• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

rüyada kilitli kapının açılması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

parlakkk

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleyküm Canım Hocam,
Dün akşam rüyamda amcamın gelini aynı zamanda halamın kızı bizim eve geliyordu akşam saatleriydi.Sonra biz ikimiz tek evdeydik bana kapıyı kilitle diyordu bende tam kapıyı kilitliyordum baktım bir adam deli gibiydi ama deli değildi sanırım.Birden onu görünce çok korktum .Kendisine bir gömlek vermemi istedi gömleğim yok gömlek verirmisin diyordu bana.Ben de kapıyı kilitledim korkudan. Sonra bakıyorum kapıyı açtı sanki ben hiç kilitlememişim gibi o kilit nasıl açıldı.Ben kapıyı kilitledikçe o kilidi açıp içeri giriyordu ama o kadar korktum ki anlatamam.Bize zarar vermedi fakat korktuk .Hocam uyandığımda bile o kadar korktum ki anlatamam .Ne olabilir hocam yorumu selametle kalın.vvcc..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
deyruzzaferan.jpg

Aleyküm Selam Gönül Dostum Hayirdir insallah..
hepimiz arada bir ic sıkıntısı yaşar...hepimizin farkli, farkli kaygılarımız, korkularımız, takıntılarımız vardir..bu durumlarda tutunacakl bir dal,
umut, rahmet, Allah cc. dan bir belirti, isaret, bir hikmetli olay arar dururuz...

Rüyada kilitli kapı açtığını ,açıldığını görmek; yaşamınızı oldukça etkileyecek, sizin için çok önemli bir konuda bir adım atmak, karar vermek ,nasip kismettin açılmasıdır..
Rüyada kapi kendi kendine açılıyor olmasi;Allah-in rahmetti, yardimi ile islerin kolayligina; rahmette delalettir...

Hayattimizda Devamli yeni kapılar acilip durur...
Her adımda her yaşta ve yeni bir yaşantıda açıp adımladığımız kapıların herbiri ise bizim için bizden öte bir takdirin takdim ettiği güzelliklerle ve farklı iklimlerle doludur..

Hayat değişkendir hep hiçbir zaman durgun bir göl gibi yahut sağlam bir dağ gibi değil...
Hep ufukta dağılıveren bulutlar gibi ya da rüzgarla savrulan bir yokuştan akan toprak gibi toz gibi değişken farklı ve hep yeni serüvenlere gebe...
Tedirginlikle girdiğimiz kapılar da bizi emniyet içinde El-Emin olanın izniyle emin beldelere çıkarıyor..
Güzel soluklar aldırıyor..Çünkü tüm bu sofraların tüm bu kapıların ve ardındakilerin Rabbi çok ama çok seviyor kullarını..

Kapı…dendi mi hep “ümit” koşup gelir...
Kapı ümittir; ümit kapıdır. Çalmayı bilelim yeter ki…
Çalmanın vurmanın bir notası vardır. Kapılar açılmak içindir....
UNUTMA BUNU...
Kaderin her şeyi güzeldir!!yeterki Sen olaylara hikmet Gözü ile bakmaya bak!!

ALLAH Hikmetiyle Bir Kapıyı Kapatırsa Rahmetiyle Diğerini Açar ...
Sen gönlünü ferah tut,Dua ve sabrın ödülünü verecektir Sana HAK...!!!

ibretli bir hayat hikâyesi:
Adamın biri çok zenginmiş. Bir gün gözleri rahatsızlanmış ve görmez olmuş. Başlamış çare aramaya. Kime gittiyse çare bulamamış.
Gel zaman, git zaman birisi demiş ki, senin çaren var. Fakat dertsiz birisini bulup gömleğini gözlerine sürersen gözlerin açılır demiş.
Adam dertsiz birini bulmak için yollara düşmüş. Şu beldede var demişler ve tarif edilen kişiyi bulmuş. Sormuş:
“Arkadaş senin derdin var mı?” Adam başlamış anlatmaya. “Arkadaş senin derdin benimkinden daha çok” demiş.

