatmayı geçmeyeyim bizi kayığa bindirdiler biz artık ölücez dedik o kayık ev böyle hız treni gibi altta su var hızlı hızlı çıkıp indi biraz saçma orası. Ve hiç gündüz olduğunu hatırlamıyorum. Melekler inmedi.
Fakat kıyamet kopacağını sandığım an sürekli yürekten içten Allah'ım affet beni dedim

Allah rızası için yorumlarsanız sevinirim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba ve Hayırlı KandillerHayirdir insallah..
bazen insan Dis dunyasinda yasadigi olumsuzluklar İnsanın sürekli içinde ic dunyasini da etkileyip yaşadığı olaylardan
doğan bilincalti rüyalarda gorebilmekteyiz..
Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.

İmam Cafer Sadık r.a.: Rüyada iyi insanların kıyameti görmelerinin dört tabiri vardır:
1-Kurtuluş
2-Üzüntüden kurtulma
3-Düşmana karşı zafer
4-Talih.

rüyada kıyametin koptuğunu görmek bir uyari bir ikaz bir irsad gorevini de yapmakta..

"ruhumuzu teslim etmemiz için ölmemiz gerekiyordu "
emanetleri sahiplerine vermeye veya hastanın hastalığından yahut hapis kimsenin hapislikten kurtulmasına
veya gecmiste kaybedigimiz bir sevdigimize olan hasrettimiz ayrica sevinç ve vicdanen rahatlık seklindede yorumlanir..
Bazen de rüya sahibinin görüşemediği kimselerle görüşmesine delalettir Allahu alem..
iki dunya arasinda yasiyan melankolik bir insani da simgeler...

Musliman ama Dinini bilmiyen yasamiyan biraz da her seyden korkan yasinizdan dolayida biraz urkek, vesvese kapan telasli bir fitrattiniz var.
hani derler ya Allah'tan tam anlami ile korkmiyan başka her şeyden korkarmis..

"sürekli yürekten içten Allah'ım affet beni dedim"
Allahümme Mağfirli ..ALLAH IM BİZİ AFFET
Tovbeye Gel tovbeye ki selamet ile Huzura eresiniz..

Allah’tan af dilemek günah işlemek demek değildir.
Sürekli boyut değiştiren ve yükselen benlik bir önceki halinde eksiklik görüp ve ona tövbe etmesidir...
insanı Allaha yaklaştıran ve duasinin kabulu tövbe kapısından gecer..bunuda hiç unutmayalım
Hayirli gunler..Allah cc. Yar ve Yardimciniz olsun...
Selamet ile hayra kalin...

Azeri_gizi

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selam ve bayraminiz mubarek olsun.
Ben bu aksam ruyamda kiyamet oldugunu gordum. yukardan buyuk bir tas dushuyordu. O tasi uzaktan gordum ve herkese haber verdim. Sonra heryerde o tasi anlatiyorlardi nerdese dusecekti. Ama hayla dusmemisdi. dogruyu desem cok guzel gorunuyordu. Sonra haber aldikki o tasi ikiye bole boldiler fazla zarar vermesin planetimize diye. Biri Guney Afrika ya dusecekti biride Avustraliya ya. Bende hemen anladimki bu dogal birsey degildir zengin Ulkeler bu tasi oraya dustureceklerdi kendi ulkelerini korumak icin. Orada biraz onlara sinirlendim dedim nasil insafsizlar. Fakir inslanlari oldurecekler. sonra annemi beni ve aslinda hic kizkardesim yok ama ruyamda bir kizkardesimde vardi. Hepimizi ucakla bir yere gonderdiler orada anladimki bizi tehlikeli bir yerde indirdiler. belki tas duse bilen yere. ve ulke degerli olan insanlari ustumuzden geciriyordu. etrafimdada hem fakir, hem pis, hemde koca adamlar vardi. sanki onlarin hayati onemli degildi. ben o anda ordan cikmak istedim ve tehlikesiz olan yere gitmek istedim. Kiz kardeshimin elinden tutum. kucuktu 6 ya 7 yashi olurdu. ve degerli insanlar olan yere dogru gidiyordum. Sonra icimde dedimki aslinda bir ben birde kizkardesim olsaydik hayati degerli olan insanlarin arasinda olurduk. Cunku bilgimiz coktu hemde gencdik hukumete isimiz cok deger. Sonra Annem ve Babama baktim. Ben bunlari nasil birakirim? diye kendime sordum. Ve ayni anda neden kardesimle bana gidin hayatinizi en azindan siz kurtarin dimiyorlardi? Cunku ben ve kiz kardesim ikimiz degerli insanlarin arasina rahat gire bilirdik eger aylemden ayrilsam. Ortada dusunerek kaldim. Hangi yolu seciyim bilemedim. Annemle Babami birakiyim kurtulan insanlarin yaninami gidiyim yoksa Annem Babamla kaliyim ve hepimiz tehlike altinda birlikde kalalim? Bana bu ruyayi anlata bilseniz cok sevinirim. Ben secim yapamadim ruyamda ama belki sizin guzel tavsiyenizle secim yapa bilirim. Simdiden cok tesekkur ederim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
aleykum selam Sizinde bayraminiz mubarek olsun..
Hayirdir insallah..
ufacik bir deprasyon mu yasiyoruz acaba ?

