• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada kapı görmek.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada kapı görmek rızka işarettir.

Rüyada kapısının yıkıldığını görmek gam ve kedere; yeni kapı yaptırdığını görmek ise evlenmeye, belalardan emin olmaya işaret eder.

Rüyada görülen açık kapılar rızık kapılarına ve dul kadınlara işarettir. Kilitli kapılar ise bekar kızlara yorumlanır.

Demir bir kapıyı kilitlediğini görmek, bekar bir kızla evlenmeye işarettir.

Kapısını kapatmak istediğini, fakat kapatamadığmı gören kimse hanımı tarafından meydana gelecek bir güçlükle karşılaşır.

Rüyada kapıdan çıktığında genişlik, yeşillik ve güzel kokulara tesadüf etmek, ahiretinin güzel olmasına işarettir.

Rüyada bir kapıdan geçmek, iftiraya uğramak demektir.Kapalı bir kapı görmek önemli bazı fırsatları kaçırmakla yorumlanır.

Rüyada kapalı bir kapıyı açmaya çalıştığınızı, ancak anahtarınızı kaybettiğinizi görmek; işinizi kaybedeceğinize…Aynı rüyada kaybolan anahtarı tekrar bulduğunuzu görmek; kapalı işinizin tekrar açılacağına işarettir.

Kapıyı çaldığınızı ve hemen açtıklarını görmek; duanızın kabul olacağına ve eğer varsa düşmanınızı alt edeceğinize işarettir.

Rüyada tanıdık kapıların yüzünüze açıldığını görmek; dünya nimetlerinin yüzünüze açılacağına,
Açılan kapıların yola bakan tarafta olduğunu görmek; sahip olduğunuz malları herkese harcayacağınıza işaretle tabir olunur.

Evin kapısının değiştiğini görmek, ev sahibinin halinin değişmesi ile tabir edilir.

Evin kapısının düştüğünü veyat dışan çıkarıldığını veya yanmış yada kırılmış olduğunu görmek, evin reisi için bir musibettir.

Ev kapısının kapatılmış olarak görülmesi, ev halkı hakkında büyük bir musibete işarettir.

Kapının ortasında küçük bir kapının daha olduğunu görmek çirkindir. Hayra yorulmaz. Böyle bir rüya görenin, hanımı hakkında bir hıyanet söz konusu olabilir.

Evinin kapısının büyüyüp genişlediğini ve kuvvetli olduğunu görmek, o evin idarecisinin halinin güzel olmasına işarettir.

Bir kimse rüyada bilinen veya bilinmeyen yerlerden kapıların açıldığını görse, o kimse için dünya kapılan açılır.

dogukan_62

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada kapı görmek

Es selamun aleyküm..Nasılsınız? iyisinizdir inşaAllah. Rüyamı yorumlarsanız sevinirim.

Rüyada bir yer var. Ortasında ise bir kapı var. Siyah ve karanlık. Bahsettiğim yer hafif yüksek, ben tırmanıp yukarı gitmeyi düşünüyorum fakat beceremiyorum. Ne zaman arkamı dönsem kapı açılıyor ve siyah belirsiz birşey arkamda beliriyor ve beni çöktürmeye çalışıyor. Fakat ben fark ediyorum ve döndüğümde yapamıyor. Sonra ben otururken 3 islami giyinişli kadın geldiler ve bana Allahın dinini yaymaktan bahsettiler, ben kabul ettim ve yukarı doğru çıkmalarını istedim. Onlar çıktılar ama ben çıkamadım. Sonra kadınlardan biri yardım etti fakat tam çıkarken benim elimi bıraktı ve Kurandan bir ayet söyledim ben. Kadın o ayeti kendisininde bildiğinden gibi birşey bahsetti. Sonra ben çıkmaya çalıştım ama çıkamadım. Tam çıkmaya çalışırken kapının üstünden çıkarken siyah birşey arkamdan belime ellerini sokarak beni siyah kapının içine doğru çekti ve rüya bitti.

iyi günler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleyküm Selam Hamd olsun iyiyim Ya Siz Nasılsınız? imaniniz, psokolojiniz Ruh Aleminiz nasil...?
Rüyaniz Hayr olsun..
"Ortasında ise bir kapı var. Siyah ve karanlık" zihninizi ve kalbinizdeki karanliklara delalettir..
Zihninizde ve kalbinizde yeni kapıları açın ve imanin Nurunu almaya izin verin,İçinizdeki karanlıktan kurtulma zamanı Rahmet Kapısına gelmenin zamani gelmedi mi..?
Her yanım ayrılık, Her yanım hüzün ,her yanım karanlik...Ey içimdeki karanlikta kayboluyorum artik !!Her Yanım; kavga ve öfke..Kendimle bile geçinemiyorum.

