• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada El Öpmek

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,345
Tepkime puanı
25
rüyada el öpmek, rüyada el görmek, rüyada elöpmek, ruyada el opmek, rüyada eller görmek, rüyada elini görmek, rüyada elinin öpüldüğnü görmek, rüyada el vermek, rüyada elinin kesildiğini görmek, el ile ilgili rüya tabirleri, el rüyası yorumları, rüyada ellerinin olmadığını görmek, rüyada ellerinin kuruduğunu görmek

Rüyada el öpmek genellikle saygı, sevgi, iyi karakter, minnet duygularına işaret eder.

Rüyada annenin elini öpmek, babanın elini öpmek, ağabey veya ablanın elini öpmek, aile büyüklerinden birinin elini öptüğünü görmek ; güzel ve sıkı aile bağlarına sahip olmaya yorumlanır

Rüyada eşinin elini öpmek ; evinizde daha mutlu bir yaşam dönemini işaret eder

Rüyada tanımadığı birinin elini öptüğünü görmek ; günlük yaşamınızda insanlar tarafından sevildiğinize tabir olunur.

Ölünün elini öpmek, ölmüş birinin elini öptüğünü görmek ; gunluk yaşamda kendini ifade etme konusundaki sıkıntıların aşılacağına işaret eder.

Rüyada el öptürmek, el öptürdüğünü, elinin öpüldüğünü görmek ; çevreniz tarafında sayıldığınıza, saygın biri olduğunuza işaretle tabir olunur

Rüyada el öpmek ;Kardeş, ortak, evlad, fayda, memuriyet, velayet (Allah dostu olma), mal, servet, delil, iş, amel, sanat ve beceri ile tabir edilir.

Uzun el cömertliğe, güç ve kuvvete; kısa el cimrilik ve acizliğe işaret eder.

Rüyada elin kesilmesi ; Elin kesilip vücuttan ayrılması dost ve yakınlardan birinin vefatına; akraba ile münaesebeti kesmeye yahut işlerin bozulmasına, Elin kesilmesi takva ehli için hata sonucu yapılan yalancı şahitliğe, fasık ve günahkar için çalıp çırpmaya, Elin kesilip yanında bulunması kardeş yahut evladdan hasıl olacak menfaate, Kesik elin yanında olmaması ve nerede olduğunun bilinmemesi para kazanmak için çıkılan yolculuktan eli boş dönmeye, El kesildiği halde acı çekmemmek birine aşık olmaya, İki elin birden kesilmesi uzun yaşamaya, Bir suçtan dolayı ellerin kesilmesi kötü bir kadınla ilişki kurmaya yahut güvenilir olmamaya,

Elin kırılması bela, malda zarar yahut bir yakının hastalanmasına.

Bir elin diğerinden beyaz olması sıkıntıdan kurtulmaya,

Sol eli sağ el gibi rahat kullandığını görmek güç ve imkanın katlanarak artmasına.

Elleri güzelce yıkamak iftiradan, isyandan ve dünyaya aşırı meyletmekten kurtulmaya,

ellerin çatlaması zengin için sadaka ve zekatta hassas olmamaktan dolayı mal kaybına, yoksul için ferah ve bir şeyde zaaf göstermeye,

Elleri göğsü üzerinde kavuşturmak bir dostun sebep dolacağı üzüntüye,

Bir elini diğerinin içine koymak, düğün vs. gibi bir sebeple aile fertlerinin bir araya gelmesine,

Ellerinin titredigini görmek dört şekilde yorumlanır: Kazanmamak, kuvvet noksanlığı, hastalik ve uzun hayat.

Elin kuruması hayır işlerinde az bulunmaya, işaret eder.

Rüyada güzel eller görmek, bir beceri gerektiren bir konuda başarı kazanacağınıza işarettir;

kuvvetli ve kudretli eller, o rüyayı görenin siyaset, spor veya endüstri alanında başarı kazanacağına ve büyük mevkilere ulaşacağına işarettir;

rüyada görülen eller, o rüyayı gören şahsı itham ediyorsa, rüyayı gören bir müddet evvel incitmiş olduğu hakiki bir dostuyla uzlaşmaya, barışmaya bakmalıdır;

rüyada görülen el, rüyayı gören şahsa doğru işaretler yapıyorsa, rüyayı gören şu veya bu şekilde şan ve şerefe ulaşacak veya çalıştığı firma, yahut patronu tarafından takdir ve terfi görecek demektir.

Çirkin bakımsız eller, fakirlik ve hayal kırıklığı demektir.

El rüyalarını çok dikkatli yorumlamak gerekir. Çok önemlidir. El büyük, temiz, güçlü ise çok iyidir. Kötü, pis, çirkin ise tehlikelidir.

Rüyada el görmek çesitli sekilde yorumlanir. Sag el insanın çalısma, geçinme ve kazanç sembolü olarak kabul edilmektedir.

Sol eli de arkadaşı, yardımcısı, akrabası veya sevdiği olarak yorumlanır.

Ellerinden birinin kırıldığını gören, kendi nefsinden dolayı bir belaya uğrar.

Elinin bileğinden kesildiğini görmek malından olmaya, ilim bakımından noksanlığa, evladından hayır görmeğe işarettir.

rüyasında elinin kesildigini fakat hiç bir acı duymadığını görmek birisine aşık olmaya yorumlanır.

Elleriyle birinin boynuna sarıldığını görmek tövbe ettiğine ve tövbesinin Cenabi Hak (C.C.) Hazretleri tarafindan kabul edildiğine yorumlanır.

Ellerini kil veya sabun ile yıkadığını görmek, beklediği şeylere kavuşacağına,

birinin kendi elinden tuttugunu görmek, yardım göreceğine, kendisinin başka birisinin elinden tuttuğunu görmek, ona yardım edeceğine işarettir.

Bir baska rivayete görede: Rüyada görülen el, kişinin ihsan, kuvvet, itimad ve dayanak olarak gördüğü şeyidir.

Sağ el rüya sahibinin kuvveti, geçimi, kazancı ve malıdır. Rüyada elinin uzadığını ve kuvvetli olduğunu görmek, kişinin, gücüne, kuvvetine, çevresinin güçlü olduğuna işaret eder..

Rüyada iki elinin de açık olduğunu gören kimsenin, cömert olduğuna ve malını infak ettiğine işaretle tabir olunur.

Sağ elinin altın olduğunu gören kimsenin, kazanç otorite ve gücünün gitmesine işarettir.

Rüyada sağ elinin kendisiyle konuştuğunu gören kimsenin, geçiminin güzel olmasına isarettir.

Sol elinin kendisiyle konuştuğunu gören şahsa, kardeşi veya hanımı yahut ortağının kötülük edeceklerine işaretle yorumlanır.

Elini koltuğu altına sokup çıkardığıni ve elinin de nurlu oldugunu gören şahıs, öğrenci ise, başarı bakımından ilerler, amir ise, daha yüksek mevkilere ulaşır . Tüccar ise, ilerler, şöhrete kavuşur ve doğruluğa erişir. Esnaf veya zanaatkar ise, başarılara kavusur.

Elinden ateş çıktığını gören kişi, öğrenci ise, ilminde otorite olur ve düzgün konuşur. Rüyayı gören tüccar ise, ticaretinde başarıya ulaşır.

Elinden su çıkan kimse, mala kavuşur, iki el rütbeye, makama, iki erkek çocuga ve devlete işarettir.

Elleriyle bir şeyler alıp verdigini gören kimse için de salih amel işlemesine isarettir.

Sağ el erkek çocuga ve babaya ve dosta ya da arkadaşlık yaptığı kimselere işarettir. Sol el, hanıma, anneye, kız kardese veya kıza işarettir.

Bir şahıs rüyada iki elinden birisini kaybettiğini görse, o şahısın kaybettigi elinin işaret ettiği kimsesini kaybetmesine isarettir.

Bir kimse rüyada elinin kesildigini ve kendisinden ayrıldığını görse, o kimsenin erkek kardeşi veya dostunun ölümüne ya da bunlar ile kendi arasindaki ülfet ve muhabbetin sükut etmesine işarettir.

Bir kimsenin rüyada sağ eliyle bir kimseyi tuttuğunu, sonra elini sol taratma döndürdüğünü görmesi, o kimsenin o şahıs hakkında yapacağı ihanet ve harekete işarettir.

Rüyada elinin uzun oldugunu görmek, kişinin fazilet, ihsan ve iyilikle üstün olduğuna yorumlanır.

Bir kimse rüyada iki elinden birinin kısaldığını görse, o kimsenin yardım ve ihsan ederken elini kısa tutmasına işarettir.

Bir kimse rüyada iki el ve ayaklarının kesilmis olduklarını görse, o kimsenin müfsit birisi olduğuna işarettir.

Rüyada elinin yok oldugunu görmek,kişinin aşık olduguna işarettir.

Rüyada iki eliyle beraber başka bir el veya birtakım ellerin bulunduğunu görmek, insanların, onun için iyilik ve lutuflarda bulunacaklarına yorumlanır.

Ellerinin yumuldugunu gören kimsenin, cimriligine isarettir.

Elleri üzerinde yürüdügünü gören kimse, elleriyle geçimi için çalisir.

Sağ elinin çolak oldugunu görmek, gelirinin azlığına veya büyük bir günah işlemeye işarettir. Rüyada elinin altın olduğunu görmek, elinde bulunan, sahip olduğu şeyin gitmesine yorumlanır.

Rüyada büyük bir tas içinde bulunan kanla elini boyadığını gören kimse, bir fitne ve fesatlıkta bulunur.

Bir kimse kendi elinde baska birisinin eli bulundugunu görse, o kimsenin baska birisinin kazancını yemesine isarettir.

Rüyada elinin tamamını veya bir rkısmını yedigini gören kimse, pisman olacaği bir iş yapar.

Rüyada el ve ayaklarinin kesildigini gören kimse, ölür. Bazen de hapsedilir. Bazen de bu rüya, fakirlik ve ihtiyaca işarettir.

Rüyada bir işi sag eliyle kuvvetli yaptığı gibi sol eliyle de kuvvetli yaptığını gören kimse, mal ve kuvvete sahip olur ve düşmanına galip gelir.

Bir kimse elinin uzadığını, hatta süngü gibi oldugunu görse, o kimsenin zalim ve kötü olduğuna bir işarettir.

Rüyada elini yummak, bir sey üzerinde ittifak etmeleri lazim gelenlerin rızık ve nafakalarını sarfederken cimrilik yaptıklarına isarettir.

Rüyada elinin kesilmiş oldugunu ve onu muhafaza edip yanından ayırmadıgını gören kimsenin bir çocuğu olur.

Rüyada kendi elinin baska birisinin elinde oldugunu gören kimse, mal elde eder.

Rüyada elinin kesildigini görmek, kişinin ailesinden ayrılarak gurbete gönderilmesine veya mesleğini değistirmesine işarettir. Bazen de bu rüya, o kimsenin haram ve masiyetten menedilmesine işarettir.

Yabancı olan birisi rüyada elinin kesildigini ve kan aktigini görse, o kimsenin eline mal geçer ve vatanına döner. Eğer kan akmazsa bulundugu yerde kalmayı tercih eder.

Rüyada elinin boynuna bağlandığını gören kimse, günah işlemekten men edilir.

Rüyada iki elinin de topraklı olduğunu gören kimsenin, malca fakir olduğuna veya ilim ya da hayır yapmak bakımından noksanlığına işarettir.

Rüyada elin güzelliği, baba veya çocuğun halinin güzelligine yahut temiz mala ve güzel kazanca işarettir. Bazen de bu rüya, arkadaş ve ahbaplar ile dost olmaya işarettir. Bazen de elin güzelligi düşmana galip gelmeye işarettir.

Gerçekte el ve ayagı olmayan kimse rüyada el ve ayağının oldugunu görse, o kimse yakını veya kendisini seven bir kimseden menfaat ve fayda bulur, yahut tahmin etmedigi bir yerden rızıklanır.

Rüyada elde yağ ve demir görmek, dininin bozulmasina isarettir.

İtaatkar birisinin rüyada iki elini kaybettigini görmesi, Allah (C.C.)’a tevekkül etmesine işarettir.

Rüyada ellerinin çok olduğunu gören kimsenin, haris, tamahkar ve dünya malını biriktirmek için fazlaca çabalanmasina işarettir.

Rüyada elinin yırtıcı bir hayvan eline dönüştüğünü gören kimse, namazı terkederek şehved ve nefsani arzulara esir olur.

Bir kimsenin rüyada kendisinin solak oldugunu veya solak olan birisini görmesi, fayda, rizik ve geçiminin bol olduguna isarettir.