"Biri Guney Afrika ya dusecekti biride Avustraliya ya."
İki Dünya Arasında..ne yerde ne de Gökteyim...
iki Dünya Arasında GEl Git-melerdeyim..misali..
yoksa yine Gurbet ve Ayrilik, yolculuk mu goruluyor ufukta..
bir yere ait olmak.. bir yere temelini atmanin; kök salmanın ve derinleşmenizin zamani geldigine yorumlanir...

1-Kurtuluş
2-Üzüntüden kurtulma
3-Düşmana karşı zafer
4-Talih.

önemli olan oluşan olay ve hadiseler değil!. Olaylara karşı bizim gösterdiğimiz tepkimiz ve yaklaşım şeklimizdir..

bazen insan Dis dunyasinda yasadigi olumsuzluklar İnsanın sürekli içinde ic dunyasini da etkileyip yaşadığı olaylardan
insan dis dunyasini ins. Allah-in izni ile degistiginde ic dunyasi da degisip Ruyalarda farkli gorulecektir..

"aslinda hic kizkardesim yok ama ruyamda bir kizkardesimde vardi"
Dünya değiştikçe, insanların yaşam standartları, ihtiyaçları, beklentileri de değişiyor.
Her şey değiştikçe de insan bu defa makineleşebiliyor.. Birden fazla maskesi oluyor yanında gezdirdiği..
Hayal kırıklıkları, sahte kimlikleri, yalanlari, oyunlari,güvensizlikler, kendini değersiz ve gereksiz hissetmesine ve deprasyona girmesine sebep oluyor..
Siz tüm maskelerinizi çıkarıp özünüze dönerek, iyi niyetinizle, insani bir şekilde bunu karşı tarafa ilettiğiniz bir anda her sey mucize gibi iyiye degisecegine isarettir..

Musliman ama Dinini bilmiyen yasamiyan biraz da her seyden korkan yasinizdan dolayida biraz urkek vesvese kapan telasli bir fitrattiniz var.

Sürekli boyut değiştiren ve yükselen benlik bir önceki halinde eksiklik görüp ve ona tövbe etmesidir...
insanı Allaha yaklaştıran ve duasinin kabulu tövbe kapısından gecer..bunuda hiç unutmayalım..
siz size huzur veren HAKKIN yolunu secerseniz anca dunya ve ahirettinizi kurtarabilirsiniz..

acilangul1

Azeri_gizi

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
aleykum selam Sizinde bayraminiz mubarek olsun..
Hayirdir insallah..
ufacik bir deprasyon mu yasiyoruz acaba ?

"Biri Guney Afrika ya dusecekti biride Avustraliya ya."
İki Dünya Arasında..ne yerde ne de Gökteyim...
iki Dünya Arasında GEl Git-melerdeyim..misali..
yoksa yine Gurbet ve Ayrilik, yolculuk mu goruluyor ufukta..
bir yere ait olmak.. bir yere temelini atmanin; kök salmanın ve derinleşmenizin zamani geldigine yorumlanir...

1-Kurtuluş
2-Üzüntüden kurtulma
3-Düşmana karşı zafer
4-Talih.

önemli olan oluşan olay ve hadiseler değil!. Olaylara karşı bizim gösterdiğimiz tepkimiz ve yaklaşım şeklimizdir..

insan dis dunyasini ins. Allah-in izni ile degistiginde ic dunyasi da degisip Ruyalarda farkli gorulecektir..

"aslinda hic kizkardesim yok ama ruyamda bir kizkardesimde vardi"
Dünya değiştikçe, insanların yaşam standartları, ihtiyaçları, beklentileri de değişiyor.
Her şey değiştikçe de insan bu defa makineleşebiliyor.. Birden fazla maskesi oluyor yanında gezdirdiği..
Hayal kırıklıkları, sahte kimlikleri, yalanlari, oyunlari,güvensizlikler, kendini değersiz ve gereksiz hissetmesine ve deprasyona girmesine sebep oluyor..
Siz tüm maskelerinizi çıkarıp özünüze dönerek, iyi niyetinizle, insani bir şekilde bunu karşı tarafa ilettiğiniz bir anda her sey mucize gibi iyiye degisecegine isarettir..

