• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada karışık renkler görmek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İLiM DiLeNcİsİ

Rüyalar aleminden
Süper Mod
Katılım
10 Haziran 2011
Mesajlar
709
Tepkime puanı
42
rüyada karışık renkler görmek rüyada renkler görmek nedir rüya tabiri renkler rüyada renk görmek

Rüyada karışık renkler görmek, çok farklı mesajlar veren ve yorumu kişiden kişiye değişiklik gösteren rüyalardandır. Her renk ayrı bir anlam taşımakla beraber, karışık renklerin bir arada veya bir obje de bulunması farklı şekillerde yorumlanır. Birbiriyle uyumlu renkleri bir arada görmek iyi olarak yorumlanırken, birbirine uyumsuz karşıt renkleri birlikte görmek iyi olarak yorumlanmaz. Yorum yaparken her bir rengin ifade ettiği anlam ve rüyadaki diğer olaylarda birlikte tabir edilmelidir.

Rüyada yeşil renk görmek, maneviyat yönünün kuvvetli olması, dürüstlük, muradına kavuşmak, hayallerin gerçekleşmesi veya beklenmedik bir müjde olarak tabir edilir.

Rüyada beyaz görmek, hayır olarak yorumlanır, saflığa ve temizliğe, iyi niyet duygularına işaret eder. Beyaz ve yeşil rengin birlikte görülmesi ise olabilecek hayırlı gelişmelerin müjdecisi olarak tabirlenir.

Rüyada sarı renk görmek, hayal kırıklığına bazen de sağlık sorunlarına işaret eder.

Rüyada kırmızı renk görmek bazen gönül ilşkisine ve mutlu olmaya, bazı durumlarda ise sonunda hayır bulunmayan boş işlere, sıkıntı ve zorluklara yorumlanır.

Rüyada siyah renk görmek, büyüklük, yücelik, mal, servet ve maddi gelişmelere yorumlanırken rüyadaki gelişmelere ve olayların durumuna göre bazen de, sıkıntı, üzüntü ve zorlukların habercisi olarak tabir edilir.

Rüyada mor renk görmek, bazı rüyalarda çelişkiye düşmek olarak yorumlanırken, bazen de kara bulutların dağılması, sıkıntıların hafiflemesine haberci olarak tabir edilir.

Rüyada mavi renk görmek, hayır ve hayır görmek olarak tabir edilir. Aile hayatı, iş hayatı ve özel yaşamın beklentiler doğrultusunda iyi olacağına işaretle tabir olunur.

Gördüğünüz gibi renklerle ilgili rüyalar genelde birden çok anlam taşıyabilir, tek başına yorumlanması zordur ve yanıltıcı olabilir. Rüyada görülen renklerle beraber diğer unsurlar birlikte yorumlanmalıdır. Örneğin siyah renki bir çorabın veya ayakkabının giyilmesi çoğunlukla bir sıkıntının habercisidir.
 

sonsuzluğa

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
24 Ocak 2014
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
istihare rüyasında karışık renkler görmek, rüyada karışık renk görmek, istihare namazı, istihare yatmak

Selamun aleyküm, ben istihare namazının nasıl kılınıcağını okurken yan sayfada, kabir aleminde durumunuzun nasıl olacağı hakkında istihareye yatabileceğimizi öğrendim. İçimi büyük bir merak ve korku kapladı ama görmeyi de çok arzu ettim. Ben iki yıldır namaza başladım ve çok iç ve dış mücadeleler sonunda kapanıp, sonunda Rabbine yönelmeyi başarmış bir insanım. Çok tövbelerim oldu gözyaşlarıyla Rabbim kabul ederse. Belki de bu yüzden iki yıldır yapmaya çalıştıklarımın bir faydası oluyormu diye bu rüyaya yattım. Rüyamda yakın bir zamanda bana hainlik yapan birinin helallik için yalvardığını gördüm. Bir de Fettullah Güleni gördüm, kendisine sempatim yoktur ama gördüm. Birde üzerimde dışarda giydiğim siyah feracemi, çıkarıyorken ve kırmızı bir etek giyerken gördüm. Lütfen bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Hemen bütün renkler vardı ama bu renkleri çok iyi hatırlıyorum. Şimdiden teşekkür ediyorum.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