Gel ey sevgili Nebi; Hasretin dayanılmaz oldu artık, Şefkatine merhametine muhtaç insanlık, Gönüllerimize sevgi ek dağılsın bitsin içimizdeki karanlık...
Allah'ın İpine Sarılmadıkça, çıkmaya çalıştığiniz o stress, deprasyon, buhran ,yanlizlik,belirsizlikten çıkamasıniz..
Yarin gece Mevlid kandili Camiye gitmeyi unutmayin!!!

Ey nefsim!
İşlemekte ısrar ettiğin ne kadar günah varsa, hepsine şimdi tövbe ediyorum. Ve tövbemin ardından aynı günaha, bin kez dönecek olsan da bilesin ki,
ben de senin ardından bin kez tövbe edeceğim ama hepsini bugün yapacağım. Çünkü ben ölüm meleğini, bir saniye bile ‘erteleyecek’ güçte değilim.
Sen de biliyorsun ki, hayat yapman ve yapmaman gereken pek çok şeyle dolu. Öyleyse illa bir şeyleri ertelemek istiyorsan,
nefsinin arzularını kavga ve öfkelerini ertele, dünyaya olan taleplerini ertele!...
KENDİNE GEL KENDİNE !!
Selametle..

abcde

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada kilitli kapı görmek rüyada kapalı kapı görmek rüyada zincirli kapı görmek rüyada kapılar görmek tabiri

Selamun aleyküm hocam;
Rüyamda kendimi okulda gördüm koridorda telaşlı telaşlı geziyordum.Bir sınıfa girdim kızlar temizlik yapıyordu. (Aralarında sevdiğim kızda var.)Sınıftan çıktım yanıma küçük bir çocuk geldi bir şeyler diyordu.Sonra sevdiğim kızda kucağında başka bir çocukla çıktı.Daha sonra ben bişeye bakmak için üst koridora çıktım.Bütün sınıflara girmeyi denedim fakat koridordaki tüm kapılar zincirli, hiç birine giremedim.En son bi sınıf açıktı ordada millet toplantı yapıyordu bişey sorup çıktım.
Teşekkür ederim hocam en kısa zamanda yorumunuzu bekliyorum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz hayr olsun..
Bildiğiniz gibi bir rüyanın yorumlanmasında içinde bulunduğunuz ruh hali, yaşınız, cinsiyet, eğitiminiz ve sosyal durumu, rüyayı görme zamanı, gerçek yaşamınızdaki endişeleriniz ve sevinçleriniz ile rüyadaki diğer tüm faktörler ve unsurların rengi, durumu, miktarı, nitelikleri birlikte değerlendirilmesi ile yapilir..

Rüyada okul görmek kültür bakımından yeni ve engin olanaklarla karşı karşıya kalacağınıza işarettir.
Okulda olmak, Rüyada okulda olduğunu görmek yeni bilgiler edinmek ve bu bilgilerle hayatınızı yeniden yönlendireceğine işaret eder.
Kendinizi Maddi, manevi, duygusal, Ruhsal aklen geliştirin ki O tüm zincirli kapılari açabilirsiniz..

Rüya kapı görmek; gerçek yaşamda karşınıza çıkacak fırsatlar ve imkanlar ile sizin bunlara tepkiniz konusunda mesajlar verir.
Rüyada kilitli kapı görmek Bir şey ya da bir kimse ilerlemenizi engelliyor anlamını taşır...

İsyan etmek, "olmuyor işte", "başaramıyorum", "sıkıldım", "yeter artık".. gibi cümleler sarfederek isteklerimize ulaşmamızı engeller.
Mevlana derki: "Üzülme! İstediğin bir şey olmuyorsa, ya daha iyisi olacağı için; ya da gerçekten olmaması gerektiği için olmuyordur."

