• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada hediye görmek

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
islami rüya tabirleri rüyada hediye görmek islami, rüyada hediye almak, rüyada hediye paketi görmek, rüyada hediye vermek, rüyada hediye verdiğini görmek, rüyada hediye aldığını görmek
Rüyada hediye alınıp verildiğinin görülmesi genel olarak hayırla tabir edilir.

Rüyanızda bir kişiye hediye verdiğinizi görmeniz; veren ve alan için hayra yorumlanır.

Bir kimsenin rüyasında kendisine hediye verildiğini görmesi; o kimsenin evleneceğine, kişinin rüyasında kendisine yaşlı bir kadın veya erkek tarafından hediye verildiğini görmesi; o kimsenin hayra nail olacağına, kişinin rüyasında bir başkasına hediye verdiğini ve o kimsenin de bu hediyeyi kabul etmediğini görmesi; rüya gören kimsenin kötü bir söz işiteceğine işaret eder. Sâlimî'nin yorumuna göre: Rüyada hediye verildiğinin veya alındığının görülmesi dedikoduya yorumlanır.

Rüyanızda bir başkasında hediye aldığınızı ve fakat hediye paketinin içinde ne olduğunu bilmediğinizi görmeniz; sizin birisinden kinayeli bir söz işiteceğinize ve fakat bu sözün ne için söylendiğini anlamayacağınıza işaret şeklinde tabir olunur.

Rüyanızda birisine hediye verdiğinizi görmeniz: o kişinin size olan davranışlarını beğenmediğinize, rüyanızda eşinizin size bir hediye aldığını veya sizin eşinize bir hediye verdiğinizi görmeniz; ikinizin arasında bir dargınlığın çıkacağına yorumlanır.

Rüyanızda çocuklarınızdan birisinin size hediye aldığını görmeniz; o çocuğunuzun geleceğini düşünmediğinize, rüyanızda büyük bir kimsenin size hediye gönderdiğini görmeniz; işinizden ayrılacağınıza işaret eder.

Rüyada hediye göndermek, ferahliga isaret eder. Hediye “Hediyelesiniz ki, birbirinizi sevesiniz” hadisi seriflnce sevgi ve dostluga isaret eder. Hediye, birbirine dargin kimselerin barışmasına işaret eder.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...
İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.

Rüyayı gören kişinin yaşı, medeni hali, cinsiyeti, O An içinde bulundugu maddi ve manevi durumu mutlaka göz önüne alınmalıdır.

Zaman zaman başkaları ile ilgili rüyalar da görebiliriz; bizi hiç ilgilendirmeyen bir rüya, bir başka yakınımızı ilgilendirebilir.

Bu nedenle, her rüya aynı şekilde tabir edilemez..

Aynı rüyayı farklı kişiler farklı mekan ve konumlarda gördüklerinde tabirleri de farklı olacaktır.

Bundan dolayı da, rüya yorumu özünden bir şey kaybetmese bile, yansıması farklı olabilir…

Rüya ile amel edilmez. Rüya ve ilhamla elde edilen bilgiler dinin bir emri gibi kabul edilmemelidir.

Görülen rüyaları esas alarak hayatını ona göre düzenlemeye kalkışmak yanlıştır. Çünkü rüyaların doğruluğunu ölçmek ve tesbit etmek mümkün değildir.

Rüyalarda çeşitli hikmetler vardır. Kimi için bir müjde, kimi için bir ikazdır. Kur'an-ı kerimde rüya ve tabiri ile ilgili bilgi vardır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Güzel rüya müjdedir.) [İbni Cerir]
(Salih rüya rahmani, karışık rüya şeytanidir.) [Buhari]
(En doğru rüya seher vakti görülendir.) [Beyheki]
(Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası ekseriya yalan çıkmaz.) [Müslim]
(Sözü doğru olanın, sadık kimselerin rüyası da doğru çıkar.) [Buhari]
(Gündüz görülen rüyalar doğru çıkar.) [Hakim]
(Kötü rüya gören kimseye söylemesin, şeytandan da Allahü teâlâya sığınsın.) [Müslim]
(Rüyasında hoşa gidici güzel şeyler gören, görüşü isabetli salih birine anlatsın! O da hayra yorsun!) [Beyheki]
(Rüya, tabir ilmini bilen bir dosta veya akıllı bir zata anlatılmalıdır!) [İ.Ahmed]
(Rüya nasıl tabir edilirse, öyle çıkar. Bunun için rüyanızı nasih veya âlime anlatın!) [Hakim] [Nasih, insanlara iyilik tavsiye eden, kötülükten sakındıran, nasihat eden kimsedir.]

gzmkndmr

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada hediye aldığını görmek rüyada hediye görmek rüyada hediye paketi görmek rüyada hediye almak hediye vermek

Selamun aleyküm, Rüyamda hiç tanımadığım bir abla bana hediye verdi. İçlerinde benim de bulunduğum bir gruba çok sinirliydi.Sanki kötü bir şey yapmışız gibiydi. Ama daha sonra beni yanına çekti ve bana iyi davranmaya başladı. Sonra o abla içeriye gidip bir hediye paketi getirdi ve bana bu senin dedi. Ben de hediyeyi kabul ettim ve tam hediyeyi açıyordum ki o anda uyandım.
Yorumunuzu çok merak ediyorum. İnşallah hayırlı bir rüyadır.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam, Rüyaniz Hayr olsun..
Rüyada hediye alınıp verildiğinin görülmesi genel olarak hayırla tabir edilir..olumlu gelişmeleri, güzellikleri simgeler.
Bazı kere de hediye görmek, birbirine dargın kimselerin barışmasına ve sulha işarettir.

Rüyanızda birisinden bir hediye aldığınızı, fakat hediye paketinin içinde ne olduğunu bilmediğinizi görmek ;
birisinden bir kinayeli söz işiteceğinize, fakat bu sözün ne için söylendiğini anlayamayacağınıza işaret eder.

"Hediyeleşmek Sünnettir" Hadisi vardir..
ama "tanımadığım bir abla bana hediye verdi "
Hiç bilmediğiniz insanlardan hediye, Facebook da Arkadaş Ekleme ve Arkadaşlık İstekleri ,daveti vs. vs kabul etmeyin...
hiç tanımadığıniz abla ve abilerden emin olana kadar uzak durun!!
Tedbir, temkini elden bırakmayalım..Selametle..

şemsihan

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selam ben ruyamda evlendigimi, esimin akrabalarinin bana altin yuzuk kupe kolye hediye ettiklerini ama hic gunullu olmadiklarini, beni ona yakistiadiklarini hissediyordum. yeni evli oldugum halde cocugum vardi.ruyami yorumlarsaniz sevinirm

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
hayırlı akşamlar Rüyaniz Hayr olsun..
Rüyada hediye alınıp verildiğinin görülmesi genel olarak hayırla tabir edilir.

"yuzuk kupe kolye hediye ettiklerini ama hic gunullu olmadiklarini, beni ona yakistiadiklarini hissediyordum "
Zânn ;Şüphe,Sanan, Zannedici,sezme, hissetme..
Biri hakkında kötü düşüncelere sahip olmaya “sû-i zan” denir..

insanlara,sû-i zan ile yaklaşirsaniz gereksiz ve zamansiz bazı sıkıntılar yaşayacağınıza yorumlanır..Selametle..

TekYürek

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada hediye vermek ve almak
Selamun Aleyküm! Ben rüyamda sevdiğim kişiye bir hediye verdim, o da hediyemi kabul etti. Sonra benim hediyemin karşılık o da bana 3 tane hediye verdi. Rüyamın neye alamet olduğunu araştırıyorum ama henüz kesin bir sonuca ulaşamadım. Umarım bana yardımcı olursunuz. Şimdiden teşekkürler.

Allah'ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.

İLiM DiLeNcİsİ

Rüyalar aleminden
Süper Mod
Aleykümselam rüyada hediye vermek hayır ve barış olarak yorumlanır. Fakat rüyanızı sevdiğiniz kişi ile sizin aranızda geçebilecek bazı konuşmalar olarak yorumluyorum. Rüyanız sevdiğiniz kişiden pek hoşunuza gitmeyecek veya pek anlaşılmayan, geniş anlamlar taşıyan sözler duyacağınıza yorumlanır. En doğrusunu bilen Allah c.c dir.

BirGaripYolcu

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Cep Telefonu Hediye Almak

Rüyada hediye görmek/Almak.
Merhabalar, Oncelikle guzel internet siteniz icin kalbi teşekkürler. Ben dün gece gordugum rüyamla alakali tabirlerinizi istirham ediyorum.

Ruyamda elimde beyaz bir cep telefonu (suanda kullandigin iPhone marka akilli telefon) ile evde iken bir arkadasim yurdisindan tamamen aynisindan bir tane getiriyor ve bana veriyor ve Devletimizin artik bizlere işlerle alakali kullanmak icin telefon verdigini söyluyor. Hediye gelen telefon kutusunda degil, sanki az da olsa kullanilmis gibi gozukuyor. Her 2 telefonu evde masanin uzerine koyup uzun uzun inceliyorum. Daha sonra da şarj etmek icin kablo ariyorum. Şarj kablosu ise uzatma kablosunun yaninda bircok kablo ile arap saçi gibi dolanarak birbirine karismis kablolar arasinda oldugunu goruyorum. Egilip kablolari ayirmaya basliyorum, bu sirada yumak gibi sarilmis bir uzun kaployu ayirarak eşime veriyorum. Evimize yeni yerlesiyormusuz gibi tam olmasa da bir karisiklik var ortamda.

Tabirleriniz icin şimdiden tesekkurler.
Selam ve saygilarimla,
BirGaripYolcu

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba rüyaniz hayr Olsun.
Rüyada cep telefonu hediye almak görmek;
hediye vermek hayır ve barış olarak yorumlanır.içinde bulunduğunuz karışıklığı ,iletişim bozukluğunu çözmek Sizin için daha hayırlıdır....

aynı zamanda Rüyanız hayatınızdaki kararsızlık- Merak-kuşku-endişelerden karışıklıklardan, kurtulmanız gerektiğine ,gerçek yaşamınızdaki iletişim sorunlarına, kendini ifade edememek işaret ediyor..
rüyada telefon hediye edilmesi ;genel olarak hayırla tabir edilir.

Rüyanızda bir kişiye hediye verdiğinizi görmeniz; veren ve alan için hayra yorumlanır.
Bir kimsenin rüyasında kendisine cep telefonu hediye verildiğini görmesi;mutluluk, nasip,kısmet ve başarı olarak yorumlanır

"Sevdiklerinize zaman ayırın, yoksa zaman sizi sevdiklerinizden ayırır..".

Haklı olmak mı istiyorsunuz yoksa mutlu olmak mı? Çoğu zaman hem haklı hem mutlu olmak mümkün değildir. Öyleyse bırakın çoğu zaman başkaları haklı olsun.
Siz de mutlu olmayı tercih edin. Haksız olduğunuzu söyleyen kişiye” haklısın” demenin ve teşekkür etmenin tadını kaçırmayın. selametle..

Naz981

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada hediye almak
Esselamün Aleyküm. Ben sabaha karşı bir rüya gördüm. Rüyamda daha önce benimle arkadaş olmak isteyen ama benim redettiğim erkek bana hediye almıştı. (Anlatmadan kısa bir bilgi vereyim. Ben bunu beğenmeyip redettim. Sonra ne olduysa sevmeye başladım yakınlaşmak istedim ancak bu kezde istemedi. Benimlede küstü. Konuşmuyoruz şuan. Ancak ne zaman lafımı etse rüyama girer) aldığı hediye küçük bir pakette. Elinde bir poşet içinde başka hediyelerde var ama en küçük paket bana uzattığı. O ara naz yapıyorum ve almıyorum paketi. Bu bana ısrar ediyor ama almıyorum. Bana diyorki "evdekilere aldım seninkinide eve gönderiyorum" diyor. İçinde ne olduğunu görmedim ancak bir ara elime alıp bakıyorum bir kutu var gibi. Rüyada kendi kendime yorum yapıyorum. Herhalde yüzük vardır içinde diyorum. Sonra uyandım. Bu arada bu şahıs bana bir yüzük hediye etmişti vaktiyle. Ancak benimle küsünce bende yüzüğü geri gönderdim. Bu olaylar olalı 2-3 yıl oldu. Şimdi aynı şehirde bile değiliz. Yorumlarsanız sevinirim.

Rüya Tabircisi

Moderatör
Moderatör
Rüya Tabirleri
Rüyada hediye almak
Esselamün Aleyküm. Ben sabaha karşı bir rüya gördüm. Rüyamda daha önce benimle arkadaş olmak isteyen ama benim redettiğim erkek bana hediye almıştı. (Anlatmadan kısa bir bilgi vereyim. Ben bunu beğenmeyip redettim. Sonra ne olduysa sevmeye başladım yakınlaşmak istedim ancak bu kezde istemedi. Benimlede küstü. Konuşmuyoruz şuan. Ancak ne zaman lafımı etse rüyama girer) aldığı hediye küçük bir pakette. Elinde bir poşet içinde başka hediyelerde var ama en küçük paket bana uzattığı. O ara naz yapıyorum ve almıyorum paketi. Bu bana ısrar ediyor ama almıyorum. Bana diyorki "evdekilere aldım seninkinide eve gönderiyorum" diyor. İçinde ne olduğunu görmedim ancak bir ara elime alıp bakıyorum bir kutu var gibi. Rüyada kendi kendime yorum yapıyorum. Herhalde yüzük vardır içinde diyorum. Sonra uyandım. Bu arada bu şahıs bana bir yüzük hediye etmişti vaktiyle. Ancak benimle küsünce bende yüzüğü geri gönderdim. Bu olaylar olalı 2-3 yıl oldu. Şimdi aynı şehirde bile değiliz. Yorumlarsanız sevinirim.
Ve Aleyküm selam. Kardeşim rüyanızın nefsani yani bilinç altı rüyası olduğunu düşünüyorum.

Üst Alt