• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

rüyada eşya kaybetmek

ayşetatilde

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Hayırlı günler gönül sızım kardeşim rüyamı hatırladığım kadarıyla anlatmak istiyorum. Yorumlarsanız çok memnun olurum.

Rüyamda düğün,nişan gibi bir şey varmış kimin olduğunu tam olarak hatırlamıyorum ama yakın birinin olduğunu tahmin ediyorum. Herkes giyinmiş, hazırlanmış falan tabi ben de hazırlanmışım, sırtıma annemin çok büyük bir zahmetle yapmış olduğu siyah boncuklu bir şal vardı onu almışım. Sonra orda tanımadığım birisi şalınıza bakabilirmiyim diyor ben de tabi deyip çıkarıp veriyorum bakıyor. Derken ben başka masalara gidiyorum geliyorum çok kalabalık bir ortam şalımı unutuyorum. Sonra gideceğimiz sıra arıyorum tarıyorum her yere bakıyorum şalımı bulamıyorum çok üzlüyorum, diyorum annem onu binbir zahmetle yapmıştı benim için çok kıymetli ne olur herkes arasın da bulalım diyorum. Arıyoruz arıyoruz yok ama o şalıma bakan kişinin onu almadığından çok eminim ki o kişiye şalımı ne yaptın diye hiç sormuyorum. Sonra başka başka rüyalar da gördüm ama tam olarak hatırlamıyorum doğrusu.

Akşam yatmadan önce istihare namazı kılıp, dua edip yatmıştım ama illa ki rüya göreyim diye yapmadım bunu. Sabah namazının arkasından bile istihare yaptığım oldu, açıkçası sadece olmasını istediğim bir iş var o işin olması benim için hayırlıysa kolaylaşsın diye hayırsızsa da bir işaret bekliyorum. Allahtan hayır istemek için doğruyu bana göstermesi için yapıyorum. Rüyamda da böyle bir şey görünce size sormak yorumlarınızı almak istedim yanıtlarsanız çok sevinirim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hayırlı günler kardeşim Rabbim Hayirlara çevirsin inş.
Rüyada şal görmek, güzel ahlâk sahibi bir kadına, mal ve servete, memuriyete delalettir..
Kiymetli bir esyanizi kaybettiginizi görmek; geleceginiz hakkindaki endiselerinize delalet eder.
Bir işe girişirken, kendisinin ne ve kimleri kaybedebileceğini
ve neler kazanacagini iyi hesaplamali...

"Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak" sözünün nerden geldigini bilirsiniz herhalde..
Dimyat Mısır'da, Süveyş Kanalı ağzında ve Portsait yakınlarında bir iskeledir.
Eskiden Mısır'ın meşhur pirinçleri, ince hasırdan örülmüş torbalar içinde buradan Türkiye gelirdi.
Dimyat'a pirinç almak için giden bir Türk tüccarının bindiği gemi Akdenizde Arap Korsanları tarafından soyulmuş ve adamcağızın
kemerindeki bütün altınlarını almışlar.

Binbir müşkilat içinde Türkiye'ye dönen pirinç tüccarı o yıl iflas etmek durumuna düşmüş. İstanbul'dan kalkmış, memleketi olan Karaman'a gitmiş.
O sene tarlasından kalkan buğdayları da bulgur tüccarlarına sattığından, kendi ev halkı kışın bulgursuz kalmışlar.
"Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak" sözünün aslı buradan kalmıştır.
Hayirli gunler...

ayşetatilde

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Çok teşekkür ederim gönül sızım kardeşim, Allah razı olsun yaptığınız yorumlarınız için yüreğinize sağlık. Umarım hayırdır ve hayra çıkar gerçekten de, geleceğimle ilgili endişelerim var umarım Rabbim dualarımı kabul eder de sıkıntılarımı giderir, attığım her adımı hayra çıkarır.
Hz. Ali'nin çok güzel bir duası var bu duayı dilimden düşürmüyorum ''Rabbim gönlümüzde olanı hakkımızda hayırlı eyle ya da hakkımızda hayırlı olanı gönlümüze razı eyle...''

Üst Alt