Sen darda olduğun vakitlerde, sana bahşedilmiş olanlarla elinden geleni yaparsın, en güzel çareleri düşünürsün uygularsın.
Fakat yine bir şeyler olmuyorsa, kendini yerden yere vurmakla sadece deprasyona girersin!!Direnmekle, kendi iç huzurunu bozarsın....
Sabırla uygula sana verilmiş olanları, o anki imkanlarınla.
Teslim ol demek, elin kolun bağlı otur demek değildir, sadece her imkanlarını denediğin halde olmuyorsa, onda senin için belki daha değişik güzellikler olacaktır
veya senin için hayırlısı neyse o olacaktır. baska bir yol başika bir yöntem RIZK KAPISI dene....

Hakk’ın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine, teslim ol. Bırak hayat sana rağmen değil, seninle beraber aksın.
Düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını? (Şemsi Tebrizi)

Unutma;Açılmayan bir kapı, yüzüne kapanan bir kapıdan daha iyidir..hiç açılmayan kapıda bir umudumuz vardır, belki birgün açılir diye
herkes birilerini, bir şeyleri bekler !!Önemli olan nasil beklediğimizdir!!!
Her şeyin anahtarı sabırdır. Civcivi, yumurtaları kuluçkaya yatırarak elde edersiniz, kırarak değil! (Mevlana)
yani rüyanizin Yorumu Siz Sabrin son deminde oldugunuza isarettir...

abcde

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Teşekkürler hocam, Rüyayı sabah namazından sonra yattığımda gördüm hocam;ayrıca benim yanıma küçük bir erkek çocuğu geldi 10 yaşlarında gülümsüyordu ve bahsettiğim kişi de kucağında küçük bir kız çocuğuyla dışarı çıktı. Benim kafam buraya takıldı hocam bunu da açıklarsanız sevinirim.
Saygılarımla...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
bir şey değil İnşallah Kıssadan Hissenizi alırsınız...
"benim yanıma küçük bir erkek çocuğu geldi 10 yaşlarında gülümsüyordu "
O İçinizdeki erkek çocuğunu (kendinizi) Tanıyor Musunuz? artınızı eksinizi,çocuksu tutum ve davranışlarınizi,Zayıf yönlerinizi bunlari nasıl geliştirebilirim ki;
beni de O zincirli kapılar ardina alsinlar...

Kendinizi Maddi, manevi, duygusal, Ruhsal aklen geliştirin ki O tüm zincirli kapılari açabilirsiniz..

"bahsettiğim kişi de kucağında küçük bir kız çocuğuyla dışarı çıktı. "
olay ya da davranışları kişisel ALMAYIN !
Hiç kimse başka birinin sırtındaki ve kucağındaki yükün ağırlığını bilemez..Her şeyin bir görülen,bir de görülmiyen tarafi vardir!!Dikkat edin...

Ben yorumumu yaparim Siz de kendi gerçeğiniz ile puzzlari yerlerine yerleştirin.. Armut piş, ağzıma düş olursa Siz kendinizi geliştiremezsiniz!!qqww..k
Rüyalar gizemlidir. Bu gizemi çözmek bizi kendi gerçekliğimize götürür...

eSmeRim

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada kapı görmek

Hayirli cumalar, ruyamda kapimin kilidinin kirildigini goruyorum ve eve erkek kardesimin arkadaslarini giriyor. Cikin esim, yok uzerimde musait değil diyorum. Sonrasinda ev sahibine cikiyorum, bana sucuk lokumu veriyorlar yemem icin, bende bu cevizli ben sevmem diyorum, israr edince tamam diyorum cevizlerini ayirip lokumun kendini yiyorum. Yardimci olursaniz sevinirim simdiden allah razi olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Size de hayırlı cumalar
Rüyada kapı görmek; gerçek yaşamda karşınıza çıkacak fırsatlar ve imkanlar ile sizin bunlara tepkiniz konusunda mesajlar verir.

Rüyaniz Hayr olsun..
Rüyada kapı kilidi kırılması;Rüya sahibinin yaşayacağı aksiliklere, zorluklara ve imtihana tabir edilir. Kişi, çaresiz durumlara düşecek, eli kolu bağlanmasina da yorumlanir..

Her şeyi zamana BIRAKIN!!!İnsanlar,ALLAH'ın ona verdiği maddi manevi rızıklarla,zamani geldiğinde halleder...
Herşeyin bir Ol-ma vakti vardır...O zaman geldiğinde, sebepler devreye girer ve istenen durum hasıl olur..
O vakti beklemeyip zorlarsan daha da zoru ile imtihan edilebilirsin...
herkes birilerini, bir şeyleri bekler !!Önemli olan nasil beklediğimiz.. sabır ile mi yoksa isyan ederek mi bekliyoruz...