Rüyada elinin kedi eli oldugunu gören kimse, bazen düşmanına zafer bulur. Bazen de bu rüya, rüya sahibinin kazancının bayağı(basit) olduguna işaret ettigi gibi, kendisinin de adiliğine işarettir.

Rüyada sağ elinin sol dinden uzun oldugunu gören kimse, yardim ve ihsanda bulunur ve kendisini ziyaret etmeyeni o ziyaret eder.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...
okisareti.gif
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan doğan rüya.

Salih rüya olacak olan şeyleri vukuundan evvel idrak etmekten ibarettir.

Şeytani rüya insanı korkutup üzüntüden üzüntüye sevk etmek için uyku halinde insanın kalbine verdiği vesveseden ibarettir. Peygamber (sav) şöyle buyurur: Sizden biriniz sevdiği bir rüya görürse o Allah 'tandır. Bunun için Allah'a hamd edip rüyasını söylesin. Hoşuna gitmediği bir rüya görürse o şeytandandır. Şerrinden Allah'a sığınsın ve onu kimseye de açmasın. Yoksa kendisine zarar verecektir.

İnsanın içinde yaşadığı olaylardan doğan rüya ise, bir şeyle meşgul olup onunla fazlasıyla ilgilendiği için hakkında gördüğü rüyadır...

Rüyalar bir çeşit ilham sayılır...
Rahman ve Rahim olan Allah vahiy ve ilham ile kullarına hitap edip onları onurlandırdığı ve mesajlarını ilettiği gibi rüya ile de kullarına olan yakınlığını onlarla ilgili rahmet ve inayetini onların kimsesiz olmadıklarını..
Rableri tarafından her zaman gözetilmekte olduğunu göstermesi rahmet ve inayetinin bir gereğidir.

- Rüyalar insanlara manevî alemlere pencereler açan birer realitedir...
Sürekli maddî hayatla meşgul olmaktan yorulan insanlar rüya ile manevî alemlere seyahat etmekle istirahat etmiş olur.

- Hadis-i şerifte -mealen-: “Salih rüya vahyin kırk altı parçasından bir parçadır... (Buharî Tabir 5)
denilmek suretiyle rüyanın Allah ile kulları arasında işleyen bir manevî telefon hattı mahiyetinde olduğunu gösterilmektedir.

- Muhyiddin ibn Arabî alem-i misale çıkmanın ilk basamağı rüyalardan geçer demektedir...

Demek ki doğru rüyalar görecek kadar hayatını istikametle geçirenler rüya yoluyla misal aleminden haber alabilirler. Nitekim buna Peygamber Efendimiz (asv) şöyle işaret buyurmuştur:

“Rüyası en doğru olarak çıkanlarınız en doğru sözlü olanınızdır.” (Müslim Rüya 6)

- Bir hadiste Hz. Peygamber (asv) şöyle buyurdu: “Nübüvetten yalnız müjdeciler kalmıştır.
” Oradakiler “Ya Resulellah! Müjdeciler nelerdir?” diye sorduklarında “Salih rüyalardır.” buyurdu...
(Buhari Tabir 5; Muvatta Rüya 3)

Bu hadis-i şerifler de gösteriyor ki Allah ile kulları arasında iletişimi gerçekleştiren vahiy yolu kapandıktan sonra vahyin kırk altı parçasından bir parçası olan rüyalarla bu iletişim hattı devam edecektir.

- Rüyanın en güzel yönlerinden biri de -geçici de olsa- ayrılıkları kaldırıp buluşmaları gerçekleştiren bir misyonunun olmasıdır. Yakın akrabasını yakın dostlarını kaybedenler rüyada onlarla görüşmekle bir mutluluk elde ederler.

Anlatılan bu hususlar rüyanın hikmeti konusunda yalnız bir ufuk açmak için birer misaldir…

'Rüyayla amel edilmez. Rüya ve ilhamla elde edilen bilgiler dinin bir emri gibi kabul edilmemelidir...

Rüyalar ve ilhamlar birer ikazdır irşattır. Bağlayıcı ve zorlayıcı olamaz...

Ayni ruyayi farkli kisiler farkli mekan ve konumlarda gorduklerinde tabirleri de farklidir..

Rüyayı goren kişinin yaşı, medeni hali, cinsiyetti, O An içinde bulundugu ruhsal, maddi ve manevi durumu da göz önüne alınmalıdır.

