• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada dua etmek

ali arslan

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
s.a ben size bir ruyami anlatayim tabi sizi yormassam :) şimdi benim ruyalar karişiktir yani bizim evin mesela salondaki pencereden baktiğimizda bahçemiz görunur ama ruyamda pencereden bakinca şato göruyorum ve etrafta bizim salondaki halilar ile dolu. şimdi ben ruyamda hatirladiğim kadariyla namaz kliliyordum ve namazin sonundaydim açtim ellerimi işte şöyle dedim Allahim anneme bana uzun ömurler ver dedim ama ağlayarak diyordum yani ağlayarak Allaha yalvariyordum. işin garip kismi dua ederken işte Allahim şu koltuğada uzun ömur ver şu koltuğada uzun ömur ver dedim sırıtık.:, sonra benim kucuk kuzenim perdenin arkasindan cikti benim önumde kucuk arabam vardi ona bakiyordu bende arabami oynasin diye verdim kuzenimde SAĞL KANKA dedi sırıtık.:, yaşi kucuk olmasina rağmen bunu dedi. sonrada masaya tirmandi oynamaya başladi. sonra birden salona arkadaşlarim geldi salon bum buyuk ama harbuki gerçekte kucucuk yani normal boyutta diyelim. arkadaşlarimla oynarken ölu numarasi yaptim onlarda Ali ali diyerek bağirip beni ayağa kaldiriyordu tamda o anda uyandim vvcc.. bu nedir acaba hhım vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkur ederim saygilarimla

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam
Genc kardesim senin turkcen kac ? yazım kuralları,
Cümlelerin düsük hersey cok karisik..yoksa ic dunyan gibi mi?cddvb..dfgtn

Kardesim Sen yanlisi duzeltme derdinde olursan Rabbim de Seni su an icinde bulundugun darliktan kurtarir insallah...
Beni yanlis anlamayin ama bu gunlerde kafaniz , kalbiniz biraz karisik..Allah cc. Yar ve Yardimciniz olsun..

her Anne, evladini cok sever ve hep iyiligini isterler o yuzden bazen evladinin daha fazla kendisini yipratmasina Razi olmadiklari icin onu kendisine getirebilmek icin biraz da sabirsizlik ile Şefkat tokadi atinca evlad olayi yanlis anliyabilmekte...
ama bizim icimizde bulundugumuz olumsuz sartlar mutsuzlugumuz bize baskalarina karsi KIRICI olma HAKKINI vermiyor..
Anne babanin ahini alma sakin!!
Annenin attığı Şefkati tokatı rahmettir!!koruyucudur...ama onlarin ahini alirsan hayatın sana atacağı tokatı ömrün boyunca unutamazsın ...
ruyada dua etmek;
Allah a yonelip Hakkinizda Hayirlisini Allah tan dilediginize ona teslim olup Onun takdirine ve O ndan RAZI oldugunuza isarettir..
Kim ki Allah cc dan RAZI olursa Allah cc. da Ondan RAZI olur...
Hayirli aksamlar genc kardesim..
Serdar Baskanuim acaba Formumuza İmla Kılavuzu ekliyebilirmiyiz ?
çook kommiik

ali arslan

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
klavyem bozuktu turkçen kaç demeye hiçte gerek yoktu :mad:

çikarilan sonuç bu değil kirmaya gerek yok kirilmayada

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör

Guzel genc kardesim..şaka yaptim ama Her şakanın yarısı da gerçektir..
Siz de beni anlayin ..Sadece Sizin veya onun ruyasi yok ki!!
Gunde kac tane Ruya yorumlamaya calisiyorum..
ama Yorumlamadan once kendim anlamaliyim ki yorumda anlatilani anlatabileyim..
amacim KIRMAK degil!! sadece Konulari yazarken bir cumle yazip bir nokta koyup Nefeslenin..

noktalama işaretleri, yazının daha kolay anlaşılmasını sağlar. Yazının okunmasını kolaylaştırır ve anlam karışıklığına düşülmesine engel olur.
Biz, konuşurken cümlede anlatmak istediklerimizi ses tonumuzla vurgulayarak açık bir şekilde ortaya koyabiliriz.
Ancak yazıda böyle bir vurgulama yapamadığımızdan,bunu noktalama işaretleriyle sağlamaya çalışırız...

Mutlaka sık sık paragraf yapın. Paragrafsız bir yazı upuzun ve ürkütücü bir duvara benzer. Böyle bir duvarı kimse görmek istemez. Yazınızı da kimse okumak istemez.
Her noktalama işaretinden sonra, (yani virgül, nokta, üst üste iki nokta, soru ve ünlem işaretleri gibi) bir boşluk bırakın.
Bunu yapmazsanız cümleleriniz ve sözcükleriniz karmakarışık bir koyun sürüsüne benzer. Hiç birini diğerinden ayıramazsınız.
Sizi uyardi isem Sevdamdan dir bilesin.

acilangul1

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz

Burada kızacak gücenecek, kıracak, kırılacak bir durum yok kardeşim, gönül sızım hocamız doğru söylemiş,
noktalama işaretleri, yazının daha kolay anlaşılmasını sağlar. Yazının okunmasını kolaylaştırır.
Burada yani yazılarda hata yapan sadece siz değilsiniz, bazen bizde dahil, birçok kardeşimizde nokta veya virgül kullanmayı unutuyorlar ve biz sizlerin yazdığı böyle hatalı yazıları güzel, okunaklı, anlamlı olaması için düzeltelim diye msum..emek sarfediyoruz, görmediğimiz hatalar ise arada kaynayıp gidiyor vesselam.

achsokey

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Ruyada Dua etmek

Selamun aleykum,

Ruyamda bir koydeyim bir bina icinde bir suru erkek ogrenci gibiler ama kuran ogrencisi gibi tam emin olamiyorum ruyamda. Iclerinde bir lider var surekli birilerine iskence yapiyor, kurban ediyor, Kacanlar tekrar geri geliyorlar bi sekilde. Ben dua ediyorum ruyamda bu adama hidayet ver allahim yoksa hepsi olecek diye. Sonra elinden kacabilmeye basliyorlar fakat adam hala ayni sekilde niyetini gerceklestirecek kararlilikta ve asabiyette. Diyorum duam kabul oluyor elinden kaciyorlar ama bir an once kabul olmasi lazim fazla vakit yok tekrar allahim hidayet ver nolur diye dua ediyorum adam sakinlesiyor ve sonra hepsi oturup yerde muhabbet ediyorlar. Bende diyorum ilk defa bir duam bukadar cabuk kabul oluyor sasiriyorum.

Biraz uzun ve oykuleyici bir anlatim oldu ama yorumlarsaniz sevinirim Allah razi olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam Ruyanizi HAYIR dir ins. deyip Hayra yoralim...
yüce rabbimiz o samimi bir kalple yönelmiş kuluna her istediğini veriyor ama hayırlısını dilemek gerekiyor.
Gerçekten de bakıyorum çevreme ne istediğini bilen insanlar sakin dingin huzurlu bir hayat yaşıyorlar.
Ama kararsız;ruh halleri değişken;uç noktalarda duygularını yaşayanlar- ın hayatları hep çalkantılı atraksiyonlu oluyor.bu ruyada da biraz bu duygu hisleri var Allahu alem..