Her şeyin anahtarı sabırdır. Civcivi, yumurtaları kuluçkaya yatırarak elde edersiniz, kırarak değil! (Mevlana)
Sabırla Bekle Gönül Dostum Selametle..

eSmeRim

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
selamun aleykum

Allah razi olsun abla, mevlam neylerse guzel eyler herseyin bir vakti vardir elbet. sukurler olsun ki rabbim duaya acilan elleri geri cevirmez biliriz. sukurler olsun ki rabbim affetmeyi bagislamayi sevendir. biz insanlar bunu biliyorsak ne guzeldir. hayirli geceler selamun aleykum.

zümra

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada kapı görmek

:selamunaleykum;
Rüyamda sanki istanbuldaydım bir topluluk var dini dersler veriliyor, bende yardımcı oluyorum. Sonra oradan çıkıp gidiyorum, yanımda arkadaşımın kardeşiyle kapıdan çıkıyoruz, sonra başka bir kapıdan çıkıyoruz. Biraz yürüdükten sonra bakıyorum benle o kız mardindeyiz, nasıl olur diyorum, bir anda istanbuldan mardine geliyorum. Tekrar aynı kapılardan geçip yanımdaki kızın ablasına anlatıyorum, inanmıyor. Sonra bak kameralar var orada, gittigimiz yerleri gösteren yanında da kardeşin vardı. inanıyor bana kardeşi ona söyleyince. Başıma bir iki defa daha böyle şeyler geldi diye söylüyorum, bana yoksa sen hızır a.s mısın diyor. 2. rüyamda evleniyorum, nikah masasındayım ama eşim yok, imzalıyorum herkes var ama eşim yok. 3. rüyam bir arkadaşım beni evlenirken görmüş, gelinligimin üst kısmı zümrüt yeşili, altı beyaz renkmiş, arkadaşım bana gelinlikte de yeşil koydun diyor, çıkarmamı istiyor, çıkarmıyorum ama diyor gelinlik o kadar parlıyor ki çok güzel, sırf yeşil oldugu için çıkarmamı istiyor. Bana diyor annenler gelmedi mi, aglayarak diyorum ki onları allaha havale ettim. peki eşin kim diyorum onu da allah bilir deyip gülmüşüm ona. açıklarsanız sevinirim şimdiden allah razı olsun kardeşim.

Snmz

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada kapı görmek

Selamün Aleyküm;
Ben üniversiteden yeni mezun oldum.Tam mezun olduğum sıralarda ise bir rüya gördüm. Okulumun kapısıymış büyük ve heybetli birşeydi, vedalaşma hatırası manasında insanlar isimlerini yazıyordu . Bende yazdım adımı ve soyadımı, yanınada kalp çizdim ve camii çizdim. Sonra bir kişi kendi kendine kalp çizmiş diye benimle dalga geçtiği için utanıp kalbi silerek yerine kapıya üçgen çizdim. Etraf çok kalabalıktı kapıda bir sürü isim yazıyordu ancak tanıdığım kimse yoktu galiba.Yorumlarsanız çok sevinirim.Kolay gelsin.Allah razı olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bildiğiniz gibi bir rüyanın yorumlanmasında içinde bulunduğunuz ruh hali, yaşınız, cinsiyet, eğitiminiz ve sosyal durumu, rüyayı görme zamanı, gerçek yaşamınızdaki endişeleriniz ve sevinçleriniz ile rüyadaki diğer tüm faktörler ve unsurların rengi, durumu, miktarı, nitelikleri birlikte değerlendirilmesi ile yapilir..

Rüyada okul görmek ;
kültür bakımından yeni ve engin olanaklarla karşı karşıya kalacağınıza işarettir.
Okulda olmak, Rüyada okulda olduğunu görmek yeni bilgiler edinmek ve bu bilgilerle hayatınızı yeniden yönlendireceğine işaret eder.

Rüya kapı görmek;
Rızka işarettir.gerçek yaşamda karşınıza çıkacak fırsatlar ve imkanlar ile sizin bunlara tepkiniz konusunda mesajlar verir.

