• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada karakol görmek

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada karakol görmek, üzüntü, keder ve şiddete işarettir.

Bazı tabirciler karakol görmek, itham edilmeye, borca, hastalık ve azminde meydana gelen kusur ve teMbellige işarettir, demişlerdir.

Bir kimsenin rüyasında karakol görmesi, o kişinin hiç akla ve hayale gelmedik bir kimsenin iftirasına uğrayacağına ve dolayısıyla dile düşeceğine, sonradan gerçeğin anlaşılarak huzura kavuşacağına işaretle tabir olunmaktadır.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...
İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.

Rüyayı gören kişinin yaşı, medeni hali, cinsiyeti, O An içinde bulundugu maddi ve manevi durumu mutlaka göz önüne alınmalıdır.

Zaman zaman başkaları ile ilgili rüyalar da görebiliriz; bizi hiç ilgilendirmeyen bir rüya, bir başka yakınımızı ilgilendirebilir.

Bu nedenle, her rüya aynı şekilde tabir edilemez..

Aynı rüyayı farklı kişiler farklı mekan ve konumlarda gördüklerinde tabirleri de farklı olacaktır.

Bundan dolayı da, rüya yorumu özünden bir şey kaybetmese bile, yansıması farklı olabilir…

Rüya ile amel edilmez. Rüya ve ilhamla elde edilen bilgiler dinin bir emri gibi kabul edilmemelidir.

Görülen rüyaları esas alarak hayatını ona göre düzenlemeye kalkışmak yanlıştır. Çünkü rüyaların doğruluğunu ölçmek ve tesbit etmek mümkün değildir.

Rüyalarda çeşitli hikmetler vardır. Kimi için bir müjde, kimi için bir ikazdır. Kur'an-ı kerimde rüya ve tabiri ile ilgili bilgi vardır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Güzel rüya müjdedir.) [İbni Cerir]
(Salih rüya rahmani, karışık rüya şeytanidir.) [Buhari]
(En doğru rüya seher vakti görülendir.) [Beyheki]
(Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası ekseriya yalan çıkmaz.) [Müslim]
(Sözü doğru olanın, sadık kimselerin rüyası da doğru çıkar.) [Buhari]
(Gündüz görülen rüyalar doğru çıkar.) [Hakim]
(Kötü rüya gören kimseye söylemesin, şeytandan da Allahü teâlâya sığınsın.) [Müslim]
(Rüyasında hoşa gidici güzel şeyler gören, görüşü isabetli salih birine anlatsın! O da hayra yorsun!) [Beyheki]
(Rüya, tabir ilmini bilen bir dosta veya akıllı bir zata anlatılmalıdır!) [İ.Ahmed]
(Rüya nasıl tabir edilirse, öyle çıkar. Bunun için rüyanızı nasih veya âlime anlatın!) [Hakim] [Nasih, insanlara iyilik tavsiye eden, kötülükten sakındıran, nasihat eden kimsedir.]

M

MUSTAFA ALGAN

Kayıtsız
Misafir
ADIM MUSTFA
BEKARIM
23 YASINDAYIM

evet onceıkle boyle bır ımkanı bıze sundugunuz ıcın ALLAH razı olsun teşekkürler...ruyamda, nasıl oluyorsa karakola dusyorum ve karakol bır muddet kaldıktan sonra serbest bırakılıyorum. Karakol da baya bır kalabaık tabı...cıkarken yanımda sankı arkadaslarımdan tanıdık bırı var ve cıkarken esyalarımızı karakoldan aırken hırsızıga nıyetlenıyoruz yanımdakı arkadasla. Fakat tanımıyorum onu neyse ben bakıyorum orda bır kac tane telefon var tam alacam telefonları vazgecıyorum. 2 tane bayan gelıyor karakola, aralarından bırının uzererı altın dolu. Bız cıkarken farkına vardık kı altın zıncırlerı kapıya asıyor kapı kollarına asıyor bende 1 zıncır alıp kacıyorum karakoldan. Ben eskıden bu ıslerı yapıyordum ve sımdı tovbelıyım gercekten cok merak ettım nedır acaba bu ruyanın tabırı teşekkürler. ALLAH RAZI OSUN..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamun Aleykum Hosgeldiniz Mustafa kardesim..
Hayırdır inşallah deyip ruyanizi Allah-in izni ile yorumlamaya calisacagim..
Bazen insan bazi seyleri arar iken kendin kaybedebiliyor...
kendini kaybettigini anladiginda Tevbekar oldum, Tevbekar oldum diyerek Rahmanin KAPISIN da kendini bulabilenlere ne Mutlu..

rüyada karakol görmek, üzüntü, keder ve siddete işarettir..
bazen de yanlis zamanda yanlis yerde ,yanlis arkadas cevresinde bulundugunuzda yapmadiginiz bir suc icin suclu durumuna dusebilirsiniz..
dikkatli olun anlaminda da yorumlanir!!
ayni zaman da Ruhunuzun beden kafesinde son gunlerde bunalmasi ile de tabir edilebilir...