HERŞEYİM1

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
24 Ocak 2014
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
rüyada karışık renkler görmek tabiri

İyi sabahlar. Ben 3 yıldr bırlıkte olduğum bırı için dün istihareye yattm hakkmda hayırlı olup olmadğnı öğrenmek için ve çok kesik kesik rüyalar gördüm. Rüyamda siyah bir fare evin içinde kaçıyordu daha sonra yemyeşil bir yılan siyah süpürge sapına dolanmıştı. Sonra beyaz bir lavabo ve beyaz kutuda şampuan gördum. Ve bir de siyah bır mikrofon gördüm. Yani rüyam parça parçaydı. Sizce bu kişi hakkımda hayırlı mı değıl mı? Cevabınız yorumunuz ıçın çok tesekkür ederım.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Ve Aleyküm Selam sonsuzluğa kardeşim
"kabir aleminde Rüya da durumunuzun nasıl olacağı hakkında istihareye yatabileceğimizi "
hangi sitte ,sayfa, hadis akil, ile karar verdiniz...Medyum sayfalarindan mi yoksa Gizli ilimlerden mi..?
Ben böyle bir şeyi ne Kur`an da ne de sahi Buhari Hadis kitaplarinda okumadim.. belki ben bilmiyorum bilen varsa cevap yazabilir..

Geleceği görme muradı ile istihare yapılmaz. Yapılırsa doğru sonuç vermez. Çünkü bu yanlış bilgi bizi istihare ruhundan koparıyor...
geleceği görmek, bize hayır da getirmez. Bunu baştan kabul etmeliyiz. Çünkü geleceği ilmek ilmek biz örüyoruz ve bu örgümüzü Allah’a olan tevekkülümüzle kaynaştırıyoruz..

Ben de Sizin gibi kabir aleminde durumunuzun nasıl olacağı hakkında istihareye yatsam ve kendimi Cennetlik olduğunu görsem belki de hemen ibadetlerimi birakip;
koruyuculuğunu yaptiğim cocuklari evimden atar dünya turuna Çikardim..madem ki cennettim garanti..layy loom layy ...:tamam:.

Ya Cehhenemlik olduğumu görsem tekrar ibadetlerimi belki birakir cenneti nasilsa kazanamam boşuna uğraşma derdim...:imkansiz:.

Hem dur bakalim; dünya,bir imtihan yeri belki son anlarimda kendimi duzeltir yada bozabilirim!!
Allah cc.İnsanın dünyadaki imtihani bitmeden yargılamıyor..
Esas olan ömrümüz kaldıkça imanda sadık kalmak ve son nefesimizi Allah’a iman içerinde teslim etmektir. vvcc..

Allah cc.bütün ibadetlerinizi nefsiniz ile Cihadinizi kabul etsin ..

Rüyaniz Hayr olsun..
Rüyada karışık renkler görmek; çok farklı mesajlar veren ve yorumu kişiden kişiye değişiklik gösteren rüyalardandır.
Her renk ayrı bir anlam taşımakla beraber, karışık renklerin bir arada veya bir obje de bulunması farklı şekillerde yorumlanır.

Birbiriyle uyumlu renkleri bir arada görmek iyi olarak yorumlanırken, birbirine uyumsuz karşıt renkleri birlikte görmek iyi olarak yorumlanmaz.
Yorum yaparken her bir rengin ifade ettiği anlam ve rüyadaki diğer olaylarda birlikte tabir edilmelidir.

Birbirine uyumlu renkler yaratılışın amacına uygun hareket etmeye insanlarla hoş geçinmeye;
zıt renkler uyumsuz ve heterojen insan ve görüşlere iyi ile kötüyü birbirine karıştırmaya,çelişkiye işaret.. inanan insanın ruhunda yaşadığı gel-gitlere de yorumlanabilir..