Musliman ama Dinini bilmiyen yasamiyan biraz da her seyden korkan yasinizdan dolayida biraz urkek vesvese kapan telasli bir fitrattiniz var.

insanı Allaha yaklaştıran ve duasinin kabulu tövbe kapısından gecer..bunuda hiç unutmayalım..
siz size huzur veren HAKKIN yolunu secerseniz anca dunya ve ahirettinizi kurtarabilirsiniz..

acilangul1

Cok tesekkur ederim mesajimi cevapladiginiz icin. :)
aslinda depresyon demem ama uzgunum bu aralar. hayatimdan cok memnunum aslinda. fransada kendi isim var hickimseye muhtac deglim cok sukur. Ben bosandiktan sonra aylemin evine geri dondum 2 sene onlarla yasadim ama olmuyordu. Annem ve Babamin kavgalarini artik tashiyamiyorum. her gun sinirli ise gitmekten bikmistim. Yalnish anlamiyin Annemi ve Babami cok seviyorum yalniz bana yalnizlik gerekiyordu diyelim. ve 2 hafta olur kendi evime tashindim. Sanki yeni bir hayat ve yeni bir umutla hayata basladim. Bu aralar uzgun olmam aslinda korkutmuyor beni. aksine icimde kalan duygular sanki cikiyor. ve git gide rahatlaniyorum. yalniz Annemle Babam hayla hayatimda cok sinir eden sozler soyluyorlar. Mesela dun babam beni aramish diyorki avocata soyle gelnimizi mahkemeye verecem azerbaycana geri gondrsinler. Neden diye sordum. Cunku annen gelinimiz gile gitmishti ve bir kavga dolayindan eve polisi cagirmis anneni disari atsinlar diye. Bende sinirlendim ve bosuna polis cagirmamistir. kesin bagirip cagirmis gelinde polis cagirmis. Ve kendiniz onu gelin olarak sectiniz abim istemeden evlendirdiniz. Siz beyenip aldiniz kizi. Simdi nasil bir gelinse cekeceksiniz dedim. Babam hayir dedi abine yeni kari bulacaz dedi. 3 tayne cocuklari var. nasil boyle dusune biliyorlar anlamiyorum.. bu olaylardan cok sinirleniyorum. nasil mutlu ola bilirim boyle durumlar olurken? iste ara sira malesef bizim aylede boyle durumlar oluyor. benim halim su an budur. hem mutluluk icinde yeni evim yeni hayatim hemde annem ve babam benim mutlulugumu uzun cektirmiyorlar. Sonunda annemle babamdir nasil olurlarsa olsunlar onlari cok seviyorum ama kendi psikolojim bozuluyor. Bu gordugum ruya alsinda geleceyi gostermiyor biliyorum. benim bilinc altinda yasadigim hisslerdir. ve bunlari anlamak istiyorum. fazla Maska konusunda o dogru ara sira kendim olmuyorum biriyle konusurken. Ama bunun nedeni su anlar uzuntu altinda oldgumdandir. disharda maska takarim su uzuntuyu gormesinler diye. Ve eve geri donurken bu uzuntu halimi cozmeye calisirim. Cunku yarin cok iyi ola bilirim sorunlarimi coze bilirim ama insanlar oyle cabuk anlamazlar. bana yazik uzuyle iyilestinmi sormalarini hayata istemem. :imkansiz:. kendi sorunumu Allahin yardimiyla birde cok guvenecegim insanlarin tavsiyesiyle cozerim.

Allah'ın kulu

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada kıyamet saatini öğrenmek

Selamün aleyküm hocam,
Yoğun geçen bir günümün ardından gördüğüm rüyamda:
Hayat normal akışı içerisindeyken onca insan arasından bana kıyametin 3 gün sonra kopacağı haberi geliyor..dfr5..Ve ben telaşla ordan oraya koşturuyorum, insanları uyarmaya çalışıyorum.4 kızın yanımdan geçtiğini hatırlıyorum onlara dönüp şöyle dedm:"Tevbe etmeyecek misiniz?...(artık bu, son uyarımız,son şansınız der gibi) ve ikisi ardına dönüp:"Hayır!.."bhoff dedi..Gerisini hatırlamıyorum.
Değerli yorumunuzu merakla bekliyorum.
Selametle...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
AleykümSelam GÖNÜL Dostum Her insan kendi rüyasini en güzel ,en iyi şekilde yorumliyabilir. Rüyaniz hayr Olsun.
Her insan, rüyalar vasıtası ile, can'ıyla bağlantı halinde. Eğer biraz tefekkür ederse bir bakıyor ki Rüyasi,bir davranışı ile ilgili uyarıları, düzeltmeleri gelmiş.
her Rüyanin cevabida Yorumu kendi yaşantınız içinde olduğunu unutmayınız.

