• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada Fatiha Okumak

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,345
Tepkime puanı
25
rüyada fatiha suresini okumak, rüyada tabirleri fatiha okumak, rüyada fatiha okumak fatiha tabiri, rüyada fatiha okuduğunu görmek
Rüyada Fâtiha-i şerifeyi okuduğunu veya okunduğunu görmek, güç işlerin kolaylaşmasına, maişetin bolluğuna, hayır ve berekete işaret eder. Rüyada Fâtiha'yı okuduğunu gören kişiye Yüce Allah hayırlı sebepler ve kapılar açar.

Cafer-i Sâdık, Ibn-i Kesir ve daha niceleri demişlerdir ki:
Bir kimse rüyada Fatihayı veya ondan bir ayeti okuduğunu yahut okunduğunu görse, bir şey hakkında yaptığı duası kabul olur.

Rüyada Fâtiha'yı veya ondan bir ayeti okuduğunu, yahut kendi üzerine okunduğunu görmek, rüya sahibine bütün şer kapılarının kapanmasına, hayır ve iyilik kapılarının da açılmasına işaret eder.

Yine rüyada Fâtiha'yı okumak, hac ile de tâbir olunur ve o kimse Hacca gider.

Hazret-i Ebu Bekire (RA) göre: Dini, Cenabi Hak tarafindan muhafaza olunur. Hasta ve sakat ise eceli yaklasmistir.

Hazret-i Ömere (RA) göre;Allahu Teala hazretleri dua ve ibadetini kabul buyurur, korktuklarindan emîn olur.

Kirmanîye göre; Allah (C.C) Hazretleri tarafindan ibadete muvaffak olur.

Ibn-i Sirine göre: Cenabi Hak ona hayir kapilarini açar.

Abdulgani Nablusiye göre; duasi hemen kabul olunur ve kendisi bol ve bereketli rizk sahibi ve uzun ömürlü olur.

Ibn-i Kesir e göre: duasi en kisa zamanda kabul olunmakla beraber, ferah ve sevinç ve büyük fayda görür.

Seyit Süleyman Hüsni ye göre; güç olan isleri kolaylasir, dünya ve ahirette mutlu olur, bol ve bereketli rizka kavusur.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için
 

çapraz bağlar

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
19 Mart 2014
Mesajlar
9
Tepkime puanı
0
Rüyada fatiha okuduğunu görmek

Selamün aleyküm.. Bir aydan fazla bir zaman oldu bu rüyayı göreli.. Rüyamda kuzenim seccadenin üzerindeydi gidip soruyordum ceylan napıyosun diye. Oda bana sana ve berzana fatiha okuyorum dedi. Birbirinize nasip olmanız için dedi.Bende okuyayım o zaman dedim ve bende oturdum fatiha okumaya başladım. Açık açık okuyordum fatihayı.. Sonra uyandım. Ve okumalı mıyım fatihayı? Rabbim yardımcınız olsun.
 

İLiM DiLeNcİsİ

Rüyalar aleminden
Süper Mod
Katılım
10 Haziran 2011
Mesajlar
709
Tepkime puanı
42
Aleykümselam İremberfin rüyada fatiha okunması her zaman hayır olarak yorumlanır. Hayır, bereket, murad kapılarının açılmasına işarettir. En doğrusunu Allah c.c bilir.
 

prmll

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
15 Ocak 2015
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Rüyada fatiha okumak

Rüyada fatiha suresini okumak, rüyada fatiha okumak, rüyada fatiha ve nas surelerini okumak tabiri.
Selamın aleyküm, Ruyamda evimizdeyiz kardesim uyuyor, bababam yanina gittiginde kardesimin kimildayamiyordu, dümdüz yatiyordu. Ben bir anda ona fatiha nas sürelerini okudum, okurken kardesim gözlerini açıp çok acayip bir sekilde bana bakti ve baktıktan sonra bana gecti o ağırlık, tekrar kendimi okudum rahatladım. Sonra bir anda simsiyah yeşil gözlü bir kedi gördüm orada kedi üstüme atladı ben onu tutup kollarını kafasını kırdım sonrada uyandim. Bir kac gün öncede karabasan geldi dua okudum gitmedi Allah muhammed aşkına git dedim defalarca gitti, giderken sol kulağıma çığlık attı nedir bunlar kardeşim. Allah rızası için nedir bu cevap verin.
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Ve Aleykümselam,Rüyaniz Hayr olsun..
Rüya olayı genel olarak insanın etkisinde kaldığı sevindiren, mutlu eden, üzen ,korkutan veya kaygılandıran olayların uyku halindeyken de bir şekilde yaşanması olarak kabul ediliyor.

bu rüyanız tamamen iç dünyanızı anlatmaktadır.
stress, deprasyon yaşam kaygılarını, geçmişte yaşadığınız bir travmanın izlerini ifade ediyor..
Özellikle yüksek güvenlik ihtiyacınızın olduğu durumlarda düşük benlik saygısı ( kendine güven ) yaşadığınız dönemlerde bu rüyalar daha çok görülür.
Örneğin işini kaybetme korkusu veya işten çıkarılma, çocuk yada sevdiğinizi kaybetme, değer verdiği birinden darbe yemek gibi durumlarda daha çok görülür..

Bu açıklamaya göre siz içinde bulunduğunuz durumu kendiniz değerlendirip, size bu rüyayı görmenize sebep olan etkeni tespit edip ona göre davranmalısınız...

Rüyada fatiha ve Nas ve sürelerini okumak;
okuyan veya dinleyen kimseyi Hak Teala (C.C.), hasetlerin ve kötülerin şerrinden emin kilar, O halkin, halk da onun şerrinden emin olur.
Bir başka rivayete görede: Rüyada Nas süresini veya ondan bir parçayi okudugunu veya Üzerine okundugunu görmek,
rüya sahibinin arzu ve isteklerinin gerçekleşmesine ,şeytanin kötülüklerinden emin olmaya işarettir.

İmam-ı Nablusî'nin yorumuna göre: Bir kişinin rüyâsında Nas Sûresi'ni okuduğunu görmesi;
o kimseye eğer sihir yapılırsa tesir etmeyeceğine, illet ve hastalık nedir bilmeyeceğine ve dünyanın bütün şerlerinden emîn olacağına işâret eder.

Gördüğün rüya ;manevi yönden Sizi rahatsız eden kişiler veya olaylarda uzak durman gerektiğini, aradığın manevi desteği Yüce Allah'ta bulacağını, ona sığınmaya devam etmen, ondan yardım istemen gerektiği ifade etmektedir.
Allah yar ve yardımcınız olsun..selametle..


Allahım! Değiştirebileceğim şeyleri değiştirmek için bana cesaret, Değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etmem için sabır,Her ikisini birbirinden ayırt etmek için akıl,fikir,idrak ver..selametle..
duaa..
 
Üst Alt