Rüyada Fettullah Güleni Görmek;Bir anlık gaflet yada Fettullah Gülen hocamizin sıkıntı ,hastalik yada bir tuzağa düşürülmesi zarar ve ziyandir...
Hocamiz bir kazaya kurban gitmesin..Allahu Alem..
Rüyada Helallik İstendiğini Görmek ;Helalik istiyen kişinin barışmanız için ilk adımı atacağina yorumlanir...

"siyah feracemi, çıkarıyorken ve kırmızı bir etek giyerken gördüm "
nerede nasıl olursanız olun,kimin ile olursanizolun!! imanınızdan taviz vermeyiniz geride kalan tek şey imanınız olacaktır.
İradenizin hakkını verin. Kendinizi bırakmayın. Ruhunuzdan, imanınızdan ve aklınızdan istifade edin. Dünyanın ve zevklerin geçici olduğunu unutmayın

Hz. Ömer (ra) der ki:
“Bana bir musibet isabet ettiğinde bunda Allah’a hamdetmek için üç sebep çıkartırım.
Önce imanımı yoklarım imanım zarar görmediyse Allah’a hamdederim.
Sonra beterin beteri var derim yine hamdederim. Son olarakda sabrettiğim takdirde günahlarıma kefaret olduğu inancıyla yine hamdederim.”
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Merhaba İyi sabahlar Rüyaniz Hayr olsun..
Kalbinde kararlılık oluşmayıp kararsızlık devam ettiğinde, bu tip Rüyalar görürsünüz..

Karışık rüyalar görmenizin çeşitli nedenleri vardir..
Bunların başında herşeyden kolay etkilenen birisi olmanız geliyor. hareketli bir yaşam stiliniz ,hayal ve yapmak istedikleriniz oldugu kadar olabilir. kararsızlık ,çelişki,korku
içinde olmanizdan da kaynaklanmaktadir allahu Alem...
boyle Karışık rüyalari en iyisi yorumlamamak Rabbim hayra cevirsin diyerek Allah a yonelmeniz Sizin icin daha Hayirli olur...
Allah Hakkinizda Hayirlisini versin..Kalbin mutmain olana kadar tekrar istihare namazina devam edin.. selametle...
 

HERŞEYİM1

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
24 Ocak 2014
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
çok teşekkür ederim Allah razı olsun.
 

Mız Mız

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
19 Şubat 2014
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Selamun Aleykum. Ben birlikte olduğum insanın benim için hayırlı olup olmadığını öğrenmek için dun gece istihareye yattim. Rüyamda bir deniz gördüm yeşildi. Fakat yanında kocaman bir kaya vardı ve siyahtı. Az öte de bir iplik vardı o iplige asili beyaz kâğıtlar vardı. Ve ben bu rüya dan bir şey anlamadim. Cevap verirseniz çok mutlu olurum
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun..
İçinde bulunduğunuz durumu, ruh halinizi göz önüne alarak rüyanızın mesajını çözebilirsiniz..

gerçek yaşamınızda yepyeni bir başlangıç ​​yapmak,huzurlu bir beraberliğin olmasi için kalbinizde, aklinizda O kocaman siyah kaya gibi ağir negatif duygu ve
Gereksiz düşüncelerden temizlenmek, üzerinizdeki negatif enerjiden kurtulmak gerektiğinizi simgeler..
Düşünmek istemediğiniz olayları kafanızdan silip atmak, ne geçmişle nede gelecekle kafanızı meşgul etmeyin!!

bir yanda Deniz Derya bir yanda siyah kocaman duygussuz hissiz kaya ve beyaz kâğıtlar üzerinde Kader Yazgısı..
Siz arasında sıkışıp kalmış olmaniza,ruhunuzda yaşadığıniz gel-gitlere de yorumlanabilir.
Sizin için hayırlı olup olmadığını öğrenmek için kalbinize,vicdaniniza akliniza sorun...Zorla güzellik olmaz!!herşeyin bir zamanı var ..

