• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada insan eti kesmek

Cabir

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamunaleykum Hocam
Dün rüyamda işyerinden bir arkadaşımı gördüm.
Yanılmıyorsam ellerinden ve ayaklarından biryere bağlıydı.
Benim elimde bir bıçak vardı. Hem arkadaşımla sohbet edip hemde elimdeki bıçakla arkadaşımın vücudunda kesikler açıyordum.
En son baldırının üst kısmında derin bir kesik açtım, sonra özür diledim bu sefer biraz derin oldu diye. Arkadaşımın canı hiç yanmıyor gülümsüyor benimle sohbet ediyordu.
Kesiklerdende hiç kan akmadı.
Yorumlarsanız çok sevinirim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör

Ve Aleyküm selam Rüyaniz hayr olsun da Siz öfkeniz daim olmasin..
Rüyalar insanın iç dünyasının yansıması olduğundan insana şahsına ait fikir ve duygularını tartması konusunda öncülük eder.

Rüyada bıçak görmek iyiye yorumlanmaz, öfke, saldırganlık veya ayırma, ayrılma anlamına gelir.
Hayatınızda kesip kurtulmak istediğiniz bir şey olduğunu gösterir...insan mi yoksa icinde bulundugunuz ortam mi yoksa işyeriniz mi Allahu Alem...

Rüyada bıçakla bir şey kestiğini görmek bazı derin konular üzerinde fazla kafa yorduğunu ya da bastırılmış düşünceleriniz olduğunu simgeler.
Rüyada insan eti kesmek ;Peygamber Efendimiz sav.mümini tarif ederken 'Mümin elinden ve dilinden emin olan kişidir' buyuruyor...

"ellerinden ve ayaklarından biryere bağlıydı" Çaresiz Insanlar ,sana ölümü hatırlatsın ..

Bıçak yarası geçer de Dil yarası geçmez. Bıçak ya da herhangi bir silâhın açtığı yara bir süre sonra iyileşir, vücutça onulur.
Ama dilden çıkan kötü ve acı sözlerin gönülde açtığı yara, bıraktığı izi kolay kolay kapanmaz; her hatırlamada yeniden açılır, insana üzüntü verir.
sadece bugünü düşünmeyin...bugünün bir de yarını var!!Dün İle Yarın Arası Bugün Molasında lutfen bunlari bir düşünün

Bazen yan yana bile oturmaktan rahatsızlık duyduğun kardeşin ,dostun,eşin ölüp gittiğinde, korkma, seni rahatsız eden kimse olmayacaktir...
O sevmediğin kişi, ummadığın bir anda hayata gözlerini yumarsa, vicdanının sesi seni rahat bırakacak mı?
Arkadaşın seni rahat bıraksa bile, vicdanınla baş başa kalıp, vicdan yastiğinda nasıl uyuyacaksın?
Her gördüğünde uyuz olduğun mümin kardeşin ölüp gittiği zaman, en uyuz olduğun kişi nefsin olacak unutma!
Vicdanının soğuk nefesini her an yanında hissedeceksin.

Senin dilinden,elinden emin olmayan, belki zaman zaman kırdığın bir kişinin vefatının ne kadar acı olduğunu, hiç tadın mi..?
Artık arkadaşının oturduğu yere ‘keşkeler' oturacak. Meğer ne büyük haksızlık etmişsin…olabilir mi...?
ötelerin ötesine, Rabbimizin huzuruna kul hakkı ile gitmeyelim.
kissadan Hisse her kes aklinca, iman ve idrakinca nasiplenir.. selametle...

Aysen1

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada insan eti kesmek nasıl yorumlanır?
Selamunaleykum hocam rüyamda bir küçük evde dedem, ben ve tanımadığım bir adamlayım ben çok korkuyorum, dedem de eve kim gelirse etlerini kesiyor. insan eti kesiyor. Sonra donup bana seni de kesicem diyor ben korkudan ne yapacagimi şaşırıyorum. Yanimda bir kadını kesmişti beni kadının yaninda bıraktı gitti dedem, bir dahaki gelişinde bende bayılmış numarası yaptım, dedem geldi odaya girdi çıktı. O gidince ben kalkıp ufak bir cam var ordan çıkıyorum kaçıyorum diye ama dışarı çıktıktan sonra vazgeçiyorum tekrar camdan içeri odaya geri dönüyorum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam, Rüyanızhayr Olsun ama bu bir Şeytani rüya .
Şeytani rüyalar, kişiyi sıkıntıya sokan, korkutan ve genelde de uyanıldığında da bir süre etkisinde kalınılan, ve görmek istenilmeyen rüyalar grubuna girer. Şeytani rüyalar, şeytanın insan uyku durumunda iken, kalbe vesvese vermesiyle oluşmaktadır.
Bu tarz bir rüya görüldüğünde en doğrusu Allah a sığınarak, unutmaya çalışmaktır.

Rüyalar insanın iç dünyasındaki duygu ve düşüncelerinin uykuda bir senaryo şeklinde beyin tarafından canlandırılmasıdır. Ve üzülerek söylemeliyim ki; her geçen gün kin, nefret, öldürmek, kesmek,katliam, cinayet okuya,okuya bu tip bilinçaltı rüyalar hızla artmakta.

Bu durum toplumun ruh halinin berbat durumda olduğunu, ülkenin ne hale getirildiğinin simgesidir. Toplumda saygı, sevgi, hoşgörü, yardımlaşma, dostluk, arkadaşlık, insanlık gibi erdemleri unutturmak için insanları birbirine düşman edecek bazı yöntemler çok sinsice ve bilinçli olarak toplumun damarlarına enjekte edilmektedir.
Sevgisiz, saygısız, hoşgörüsüz, acımasız ,merhametsiz bir topluk olduk, oluyoruz..

Bu acımasız toplumsal ruh hali aynı senin rüyanda olduğu gibi kesmek, öldürmek olarak rüyalarda yer almaktadır.

kardeşim, sonuç olarak gördüğün bu rüya herhangi bir mesaj vermemekte, içinde bulunduğun karamsar ,korku ,panic atak ruh halini yansıtmaktadır.

Moralini yüksek tut ve olumlu düşün, Allah’a sığın, ondan her şeyin hayırlısını ise.
Rüyada insan eti kesmek ;
Peygamber Efendimiz sav.mümini tarif ederken 'Mümin elinden ve dilinden emin olan kişidir' buyuruyor...

"ordan çıkıyorum kaçıyorum diye ama dışarı çıktıktan sonra vazgeçiyorum tekrar camdan içeri odaya geri dönüyorum. "
kendi isteği ile felakete gidene merhamet etmeli mi..

EŞ-ŞÛRÂ -30- Başınıza gelen herhangi bir musîbet kendi ellerinizle kazandıklarınız yüzündendir. Bununla berâber ALLÂH yine de çoğunu affeder.

Hanbüş

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm hocam. Ben rüyamda annemi gördüm. Annem; herkes bizi aç sanıyor bizim etimiz mi yok diyip bıçak veriyor bana. Kız kardeşim benim özüm dönmez ben çıkayım siz öyle kesin diyor. Sonra ben elimde bıçakla annemin sol bacak kısmının etlerini sıyırıyorum ama hiç kan yok ayrıca sohbet ediyoruz. Bak benden bir sürü et çıktı diyor ve sağ tarafımı da yap dediğinde anneme; yatamazsın gece uyurken bu tarafın düzelsin öyle yapalım diyorum. Sonrada aç olduğunu belirtiyor ve uyanıyorum. Kendimi şu anda boşlukta hissediyorum.

K

Kayıtsız Üye

Kayıtsız
Misafir
Ruyada ölü insan eti kesmek

Selamünaleyküm. Rüyada et insan eti doğruyordum bıçakla ve o et ölü bir insanın etiydi. Rica etsem ne anlama gelir söylermisiniz.

Üst Alt