• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada kilit ve anahtar görmek

regedit

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamunaleykum Sayın Hocam;
Dün gördüğüm rüyayı sizinle paylaşmak istedim. Hayrolsun INŞAALLAH...

Rüyamda, işyerinde yeni bir güvenlik görevlisinin işe başladığını gördüm. Güvenlik binasına girmeye çalışıyorum kapı kilitli, anahtarda kapının üstünde değildi. Kapıyı çalıyorum kimse açmıyor.
Kapının anahtarını buluyorum, ama kapıyı açmıyor. Kapının kilidini değiştirmişler herhalde diyorum. Başka anahtarlar deniyorum, sonunda kapıyı açıyorum. İçerde yeni güvenlik görevlisini sırtı duvara yaslı yere oturmuş şekilde uyur görüyorum. Sinirlenip bağırıyorum. Nöbette niye uyuyorsun, kapıyı niye açmıyorsun, kilidi niye değiştirdin diye kızıyorum. Aşağıya idari binaya gitmesini söylüyorum.

Yorumlaya bilirseniz çok sevinirim.
Allah'a emanet olun

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam Hayirdir insallah..
Rüyada Kapı görmek çok çeşitli yorumlanır. Örneğin; oda kapısı kadına, ev kapısı ev sahibine
Sokak, şehir ve kale kapıları o yerin yöneticisine, Açık kapı rızık ve berekete, iş yerinin kapısi mevki ve Ailenin ,Hayat Geçimine...
Kapalı kapıyı açmak işlerin kolaylaşmasına, açık kapıyı kapatmak zorluk ve sıkıntıya, eve girip kapıyı kapatmak günahh ve isyandan korunmaya..

Kapının önünde duran kişi, çok iyi bir hayat sürer.
Rüyada kapi görmek hayirdir. Kapalı kapılar sır, açik kapilar rizk kapısı olarak tabir olunur.

Kapılar açılmak içindir. yeter ki Sabır ile Çalmayı bilelim...Kızgınlıkla,Küfür ile Kırarak değil!!
ya sabır la havle vela kuvvete illa billah..Dua ederek çalmayi ve açmayi bilelim...

Her bir kapı, içinde bulunduğu yolun sonu, diğer yolun başlangıcıdır. Kapı hem son hem başlangıçtır...hem de bir geçiş hem de bir mertebeye yükseliştir.

Meşhur Cimri Paşa atlarının arpa yemesi gerektiğini söyleyen seyislerine
kızar ve her seferinde "La Havle" (ya sabır!) çekermiş. Bir gün arabasının, atları dermansızlıktan yığılıp kalınca, hiddetle sormuş.
- Atlarıma ne oldu?
Seyis, cevabı yapıştırmış:
- Ne olacak efendim "La Havle" yiye yiye "Ve la kuvvete" (kuvvetsiz)oldular...sırıtık.:,

İşinin ve eşinizin, hakkını verin..hiç bir kapı kırılarak ve zorliyarak içeri giremezsiniz...
hal kapısını ,geçebilmek için nefsi geride İnsanlığı önde tutup öyle kapıyı vurmalisiniz!!
Bizden istenen, nefsi, öfkeyi, kini, kibri yok etmek ,yok saymak değil!!! Aşkı, Sevgiyi, Yüceliği ,Erdemi,İnsanlığı önde tutmaktır..

Aklını Hırsından, Sevgini Nefsinden, Erdemini Kibirden, Ruhunu Bedeninden önde,Niyettini hayırlı tutarak Kapıyı çalarsan acilir...
seklinde yorumlanir... Hayra Anahtar Şerre Kilit Olmak duasi ile..
Kibir her iyiliğe engeldir, her kötülüğün anahtarıdır..hayrın anahtarı, şerrin kilididir...
:bilmemm:.

https://www.islamiforumlar.net/ruya-yorumlari-bolumu/30388-bir-uyenin-ruyasindan-2.html#post72325

regedit

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun hocam
Allah'a emanet olun...

Üst Alt