• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

rüyada Göz görmek

Bilal Basoglu

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleykum,
Bu ruyami 1 ay once gordum galiba hatirlamiyorum ama aklimda kalmis baya etkiledi beni galiba..

Ruyamda uzerimde damatlik vardi, yanimda yuzunu hatirlamadigim sadic vardi. Dugunden gelmisiz kahvalti yapmisiz mutfagi topluyormusum, elimde elbezi vardi. ( gelini gormedim ) Bize misafir gelcekmis, sulaleden buyuk abilerim bide arkadaslar gelcekmis, aksamada top oynamaya gidecekmisiz.
Balkonda hep birlikte oturuyorduk. Sonra top oynuyorduk.
Futboldan sonra babamla yuruyorduk uzerimde siyah takim elbise beyaz gomlek babamda ayni oyle giyinmisti sokakta yuruyorduk, benim omuzumda buyuk futbol cantasi vardi. Babamla yururken amcam arabayla yanimizdan gecti selam verdik devam ettik.
Bizde guya misafirlige gidiyorduk, kapiya yaklasirken, bir arkadasim onumuzden gecti ve girdi, arkasindan bagirdim kapiyi acik tut diye duymadi beni baktim kulaginda kulaklik muzik dinliyordu, tam kapi koluna uzandim kapi kapanmisti.( Ruyanin en guzel yani bu biz otomatikmen icerdeydik :) :) )
Evet icerdeydik, onumuzde dik ve yuksek merdiveni ciktik onden ben arkamda babam, merdiven beyaz krem rengine yakin gibiydi. Merdivenleri sanki ucarak ciktik bi yerde yine ayni arkadasi gordum, ya yine ses yapiyorlar dedi sunlara bi bagriyim dedi yukari cikiyordu beni gordu nasilsin dedi iyim dedim sonrada bana dediki o canta ne oyle dedi kocaman dedim futboldan geldim, oda benim cantama bak kucuk bende yuzmeden geldim dedi guldu. Bizde yukari ciktik evin kapisi acikti, girmeden once desturrr diye bagirdim, babam pat diye iceri daldi, icerden ses kesilince iceri girdim, icerde bir suru bayanlar vardi hepsinide taniyorum (bizim sulaleden) bide dedemin yengesi vardi ( dedemin kardesinin hanimi ), ben kapida durdum hepsi uzerini duzeltip guluyorlardi, birisi belini topluyordu birisi basortusunu duzeltiyordu oyle yapinca millet hurmet ettiklerini hissettim saygi gosterdiklerini hissettim sevinmistim, yengemde onlara bakip guluyordu, yengemi gordum, mavi gozleri parliyordu, sonra dikkatlice baktim oyle bir parliyorduki nur vardi gozlerinde, bende oyle uyandim..

Benim en cok aklimda kalan yengemin gozkeri parlamasi ve herkezin hurmet gostermesi, sanki ben padisah gibiydim herkez duzgun oturmaya baslamisti..

Allah'a emanet ol abla.. Saygilarimla hurmetle :) :) :)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam Hosgeldiniz Hicret ehli..
rüyada görülen göz, kisinin dini ve hidayet ve sapiklik yolunu gören İnsanın iman nuruna, kalb gözüne, feraset ve sezgi gücüne delalettir..
Güzel göz sevinç, neşe ve akllılığa, iman ve ilim aydınlığına;
Mavi göz görüldüğü takdirde, aileniz içinde muhabbetin ve nazarin işaretidir.
ve gozleri mavi olan yengenizin bir seye cook sevinecegi..

ayrica Rüyada göz görmek: “Mümin erkeklere söyle gözlerini (harama bakmaktan) sakınsınlar ve ırzlarını korusunlar.” (Nur, 30) mealindeki âyet-i kerimenin gereğince Allahu Teâlâ’nın emir ve yasaklarını tutmaya delâlet eder.

İmam Cafer Sadık (a.s): Rüyada göz görmenin yedi tabiri vardır:
1-Aydınlık
2-Hidayet
3-İslam
4-Evlat ve es
5-Mal
6-İlim
7-İman

Rüyasında büyük bir saygıyla karşılandığını gören kimse, ün ve onur sahibi olur.insallahu Rahman..
Hayirli aksamlar..

Üst Alt