O yüzden her ruya ayni sekilde tabir edilemez..

Bazen aynı rüyayı değişik insanlar da görebilir ancak her insanın ruhu ve manevi dünya anlayışı, yaşamı farklıdır.

Bundan dolayı da yorumu özünden bir şey kaybetmese bile yorumu ve yansıması farklı olur...

Zaman zaman başkaları ile ilgili rüyalar da görebiliriz; bizi hiç ilgilendirmeyen bir rüya, bir başka yakınımızı ilgilendirebilir.

Rüyaları yorumlarken tarafsız olmak duygulara kapılmamak karamsarlaşmamak gerekir...

Rüyada sadece bir şekil veya olayı değil her şeyi birlikte yorumlamalıdır...

Rüyadaki renkler ortam da büyük önem taşır.

Rüyada görülen bazı insanlar tanıdıksa adlarına da dikkat edilmelidir. Bu adların anlamları da yaklaşan bir durumu haber verebilir.
 

Gunesim

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
6 Aralık 2012
Mesajlar
59
Tepkime puanı
0
Ruyada iki degisik kisinin elini opmek

Selamun aleykum,

Hayirdir insallah. Tam olarak hatirlamiyorum ama ruyamda ikitane el opuyordum iki degisik insanin. Ilk kisinin elini optum sonrada diger kisinin yanina gitim onunda elini optum ama onun elini tuttum ve yanagima degdirdim ve diger kiside bana bakti ben o tutugum eli geri biraktim.

Selametle kalin,
Dua ile
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Aleykum Selam..Hayirdir insallah
Rüyada el öpmek genellikle saygı sevgi iyi karakter minnet duygularına işaret eder.
bir buyugunuzden destek alıcaksınız..istediginiz bir şeyin gerçekleşmesi için size el verecek ..Allahu alem seklinde yorumlanir..
Ayrılırken de ilk evimize geldiklerinde de Büyüklerin elleri öpülür...
Hayat edep ve terbiyedir!
Neyin doğru neyin yanlış ..kimin zamani geldi kimin gelmedigini bizler değil..Bırak da her şeyi bilen karar versin..
Selamet ile Hayra kalin...Edep ile gelen Lutuf ve dua ile gider...
 

ysn_bulut

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
14 Temmuz 2013
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
El öpmek Rüya

Rüyamda;
Evlenmek istediğim ve sevdiğim kızın evine gidiyordum.
Kızın babası,
Kızı ile evlenmeme önce olumsuz baktı ! önemli nokta surasi;
Kızın Babasının elini eve girerken öptüm ve evlerinden çıkarken de öptüm hatta evlerinden çıkar iken evde bulunan diğer büyüklerin de elini öptüm!
Bu rüya ne anlama geliyor!?
 

hasankaan01

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
21 Temmuz 2013
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Rüyada birinin başkasının elini öpmesi

Selamın aleyküm. Ben yakın bir zamanda tanıştığım bir kız arkadaşı, kendi ailemle tanıştırırken ve onun babam ve ablamın elini öpüp başına koyduğunu gördüm. Yorumlarınız teşekkür ederim.
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Aleykum Selam..Hayirdir insallah
Rüyada el öpmek genellikle saygı sevgi iyi karakter minnet duygularına işaret eder.Hakkınızda hayırlısı diyelim..

Herşey bir ‘sanki’den ibaret..Sanki kendi için yaşar. Ama ömrünün kendine bakan neticesi bir ise Halik’ına bakan neticesi binlerdir.
Birine bir şey verirken Allah’a veriyormuş gibi ver. Birinden bir şey alırken Rahman’ın elinden o eli öpüp başına koyarak al. Her neredeysen O seninle beraberdir.
Neyin doğru neyin yanlış..oldugunu bizler değil..Zamanin Sahibi zamani gelince anliyacaginiza delalettir..
Selamet ile Hayra kalin...Edep ile gelen Lutuf ve dua ile gider...

İnsan fakirdir maddi manevi hiç birşeyi kendi kazanmaz ne eviniz barkınız ne doldurduğunuz alışveriş sepeti ne gönlünü kazandım sandığınız
arkadaş sizin kazanımınızdır. Her biri sanki siz kazanmışsınız gibi gözüken Allah’ın lütuflarıdır...bu tanıştığıniz kız arkadaşıniz gibi..
 
Üst Alt