Su,Deniz bize akışta olmayı öğretir. Akışta olmak demek, hayatın gidişatına direnmeden ruhumuzun özgürce serbest kalması kaderimiz ile akmamiz demektir.
Bunu hızlı akan bir nehire benzetebiliriz, istediğimiz kadar ters istikamete yüzelim bu sadece kendimizi yormak demektir.
Bizler bilinmezlikten korktuğumuz için akışa uymak yerine akışı kendimize uydurmaya çalışırız, hâlbuki bu gereksiz ve zamansiz yapilan zorunlu eylemler,stresse sebebiyet verir.
selametle..
 

thidem

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
3 Şubat 2015
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
istihareye aynı niyetle her yatışta farklı renkler görmek

selamünaleykum,
Ben 33 yaşında hiç evlenmemiş bir bayanım. karşıma çıkan taliplerle ilgili daha öncelerde de istihare yaptım, bazen rüya gördüm, bazen görmedim ama nihayetinde ben istihareye yattıktan kısa bir süre sonra, benim onlarla tüm diyaloğum kesildi ve işler bozuldu. ben her seferinde istihare duasının güçlü bir dua olmasına yordum; çünkü "Allah'ım hayırlıysa yakınlaştır, hayırsızsa uzaklaştır" diye dua ediyordum. Şimdi görüştüğüm biri var, onun için de istihareye yattım yedi gece, hatta o da yattı. ikimiz de güzel şeyler gördük. 7 gece boyunca her gece rüya görmesem de ilk gece beyaz etekli hatta bluzu de beyazdı bir kadın gördüm. son gece de genişçe odalı beyaz duvarlı bir ev ve beyaz renkli bir şeyler görmüştüm. ama aradaki günlerden birinde siyah takım elbiseli iki adam gördüm, diğer gecelerde de ne gördüğümü pek hatırlayamıyorum ama bazı sabahlar kasvetle uyandım. Yalnız bu istihareden sonra biz birbirimize daha da bağlandık, o zaman için onu sevdiğimi söyleyemem ama şu anda duygusal olarak da o kişiye karşı yakınım. Yani istihareden sonra biz birbirimizden uzaklaşmadık aksine birbirimize bağlandık.
Kafam bu görüştüğüm kişiyle ilgili yine de hala karışık, bazı sıkıntılar var ailevi. doğrusu ben yine de onunla bir geleceğimiz olup olmayacağından, yada onunla mutlu olup olmayacağımızdan çok emin değilim. o yüzden onunla ilgili olarak yine istihareye yatmaya karar verdim. 3 gecedir yatıyorum. ilk gece taksi gördüm rüyamda. Sapsarıydı; içi bile. ikinci gece yine sarı gördüm. patates kızartması. yiyor muydum hatırlamıyorum ama bir tabak patates kızartması gördüm. sonrasında beyaz arabamla bir yerlere gittiğimi ve arabayı park edip bir yokuş çıktığımı gördüm. üzerimde siyah bir elbise vardı. yokuşu çıkarken de 7-8 yıl önce görüştüğüm bir erkek arkadaşım vardı, onunla karşılaşıyorduk. dün geceki rüyamı pek hatırlamıyorum ama ben yine beyaz araba gördüm. biri kim hatırlamıyorum bana bir kartpostal hediye etmişti, çok büyükçe bir kartpostaldı ve çok güzel kırmızı bir tülle süslenmişti ve kırmızı kurdeleleri vardı. ben kartı açayım derken onun süsünü bozuyordum ve kırmızı tülü kartpostaldan ayrılıyordu. bir türlü yerine takamıyordum o tülü ve kurdeleyi. bu işlerde becerikli bir kuzenim var adı Sevgi(isim de belki önemlidir.) ondan yardım istiyordum. ama babamı da görüyordum biraz aramızda gerginlik vardı babamla. sonrasında masmavi bir deniz gördüğümü hatırlıyorum. okyanustu belkide ama önceki seyahatlerimde gördüğüm bir yere benziyordu orası. ben çok yüksekteyim uçurum gibi ama korkutmuyor beni o uçurum çünkü yanaşmıyorum ucunda değilim, denizi tepeden görüyorum. rüyalarımı böyle parça parça hatırlıyorum ve hatırlayamadığım detaylar var ama hatırladıklarım umarım yorumlamanız için yeterli olur.
4 gece daha yatacağım istihareye Allah nasip ederse. ama açıkçası her seferinde bu kadar karışık renkleri rüyada görmeyi nasıl yorumlayacağımı bilemedim.
İstiharede kalbinize bakınız diyor pek çok kaynak. kalbime de baktığımda tarafsız olamıyorum çünkü o kişiyi sevdiğim için kalbimin sesini yanlış yorumlamaktan çekiniyorum. bir de açıkçası böyle her seferinde farklı renkler görünce de umutsuzluğa kapılıyorum.
Beni aydınlatırsanız sevinirim.
Şimdiden teşekkür ederim....
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun..
İçinde bulunduğunuz durumu, ruh halinizi göz önüne alarak rüyanızın mesajını çözebilirsiniz..
Görüştüğün kişiyle ilgili halen kalbiniz, kafaniz karışık, bazı sıkıntılar var ,doğrusu Siz onunla bir geleceğiniz olup olmayacağından, yada onunla mutlu olup olmayacağımızdan emin olmadiğiniz için böyle Kalbinde kararlılık oluşmayıp kararsızlık devam ettiğinde, bu tip Rüyalar görürsünüz..