3 gün sonra kıyametin kopacağı yada sizin öleceğniz haberini alsa idiniz ne yapardınız..?mesela kimler ile son kez konuşur helalık isterdiniz...?
bunun cevabinda rüyanizin yorumunu kendiniz bulabilirsiniz..

3 gün sonra kıyametin kopacağı yada sizin öleceğniz haberini alsa idiniz ne yapardınız..?
Yanıtlarınızı duyar gibiyim:
-bir kaç saat boyunca insanlara iyilik yaparım. Hayır işlerine girişir, bol bol sevap kazanmaya çalışırım.
-Kalplerini kırdığım, üzdüğüm insanlara ulaşmaya çalışır, onların gönlünü almaya, bana haklarını helal etmelerine çalışırım.
Küs ve kavgalı olduğum kimselerin ayağına gider, muhatabım haksız bile olsa ben özür diler, barışırım onlarla...
-Namaz kılmaya başlarım.kaza namazlarimi kılarım.
-Günahlarımı bağışlaması için Allah’a dua ederim. Yaptığım kötülüklerden, işlediğim günahlardan, ifa ettiğim suçlardan dolayı pişmanlık duyar, tövbe ederim.
-Birine borcum varsa bunu ne edip edip bir an önce ödemeye çalışırım. Üzerimde hiç kimsenin hakkı olmamasına, üzerimde kul hakkının bulunmamasına çalışırım.
-Anne ve babamın gönlünü almaya çalışır, bana haklarını helal etmesini sağlarım. Onların hayır dualarını alırım.
-Bir yetimhaneyi, çocuk yuvasını ziyaret eder, oradaki çocuklara oyuncaklar, çikolatalar alır, onları sevindiririm. Yetimlerin duasını almaya çalışırım.
-Hiç kimsenin gıybetini yapmam, kimsenin arkasından konuşmam, kimseyi kötülemem. Hiç kimseyi incitmem, kalbini kırmam.

İçinizden geçenleri, kalbinizde olanları ne güzel okudum, değil mi? 3 gün sonra kıyametin kopacağı yada sizin öleceğniz haberini alsa idiniz ,yukarıda saydığımız fiillerin bir
çoğunu birden yapacağınıza tereddütsüz inanıyorum.

Sayılı günleri kalan hiç kimsenin, son günlerinde kötülük veya şer tasavvur edeceğine ihtimal vermiyorum.
Dedik ki,3 gün sonra kıyametin kopacağı yada sizin öleceğniz haberini alsa idiniz hep iyi şeyler yapmak isteriz. Ve yaparız.

Peki…Bütün bu saydığımız güzel şeyleri yapmamız için, illa ki 3 gün sonra, öleceğniz haberini almak mi gerek? İlla ki ömrümüzün son günlerini mi yaşıyor olmamız lazım?
bir kaç saat sonra öleceğimizi bilip yaşayalım,ya da önümüzde upuzun bir hayat olsun, bu saydıklarımızı yapsak, ne kaybederiz?
Hem Allah-u Teala’nın razı olacağı, hem anne – babamız ve çocuklarımızın hoşnut olacağı, hem toplumun,fakirlerin, yetimlerin,
kimsesizlerin memnun kalacağı bu güzellikleri yaşasak ve onlara yaşatsak, ne kaybederiz?

Rüyada kıyamet saatini öğrenmek;
iç dünyanız manevi hayatın ile ilgili mesajlar verir..
kendinizi daha hayırlı yönde değiştirmeniz ve bir konudaki belli bir mühlet verildiği ,verilmesi olarak yorumlanir..

Kazanma Kuşağında Kaybedenlerden Olmayın!! Ölümün Soğuk Yüzüyle Karşılanmadan Siz Çoktan Onu Karşılıyacak Durumda Olun...Ölüm Gelmeden Siz Hazır Olun
aynı zamanda inancında güçlenmeye, iman tazelemeye, üzüntü ve sıkıntıdan kurtulmaya işaret eder..selametle.

acilangul1

Üst Alt