• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada Doktor Görmek

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,345
Tepkime puanı
25
Rüyada doktor görmek, Anneye veya alim bir kimseye, Hastanın yanına doktor girmesi onun iyileşmesine, Sağlıklı birinin yanına girmesi hastalanmaya, Doktor, insan karakterinde saklı bulunan ve nefsin derinliklerinde bastırılan olumsuz özellik ve eğilimlerin ortaya çıkmasına işarettir.

Rüyada doktor olduğunu görmek, ilim ehli veya yönetici olmaya, Doktor bazen insanı arkasından çekiştiren birine, öğütleri etkili olan vaize, çöplüğe, kan aldırmaya işaretle tabir olunur.

Göz doktoru, dine sonradan eklenen hurafeleri temizleyen, insanlara rehberlik yapan kimseye, iyi danışmana, Doktorun kefen satması mesleğinde hile yapıyor olmasına ve teşhisteki yanlışı ile insanın sağlığı ile oynamasına delalet eder.

Rüyada doktor görmek
, iş yaşamınızda bazı düşmanlara sahipsiniz demektir. Rüyayı gören kadınsa sağlık sorunları anlamındadır.

Bazı durumlarda rüyada görülen doktor, kişinin yardım alarak dertlerinden kurtulacağına işaret eder.

Rüyada doktor görmek, herkese yardim eden bir kisi olarak da tabir olunur. Rüyasinda tip tahsil ettigini gören Kuran ögrenir. Bir doktorun bir hastaya ilaç yazip onu iyilestirdigini görmek, birini kötü yoldan iyi yola getirdigine isarettir.

Bir baska rivayete görede: Rüyada doktor görmek, alim bir kimseye isarettir. Bir tabibin kendisine ilaç verdigini gören kimsenin, vücudu sihhata kavusur. Aralarinda düsmanlik olan kimselerin rüyada doktor görmeleri, düsmanlarni görmeye isarettir.

Rüyada hastanin yanina bir doktor geldigini görse, hastaliktan kurtulur. Doktorun saglam bir adamin yanina gittigini gören kimse, hastalanir. Doktor görmek, bazen de, çöpe, çöpçüye, adami, arkasindan çekistiren ve yüzüne karsi, kas ve göz isaretleriyle ayiplamaya, haberleri dikkatle arastıran kimseye, harp için hazirlanmis veya bazen galip, bazen de maglup olan savasçi birisine isarettir.

Rüyada doktor oldugunu gören kimse, haline uygun yüksek bir mevkiye geçer. Bir kimse doktorun hakime veya müftüye dönüstügünü görse birtakim belalara karşılaşabilir. Doktor görmek, ögütleri etkili olan vaize, din ve dünya islerini islah eden hakim, müftü ve egitimciye isarettir.
 

SİMA

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
17 Mart 2013
Mesajlar
19
Tepkime puanı
0
Rüyada din öğretmenini doktorun görmek

Selamun Aleyküm. Merhabalar. Rüyamda annem ile hastaneye gidiyorduk. Beyaz önlük giymiş bir doktor bizi odasına çağırdı. Rahatsızlığımı konuşuyorduk. Ve rüyamda görmüş olduğum doktor gerçekte eskiden derslerimize giren din öğretmenimizdi. Rahatsızlığımı düzeltmek için beni gerçekte de doktorum olan jinekoloğa yönlendiriyordu. Ben de o sırada neden bilmiyorum ama bi ara bayılma numarası yapıyordum fakat doktor sanki anlamış gibi bana tuhaf tuhaf bakıyor ve müdahale etmiyordu. Annem sadece paniklemişti o kadar. Sonra ben de kimsenin umrunda olmayınca eski halime geri döndüm, ve bayılma numarası yaparkende titriyor ve isteksiz olarak gülüyordum.
(biliyorum biraz uzun oldu ama emeğinizden dolayı şimdiden teşekkür ederim..)
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Aleykum Selam Hayirdir insallah..
Rüyada Doktor görmek; fiziksel açıdan iyileşmek yada ruhsal bakımdan gelişmeyi işaret eder...Hayirli bir ruyadir...
etrafinizdan ihtiyaciniz kadar ilgi ve sevgi alamadiniz duygusunu yansitir..

Hani cocuklar, ebeveynlerinin dikkatini çekmek için hastalık icad eder misali bazen de biz kadinlar sevdiklerimizin ilgi, sevgi dikkatlerini cekmek icin cocukca davraniriz ya... haaa icinizdeki çocugu rahat birakin da büyüsün de olgunlaşin artik seklinde yorumlanir...
Rabbim en iyisini bilendir..

Çocukça davranmaya gerek yoktur, bu aşırı duygusallığa gerek yoktur ama olgunluk, bir çocuk gibi olmanın nitelikleriyle mükemmelen başa çıkabilir...
Aslında yalnızca bir çocuk gibiysen olgunlaşabilirsin.
Ancak, şayet senin çocukça davranma ihtiyacın doyurulmamışsa, ona izin vermelisin...
Bırak gelsin ve çocuklugunu yasasin!!; ne kadar çabuk olursa o kadar iyidir, yoksa ileride, evlilik hayattinda da karsina cikabilir...
Onun kendini ifadesine izin ver ve gidecek. Bir kez ona izin verildi mi, bir miktar zaman alacak ve gidecek..
Onu ertelemektense tam şimdi onun içine girmek daha iyidir.
Çünkü ne kadar çok ertelersen o kadar zorlaşır!! ve sonrasında çocuk gibi bir niteliğin ortaya çıktığını göreceksin.
Çocukça davranışlar kaybolacak. Geçici olarak orada olacak, sonra gidecek ve çocuğun taze ve genç olacak.
Ve bu çocuğa erişildikten sonra büyümeye başlayacaksın. O zaman olgunlaşabilirsin.

Kendi etrafında taşımakta olduğun tüm bu yalanlarla ,oyun ve numaralarla olgunlaşamazsın.
Hakiki olduğun zaman, gerçek olduğun zaman ancak olgunlaşabilirsin...
Hayirli aksamlar..
 

pezik

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
17 Şubat 2014
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Rüyada doktorla konuşmak

Rüyada doktora gitmek rüyada doktor görmek rüyada doktorla konuşmak
Allah'ın selamı üstümüze olsun.
Öncelikle içinde bulunduğum hali belirteyim.Ben diş hekimliğinde okuyorum.Ailemden uzaktayım.Şuan final haftasına girmek üzereyiz kendimi çok yıpratmadan çalışmak istiyorum ancak çalışmam gereken şeyler bende stres oluşturuyor.Bu evhamlardan Allah'a sığınırıım.Ablacım ben rüyamda psikoloğa gitmişim orada bir bayan doktorla konuşuyoruz,ama ne konuştuğumuzu hatırlayamıyorum. Yarı çekinik bir halde olsam da rahatım. içeride 2-3 tane küçük erkek çocuğu var onların seansı bitmiş doktor da bir yakınını çağırmasını söylüyor çocukları alması için. Neyse onlar da sesleniyorlar kapıya doğru. İsim tanıdık geliyor Ben de adı soyadı ne diyorum. Gülümseyerek ismini söylüyorlar. Söyledikleri isim benim eski erkek arkadaşım. Normalde uzun bir süredir görüşmüyoruz ancak içimde ona karşı sevgim var ve bu da beni yoruyor. Çok büyük bir stres oluşturmasa da onu 3-4 kez görmüşümdür rüyamda. Neyse baya şaşırıyorum hem ürküyor hem de seviniyorum içten içe, kapıdan bakıyorum el sallıyorum ama beni tanıyor mu bilemiyorum. İçeri girip doktora yalnız kalmak istediğimi söylüyorum. Bir süre orada vesvese yapıyorum, kendi kendime hazırlanıp çıkıyorum. Başımı örtüp bir hocamın yanına gittiğimi fark ediyorum, normalde açığım bu ramazanda örtünmeyi düşünüyorum inşallah ki, bu hoca bizim fakültede. Bir bakıyorum hocam tam silahı çekmiş eşini vurmak üzere, vuracakken affedin diyorum. Allah'a karşı gelinmez tarzında konuşuyor ve vuruyor. Ben de içimden ama belki affedilirdi diyorum. Hoca gülümsüyor.Yaklaşık olarak hatırladıklarım bunlar.Tuhaf bir durum yok ama namazlarımda rüya konusunda istekte bulunurum. Allah'ım beni bana sen anlat diye. Ve ayrıntıları çok net hatırladığımdan merak ettim. Bir de sana sorayım dedim ablacım. Çok sık olmasa da çok net hatırladığım rüyalar görmekteyim bu aralar.
Allah hayırlara iletsin, kolay gelsin. Şimdiden teşekkür ederim.
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Allah'ın Rahmetti, esenliği,selameti ,selamı hepimizin,üstüne olsun.
Benim de tıp fakültesinde okuyan kızım var kendisi de tesettürlü hem de başka bir eyalette kendim de Psikolojik danışmanlık ve rehberlik, hizmettini veren koruyucu bir Anneyim..
Sizi çok iyi anliyorum amaa stres ,deprasyon Psikolojik sıkıntı yapiyor ve biliyorsunuz Beyni Küçültüyor!!
Siz elinizden geleni yapin gerisi Allah kerim!!

Rüyaniz Hayr olsun
Rüyada Doktor Görmek ;
Gerçek hayatta doktor, doktorlar şifanın simgesidir. Hastalandığımızda şifa bulmak, iyileşmek için doktora gideriz. Tabip,hekim terimleri de aynı manadadır.

Doktor görülmesi gerçek yaşamda duygusal ve ruhsal şifa için bazı ihtiyaçlarınız olduğunu gösterir. Bu rüya aynı zamanda bir takım tıbbi endişelerinizi de simgeleyebilir.
Doktor ile rüyada geçen olaylar rüyanın tam açıklamasını ortaya çıkarır.

Rüyada Psikolog Görmek;
Rüyayı gören kişinin, iş ,okul hayatında ya da aile hayatında başı sıkıştığında yaşadığı sorunları atlaması için kendisi ile birlikte çaba sarfeden bir kişi olduğuna, bu kişi sayesinde;bir çok sıkıntıyı atlatacağına yorumlanir..

Rüyada Psikolog ile Konuşmak;
Rüyayı gören kişinin, iş ,okul hayatında ve aile hayatında çeşitli sorunlar ,stress, vesvese, evham ile uğraşmak zorunda olduğuna, bu sebeple çok zor zamanlar geçirdiğine, sıkıntılarından ve sorunlarından kurtulacağına, içinde bulunduğu dertleri Allah'ın izni ile kendi başına ortadan kaldıracağına işaret eder.

"Başımı örtüp bir hocamın yanına gittiğimi fark ediyorum, normalde açığım bu ramazanda örtünmeyi düşünüyorum inşallah"

inşallah Başını örtükten sonra Allahü teâlâ kerîmdir, rahîmdir. Yani lutfu, ihsânı boldur, merhameti de
çoktur.Allah'ın lutfuna mazhar olacağına yorumlanir...

yüce Allah cc. zihin açıklığı versin ve kolaylaştırsın inşallah
Allah cc. bütün çocuklarımızı korku, panik atak, vesvese ve stress, deprasyondan korusun amin selametle..


duaa..
 

pezik

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
17 Şubat 2014
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Gerçekten çok teşekkür ederim,kızınıza da tüm okumaya çalışan,bir işe emek sarf eden herkese de Allah'tan kolaylık dilerim.Stress ve panik halinden Rabbim bizi korusun,nefsimizin maddi istek ve nankörlüğüne karşı güçlü bir irade versin.
Sizin de Allah yar ve yardımcınız olsun.
 