Derdine çare bulamamış. Yeniden yollara düşmüş. Demişler falan beldede var. Gitmiş yine tarif edilen yeri bulmuş.
“Arkadaş senin derdin var mı?” Dinlemiş adamı... Bakmış ki durum eskisinden farklı değil. “Oooo arkadaş senin derdin benimkinden daha fazla” demiş.
Çaresiz beklemeye koyulmuş adamcağız.

Yıllar sonra demişler ki, “Filan dağda bir çoban var hiç derdi yok.”
Bizim dertli adam, elinde baston düşmüş yollara, patika yollardan düşe kalka dağ başındaki çobanın yanına varmış.
Selâm faslından sonra sıra gelmiş meramını anlatmaya. Dertli adamımız çobana demiş ki: “Arkadaş senin derdin var mı?
” Çoban; çok rahat ve kendinden emin, müthiş bir tevekkülle; “Arkadaş benim hiç derdim yok...” demiş.
Adam sevinçten ne yapacağını şaşırmış. “Elhamdülillah nihayet buldum” demiş.

Çobana demiş ki: “Arkadaş benim derdimin çaresi sende. Ben yıllardan beri bu derdime çare arıyorum.
Senin gömleğine gözümü sürersem gözlerim açılacak demiş.”

Çoban; “Arkadaş, ben de çok sevindim ama maalesef benim gömleğim yok demiş!”

Dertsiz insan yoktur. Dertlerini dert etmeyen insan vardir. Degisen dertler vardir.
Bir takim sorunlara karsi direnirken bile hayati kaçirmayanlar vardir. Yasadigimiz bu evrende; hangimiz çirpinislar yasamadik ki, çareler aramadik ki…
Eyvah! bu isin içinden de nasil çikacagiz demedik ki..?
Bizi nelerin bekledigini bilmedigimiz bir yolculuk halindeyiz. Hiçbir derdin, tasanin olmadigi sıkıntı ve zorlugun yasanmadigi bir durak da yok maalesef.

Aslinda dert denen bu illet, sanildigi kadar da kötü bir sey degildir. Bazi durumlarda bize faydasi oldugu bile söylenebilir.
Dertsiz insan yavandir. Hamdir. Tatsizdir, tuzsuzdur…
Bireyin, yasam yolculugunda karsilasabilecegi bencilik çukurundan kurtulabilmesinin bir yolu da bir nebze dertli olmasiyla alakalidir.
Dertlerle bas etmeye çalismak insani güçlü kilar. Bir baskasinin derdiyle dertlenme erdemini gösteren kisi kendine deger katar.
Daha az bencil, daha çok merhametli olur.

Her insanin bir degeri vardir, degerleri ölçüsünde de dertleri vardir.
En nihayetinde; biraz et, biraz kemik, biraz can, biraz kandan ibaret ölüme ayarli varliklariz ve insanin oldugu yerde de dertleniriz.
Tüm zorluklara ragmen; yüreginin ve iradenin gücünü son damlasina kadar kullanan insan dertler karsisinda küçülmez.
“Büyük bir derdim var” demek yerine, derdine dönüp; “Büyük bir Rabbim var” diyerek büyümeli.
Dertler kurgulandiklari kadardir. Dertsiz insan olmadigi gibi, dermansiz dertte yoktur. Güzel bakan güzel görür. Güzel düsünen yasamindan keyif alir.
Her insan derdine, devasina göre yasar...

acilangul1

parlakkk

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
ALLAH razı olsun hocam, benim büyük derdim yok BÜYÜK BİR RABBİM var elhamdülillah... SELAMETLE...

Tanerrrrr34

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada kilitli kapının açılması

Selamunaleykum allahın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun, rüyamda dik bir merdivenden agır çıkıyordum tanıdık iki bayan kapının arkasındaydı, biri anahtarı elinde tutan bayana niye tanere kapıyı açmıyorsunuz diyip kilidi aldı ve açıyordu o esnada uyandım uykudan. Acaba anlamı nedir ögrenebilirmiyim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt