• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada kaçmak görmek.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Yanlış ve günahlı yoldan Allah'ın emirlerine ve Peygamberimizin sünnetlerine yönelmeye, tövbeye, emniyete;
Düşmandan kaçmak güvende olmaya, Ehil olan kimselerin bir şeyden kaçması yetkili bir mevkiye geçmeye, Herhangi bir korku ve ürperti duymaksızın kaçtığını görmek vefat etmeye, Askerin cepheden kaçması galibiyete, kafirin kaçması hezimete uğramaya delalet eder.

Rüyada kaçmak (firar etmek) Allah'a dönmek anlamına yorumlanır.

Bir kimsenin rüyasında bir düşmandan korkarak kaçtığını görmesi; o kimsenin herhangi bir korkusu varsa o korkudan kurtulacağına, kişinin rüyasında herhangi bir şeyden korkmadığı halde kaçtığını görmesi; o kimsenin yakında vefat edeceğine işaret şeklinde yorumlanır.

Rüyanızda tehlikeli bir durumdan kaçtığınızı görmeniz; endişeli durumda bulunduğunuza, rüyanızda hapisten kaçan bir arkadaşınıza yardım gayesiyle onu sakladığınızı görmeniz; bir tehlikenin size doğru gelmekte olduğuna işaret eder.

alieren

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada düşmandan kaçtığını görmek

Selamun Aleyküm.
Bugün çok ilginç bir rüya gördüm. Kapalı büyük bir garaj gibi yerde dokuz yaşındaki erkek kardeşimle oturuyordum. İç Anadolu'da ev düğünlerinde garajlar varsa erkeklere oturmak için tahsis edilir. Neyse sonra bir iki kişi tam hatırlayamıyorum bir araçla geldiler ve bizim orayı yakmak için benzin bidonu araçtan çıkaracaklarken ben anladım ve oradan kaçıp ayrıldık. Sonra peşimize düştüler. Biz önce nasıl desem bozuk bir bağ mı desem ekini hasat edilmiş kötü bir tarlamı desem ama hozan eski bağa yakın bir görüntüydü kaçmaya başladık. Eski 1960-70 lerin traktörleriylebir kişi bizi kovalamaya başladı. Yaklaşınca elime nasıl geçtiğini bilmiyorum üç metre kadar vardı kalın ama hafif ekin sapları mı desem birşeyle traktörü kullanan kişiye burmaya başladım. Traktörü kullanan şöforun elinde birden iki üç metre saplı bir fırça çıktı. Bana vurmaya çalıştı ama vuramadı. Sonra kaçaren kardeşime ayrılıp kaçmamızı en azından birimiziz yakalanması için ayrılmamızı söyledim. Sonra eski ikinci dünya savaşındaki bir savaş uçağıyla havadan aramya başladılar. Ben kaçtım kurtuldum. o tarlanın sonu bir şehir merkezi gibi bir yere çıktı. Sonra oarda az sediğim birkaç öğretmen arkadaşımı karşı kaldırımda gördüm. Sonra kardeşim nasıl olduysa kurtulmuş. Ben ve kardeşim polis aramaya çıktık. Sonra bir polis arabası bulduk ve ilk zamanki yerin tersi bir yöne doğru gittik.
Rüyam biraz uzun oldu ama yorumlayabilirseniz teşekkür ederim.
Şimdiden ALLAH razı olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
gunbatimi.jpg

Aleykum selam, hosgeldiniz kardesim
Rüyaniza hayirdir ins. diyelim. Rabbim hayra cikarsin...

Rüyaniz cok karışık ve boyle net olmayan karışık rüyalar görmenizin çeşitli nedenleri vardir...
Bunların başında herşeyden kolay etkilenen birisi olmanız geliyor. Hareketli bir yaşam stiliniz, hayal ve yapmak istedikleriniz oldugu kadar olabilir. Kararsızlık, çelişki, korku içinde olmanizdan da kaynaklanmaktadir, Allahu Alem...
Boyle karışık rüyalari en iyisi yorumlamamak, Rabbim hayra cevirsin diyerek Allah'a yonelmeniz, sizin icin daha hayirli olur...
Allah hakkinizda hayirlisini versin..

"kapalı büyük bir garaj gibi yerde dokuz yaşındaki erkek kardeşimle oturuyordum. "

Ruhun bedenine dar. Ne ruhun bedenine sığabiliyor, ne de bedenim şu dört duvara...
Çocuk olmak istiyorum yine
ne hayat kavgası, ne aşk belası, ne de gönül yarası. Çocuk olmak istiyorum.. içinizdeki çocugu kaybederseniz herseyinizi kaybedeceginize alamettir...

Kaçmak, kovalanma, savaş rüyaları genellikle günlük yaşam tarzınız içindeki endişe duygularından kaynaklanır.
Günlük hayatımız içindeki endişe ve baskılara tepki verme şeklimiz genellikle kovalanma rüyaları şeklinde ortaya çıkar...
Koşmak, kacmak, saklanmak çevremizdeki fiziki tehlikelere karşı içgüdüsel olarak verdiğimiz bir tepki ve reaksiyondur!

Kaçmak rüyaları günlük hayatınızdaki korkularınız, stres ve benzeri durumlarla başa çıkma yönteminizi temsil eder...
Kaçabilirsiniz ama kendinizden hic bir yere saklanamazsiniz...

Şartlarla yüzleşmek yerine kaçmayı ve onlardan uzak durmayı yeğliyorsunuz.
Sizi kovalayanın kim olduğunu ne oldugunu bir kendinize sorun...
İman eksikliginiz, vicdaniniz, sizi rahatsiz eden bazi olay ve davranislar, eksikliginiz, pismanliklariniz olmasin sakin!!!

Rüyada polis arabası görmek; Güç ve kontrol arayışını simgeler. Kendi kişisel görüş ve kontrol arayışınızı temsil eder.

Günümüzde insanlar bilgiyi, birbirini suclamayi arar oldu, hikmeti değil!!...
RABBİMin her verdiği ŞER de bir hayır vardır.
Yaradan'a bırakalim... olmuyorsa takdir İlahi'de hikmet muhakkak vardır.
Hayirli gunler...

alieren

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
TEŞEKKÜR

Teşekkür ederim. Rüyamın yorumuyla ilgilendiğiniz için.

alieren

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamunaleyküm teşekkür için mesaj yazmıştım. Rüya yorumuz hemen hemen inşallah aynısı gibi çıktı. Şu son iki üç gün içinde öyle bir rahatladım ki varlığınız bile huzura vesile. Allah razı olsun.

esrat.

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada kaçmak

selamunaleyküm kardeşlerim ..

rüyamda tam olarak hatırlamıyorum ama yanılmıyorsam yanımda tanımadığım biriyle beraber genelev gibi bir yerden kaçtığımı görüyorum ve kendi çocuğumu kaçtığım kişinin çocuğu gibi görüyorum çocuğumu da yanımda götürüyorum.Tabirini yaparsanız sevinirim. SELAM VE DUA İLE...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam kardesim..
Siz,iyi bir insansiniz!!ama İnsan dediğin varlık hem melek hem şeytan; ikisi de var herkesin içinde.
İcimizdeki Melek ve şeytanin beden kafesinde devamli çarpışirlar..

içimizde hep iki aslan vardir..iyilik ve kötülük içimizde sürekli birbiri ile hep mücadele ederler. .
Onlar mücadele ederken bizler deprasyona panik atak ve korku dolu buhrana girip bir turlu cikamayiz!!
Peki hangisi mi kazanacak ?Biz hangisini daha cok beslersek o kazanır!diyordu bir Hak dostu..

Anlıyoruz ki biz içimizde hangi yönümüzü beslersek bizim hayatımıza da hâkim olan beslediğimiz o yönümüz olacaktır.
Olayları izlerken baktığımız pencere çok önemli.
Beslediğimiz yönümüzle görüyoruz karşımızdakini. Öyle değerlendiriyoruz yargılıyoruz.

