Aleykum selam kardesim siz elif lam mim suresini okumak derken herhalde bakara suresinin ilk ayetlerini kasd ettiniz..
Rüyada Bakara suresinin ilk ayetlerini okumak; ömrünüzün uzamasına, bereketli rızka, keskin zekaya işaret eder.
Rahman Rahim olan Allah'ın adıyla
1. Elif. Lâm. Mîm.
2. Bu, kendisinde şüphe olmayan, muttakiler için yol gösterici olan bir Kitap'tır.
3. Onlar, gaybe inanırlar, namazı dosdoğru kılarlar ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden infak ederler.
4. Ve onlar, sana indirilene, senden önce indirilenlere iman ederler ve ahirete de kesin bir bilgiyle inanırlar.
5. İşte bunlar, Rablerinden olan bir hidayet üzeredirler ve kurtuluşa erenler bunlardır.
"Birden şaşırmaya başladım "
Allah cc kimsenin ayağını kaydırmasın ve şaşırtmasın..
Rabbim cümlemizi Nefsin ve Sehvettin fitnesinden korusun ...
helal diresi keyfe kafidir harama girmeye lüzum yoktur..Haram daire zindan gibi her an insanin ruhunu ve vicdani ile bogar!! huzursuz eder...
Helal dairesi kesinlikle keyfe kafi gelir. Ancak iki hususa dikkat çekmek istiyorum.
Birincisi; helal dairesini, haramlarla, mekruhlarla çevirdiysek helal olan da keyif vermemeye başlıyor.
İkincisi de; bakış açısıyla alakalı. Mesela bir çocuğunuz var diyelim. Ona soyadınızın devam ettiricisi ya da yaşlılığınızda size bakacak bir hastabıkıcı gibi nazar etmeniz var.
Bir de Allah'ın muhteşem bir sanat eserinin, bakımının emanetçiliği nazarıyla bakmanız var..bakış açımızı düzeltelim..seklinde de ruyaniz yorumlanir...
Allahım bu ruyayi soran kardeşim için Yâ Hayy, yâ Kayyûm, rahmetin,hürmetine Senden yardım diliyorum ;
her halini ıslah et ve göz açıp kapayıncaya kadar olsun onu nefsiyle bırakma..
Amin..