"utanıp kalbi silerek yerine üçgen çizdim"
Rüyada üçgen görmek beklentileri, potansiyel ve gerçek gücü simgelemektedir.
Bazende beden, zihin ve ruh arasında güzel biri uyum olduğunu işaret eder,,

Zihin, beden ve ruh!
Bu üç şeyi beraber işlemeli, İslam’ın hayata bütüncül bakışı da bunu gerektirir...

bazen de ileriye gitmenize, mutlu olmaniza üç sorun, engel var bunlari çözmeniz gerekli diye yorumlanir selametle
..

Snmz

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Yorumlandırmalarınız hayatımdaki puzzle'in parçalarını birleştiriyor.Bana olumlu manada yön veriyor. O rüyamda camii de çiziyordum bunun bir yorumu var mı acaba ? Çünkü en önem verdiğim nokta o olmuştu. Onun dışında affınıza sığınarak aynı rüyada bulunan ve unutmuş olduğum bir bölümü sorabilir miyim ? Üniversiteden eskiden çok yakın olduğum sonraları aramızın açıldığı bi kız arkadaşım iştahla kek yiyordu ve o yerken banada ikram etti bende alıp o kekten bi parça ısırmıştım. Fakat arkadaşım bedbaht haldeydi. Kolay gelsin.Hayırlı geceler.Bıkmadan usanmadan yaptığınız her cevap için Allah razı olsun.

Kelebk

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada kapı görmek

Selamünaleyküm. Ben sevgilim hakkımda hayırlımı diye istihare namazı kıldım, gördüğüm rüya şöyle ;Biri ortaokulda aynı sınıfta oldugum gamze adında, diğeri şimdiki görüştügüm kübra adında arkadaşım, ben bunların evine gitmiştim kapıda duruyordum,kapı aralıklıydı sonra gamze o aralıktan bana bakıyordu bekliyordum öyle sonra evin içinde buldum kendimi kübrada evdeydi oturuyordu, oturduk konuşuyorduk uyandım öyle sonra tekrar uyudum, buseferde sevgilimle ormanlık gibi biyerdeydik telefon rehberine bakıyordum rehberine kızlar eklemişti öyle uyandım.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Kendinizi Maddi, manevi, duygusal, Ruhsal aklen geliştirin ki O kapılari açabilirsiniz..

O biri için hakkında hayırlı mı diye istihare yapmak...Bunu zaman ve bu zaman zarfında yaşadığınız ve yaşayacağınız olay ,haal, hareket, sorumluluk ve olaylar size zaten söyliyecek..
zaman öyle bir nimettir ki bilinmiyenleri de bize bildirir ve karar vermemize yardımcı olur...

Rüya kapı görmek;
gerçek yaşamda karşınıza çıkacak fırsatlar ve imkanlar ile sizin bunlara tepkiniz konusunda mesajlar verir.

Mevlana derki: "Üzülme! İstediğin bir şey olmuyorsa, ya daha iyisi olacağı için; ya da gerçekten olmaması gerektiği için olmuyordur."

Sen darda olduğun vakitlerde, sana bahşedilmiş olanlarla elinden geleni yaparsın, en güzel çareleri düşünürsün uygularsın.
Fakat yine bir şeyler olmuyorsa, kendini yerden yere vurmakla sadece deprasyona girersin!!Direnmekle, kendi iç huzurunu bozarsın....
Sabırla uygula sana verilmiş olanları, o anki imkanlarınla.
Teslim ol demek, elin kolun bağlı otur demek değildir, sadece her imkanlarını denediğin halde olmuyorsa, onda senin için belki daha değişik güzellikler olacaktır
veya senin için hayırlısı neyse o olacaktır.

Hakk’ın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine, teslim ol. Bırak hayat sana rağmen değil, seninle beraber aksın.
Düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını? (Şemsi Tebrizi)

Ben yorumumu yaparim Siz de kendi gerçeğiniz ile puzzlari yerlerine yerleştirin.. Armut piş, ağzıma düş olursa Siz kendinizi geliştiremezsiniz!!

Rüyalar gizemlidir. Bu gizemi çözmek bizi kendi gerçekliğimize götürür...Gerçeklerle Yüzleşin...
Bazen bazı şeyleri kendimize saklarız ,bazen de bazı şeylerden bile kendimizi saklarız ..!Bazende , sadece susmak gerekir, duymak ve idrak edebilmek için
!

Arzufatih

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüya altın kapı

Rüyamda 5 kapı vardı bunlar büyük taştan kale kapısı gibi ve dördünde ışık yok, meçhul biryer 5 inci ışık var ve altından dı ve son altın taşı koyuluyordu.

Üst Alt