• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada Karanlık Görmek

Buğra

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Esselamu Aleyküm, hayırlı akşamlar. İzninizle rüyamı anlatmak istiyorum.Açıkçası rüya beni bir hayli endişelendirdi ve meraka düşürdü. Birdenbire hiç bilmediğim bir yerde oluyorum, çok ıssız bir yer. Ne ağaç var ne bir şey sadece küçük küçük sararmış ve kurumuş otlar var. Çevre böyle bir yer.

uzunyol.jpg

Fakat çevrede terk edilmiş kasabalar ile dolu. Kasabalar karanlık ve korkunç Çok kasvetli bir havası var. Hiç kimse yok ve ürkütücü bir sessizlik var. Hava kapalı ve bulutlar kahverengi-siyah renkte. Gökyüzüde aynı bu şekilde ama daha kapalı.

karabulut.jpg

Kasabalar hep dağınık dağınık. Ben alçak bir tepeden çevreyi izliyorum. Kasabalardaki evler genelde kubbeli yapıda. Kasabaların sokakları çok ıssız ve hiç ışık yok. Karanlık. Aynı bu şekilde.

karanlikgece.jpg

İşte şimşekler falan çakıyor hep. Gök gürlüyor. Çok korkunç bir havası vardı ve korku filminden farkı yoktu. Ben burada sadece anlattım. Yaşamak gerek. İşte daha sonra kara bir bulut çıkıyor. Dev bir bulut ama kapkara. Solucan şeklinde ve dev gibi. Duman gibi aynı. Alt taraftan çıkıyor ve tabiri caizse Şeytan denilebilir. Kükrüyor. Gözleri falan yok ama ağzı var. Çok sinirli. Çok kızgın bana. Beni bitirmeye çalışıyor. Sanki yıllardır uğraşıyormuşda, beni bitiremiyormuş gibicesine peşimden koşmaya daha doğrusu uçmaya ve beni yakalamaya çalışıyor. Canavar gibi aynı. Ben koşmaya başlıyorum ve koştukça bir takım akrabalarım ve arkadaşlarım ortaya çıkıyor. Bu duman onları içine çekerek, bana karşı düşman yapıyorlar. Duman onları içine çekince zombiden farkları olmuyor. Dumana köle oluyorlar. Onlarda peşimden koşuyor. Gerisini hatırlamıyorum ama en sonunda bir yerden zıplıyorum ve aydınlığıa çıkıyorum. Yorumlarsanız sevinirim. Esselamu Aleyküm.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
dagkukubesi.jpg

Aleyküm selam hayırlı akşamlar..
Bu rüya beni de bir hayli endişelendirdi ve merak ile Yolla düşürdüsırıtık.:,

aslinda bu ruyaniz içinde bulunduğunuz ruh halini yansıtmaktadır.
Bilmem ki,size nasil derdimi anlatsam;
Bir dert ki düşman başına! Gönül ,hicran yarası desem…Değil!
Ekmek parası desem…yook Değil!Hamd olsun karnimiz tok sirtimiz pek
Bir dert ki…icimde yanlizlik ,sevgisizlik,ve yetersizlik, eksiklik,gibi bir sey...

İnsan hayatına baktığımızda düz bir çizgi değildir, olmamalıdır da. Nasıl mevsimler, aylar, günler farklı farklıdır aynen öyle insan da bazen neşeli ve mutlu,
bazen kederli ve elemli; kasvetli,hüzünlü ve bir boslukta hisseder kendini....
kimi zaman özgüveni yüksek, kimi zaman acziyet ve yetersizlik içerisinde olabilmektedir.

Ruhun da Her zaman dört dörtlük olmak mümkün değildir. Nasıl sağlığın kıymetini rahatsızken anlıyorsak dost ve arkadaşlarımızın kıymetini de yalnızlık çektiğimizde kavrarız.
Bazen yalnızlık bir ihtiyaçtır
İnsanın zaman zaman kendini dinlemesine, iç dünyasına dönmesine,nefs muhasebesi yapmasına ihtiyacı vardır. Bu da ancak yalnızlıkta mümkün olur.
Bazen de yalnızlık öğretici ve kişiyi geliştirici rol oynar. Yalnızlığın verdiği acı ve meşakketle kişi olgunlaşma Ve Rabbini arayis yoluna girer...

İşte yalnızlık, ruha sıkıntı veren kasavetli bir duygudur...Hiç kimse yok ve ürkütücü bir sessizlik var. Hava kapalı ve bulutlar kahverengi-siyah renkte dir...
Adeta bir girdaba girmiş gibi çaresiz ve dertli hissedersiniz kendinizi..Kimsenin kendisiyle dost olmadığını, dünyada tek başına olduklarını düşünürler.
“Sanki deprem olmuş da yıkıntının altında kalmışım” diye haleti ruhiyesine isarettir..