Dünya bir denizdir iman da gemidir. Kaptan ise ibadet ve taatlerdir. Ahiret de bu denizin sahilidir. Kalbinle Allah'a dön...ki
Sen de evladin da;rahatta huzura saadete eresin...

Hayirdir insallah.
Rüyada genelev gibi bir yerden kaçmak ;
Allah'a dönmek,aff ve tövbe etmeniz gerektigi anlamına yorumlanır.
ayrica Kaçmak rüyaları günlük hayatınızdaki korkularınız stres ve benzeri durumlarla başa çıkma yönteminizi temsil eder...
Kaçabilirsiniz ama kendinizden hic bir yere saklanamazsiniz...
ALLAH ın görmediği bir yer ve hic bir şey yoktur ...
İnsân ile Allahü teâlâ arasında en büyük perde insânın nefsidir. nefsi öldürmek veya nefse hüküm etmek icin ilk once ihlas ve samimiyet ile Namaza baslamalisiniz....

nefs ister seytan vesvese verip nefsin istedigi seyi yapmani saglar. eger imanin kuvvetliyse yapmazsin!!
ama eger tam kalple Allah'a yönelmemissen nefsin istediklerini yaparsin...

Allah’a nasıl sığınmamız gerektiğini Kur’an’dan öğreniyoruz: “Ne zaman şeytandan bir kötü düşünce seni dürterse (hemen) Allah’a sığın.
Çünkü O işitendir bilendir.”
7/A’raf 200

Nerede olursak olalım, Allah bizimle beraberdir. Allah’ın görmediği bir yer yoktur. Yüce Rabbimiz her an hepimizi görmekte ve yaptığımız her şeyi bilmektedir.
Bundan dolayı nerede olursak olalım, bizi hiçbir kimsenin görmediğini zannetsek de Allah’ın bizleri gördüğünü aklımızdan çıkarmayalım ve Allah’tan korkalım.
Yaptığımız her işi ve davranışı, Allah’ın bizi görüyor olduğunu bilerek yapalım.
Eğer hayatımız boyunca böyle yaparsak, o zaman daha huzurlu ve hiçbir zaman yanlış bir davranış yapmamış oluruz.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Üsküdarlı Aziz Mahmud Hüdai Hazretleri, üstadı Üftade Hazretleri’nin hizmetinde talebe iken, birçok talebe arkadaşlarının arasında, üstadının yanında ayrı bir yeri vardı.
Üftade Hazretleri, talebeleri arasında en çok onunla ilgilenir, bir çok iltifatlar eder ve onun yetişmesine ayrı bir ihtimam gösterirdi. Üstadın o talebesi ile
fazla meşgul olmasını diğer talebeler çekemezler ve çok kıskanırlardı.

Biz de talebeyiz o da talebe! Onun bizden ne farkı var? diye hayıflanıyorlardı. Talebelerin bu halini sezen Üftade Hazretleri, onları imtihan etmek istedi.
Hepsini huzuruna çağırarak ellerine birer bıçak ve birer de tavuk verip:-Bunu gidip kimsenin görmediği yerde kesip geleceksiniz.
Tek şartım, keserken hiç kimsenin sizi görmemesi ve yalnız olmanızdır.

Kim daha çabuk gelirse, benim en çok takdirimi o talebem kazanmış olur, buyurdular. Bıçakla tavuğu alan talebeler süratle yayıldılar
ve kendilerine göre gizli birer yer bularak, tavukları kesip getirdiler. Fakat, o hakkında dedikodu yaptıkları “Onun bizden ne farkı var”
dedikleri talebe, hayli zaman olmasına rağmen ortalıkta görünmüyordu.

Erken gelenler kendi aralarında konuşuyorlardı:-Hocanın huzuruna çıkmaya yüzü yok ki, kesip gelsin! Kimbilir şimdi nerelerde dolaşıyor, şeklinde laflar ediyorlardı.