Sizin için hayırlı olup olmadığını öğrenmek için kalbinize,vicdaniniza ,ailenize, etrafiniza onu bilenlere de sorun...!!herşeyin bir zamanı var ..tem emin olmadikca olumlu yada olumsuz karar vermeyin...selametle..
 

esra.

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
21 Kasım 2016
Mesajlar
7
Tepkime puanı
0
Ve Aleyküm Selam sonsuzluğa kardeşim
"kabir aleminde Rüya da durumunuzun nasıl olacağı hakkında istihareye yatabileceğimizi "
hangi sitte ,sayfa, hadis akil, ile karar verdiniz...Medyum sayfalarindan mi yoksa Gizli ilimlerden mi..?
Ben böyle bir şeyi ne Kur`an da ne de sahi Buhari Hadis kitaplarinda okumadim.. belki ben bilmiyorum bilen varsa cevap yazabilir..

Geleceği görme muradı ile istihare yapılmaz. Yapılırsa doğru sonuç vermez. Çünkü bu yanlış bilgi bizi istihare ruhundan koparıyor...
geleceği görmek, bize hayır da getirmez. Bunu baştan kabul etmeliyiz. Çünkü geleceği ilmek ilmek biz örüyoruz ve bu örgümüzü Allah’a olan tevekkülümüzle kaynaştırıyoruz..

Ben de Sizin gibi kabir aleminde durumunuzun nasıl olacağı hakkında istihareye yatsam ve kendimi Cennetlik olduğunu görsem belki de hemen ibadetlerimi birakip;
koruyuculuğunu yaptiğim cocuklari evimden atar dünya turuna Çikardim..madem ki cennettim garanti..layy loom layy ...:tamam:.

Ya Cehhenemlik olduğumu görsem tekrar ibadetlerimi belki birakir cenneti nasilsa kazanamam boşuna uğraşma derdim...:imkansiz:.

Hem dur bakalim; dünya,bir imtihan yeri belki son anlarimda kendimi duzeltir yada bozabilirim!!
Allah cc.İnsanın dünyadaki imtihani bitmeden yargılamıyor..
Esas olan ömrümüz kaldıkça imanda sadık kalmak ve son nefesimizi Allah’a iman içerinde teslim etmektir. vvcc..