Rüyada şimşek görmek ;habere, gizli olan şeyin açığa cikmasi korku ve siddetle yorumlanir...
Gök gürültüsünün sesini duymak, bir felaketin yaklaştığına ve önceden tedbirli hareket edilirse bu tehlikenin önlenebileceğine işarettir.
ayrica Çok önemli bir yerden haber de alınabilir..

"Canavar gibi aynı. "
O sizin nefsiniz Sizi en zayif olan noktanizdan tutup Sizi maglup etmek dunya ve ahirettinizi mahv etmeye calisiyor Tedbir ,Temkin Ve Allah a siginin...
Rüyada Karanlıktan Aydınlığa çıkmak; Keder ve tasalarınızdan kurtulacağınıza Hidayet ile de yorumlanır.
ayrica günahlarından tövbe etmeye işaret eder..

Karanlıktan aydınlığa çıkmak için ,karmaşadan sadeliğe varmak ,ufkumuzu çeviren karanlığı yırtmak için ,iman kandilleri yakmak gerekli
"Helal dairesi geniştir, keyfe kâfi gelir. Harama girmeye hiç lüzum yoktur.” Haram ile yuregimizi karartmaya kasvetli havaya ve
kendimizi yanlizliga mahkum etmeye gerek yoktur..

"Ben koşmaya başlıyorum ve koştukça bir takım akrabalarım ve arkadaşlarım ortaya çıkıyor "

Mutlu olmak için bir çok nedenimiz varken olumsuzluklar peşimizi bırakmıyorsa dönüp bir arkaya bakmak lazım sanırım.
Kim bilir belki küçük bir cocugun bir gülümsemesi veya VEFA ve Sıla-i rahimi buluruz ardımızda..Siz Allah icin bir adim atin gerisi Allah kerim dir..
Allah Sizden RAZI olursa! iste o zaman Sizden Annenizde, aileniz Dost ve akrabalariniz da butun mahlukatta RAZI olur..
ama ilk once ALLAH-i RAZI etmeye bir niyetlenin...Karanlıkta aydınlığa anca o zaman çıkmarsiniz...
Hayirli geceler.....

Buğra

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Yorumlarınız için çok teşekkürler, Allah razı olsun. Nefsim ile mücadelede olduğumun bende farkındayım. Her ne kadar yaşım ufak da olsa, büyük bir ölçüde onu etkisiz hale getirmiş durumdayım. Günlük hayatıma da çok yansıyor bu durum. Nefsimin bana olan kızgınlığı bu yüzden olsa gerek. Bana vesvese verdiği zaman çok belli oluyor, artık anlıyabiliyorum vesvese olduğunu. En ufak vesvese bile ortaya çıkıyor ve o davranışı yapmıyorum. Fakat görmeniz lazımdı. Çok sinirliydi. Tabiri caizse kan kusuyordu bana karşı, öfkesinden köpürüyordu. Nefsimiz gerçekten böyle birşeyse, Allah bizi ona karşı kendi himayesinde bulundursun. İnşallah, nefsin 7. kademesine ulaşana kadar mücadelemi bırakmayacağım. Tekrar teşekkürler. Esselamu Aleyküm.

KarBeyaz

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada karanlık görmek

Selamin Aleykum,
Benim size bir sorum olacak insAllah cevabini verebilirsiniz..
Ben bir süredir biriyle gorusuruyorum ve bunun hayirli olup olmadigina karar vermek icin istihareye yattim. Rüyamda ise sunu gordum,
Heryer karanlikti ve yanimda bir erkek vardi, beni bir eve hirsizlik yapmaya gitmek icin zorladi daha dogrusu hirsizlik degil birine hirsiz gibi gorunup korkutmak icin. Biz o eve beraber girdik ve heryer karanlikti gri ve siyah renkler gordum sonrasinda biz ses yaparken evin sahibi uyandi ve kadini gordum. Yasli bir kadindi ve beyaz yuzu vardi, biz o sirada kacip gittik disariya ciktigimizda karanliktan baska birsey gormedim.
Sizce bu ruya neye yorumlanabilir ve o siyahlar arasindaki gordugum beyaz yüz ne demek olabilir? Cevaplayabilirseniz cok sevinirim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam kardesim Hosgeldiniz ve HAYIRLI CUMALAR..
HayIrdir insallah..
Her rüyayi yorumlamak icin ilk okudugumda yuregime dogan , kendimce hissettigim duyguyu yazarak yoruma Allah-in izni ile baslamak istiyorum...
Muhabbetin,Sevginin, olduğu yerde emir ,baski,zorlama ,cikar olmamali..olursa buna Sevgi degil!karsilikli cikar,ticaret arkadasligi denir...
Muhabbetin olduğu yerde emir ve yasağa gerek yoktur ki… Muhabbeti hak etmeyenler kuru emirler yağdırır. Sevilmeyenlere ve sevmeyenlere mecburen tâbi olunur. Zoraki uyulur.
Sevgi zoraki degil sadece Gönül işi-dir...

