• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada Düğün Görmek İslami Tabiri

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,345
Tepkime puanı
25
Rüyada bir düğünde bulunmak ve bu vesileyle verilen yemekten yemek üzüntü ve kederin gitmesine, Düğün yemeği vermek, insanların işlerini üstlenmeye işaret eder.

Rüyada düğün görmek mutluluğun işaretidir. Kendinizin evlendiğini gördüyseniz, uzakta yaşayan bir tanıdığınızdan kötü haberler alacağınız anlamına gelir.

Kişinin rüyasında düğün görmesi, hayatının renkli ve neşeli olacağına, türlü ilginç olaylarla karşılaşacağına işaret eder.

Rüyada çalgısız ve eğlencesiz yapılan bir düğün görmek, hayır, bereket, ferah ve sevinçtir, içkili, gürültülü, patırtılı bir dügün görmek hayır değildir. Hele dügünde oyun olursa musibete delalet eder.

Ebu Sait El Vaiz e göre: rüyada düğün görmek, dügün sahibi için musibettir. Dügüne davetli olan için, yemek yoksa, neşe ve sevinçtir.

Kirmanî ye göre (RA): Bir hastanın evinde düğün oldugunu görmek, o hastanın vefatına işaret eder. ""Çesitli çalgıların bulundugu bir düğün görmekten ikrah ederim"" diyor Kirmanî . Çünkü, düğünde çalıp çıgırmak musibet ve hüzünle yorumlanir.

Ibni Kesir e göre: dügün görmek cenaze ile tabir olunur. Bir düğüne davetli olup, orada yemek yedigini görmek, cenaze evinde yemek olarak yorumlanır.

Bir baska rivayete görede: Bir kimse rüyada bir dügün yemeginde bulunsa veya bizzat kendisi bir dügün yemegi tertiplese, üzüntü ve kederin gitmesine işarettir

Bazen de dügün yemeği, üzüntü, keder, el veya dille incitmeye işarettir.

Ebu Said elVaizi demistir ki rüyada dügün görmek, dügün sahibi için musibettir. Bir hastanin evinde dügün görmek, o hastanin vefatina isarettir.

Bazi tabirciler demiştir ki, içinde Islam a muhalif oyunlu dügün görmek, kötü bir rüyadır. Çünkü düğünde çalıp çıgırmak musibet ve hüzün ile tabir edilir.

Bazen de rüyada görülen düğün mutluluğun işaretidir.

Kendi düğününüzü gördüyseniz, uzakta yaşayan bir akrabanızdan kötü haber alacaksınız anlamına gelebilir.
 
Üst Alt