Allah cc.bütün ibadetlerinizi nefsiniz ile Cihadinizi kabul etsin ..

Rüyaniz Hayr olsun..
Rüyada karışık renkler görmek; çok farklı mesajlar veren ve yorumu kişiden kişiye değişiklik gösteren rüyalardandır.
Her renk ayrı bir anlam taşımakla beraber, karışık renklerin bir arada veya bir obje de bulunması farklı şekillerde yorumlanır.

Birbiriyle uyumlu renkleri bir arada görmek iyi olarak yorumlanırken, birbirine uyumsuz karşıt renkleri birlikte görmek iyi olarak yorumlanmaz.
Yorum yaparken her bir rengin ifade ettiği anlam ve rüyadaki diğer olaylarda birlikte tabir edilmelidir.

Birbirine uyumlu renkler yaratılışın amacına uygun hareket etmeye insanlarla hoş geçinmeye;
zıt renkler uyumsuz ve heterojen insan ve görüşlere iyi ile kötüyü birbirine karıştırmaya,çelişkiye işaret.. inanan insanın ruhunda yaşadığı gel-gitlere de yorumlanabilir..


Rüyada Fettullah Güleni Görmek;Bir anlık gaflet yada Fettullah Gülen hocamizin sıkıntı ,hastalik yada bir tuzağa düşürülmesi zarar ve ziyandir...
Hocamiz bir kazaya kurban gitmesin..Allahu Alem..
Rüyada Helallik İstendiğini Görmek ;Helalik istiyen kişinin barışmanız için ilk adımı atacağina yorumlanir...

"siyah feracemi, çıkarıyorken ve kırmızı bir etek giyerken gördüm "
nerede nasıl olursanız olun,kimin ile olursanizolun!! imanınızdan taviz vermeyiniz geride kalan tek şey imanınız olacaktır.
İradenizin hakkını verin. Kendinizi bırakmayın. Ruhunuzdan, imanınızdan ve aklınızdan istifade edin. Dünyanın ve zevklerin geçici olduğunu unutmayın

Hz. Ömer (ra) der ki:
“Bana bir musibet isabet ettiğinde bunda Allah’a hamdetmek için üç sebep çıkartırım.
Önce imanımı yoklarım imanım zarar görmediyse Allah’a hamdederim.
Sonra beterin beteri var derim yine hamdederim. Son olarakda sabrettiğim takdirde günahlarıma kefaret olduğu inancıyla yine hamdederim.”
Amin ecmain. Selamun aleykum, bu forma sizin yorumunuzla katıldım benim anlayamadığım istihare namazında renklerin önemi. Çünkü siyah ve kırmızı ise o iş hayır değil, beyaz siyah ise o iş hayır diye biliyordum. Bunun dışında her renk için olan cevaplar ve yorumlar kafamı karıştırdı. Bunun içinde Allaha sıgınmaktan başka çarem yok elhamdülillah. Sizin kuran ışığında yazmıs olduğunuz bir dua ile bitireyim Ey Rabbimiz!
Bizi doğru yola eriştirdikten sonra kalplerimizi sapıklığa meylettirme. Yüce katından bize bir rahmet bağışla. Muhakkak ki veren Sensin duâ edip istediklerimizi
bize bağışlayan Sensin. (Âl-i İmrân Sûresi: 8.)
Duâları ise şu sözlerle sona erer: "Ezelden ebede her türlü hamd ve övgü şükür ve minnet âlemlerin Rabbi olan Allah'a mahsustur."
Yûnus Sûresi: 10.
Âmin âmin âmin.
 

Sgozen

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
11 Mart 2017
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
İstiharede karışık renkler

Sevdiğim insan için istihareye yattım ve bembeyaz bi minibüs gördüm. Daha sonra beyaz bir gömlek, yeşil tarla, yeşil kavun ve kırmızı bir soğan gördüm fakat onu da yeşil bir örtüyle üstünü kapattım. Rüyamın yorumu nedir lütfen yorumlayın.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt