• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada hacca gidildiğini görmek.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Hac ibadeti İslâm'ın beş şartından biridir. Bu sebeple rüyada, kuralına uygun şekilde haccettiğini, Kabe'yi tavaf ettiğini ve hac görevini yerine getirdiğini görmek, dinde güzellik ve istikamete, büyük sevaba, korkudan emin olmaya, borçtan kurtulmağa işaret eder.

Rüyada kabe'ye giren bütün korkulardan emin olur, öğrenci olan bir kimsenin rüyada haccettiğini görmesi, muradının gerçekleşeceğne işarettir.

Bekârın haccettiğini görmesi, evlenmek ile tâbir olunur.

İşinden çıkarılan bir kimse, rüyada hac zamanında hacca gitmek için yola çıktığını görse, bu rüya, onun tekrar işine döneceğine işaret eder.

Rüyada haccettiğini görmek, hasta için şifaya, borçlu için borçtan kurtulmaya, öğrenciler için murada ermeye işaret olarak yorumlanır.

İslamdan uzaklaşmış veya sapıklık içinde olan birinin hac rüyası görmesi, hidayete ereceğine ve Rabbi'nin onu affedeceğine işaret olarak tabir edilir.

Rüyada yaya olarak hacca gittiğini görmek, keffârete veya yemine ilgili bir duruma alamet olarak kabul edilir. Bazen da bu rüya rızık ve ganimet olarak yorumlanır.

Rüyada hacca gidildiğinin görülmesi genel manada hayırla yorumlanır.

Bazı durumlarda, (Rüyada görülen diğer unsurlar ve olaylar da göz önüne alınarak yorumlanmalıdır) Bir kimsenin hacca gittiğinin görülmesi üç şekilde tabir edilir.

Bunlardan birincisi: Dinde olgunluk, ikincisi, işte güzellik, üçüncüsü, kudret ve kuvvette celâldir.

Bir kimsenin rüyasında kutsal topraklardan birine gitmek istediği halde buna kudretinin olmadığını görmesi; o kimsenin eğer zengin ise fakir olacağına, eğer fakir ise içinden çıkamayacağı yani başaramayacağı bir işe başlayacağına, kişinin rüyasında yanında hacla ilgili bir şey olduğunu görmesi, o kimsenin hayır ve hasenatta bulunacağına yorumlanır.

İmam-ı Nablusî'nin yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında Hz. İbrahim'in makamında namaz kıldığını görmesi; o kimsenin şeriata uyduğuna, mü'min bir erkek olup hacca gitmeye nail olacağına, kişinin rüyasında kendisini Müzdelife'de görmesi; o kimsenin emniyette olduğuna, Allah'a sığındığına ve hidayete erdiğine yorumlanır.

O kimsenin eğer borcu varsa ödeme imkânı elde eder. Kişinin rüyasında kendisini hacc yolunda görmesi; o kimsenin dünya ve âhirette arzu ettiği her şeye kavuşacağına işaret eder.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...
İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.

Rüyayı gören kişinin yaşı, medeni hali, cinsiyeti, O An içinde bulundugu maddi ve manevi durumu mutlaka göz önüne alınmalıdır.

Zaman zaman başkaları ile ilgili rüyalar da görebiliriz; bizi hiç ilgilendirmeyen bir rüya, bir başka yakınımızı ilgilendirebilir.

Bu nedenle, her rüya aynı şekilde tabir edilemez..

Aynı rüyayı farklı kişiler farklı mekan ve konumlarda gördüklerinde tabirleri de farklı olacaktır.

Bundan dolayı da, rüya yorumu özünden bir şey kaybetmese bile, yansıması farklı olabilir…

Rüya ile amel edilmez. Rüya ve ilhamla elde edilen bilgiler dinin bir emri gibi kabul edilmemelidir.

Görülen rüyaları esas alarak hayatını ona göre düzenlemeye kalkışmak yanlıştır. Çünkü rüyaların doğruluğunu ölçmek ve tesbit etmek mümkün değildir.

Rüyalarda çeşitli hikmetler vardır. Kimi için bir müjde, kimi için bir ikazdır. Kur'an-ı kerimde rüya ve tabiri ile ilgili bilgi vardır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Güzel rüya müjdedir.) [İbni Cerir]
(Salih rüya rahmani, karışık rüya şeytanidir.) [Buhari]
(En doğru rüya seher vakti görülendir.) [Beyheki]
(Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası ekseriya yalan çıkmaz.) [Müslim]
(Sözü doğru olanın, sadık kimselerin rüyası da doğru çıkar.) [Buhari]
(Gündüz görülen rüyalar doğru çıkar.) [Hakim]
(Kötü rüya gören kimseye söylemesin, şeytandan da Allahü teâlâya sığınsın.) [Müslim]
(Rüyasında hoşa gidici güzel şeyler gören, görüşü isabetli salih birine anlatsın! O da hayra yorsun!) [Beyheki]
(Rüya, tabir ilmini bilen bir dosta veya akıllı bir zata anlatılmalıdır!) [İ.Ahmed]
(Rüya nasıl tabir edilirse, öyle çıkar. Bunun için rüyanızı nasih veya âlime anlatın!) [Hakim] [Nasih, insanlara iyilik tavsiye eden, kötülükten sakındıran, nasihat eden kimsedir.]

merhametli

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada hacca gidip orada suçlandığını görmek

Selamün Aleyküm

Rüyamda ben, esim, eltim ve kaynim haca gidiyoruz. Arabistan'da biryer ve bir otelde ucagimizin mekkeye kalkisini bekliyoruz. Ben ve esim ilk defa gitdigimiz icin pek birsey anlamiyoruz, etrafimizda neler olup bitdiginin pek farkina varamiyoruz. Cünkü, okadar heyecanli ve mutluyuz ki neler yapacagimizi konusuyor etrafimizi tanimaya calisiyoruz. Derken ertesi gün, ben carsida benden biraz daha genc bir bayanla tanisiyorum ve bana orada carsilari tanitiyor. Iyi anlasiyoruz ve bir bakiyorum karsidan eltim, kaynim ve eltimin annesi elleri kollari dolu dolu alisverisden geliyorlar. Ben bir üzülüyorum ki anlatamam. Bunun üzerine hani beraber gidecektik, dün aksam öyle konusmadik mi? Ben de seccade, tesbih ve hediyeler alacaktim. Neden böyle yaptiniz) diye soruyorum. Bunun üzerine eltim, hayir sen dedin ki ben gelmeyecegim. Simdi de beni sucluyorsun böyle, biryerde (sanki ben onu bile isteye yalan söyleyerek sucluyormusum gibi) kaynim sessiz kaliyor, fakat ben bir türlü ispat edemiyorum. Esim de oradaydi, ben yanlis anlasam, oda mi yanlis anladi diyorum. Neden ben sana gelmiyecegim deyim? Siz daha önce geldiniz, heryeri biliyorsunuz diye ben sizinle israrla haca gitmek istedim diyorum. Fakat böyle birseyi onlardan beklemedigimi ve keske onlarla gitmeseydim diyorum. Sonra yeni tanistdigim bayana anlatirken, caprazimda oturan eltimin kardesinin hanimini görüyorum. Bana beni suclarcasina bakiyor, ona anlatiyorum fakat, bana eltimin neden öyle birsey yapsin ki diyor. Ben daha kötü hissediyorum kendimi, agzim damagim kuruyor, konusamiyorum. Kendimi ifade edemiyorum, agliyorum. Sonra, kendimi otel odamda görüyorum, karsima eltimin annesi cikiyor, yüzünü dökmüs, karartmis bana kizgin kizgin bakiyor. Ama ben dogru düzgün konusamiyorum, iste eltimin bu olaylardan dolayi cok üzüldügünü söyleyip bana daha cok sinirleniyorlar. Ben de rüyamdan sesli nerdeyse bagirarak ben kimsenin yaptigi iyiligi kimseye anlatmam söyleyerek kendi sesime uyaniyorum.

Allah rizasi icin Rüyami yorumlarmisiniz.Uzgunnn

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm Selam çok merhametli, fakat herşeyi çok kafaya takan ve en cok da kendisine zarar veren gurbetci kardesim..vvcc..
Hayirdir insallah... Rüyada hacca gidildiğinin görülmesi genel manada hayırla yorumlanır.
Ama niyet ve Hac öncesi cok önemlidir...
Allah'ın huzuruna cikmadan önce herkes ile helalleşmek ve kendimiz ile barişik olmamiz ve dini eksiklerimizi yerine getirmemiz gerekli...
şeklinde ruyaniz yorumlanir..

Rüyada suçlanmak, görmek; sosyal sıkıntı, ilişki kurma zorluğu, bir olaya kurban edildiği düşüncesi veya haksızlık duygusu anlamlarını taşıyabilir.
Bu duygular geçmişten, çok eskilerden, bilinc alti da gelebilir.

Rüyada birini suçladığını görmek; kendinizi güçlü hissetme arzunuzu ifade eder. Aslında suçladığınız kişi kendinizdir.

Rüyada biri tarafından suçlanmak, kendinizi doğru anlatamadığınızı gösterir. İnsanlar sizin gerçek iyi yüzünüzü göremiyorlar sizi yanlış tanıyorlar demektir..

Geçmişe ve gereksiz ufak şeylere çok fazla takılıp kalirsaniz, öze ve gerçek iyiliğe, mutluluga ve hayra asla erişemezsiniz!!
Bazen çok ufak şeylere takılır kalirsak, korkarim ki depresyona TAKILIP kalabiliriz seklinde ruyaniz yorumlanir..
Rabbim her seyin en iyisini bilendir..
Allah cc. Yar ve Yardimciniz olsun...

acilangul1

belkibirgün

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada kutsal topraklarda olduğunu görmek

Selamün aleyküm gönül hocam. Ablam dün sabah namazından sonra rüyasında abimle kendisini kutsal topraklarda olduğunu görmüş ve abim ona ikimize ait dosyalar kayıp nasıl bulacaz, onca başvuran hacı arasından diye söylüyormuş üzgün bir halde. Ablamda ararken dosyalarını dolabın üstünde bulmuş, abim çok seviniyormuş. Sonrasında da kendini bir evde beni ve kız kardeşimi görüyormuş, yanyana oturmuş konuşuyormuşuz, ben çok üzgün duruyormuşum. Kardeşime de neden birtürlü atanma işim olmuyor, çalışamıyorum diye dert yanarken ablam yanıma gelip belki senin için çalışmak hayırlı değil niye o kadar üsteliyosun ki evlen gitsin evlilik belki daha hayırlıdır senin için diyormuş. Ben de ısrarla hayır ben çok istiyorum olmasını diyormuşum. Bu konuşmadan sonra kendini bir anda yine kutsal topraklarda buluvermiş. Orada ona 1 yaşlarında çok güzel bir kız çocuğu veriyorlarmış, alıp bunu bana vermelerini bu çocuğun Allah tarafından ona gönderildiğini söyle diyolarmış. O da o çocuğu alıp bana getiriyor bende alıp kabul ediyormuşum hiç sorgulamadan. Ablam rüya biraz ağır geldi bize birkaç kişiye de danıştık güvendiğiniz iyi bilen birine bu rüyayı muhakkak yorumlatın dediler. Benim de aklıma sen geldin ablam açısından da benim açımdan da yorumunu yaparsan sevinirim. Allah razı olsun şimdiden. Allaha emanet...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleyküm Selam Rüyaniz hayr Olsun.
Rüyanın hâli de tâbiri de Cenâb-ı Hakk’ın katındaki ilme ait mevzuattandır..yani her Rüyanin esas manasini anca Allah cc. bilir..
ben burada yorum yaparken kisinin bilinçaltının yansıması ve Hâlet-i ruhiyenizi Dini ,ilmi ve psikolojinide ele alip yorumluyorum..

hakkınızda her şeyin hayırlısini dileyin
..
Hakkımızda hayırlı mı şerli mi bilmeden, hep isteriz ki olsun ama olması belkide bizim için hayır değil. Sanki gözümüz kör olur kulağımız duymaz olur hayırlı değilse bile olsun isteriz...hayırlı mıdır, hayırsız mıdır bakmadan, sırf kişinin kendi nefsi arzularına, isteklerine uyması,Ve çaresizlikle, ille de, inatla, mutlaka olsun diye istemesi,
inanin,pek hayırlı sonuçlar getirmiyor.

bizim bilmediğimiz, görmediğimiz, henüz idrak etmediğimiz şeyler de olabileceğini bilerek,ve bu sebeple Allah’a sığınarak,Onun her şeyin en iyisini, en hayırlısını, en güzelini, en doğrusunu bildiğine güvenerek,istediğimiz şeyleri ısrarla inatla değil,
sevgiyle, güvenle, huzurla, sevinçle, ilgiyle, umutla, neşeyle, severek, coşarak hayırlısıni istemek en güzeli ve en doğrusudur...

hayat ve imtihan ; değer verdiğin bazı şeylerin aslında göründüğü kadar önemli olmadığını! hayatta daha da önemli olan manevi şeylerin olduğunu anlayabilmektir...

Ablaniz; tüm sıkıntılarından kurtulup, mutlu, huzurlu yeni bir hayata
başlayacağının müjdesidir.
Beladan sakınmaya, hayırlı işlere, evliliğe, emniyet ve güvene, hacca gitmeye, Kuran ve sünnete, kendisine uyularak hidayet bulunan salih ebeveyne, yada evlada delalet eder.
Bazende ,içindeki iyiliksever, yardımsever yönü ile günahları arasında bir hesaplaşmayı işaret etmekte, içindeki tövbe ve Dua ,Imani duygularını simgelemektedir
Allah c.c. cümlemizin yar ve yardımcısı olsun, duayla kalın...

acilangul1

belkibirgün

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Hakkınızda her şeyin hayırlısini dileyin..
Hakkımızda hayırlı mı şerli mi bilmeden, hep isteriz ki olsun ama olması belkide bizim için hayır değil. Sanki gözümüz kör olur kulağımız duymaz olur hayırlı değilse bile olsun isteriz. Hayırlı mıdır, hayırsız mıdır bakmadan, sırf kişinin kendi nefsi arzularına, isteklerine uyması Ve çaresizlikle, ille de, inatla, mutlaka olsun diye istemesi, inanin, pek hayırlı sonuçlar getirmiyor.
Hocam yanlış anlaşılmak istemem başlarda evet öyleydim olmadığı için çok üzülür neden olmaz der dururdum ama artık gerçekten öyle değilim. Neden olmuyor diye söylenmektense hayırlısı Allaha tevekkül diyip geçiyorum. Ablamlada hiç oturup atanamama durumumu konuşmuyorum, anlattığında şaşırdım zaten o da biliyor artık teslimiyet içinde olduğumu. Aslında bu rüya içinde beni tek çeken kısım Allah tarafından bana gönderilen o kız çocuğu oldu hem sevindirdi hem de düşündürdü beni. Neyse hayırlısı Yaradandan inşallah, yorumunuz içinde Allah razı olsun. Bu arada başlıkları gezininirken sizin açtığınız bir başlığa denk geldim, yarın sağlık sorunuyla ilgili kontrolünüz varmış. İnşallah hayırlı haberlerle çıkmak nasip olur size. Allah sevdiklerinize en önemlisi de size muhtaç koruyucusu olduğunuz o kimsesiz çocuklara bağışlasın sizi. Rabbim yar ve yardımcınız olsun...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Alllah razi Olsun evet bu gün ultrasyona gireceğim hakkımda hayırlısı...
Hayır ve Şer Ancak ALLAH'TANDIR! Her Şerrin İçinde Sizin için Gizlenmiş Mutlak bir hayır vardır..
muhakak ki bunda da ALLAH'ın da bir planı var.
Hikmetleri görmeli.İnsan farkına varabilse görür ki, mûsibetler rahmettir.
Uykuya dalmış kalpler ancak böyle uyanır ve gelişir.

bu rüya içinde beni tek çeken kısım Allah tarafından bana gönderilen o kız çocuğu oldu hem sevindirdi hem de düşündürdü beni
içinizdeki Çocuk onu dinleyin...O size Allah tarafindan gönderilen bir hediye...
.selametle...

Üst Alt