rüyada dua etmek; ihtiyaçların karşılanmasına ve isteklerin çabucak meydana gelmesine delâlet eder.
aslinda kardesim..laf aramizda samimiyet ile sunu belirtmeden de yazimi bitiremiyecegim...
Rüyalarla Kişisel Gelişim Yolculuğu da vardir ama malesef isimize gelmiyen irsadi ruyalari hep gormemezlikten..geliriz...
bu gunlerde kalbinizde yasadiginiz SIKINTI, celiski ve bazi konularda eminsizliginizi de simgeler...
Allah'ın hidayetti Yardımı Hayal ve kurgu degil Değil yeterki Siz Allah a tam teslim olup tevekkul edin..
Siz Yeter ki imaniizda ihlasli ve samimi olun..iman gücü ile hayatınizi şekillendirmeye calisirsaniz Rabbim Sizlere nice Rahmet kapilarini acacagina isarettir..
Rabbim en iyisini bilir.. ama Ruya tabiri..ve ruyadaki esyalarin Haal ve Kaal dili ile anlattiklari bunlardir...Rabbim her seyin en iyisi bilen-dir!

Dualar gönülden ve samimi bir biçimde yapıldığında Allah mutlaka en olumlu ve güzel bir biçimde cevap verecektir.
Dualarda dünyevi maddi isteklerden çok hem bu dünya hayatında hem de ahirette hayırlı iman ve ihlâs sahibi kullardan olunmasının dilenmesi
Allah cumlemize Hidayet versin..
Allaha emanet olun.

SİMA

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
merhabalar. Rüyamda ezan okunuyordu tam o sırada bende ellerimi açıp,gerçekte de istediğim şeylerle ilgili kendimi kaybetmiş bir şekilde dua ediyordum çok istekli bir şekilde Allah'a yalvarıyordum resmen. Rüyamın anlamı nedir? Şimdiden teşekkür ederim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhabalar kardesim Hos geldiniz Hayirdir insallah..
Rüyada ezan okunduğunu duymak görmek; çok hayırlıdır...bu Size Hidayette bir davettir!!
Ezan sesi duymak, başarılı sağlıklı, mutlu,huzurlu ve bir değişim olacağınıza işarettir.
Ezan okunurken, dua edenin duasinin kabul edilecegi , sizin hayırlı yönde bir değişime girdiğinizi işaret etmektedir.

Dualar gönülden ve samimi bir biçimde yapıldığında Allah mutlaka en olumlu ve güzel bir biçimde cevap verecektir.
Dualarda dünyevi maddi isteklerden çok hem bu dünya hayatında hem de ahirette hayırlı iman ve ihlâs sahibi kullardan olunmasının dilenmesi
Allah cumlemize Hidayet versin..
Allaha emanet olun.

Sual: Ne zaman dualar makbuldür?
CEVAP
Ezan okunurken ve ezan ile kamet arasında yapılan dua.
Kur’an okunurken, Kur'an-ı kerim hatmedilince,
Kâbe-i şerifi görünce, yağmur yağarken, düşmanla karşılaşınca, zulme uğrayınca, cemaat halinde iken, farz namazlardan sonra, kalbinde incelik hissettiği an,
Esma-i hüsna ile, ism-i a'zam ile dua edince, seher vakti, yalvararak dua etmek, Cuma günü ve gecesi, Recebin ilk, Şabanın 15. gecesi, Bayramın birinci geceleri, Arefe günü, Ramazan gün ve geceleri, iftar zamanı edilen dualar makbuldür.

zeyno

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Dua etmek

Selamünaleyküm Gönül sızım abla, nasılsın?

Yeniden rüyalarımızı yorumlamana ve forumda olmana çok sevindim. Senin tavsiyelerin ve öğütlerin bizler için önemli.

Rüyamda küçük bir insan topluluğuyla birlikte bir odadaydım. Bizi orada tutuyorlarmış sanırım bırakmıyorlarmış ama emin değilim. Hep birlikte ellerimizi açtık. Önce fatiha suresini baştan sona okuyup amin dedik. Sonra tekrar ellerimizi kaldırdık ve içimizden dua ettik. Ben "Allah'ım bizi kurtar ve bize yardım et." dedim. Gözlerim doldu. Fatiha suresini de dudaklarımı kımıldatarak okudum güzelce okudum. O anda da çok duygulandım. Hayır olsun...

Allah'a emanet ol. Hayırlı akşamlar. Hakkımızda güzel, hoş şeyler olur inşallah...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
aleyküm Selam Zeyno,Cano kardesim Allah RAZI olsun...
Ben elimden geldigince kendimce yorumlari yaziyorum lakin; okuyanın içsel ,görsel algılamasına göre;
Herkes idrakinca, kadarinca, kederince nasibince payını alır... okur ve idrak edebiliyor ancak...

Hayirdir insallah..
Fatiha suresini sadece okumak ile kalmayin bir de mealini okumanizi tavsiye ederim...
"Alemlerin Rabbi olan Allahim! Bizi doğru yola ilet, hidayet et.Kendilerine nimet verdiklerinin yoluna.Öfkene uğramışlerın ve sapmışların yoluna değil.”

EY Rabbim Görünenin Ötesini Görebilmeyi esyanin ve insanin aslini gorebilmeyi Rabbim cumlemize nasip etsin..
Esyanin Aslini gorebilmek iste butun marifet feraset Hidayet de burada...
ama bunlari Allah-in izni ile de gorup fark edebilmemiz, icin
İlim (veya yeterli düzeyde bilgi) amel ve ihlâs…de gerekli..kardesim...

Rüyada Fatiha'yi veya ondan bir ayet okudugunu, yahut kendi üzerine okundugunu görmek,
o kimseye Allah-u Teala'nin ser kapilarini kapayip, hayir kapilarini açacagina isarettir..Allahu alem...

Fatiha, kelime anlamıyla başlangıç, giriş veya açılış demektir. Çünkü Kur’an’ın ilk suresi olması bakımından Fatiha, Kitabın başlangıcı ve onu açan bir bölümdür.
Bu anlamda Fatiha, Kur’an’a açılan bir kapıdır. Kapı, bir evin ya da yapının girişi, başlangıcı ve onun içini dünyaya açan kısmıdır.
Öyleyse Fatiha’yı en iyi ifade eden simge kapı kavramı olabilir.

Kur’an, ilk önce bir duayla başlar ve duanın nasıl yapılacağı konusunda insana örnek verir.
Nasıl her kapının bir kilidi ve anahtarı varsa, bu duanın da bir anahtarı vardır.
Bu anahtar, hiç şüphesiz ki besmele’dir: “Bismillâhirrahmânirrahîm”. Açılımı, “Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla” demek olan
besmele, İslam öğretisinde ve kültüründe her şeyin başıdır. Her işe onunla başlanır, onunla başlanılan iş kolaylaşır.

rüyada dua etmek; ihtiyaçların karşılanmasına ve isteklerin çabucak meydana gelmesine delâlet eder.
Rüyalarla Kişisel Gelişim Yolculuğu da vardir ama malesef isimize gelmiyen irsadi ruyalari hep gormemezlikten..geliriz...
bu gunlerde kalbinizde yasadiginiz SIKINTI, celiski ve bazi konularda eminsizliginizi de simgeler...
Allah'ın hidayetti Yardımı Hayal ve kurgu degil Değil yeterki Siz Allah a tam teslim olup tevekkul edin..

Mutluyum ! Çünkü; yol yakınken dönüşlerim var...benim.. Huzuruma şaşırmayın. Çünkü yarı yolda duranlardan koşar adım gitmişliğim var...benim..
Kızmayın aşktan caymışlığıma. Benim karşıdan tanımama gibi bir özrüm var...benim..
Gelsin hayat bildiği gibi Elinde ne varsa hayata dair..
Ötesi hiç birşey ya da vesair... Hani demiş ya şair
''Mutluluğu sende bulan senindir'' Gerisi MİSAFİR.."
Mevlana

zeyno

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Güzel yorumun ve muhabbetin için çok teşekkür ederim ablacım.

"İnsan çaresiz değildir, duasızdır."
(A.Tolga Akpınar)

"Sus gönlüm! Bütün bu susmalarına karşılık her şeyin hayırlısının olacağına inanarak sus." (Hazreti Mevlana)

durgun

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada dua etmek

selamünaleyküm

rüyamda araba yarışı yapılan bir yerdeyim. değişik modelde ve renkte arabalar yarışıyordu.beyaz bir araba ve başka bir araba daha kaza yaptı.arka arkaya taklalar attı.çok korkmuştum.ama çevredekiler pek aldırış etmiyordu. arabalardan cesetler çıktı ama kan yoktu. ben ölenler için dua etmeye başladım. o kadar içten dua ediyordum ki kendimi kaybetmişim . denizin kenarında ayaklarım suda buldum kendimi.
şimdiden teşekkürler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykum Selam Hayirdir insallah...
Kainatta cereyan eden hiçbir hadise manasız değildir. Her nesne ve hadise kendi diliyle bir mesaj vermektedir. Düşüp kırılan bardağın ve devrilen
çaydanlığın dahi kendine göre bir manası vardır.
İnsanın hayatında da yaşadığı güzellikler yaptıklarının karşılığı olmasa bile Allah’ın insanın yaptıklarına ödülleridir.
Kaza ve Ceza konusunda da aynı şekilde düşünmeliyiz.
“Bu SIKINTI veya Kaza neden başıma geldi?” diye. Çünkü bizzat Kuran bunun üzerinden ilahi adaleti inşa ediyor.

“Başınıza her ne musibet gelirse kendi yaptıklarınız yüzündendir. O yine de çoğunu affeder.” (42/30)

başımıza gelen iyi veya kötü şeylerin sebepleri vardır.
Bu sebeplerin sonucunu yaşarken iyi bir şey kötüye de dönüşebilir kötü de iyiye.
İyi şeyler yaşarken şükretmek yani o fırsatı en doğru şekilde kullanmak kötü şeyler yaşarken de insana düşen
SABIR ve Teffekur ile işin sebeplerini araştırmak ve hatalarımızdan dönmek ve bunlarin da bir imtihan oldugunu fark etmemiz gerekli...

Rüyada trafik kazası görmek; Hayatın normal düzeni içinde olabilecek bazı hayırlı değişikliklere işaret eder. Olumlu ve faydalı değişiklik demektir.
Rüyada kan çıkmadığı taktirde kaza iyiye yorulur.

Fakat bazı durumlarda rüyada trafik kazası veya kaza geçirmek çeşitli olumsuzluklara veya istenmeyen durumlara da işaret edebilir.
hayatınizda ve çevrenizde hadiseler ve gelişmeler sizin istemediğiniz yönlere sürükleyebilir manasindadir..
Rüyanız,hayatınızda bir tür huzursuzluğu simgeliyor Allahu alem..

bunun sonunda korkunca Dua etmeye başladıniz..
rüyada dua etmek; ihtiyaçların karşılanmasına ve isteklerin çabucak meydana gelmesine,Allah cc. siginmaniza delâlet eder.
bu gunlerde kalbinizde yasadiginiz SIKINTI, da simgeler...
Siz Yeter ki imaniizda ihlasli ve samimi olun..iman gücü ile hayatınizi şekillendirmeye calisirsaniz Rabbim Sizlere nice Rahmet kapilarini acacagina isarettir..
Rabbim her seyin en iyisi bilen-dir!

Dualarda dünyevi maddi isteklerden çok hem bu dünya hayatında hem de ahirette hayırlı iman ve ihlâs sahibi kullardan olunmasının dilenmesi dir..
Duâ, Allah ile İnsan Arasında Bir İletişimdir..Dua ve ibadetlerinizi artirmaniz icin bir uyari ruyasidir.. Rabbim en iyisini bilendir
Allah cumlemize Hidayet versin..daima Dua eden Allah cc. hatirliyan kullarindan eylesin amin...
Allaha emanet olun.

Üst Alt