O altin zincir de beyninizdeki sorular zinciri ve vicdaninizdaki parangalar oldukca boyle arada bir nefsinizin elinde oyuncak olup Tevbenizi bozdurmak icin seytan ile nefsiniz bir olup sizi kandirmaya calisiyor vesvese veriyor!
boyle akliniza kotu seyler geldiginde Allah a siginin! kardesim!
bu nefis girdabindan sadece Allah-in rahmetti ile cikabilir kurtulabilirsiniz...
hayirli her isinize besmele ile baslayin.. Nefsiniz ve ruhunuz arasinda kaldiginizda da..
"Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh" duasini cokca okuyun...

Ya yükümü hafiflet Ya da bu aciz kuluna güç lûtfet.
Beni nefsim ile bir an olsa bile yanliz birakma!
Bir inşirah kadar ferahlık bahşet….
(amin)

insan dustugu yerden de kalktigini biliyormuydunuz?
laf aramizda..kucuk samimi bir itiraf;aslinda sizi hipnotizm ederek gecmisiniz ile sizi yuzlestirmeyi o kadar cook isterdim ki?niye mi? cunku Eski ....mustafa ile bugun ku Guzel insan Mustafa arasindaki farki gorun diye...
Selamet ile Hayra kalin...

Adiniza layik annenize layik bir evlad olmaniz dua ve dilegi ile..

Yâ Rab yakın sensin, ben benden uzak;
İçimde, iç içe binlerce tuzak!..
Ey gönül geç nefsi, benliği bırak
Tövbekâr Oldum!Tövbekâr Oldum!
Affet Beni Allahim...

serin

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada karakol görmek

selamın aleyküm hayırlı cumalar olsun. bir rüya gördüm çok acayipti rüyamda beni polis tutuklamış ve kayınvalidemde ordaymış beni karakola götürüyolarmış annemde bende gelcem diyor ama ben anneme çok bağırıyorum gelme diyorum annemin yüzüne vuruyorum ve ona anneme taş attım benimle karakola gelmeyeceksin diyorum anneme hayırdır inşallah.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykümselam hayırlı cumalar olsun.Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh rüyaniz Hayr olsun..
rüyada polis görmek;
Polis, bir kamu görevlisidir ve güvenlik gücüdür

Rüyada karakol görmek;
üzüntü, keder ve şiddete işarettir.

Rüyada tutuklanmak;
rüyayı gören kişinin iş hayatında yaşadığı sıkıntılardan kurtulmak için bir kimseden borç alacağına, buna rağmen işlerinin düzelmeyeceğine,
bu yüzden borcun gittikçe artacağına, daha da büyüyüp ödenmeyecek hale geleceğine ve bu yüzden rüya sahibinin daha sıkıntılı ve üzüntülü günler yaşayacağına alamet eder.
Aynı zamanda, rüya sahibinin, etrafında çok büyük tehlikeler ve sıkıntılar yaşatacak olaylar ve durumlar olduğuna delalet eder...
tutuklandığını görmek;
genellikle kontrol ve sukunet durumlarını gösterir. Çevrenizdeki gelişmelerden kendinizi korumanız gerektiğini gösteren bir uyarı anlamı da çıkarılabilir

Rüyada taş atmak;
hayırlara alamet etmez Rüya sahibinin o kimsenin kalbinin kırılmasına neden olacağına delalet eder. Ama bilerek ama bilmeyerek bir kimsenin
üzgün ve mutsuz olmasına neden olacak işler yapmaya ya da sözler söylemeye rivayet edilir.

Anneniz sizi sürekli uyarıyorsa;Size olan Sevgisindendir bilesin...
Sopayla kilime vuranın gayesi kilimi dövmek değil, Kilimin tozunu almaktır. ...

Dua her zorluğun üstesinden gelir inşallah. Samimi, yürekten olunca ama, eskilerimizin dediği gibi ayağımızı yorganımıza göre bir uzatabilsek

Ellerimi her açtığımda yine 'şükrediyorum', sahip olduklarıma ve uzak kaldıklarıma; Vardır her 'Şerrin' bir 'Hayrı' ve 'Sebebi'.
Yaşanması gerekenlerin yazılmıştır, 'Vakt-i zamanı'. Ben elimden geleni yapıyorum, geriye kalan 'Takdir-i İlahi'..
HAYIRLI CUMALAR

Üst Alt