Rüyada karanlık görmek; gam ve kedere, kasvette ic bunalmasina ,darlanmaya delalettir..
Rüyada görulen karanlık ve Bu kisinin Sizin icin pek HAYIRLI olmadigina isarettir.. ama yinede Rüyalar ile amel edilmez..Rabbim hakkinizda HAYIRLI olani vermesi icin cokca Dua edin..
ve hic bir ciddi konuda acele etmeyin..
Zaman öyle bir nimettir ki ;zaman en iyi hâkim, hüküm ve hekim dir...

"Yasli bir kadindi ve beyaz yuzu vardi" Sizi uyarmaya calisan bilgili biri ,bir dost manasindadir..
Nasihattin kiymettini bilin..
KADERİNİZ ve YOLUNUZ AÇIK OLSUN, HAYAT ACELE ETMEYE GELMEZ..

Karanlığım Gündüze Hasret..
Her yanım ayrılık, Her yanım hüzün ,her yanım karanlik...
Ey icimdeki karanlik ,Rabbimin rahmetti ile kavuşayim icimdeki benligime.. özumdeki aydinliga ve huzura!Bu Gece...
neresinden bakarsak bakalim ic dunyalari dibine kadar karanlık..cikmaz bir tunel sanki.. kapranlik.. bir cikis yolu bulamiyor bu genclik..
içimiz aydınlık ama...bi yolunu bulucaz elbet bi yolunu...bulabilsek ..
hep bir umut..bir aydinlik..bir arayis icindeler...o karanliktan korkuyorlar!bunaliyorlar iclerindeki karanliktan aydinliga duyduklari Hasretti dille getiriyorlar..

Nerdeyse ışığa inanmaz olacaktık, öyle hızla büyüyordu içimizdeki karanlık..
iclerindeki o karanlik neden bu kadar hizli büyüyordu ki? cunku imanin Nuru ve isigi Yok..
Yardim et bize Allahim!!!
Hayirli gunler...

KarBeyaz

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Yorumunuz icin cok tesekkur ederim, sayenizde bazi seyler netlesmeye basladi kafamda..
Allaha emanet olun.

mavi

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada karanlık görmek

Selamün aleyküm

Gönül Sızım abla nasılsınız? Bu aralar çok sık giremiyorum foruma ama vaktim olduğunca da okumaya çalışıyorum paylaşılan bilgileri...

Bu sabah rüyamda karanlık gördüm, geceydi sanırım, kimse görmüyorum çevrede, sadece ben varım ve koşuyorum böyle tarla gibi kocamaan bi alandan ileride tepede gecekondu olan bir yere doğru bakarak gidiyorum korkuyor gibiyim de sanki... Sonra ulaşıyorum o gördüğüm yere ve en tepede bi ev var tahtadan yapılmış, kapısı derme çatma güvensiz bir ev yani yıkılsa yıkılır ya da biri girse hırsızlık yapabilir; yalnız bunu düşünürken de orayı teyzemlerin evi olarak biliyorum. Teyzemler bi yere gitmiş sadece teyzemin kızı var evde ve beni bekliyormuş, giriş düz ayak değil merdivende yok büyükçe bi adım atım giriyorum içeri ama ürkek bi şekilde inceliyorum evi, evde karanlık,biraz aydınlıktı tahtanın rengini görecek kadar...

sonra teyzemin kızını görür gibi oluyorum. Bu kadar hepsi ama çok gizemli gibi geldi rüya ve uyandığımda şaşkındım. Sonra tabi hayırdır inşallah dedim dua ettim hayır olsun diye.

Ablacım sizin içinizden gelen yorumunuz nedir rica etsem, çok teşekkür ederim. Allah razı olsun...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
aleyküm Selam Gönül Dostum..Hamd olsun ufakliklar ve hayat ile Boğuşuyorum...
Ya Sen nasilsin her sey sonuclandi mi ? artik Hayirlisi ins..