tozduman

Moderatör
Moderatör
Katılım
2 Şubat 2015
Mesajlar
1,133
Tepkime puanı
8
Selâmün Aleyküm ablacigim.
Ben senden bi konuda yardım rica ediyorum. Bu rüyadan önce bi kac hafta kivrandim. Durup dururken 10 sene önce unuttuğum günahları geliyordu aklıma.
Rüyami paylaşayım.
Rüyamda dişlerim çok kötü teyzem bana diyorki seni doktora götüreceğim bütün dişlerini yapacak diyor.
Doktora gidiyorum 5 dk sonra doktor gelecekmis .
Orta yaşlı bir doktor görüyorum kapıda ama tedavi olmadım rüyamda .
Rüya beni çok etkiledi .
Dış bana sıkıntıdir. Teyzem bana hangi konuda yardımcı olacak diye o gün bayagi bi düşündüm.
Teyzem namaz kılan bi insan değil .
Abdülbaki hoca ya gidelim dedi ben ilk kez o gün duydum o abdülbaki hoca yi. .
Rüyam için gittim.
Gittim de bişey olmadı korktum ben çok korktum.
Herkes den uzak da namaz kıldım.
İnsanlar abdülbaki hoca ya olan hurmeti peygamber efendimizi düşündüm . Üzüldüm yanlız kaldım orada.
Hani ayette insanlar Nasuh tövbe si ediniz diyor ya.
Düşünüyorum şimdi.
Birde bana bir kağıt verdiler.
Kağıtta hep Allah dostları var geylani Hz onlara dua okuyup gönderiyor sun.
Tövbe abdesti tövbe gusulu alıyorsun 2 rekat namaz kilip yatıyorsun rüya goruyormussun.
Yapamadım.
Korktum çünkü .
Daha önce mevlevilik yolunda Allah beni sert uyardı .
Şimdi kuran hariç hiçbirşeye itimat edemiyorum.
Rüyamda o dönem ağzımdan et parçaları dökülüyor mevlevilerin sakalı sahte idi.
Kurani kerime koştuğum an uyanmıştim.
O günden sonra islami roman dahi okuyamiyorum.
Yunus Emre nin kitabı var elimde 3 sayfa okuyup kapattim.
Başkalarının hayatları bize ne verecek büyüdük o hikayeler ile . Biraz uygulayip unutmuyor muyuz ve vicdanımızı bastirmiyormuyuz.
Peygamber efendimizin sünnetleri ıslamin kuralları bizim hayatimiza ışık tutuyor. O kadar çok ki islami uygulasak başka şeylere zamanimiz kalmaz öyle değil mi.
Ben bunuda anlatamiyorum :(
Ama benim içimde bişey var abla.
Ben istemiyorum bunu.
Bulsam olmuyor bulmasam olmuyor.
İçimdeki hayat bu dünya ya uymuyor.
İçimdeki ben ile küstüm gibi sanki.
Diyeceksin iman.
Ben ne zaman bu hale geldim bilmiyorum.
Ben ne güzel 19 yaşımda normal hallerde diğer insanlar gibi biriydim.
Onlar gibiydim görmüyordum anlamiyordum.
Şimdi nedir bu derinlik ?
Ben enerji doku kipir kipir bir kızdım.
Hayatın bütün kapıları açıktı bana.
Şimdi bana açılan tek kapı seccade .
Benim kalbim neden böyle ?
Bana biri bunun cevabını versin lütfen :(
Sorarken bu soruları kalbim cevap veriyor .
Allah için diyor . Belkide biri bişey yaptı. Benim kalbimle kimse ugrasmasin .
Bazen uzaktan uğraşıyorlar onuda hissediyorum. Kehf süresine siginiyorum.
Ne dua etsem Allah kabul ediyor.
Allaha şükürler olsun .
Kul dua etmeyi bilmiyorsa Allah ne yapsın.
Allah akıl fikir idrak etmeyi nasip eylesin.
Bu kadar hassas olmayı ben mi tercih ettim.
Eğer rüyalar da ki gibi ben hasta isem çözümü tek başıma yapamiyorsam bir cemaate katilmalimiyim.
Birde beni doğru anlasın anlattigimda sevdiklerim.
Ben halimi yaşadığım duyguları üstü kapalı değil net net anlatiyorum.
İnsan kalbinin ince sizisini el bileginde hisseder mi ?
Hissediyorum işte.
Anlatiyorum sanki Allah kimse anlamasın diye kunfeyekun buyurmuş. Bayram da nişanlimin ananesi benim için dediki tugce kadir gecesi doğmuş .çok şanslı Duyunca üzüldüm .
Nişanlim da şanslı :) Ya hu beni niye gormuyorsunuz ben size yürekten bakıyorum.
Kayinvalidem olmasın diye çok dua ettim ya.
Rahmetli kayinvalidem in arkadaşları bana sarılıp agladi. Ne kadar iyi insanmış yaşasaydı seni çok severdi dediler. Ben her perşembe ona yasin okuyorum dedim .hissettim dedi arkadaşi.
Üzülüyorum Kaç gündür . Herkes kayinvalidesinin kıymetini bilsin .
Mutlaka iyiliği vardır.
Benim bugün kayinvalidem olsaydı bazi gercekleri anlatırdım ona bir yol bulurduk beraber.
Çok yanlız hissediyorum kendimi nişanlimin ailesine gidince. Benim de boynum bukuluyor.
Şimdi abla ben nişanlimà söyledim .
Yapayım mi bu abdülbaki hoca nin dediklerini dedim.
Ben karışamam dedi.
Sen bilirsin dedi.
Ben de anlamıyorum artık.
Rüya seytanimidir.
Yoksa bir yol mudur.
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Ve Aleykümselam, "Şimdi kuran hariç hiç bir şeye itimat edemiyorum. "
müslüman olarak doğan ruhunu ,Allahın emirlerine davet et ve hayatta yanlız olmadığını senin mülkün sahibi olan sadece Allahın kulu olduğunu unutma ...

sabah namazını kıl Sıkıntılar elbette bir anda bitmeyecektir ........
Seni hayal alemine sürükleyen ,gerçeklerden ,Hak ve Hakkikaten uzaklaştiran insanlardan uzak dur...
"Peygamber efendimizin sünnetleri islamin kuralları bizim hayatimiza ışık tutuyor. O kadar çok ki islami uygulasak başka şeylere zamanimiz kalmaz öyle değil mi. "
amenna ve sadakna.

sevgili Peygamberimiz Veda Hutbesi’nde; "Size iki emanet bırakıyorum, onlara sarılıp uydukça yolunuzu hiç şaşırmazsınız. O emanetler, Allah’ın kitabı Kur’ân-ı Kerim ve Peygamberinin sünnetidir" buyurmaktadır.

Rüyaniz Hayr olsun
Rüyada diş hekimi görmek, diş doktoru,görmek;
uyanık hayatınızda yaşamakta olduğunuz ilişkilerinizde kimi kişilerden şüphe duyduğunuzu simgeler.bazen de Ağzınızdan çıkanlara daima dikkat edin...! diye bir uyarı..
Altından kalkamayacağınız ve karşıdakinin kalbini kırıp unutamayacağı sözler söylenmemeli...

Doktora gitmek;
rüyaları her zaman uyarıdır..Bedensel,Ruhsal,Manevi sağlığınıza dikkat edin selametle..
 

tozduman

Moderatör
Moderatör
Katılım
2 Şubat 2015
Mesajlar
1,133
Tepkime puanı
8
Ve Aleykümselam, "Şimdi kuran hariç hiç bir şeye itimat edemiyorum. "
müslüman olarak doğan ruhunu ,Allahın emirlerine davet et ve hayatta yanlız olmadığını senin mülkün sahibi olan sadece Allahın kulu olduğunu unutma ...

sabah namazını kıl Sıkıntılar elbette bir anda bitmeyecektir ........
Seni hayal alemine sürükleyen ,gerçeklerden ,Hak ve Hakkikaten uzaklaştiran insanlardan uzak dur...
"Peygamber efendimizin sünnetleri islamin kuralları bizim hayatimiza ışık tutuyor. O kadar çok ki islami uygulasak başka şeylere zamanimiz kalmaz öyle değil mi. "
amenna ve sadakna.

sevgili Peygamberimiz Veda Hutbesi’nde; "Size iki emanet bırakıyorum, onlara sarılıp uydukça yolunuzu hiç şaşırmazsınız. O emanetler, Allah’ın kitabı Kur’ân-ı Kerim ve Peygamberinin sünnetidir" buyurmaktadır.

Rüyaniz Hayr olsun
Rüyada diş hekimi görmek, diş doktoru,görmek;
uyanık hayatınızda yaşamakta olduğunuz ilişkilerinizde kimi kişilerden şüphe duyduğunuzu simgeler.bazen de Ağzınızdan çıkanlara daima dikkat edin...! diye bir uyarı..
Altından kalkamayacağınız ve karşıdakinin kalbini kırıp unutamayacağı sözler söylenmemeli...

Doktora gitmek;
rüyaları her zaman uyarıdır..Bedensel,Ruhsal,Manevi sağlığınıza dikkat edin selametle..
Allah razı olsun ablacigim .Söylediklerini zi harfiyen uygulayacağım inşallah. Çok teşekkür ederim.
 

Yengec

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
17 Ocak 2019
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Rüyada doktor görmek

Ruyamda tanidigim eski psikiyatristim annemin evine kahvaltiya gelmis. Doktorun oglu da varmis yaninda. Annem, ben, doktor ve oglu kahvalti ediyormusuz. Doktorum erkek, unlu biri beni ucretsiz tedavi etmisti.
 
Üst Alt