• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada kayık görmek

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada sandal görmek, rüyada kayık binmek, rüyada kayıkla denizde gezmek, rüyada tabirleri kayık, rüya kayik görmek, islami rüyada kayık görmek nedemektir
Kayıkla ilgili görülen rüyalar, genel olarak, iyi yorumlanır.

Rüyada kayık görmek, rızık ve faydaya, ilahi lutuf ve merhamete işaret eder.

Kayık küreği korku ve endişelirin geçmesine, kişinin durumuna uygun dost ve yardımcılara,

Yelkenli kayık üzüntü ve kederin giderek sevinç ve neşe bulmaya işiaretle tabir edilir.

Rüyada balıkçı kayığını görmek, rızık ve faydaya işarettir.

Rüyada kayığa benzeyen bir şeye bindiğini görmek evliliğe işaret eder.

Rüyada görülen yelkenli kayık üzüntü, keder ve sıkıntıları gidermeye ve gönlün açılmasına işarettir.

Rüyada kayığın kırılıp dağıldığını görmek, işlsrin bozulmasına veya geçiminin daralmasına işaretle tabir olunur.

Kayığın denizde batması, geçim sıkıntısına yorumlanır.

Rüyada kayığa binmek ve kayığın dalgalar arasında kalması da geçim zorluğu ve sıkıntıya işarettir.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...
İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Salih rüyalar hem müjdeleyici hem de korkutucu olabilir. Bu tür rüyalar manevi özellik kazanır ehline tabir ettirilmesi gerekir.

Rüya yorumlamak ile rüya tabir etmek aynı şeyler değildir. Tabir etmek tabircinin o an kalbinde hissettiğidir. Yorum ise daha çok nesnelere verilen anlamdır.

Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.

Rüyayı gören kişinin yaşı, medeni hali, cinsiyeti, O An içinde bulundugu maddi ve manevi durumu mutlaka göz önüne alınmalıdır.

Zaman zaman başkaları ile ilgili rüyalar da görebiliriz; bizi hiç ilgilendirmeyen bir rüya, bir başka yakınımızı ilgilendirebilir.

Bu nedenle, her rüya aynı şekilde tabir edilemez..

Aynı rüyayı farklı kişiler farklı mekan ve konumlarda gördüklerinde tabirleri de farklı olacaktır.

Bundan dolayı da, rüya yorumu özünden bir şey kaybetmese bile, yansıması farklı olabilir…

Rüyaların bir kısmı anlamlıdır. Bir kısmı ise anlamsızdır.

Rüya tabirleri-yorumları uzmanına sorulmalıdır. Herkesin rüya tabiri (yorumu) yapamayacağını aklımızdan çıkarmamalıyız.

Rüyalarda çeşitli hikmetler vardır. Kimi için bir müjde, kimi için bir ikazdır. Kur'an-ı kerimde rüya ve tabiri ile ilgili bilgi vardır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Güzel rüya müjdedir.) [İbni Cerir]
(Salih rüya rahmani, karışık rüya şeytanidir.) [Buhari]
(En doğru rüya seher vakti görülendir.) [Beyheki]
(Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası ekseriya yalan çıkmaz.) [Müslim]
(Sözü doğru olanın, sadık kimselerin rüyası da doğru çıkar.) [Buhari]
(Gündüz görülen rüyalar doğru çıkar.) [Hakim]
(Kötü rüya gören kimseye söylemesin, şeytandan da Allahü teâlâya sığınsın.) [Müslim]
(Rüyasında hoşa gidici güzel şeyler gören, görüşü isabetli salih birine anlatsın! O da hayra yorsun!) [Beyheki]
(Rüya, tabir ilmini bilen bir dosta veya akıllı bir zata anlatılmalıdır!) [İ.Ahmed]
(Rüya nasıl tabir edilirse, öyle çıkar. Bunun için rüyanızı nasih veya âlime anlatın!) [Hakim] [Nasih, insanlara iyilik tavsiye eden, kötülükten sakındıran, nasihat eden kimsedir.]

HACER

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada insan dolu kayık görmek

Selamünaleyküm sayın yorumcum öncelikle nasılsınız iyi olmanızı canı gönülden isterim. Ben dün gece rüyamda büyük bir açılmış kapı düşünün kapının olduğu yer önü arkası olduğu gibi deniz temiz aydınlık bir ortam, denizin üstünde kayık içinde insanlar 5 veya 10 en fazla bana doğru kayıkla geliyorlardı ama ben kapının ağzın dayım aydınlık bir ortamdır ne anlama geliyor acaba yorumunuzu merakla bekliyorum. Allah'a emanet olun inşallah.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam kardesim Hamd olsun iyiyim..
Hayirdir insallah..
Hayattimizda gelen gecen her kisi muhakak bir hizmet sebep ve gaye icin KAPIMIZA Allah cc . tarafindan gonderilmistir..
Yani Kainatta tesadufe tesaduf edilmez..
Size Rahmet ve bereket KAPILARI aciliyor da Siz bu Kapilarda Hazir mi siniz iste butun mesele burada..
bazen cook uzaklarda aradiklarimiz Rabbimin rahmetti, firsatti, nasibi dizimizin dibinde olanlardir da biz fark edemeyiz halen uzaklara takilip kaliriz..
bazen sana düğümlenmiş gibi gelir hayat .....
aslinda hikmet nasip kismet o düğümlerin icindedir..

Rüyada kayık görmek rızık ve faydaya ilahi lutuf ve merhamete işaret eder.
Hayirli gunler..

şiran

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada kayıkla gezmek-dolaşmak

Rüyada kayık görmek.
Hayırlı geceler. Allahın selamı üzerinize olsun kardeşlerim.
Gece rüyamda güzelliğini ifade edemiyeceğim kadar güzel yeşil bir suda kayıkla dolaşıyor kürek çekiyordum. Çevrede bir sivri sinek dahi yoktu hava apaydınlıktı. Sonrasında kürek çekmeyi bıraktım ve birden denize atlayıp kendi halimde yüzüyordum ki güneşin önüne bembeyaz bir bulut geçti. Benim buluttan geldiğini düşündüğüm ama semada yankılanan bir ses bana ''Serap'' dedi. Çevreme baktım ama kimse yoktu zaten dört bir yanım da suydu. Sonra o ses, bana yine ismimle seslendi. Çevreye dönüp dönüp bakıyorum ama kimse yok. Üçüncü kez de ismimi zikretti. Sonra dedim: ''Serap benim.sen kimsin?'' dedim.Ancak kim olduğunu söylemedi. Daha sonra o ses bana: '' karşıya bak serap. Ne görüyorsun orda?'' dedi. Ben de baktım ve karşıda denizin içinde fazla geniş olmayan ama yüseksekce bir kayalık vardı. O ses sanki ne düşündüğümü biliyormuş gibi :''kayalara bakma dibindekine bak..''dedi. Kayalıkların dibine baktım. Bir sandal içinde osmanlı döneminden kalma bir savaş topu gördüm. Hiç sesimi çıkartmadan o topa bakıyordum. Yine o ses bana : '' O topu yerine sen götürüceksin. '' dedi.Sanki buna mecburmuşum gibi o sese karşı koyamıyordum. Ben de :'' Nasıl olur ben o topu nasıl götürürüm? Benim buna gücüm yetmez.'' dedim. O ses: ''Hayır sen götüreceksin.'' dedi. Ben de ''Hayır benim buna asla gücüm yetmez. Bari biri bana yardım etsin.'' dedim. O ses de :'' Hayır bu yolda sana kimse yardım etmeyecek. Biz yardım edicez.'' dedi. Nolur başkası götürsün dememe rağmen kabul edilmedi. daha sonra ben: '' Peki ben bu topu nereye götürücem ?'' dedim. O ses de: '' Sen yola çıkınca, biz nereye götürüceni söyleriz.'' dedi.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hayırlı geceler. Allahın selamı,rahmetti,bereketi, hidayetti üzerimize olsun kardeşim..Rüyaniz hayr 0lsun.
"güzel yeşil bir suda kayıkla dolaşıyor kürek çekiyordum"
if you don't know How to handle or deal with a different Situations (farklı durumlarla ,insanlarla başa çıkmayı,idare etmeyi bilmiyorsanız boşa kürek çekersiniz..sahip olduğunuz bir nebze de olsa huzuru da kaybedebilirsiniz...

Rüyada deniz görmek;
Deniz rüyaları, bilinç altının ,duygu his güçlü sinyallerini temsil eder. Bu sinyallerin farkında olmak, onlara kulak vermek gerektiğine yorulur..

Rüyada denizde yüzdüğünü görmek ;

dinde salaha ve güzelliğe, sağlam itikada ve imanda kuvvete işaret eder.bazen de önünüze bir çok fırsatın çıkacağı bir yaşam evresine girdiğinizi temsil ederken, bunları iyi değerlendirip, bir çok başarı elde edeceğinizi gösterir.

Allah cc. Kuluna kaldıramayacağı yükü vermez!!!
Kardeşim Yüce Allah kullarını yaratırken akıl, irade ve nefs yaratır. Biz kullar o mücevher olan akılı kullanmakla mükellefiz.

Kaç kez tırmanırda atarsın kendini dağlardan..
Paramparça kendini seyretmek hoşuna gider acılar içinde..
Yüzün gülerde.. içten içe, inceden inceye kanarsın...
Gözyaşlarımda Boğulan Hıçkırığımla Tutunuyorum Hayata ve Sana..

Dil harap, Gönül yorgun..Ya RABB! hüznü'me Dua sürdüm sabır taneleri ile...
Olurmu ki akibetim hayır diye..!
El Sendedir Dil Sende, Diken Sende Gül Sende, Biliyorum ;Her An İmtihandayım, Ağlasamda Gülsemde...
Bu gün Gözyaşlarımda boğuluyorum!Ağlayın su yükselsin; belki kurtulur Gönlümün gemisi...

Rüyada bulutun içinden bir sesin konuşması;
mürşidin Allah cc. olursa yüzünü Rahman'a dön....Yüreğin Bulutlu ..selametle..

BULUTTAN GELEN SES
Ebu Hüreyre (r.a)'m rivayetin e göre Peygamber (sallallah u aleyhi ve sellem) Efendimiz şöyle buyurdu:
-Adamın biri çöl bir yerde yürürken:
- "Filancanın bahçesini sula" diye buluttan bir ses duydu. O bulut derhal (emredilen yere doğru yönelip) suyunu taşlık bir arazide boşalttı. Adam bir de ne görsün? Su yataklarından biri, suyun hepsini topladı. O adam da suyu, akış istikamet inde takip etti. Bir de baktı ki, bir adam bahçesinde durup suyu sağa sola dağıtıp duruyor. Suyu takip eden adam bahçedeki adama:
- "Ey Allah'ın kulu adın nedir?" dedi. Adam:
- "Adım filandır." (Buluttan emir verilen ismi) dedi. Bahçedeki adam:
- "Ey Allah'ın kulu benim adımı neden sordun? dedi. (Buluttan sesi duyan adam):
- "Ben bulutun içinden bir ses duydum. Senin ismini vererek "filancanın bahçesini sula" diye emredildi . Sen bahçede ne yapıyorsun? (Ki bu dereceye erdin)" Adam:
- "Madem ki bunu sordun, söyleyeyim. Ben bahçeden çıkan mahsûle bakar hesaplarım. Üçte birini tasadduk ederim. Üçte birini yeriz. Diğer üçte birini de tohumluk olarak bahçeye ayırırım" dedi. (Müslim)

şiran

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Değerli kardeşim. Sonra o ses benimle iki kere daha konuştu. Birinde bana: '' Seni artık yanıma istiyorum.'' dedi. İkincisinde ise gerçek mi rüya mı anlayamadığım bir durumdayken: '' Kalk serap neden yatıyorsun. İbrahim as bu topraklara geldi. neden uyuyorsun. son zamanlardayız. kalk gel .''
dedi.

Gönül sızım...
EY ÖRTÜSÜNE BÜRÜNEN,
ALLAHIN ADIYLE KALK VE TE'VİL ET...
Ey hz. Adem ve hz.havva suretine bürünen!
EYY INSAN!!
SANA VE CEDDİMİZ,E SELAM OL-SUN...
YA HADİ,AHİD-İ BEKLEMEKTEYİM İNŞA ALLAH..

Nerden geldin nereye gideceksin ey insan, bilmez misin herşeyin bir hesabı vardır
..

https://www.islamiforumlar.net/ruya-yorumlari-bolumu/32925-ben-soyledim-soyleyecegimi.html

Üst Alt