Yaşam üzerine biraz fazla geldiği zaman onun dikkine Gitme!!! hayat bazen dillenip konuşuyor anlamaya calis!!
Secdeye eğil, biraz mütavazi ol, zorlama biraz duraksa neler olup bittiğine anlam veremiyorsan bile..
Sabr et!! zamani geldiginde bu olanlarin hikmettini bir gun anliyacaksin..
Bu bekleyis Senin olgunlasma devrindir!! Gelen nimette ermen icin hazir degilsin, bunu Seni Yaradan en iyi bilendir!!
Sadece Sabir ile bekle. Güneş sizin icin de bir gun doğacaktır..

Zorlamaya SIKILMAYA gerek yok...
O cc. Ol dedigi zaman zamani geldiginde zaten kendiliginden olacaktir...
O bir dengedir O anlamlı gizemli ve Hikmetlidir!

Hakk'ın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine teslim ol.
Bırak hayat sana rağmen değil, Sen hayat kader kismet ile beraber ak..
Kadere tas atmak akil mantik isi degil..
ÖNCE KENDİN VE KADERİN İLE BARIŞIK OL ...
Kader'in Sırrına akil erdiremezsin..
Kendileri için hazırlanmış kaderi izleyip yasarken, sabredip en güzel tavrı gösterenler hiçbir şey kaybetmez!!
Bilakis; ruh sağlığıni, dünya ve ahiretlerini, neslini ve nesebini malini ve aklini KORURLAR....

Hayirdir insallah..
Rüyada karanlık görmek; gam ve kedere, kasvette ic bunalmasina ,darlanma ve hayrettir...
KADERİNİZ ve YOLUNUZ AÇIK OLSUN,AMA HAYAT ACELE ETMEYE GELMEZ..
güvenmediğiniz, emin olmadiğiniz kisileri Hayattiniza SAKIN sokmayın... !!
seklinde ruyaniz yorumlanir.. Rabbim her seyin en iyisini bilendir..
Hayirli gunler..

mavi

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah iyilik kolaylıklar versin ablacım :) Allah razı olsun, yorumun çok açıklayıcı ve eğitici olmuş, dikkat edicem Allah'ın izniyle... Ben de iyiyim sizinle görüşünce de mutlu oldum. Çok şükür ailemle birlikte sabırlı olmaya çalışıyoruz, her işimizde dikkatli olmaya çalışıyoruz. Benim henüz sonuçlanan bir durum yok, karşı taraftan ses çıkmıyor avukatımız ilgileniyor ama bir anlaşmalı bitmesi yoluna gidilecek inş. Bir sene dolacak nerdeyse inşallah hakkımızda hayırlısı bekliyoruz bakalım... Allah razı olsun ablacım tekrar...

birsen

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada karanlık görmek

rüyada karanlık görmek tabiri rüyada karanlıkta kalmak
Selamın aleyküm gönül sızım
Biz Allahın izniyle okulun düzenlediği bir geziye gideceğiz.Ama benim arkadaşım bu geziye gitmeyi kafasına koyduğundan beri her gece rüyasında bir yer görüyormuş o yer çok karanlıkmış ve bizim sınıf üzüntülü bir biçimde arkadaşımın ismini sayıklıyormuş .(rüyayı gündüz bile görmüş).Arkadaşım bana bu rüyayı söylemeden önce de içimde bir ses o gezide kötü şeyler olacağını söylüyordu .Rüyayı duyduktan sonra temelli korkuyorum arkadaşımın rüyasını Allah rızası için yorumlarmısınız?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykümselam gönül Dostum,Rüyasi hayr olsun
Rüyada karanlık görmek;
gam ve kedere, kasvette ic bunalmasina ,darlanmaya delalettir..
Bu Rüya sıkıntı,endişe; ve tasa ile yorumlanır...
O gezide ne olacağini sadece Allah bilir!!ama kalbiniz ,iradeniz gitmek istemiyorsa bence bir sebebi vardir.. Kalp Görülmeyeni ve görüleni bilen ve hissedebilendir!!

"üzüntülü bir biçimde arkadaşımın ismini sayıklıyormuş "
arkadaşını sevenler ve sevmiyenler ,çekenler ve çekmiyenler arasinda arkadaşınızin dedikodusunun yapılacağına ve iftiraya uğrayacağına işaret eder.
Sizin hakkinizda kim ne diyor Ne düşünüyor o kadar da önemli değil!!önemli olan Sizlerin kendi hakkinizda düşündüğüz..
yolunuz açık olsun selametle güzel haberlerinizi bekliyoruz...

Üst Alt