O talebe, hayli bir zaman sonra elinde canlı tavuk olduğu halde kesmeden çıkıp geldi. Tavuğu kesip gelenler ona gülmeye başladılar:-
Bir tavuğu kesmeyi becerememiş, diyorlardı. Üftade Hazretleri sordu:-Herkes kesip geldiği halde, sen nerede kaldın? Hep seni bekliyoruz, bu zamana kadar neredesin?...

O zaman daha talebelik yıllarını yaşamakta olan ve daha sonra da büyük bir mürşid olacak olan Aziz Mahmud Hüdai Hazretleri şöyle cevap verdi:-
Hocam, sizi beklettiğim için ayrıca özür diliyorum. Lakin ben nereye gittiysem, beni kimsenin göremeyeceği bir yer bulamadım.
En kapalı bir yer dahi bulsam, iyi biliyorum ki, Allah Celle Celalühu beni mutlaka görüyordu. Ve böylece oradan oraya, oradan oraya koştum.

Sizin emrinizi yerine getiremeden geriye geldim, dedi. Tabi bu hadiseden sonra hocalarının neden onu çok sevdiğini ve onunla daha fazla ilgilendiğini anladılar.
Arkadaşları, onun kemalatına gıpta ettiler.

esrat.

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
çok güzel açıkladınız.. zaten özellikle bu dönem kendime bu yüzden çok kızdığım bir dönem farkındayım herşeyin fakat şeytanımızı fazla büyütmüşüz sanırım ezmenin zamanı çoktan geldi..rüyamı siz açıklayınca hem daha anlamlı oldu hem de daha etkili.. ALLAH razı olsun ..

BüşraORnk

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada kaçmak görmek

İlk önce Selamun Aleykum
çok kotu ruyalar görüyorum 2 günde 1 bu tur ruyalar görüyorum.

Rüyam şöyle : Güya biz evdeyiz bazı insanlardan kaçıyoruz her gece bizi izliyolar, kaçıp mutfağa gidiyorum köpek görüyorum uzun bir köpek içeri zorla giriyor. arkasından o evin kulubesinde bizim köpekde varmış odam giriyor kavga ediyolar. Sonra her gece ben mutfağa geçsem o gözetleyen adam beni taciz ediyor ve ben ona karşılık verdim. En son oda yüzüme ait döküp yanımdaki bir bebek bir kadınında benimle beraber yüzü yanıyor. Onları ki pek yanmıyor ama benimkisi çok yanıyor. Çocukken gerçkten yüzüme kaynar su dökülmüştü ve yanmıştı yüzüm bununla bir alakası olabilir mi ?
şimdiden teşekkürler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun..
Rüyada kaçmak ,Kovalanma rüyaları ;
genellikle günlük yaşam tarzınız içindeki endişe duygularından kaynaklanır.
Günlük hayatımız içindeki endişe ve baskılara tepki verme şeklimiz genellikle kovalanma rüyaları şeklinde ortaya çıkar....
Koşmak ,kacmak, saklanmak çevremizdeki fiziki tehlikelere karşı içgüdüsel olarak verdiğimiz bir tepki ve reaksiyondur!

Rüyada yüzünün yandığını gören kişi;
yaptığı yanlış dolayısıyla bundan sonra tabir yerindeyse yoğurdunu üfleyerek yiyecek demektir. Kişi yaşayacağı bir musibetten öğrendiğini kulağına küpe yapacaktır.

Gördüğünüz rüya gerçek yaşamınızda çevrenizle çok dikkatli olmanız gerektiğini, hayatta öğreneceğiniz çok şey olduğunu işaret ederken etrafınıza yardımcı olmak, hayatınızın ileri gitmesi ve başarı elde etmek için iyi niyetli davranışlarda bulunurken bazı tehlikelerle yada hayal kırıklıkları ile karşılabileceğinizi ifade etmektedir ,Selametle..

Üst Alt