• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada DAYI görmek

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Bir kişinin rüyasında dayı, amca ve teyze gibi yakın akrabalarından birini görmesi; o kimsenin bir iş konusunda birisinin yardımına muhtaç olduğuna, kişinin rüyasında akrabalarının birinin evinde misafir olduğunu görmesi; o kimsenin yakınlarından birisinin yardımını göreceğine yorumlanır.

Rüyanızda dayınızı görmeniz; yapmayı tasarladığınız yeni bir iş hakkında yaşlı ve o konuda deneyimli bir dostunuzla istişarede bulunacağınıza ve bazı hususlarda büyüklerinizden birtakım fikirler almak zorunda olduğunuza delalet eder.

Bir başka yoruma göre: Rüyanızda dayınızı görmeniz; sizin nasihat dinleyen birisi olduğunuza ya da öğüt dinlemeniz gerektiğine, büyüklerinizin nasihatlerine çok ihtiyacınız olduğuna veya olacağına işaret eder.

olcay

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada dayı görmek

SELAMUN ALEYKÜM. Rüyada dayımı gördüm.
Ben 19 yaşındayım, bu sene kapandım ama bazı akrabalarım bunu gülünç karşılıyorlar, bu yüzden akrabalarıma karşı iyice içime kapandım, karşılarına çıkmak istemiyorum. Dayım saçımı açmam için bana baskı yapmıstı ama ben dayıma uymadım. Bir gün rüyamda o dayımı gördüm, dayım aynı şekilde benle uğraşmaya devam ediyordu ama ben sebebini hatırlamıyorum. Sanırım kapanma konusuyla alakalı bir şeydi. Sonra ben dayıma karşı çıktım o bana tamam sana söyliycem dedi, bende neyi dedim, o da bana geçenlerde yanıma bir kadın geldi, bana hz. Fatıma olduğunu söyledi ve bana olcaya selam söyle dedi. Sonra uyandım karışık bir rüyaydı aydınlatırsanız sevinirim Allah razı olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleyküm selam ve Rahmetullahu ve Berekatuhu kardesim ..
Cenab-i ALLAH hayirli muvaffakiyetler versin ; yar ve yardimciniz olsun..
Gönlümüz tesettürü ile okuyup insanlara faydalı olacak dereceler kazanmış mü’min kadınların da olmasından yanadır,
ama,tavizden yana değildir,bu bizim görüşümüz değil,dinimizin gereğidir.
kendi kizim Tesettürlü ve de Tip fakültesinde okuyor Hamd olsun..

“İnandığı gibi yaşamayanlar,yaşadıkları gibi inanmaya başlarlar.”

Peygamberimizin (sav)sıkça tavsiye ve devam ettiği bir dua var : "Allahümme sebbit kalbiy ala diynike : "Allahım kalbimi dinin üzere sabit kıl"...
Kalp an ve an dış etkilere maruz kalır ve deyim yerindeyse iman kalpte kah artar kah azalır.
Zaten bu yüzden en alimler bile son nefeste imansız gitmekten korkmuşlardır...
Bu duaya gücünüz yettiğince devam edin,mümin kullarla beraber olmaya çalışan,çevrenizdeki insanlar yaramazsa akrabaniz bile olsa uzak durmaya çalışın...

Halen ilk kapandiğimda Annemin gözleri ve Dualari aklımın bir köşesinde durur. Hem bir gurur hem de duygu yüklü bulut gibi masmavi gözleri...
Ellerini öpüyorum.O da Benim Alnımdan ve yanaklarimdan öpüyor...
Rabbim herkese nasip etsin bu anı. Sanki yıllardan beri beklediğim o ayetin huzuru sarıyor. Allah’ın emrini yapabilme duygusu ve sorumluluğu bambaşka bir hisle içime doluyor.
Nur ve Ahzap sureleri ve örtünün geçtiği ayetler aklımın bir ucunda…
Örtünmek güzeldir kardeşim...insan kendini daha bir emniyette, gizli bir Hazine gibi değerli hissediyor...
Mutluyum beni şereflendiren örtümden...örtümden dolayi musliman olan kişiligimden..
heleki burada yahudi ve Hiristiyanlarin O Ağızlarından salya akan bakışlarından kendimi emniyette hissediyorum...
Tessetür Teferruat değil!! Allah'ın emridir...

Rüyaniz Hayr olsun..
ama burada sadece Dayinin Sizin ile uğraşmasindan etkilenmiş olmanizdir..
"bir kadın geldi, bana hz. Fatıma olduğunu söyledi ve bana olcaya selam söyle "
Sizden gelecek olan hayırlı nesillere Yorumlanir.. Selametle Hayra kalin...

elifberra

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada dayımı görmek

Merhaba ruya icinde ruya gordum. Rahmetli dayimi gordum bana gulumsuyordu ve ben dayim vefat etti ruya bu diyordum uyandim. Sonrada gercek ruyamdan uyandim. Birde baska bir dayim tarafindan boynumdan sehvetli bir sekilde opuldum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba Rüyaniz Hayr olsun
rüya içinde rüya görmek inşallahu rahman
rüyada ölmüş birini gülümserken görmek;
rahmetli dayinizin gittiği yerden mutlu olmasina yorumlanir.. Ölmüşlerimize Sürekli Dua Edelim..

"Birde baska bir dayim tarafindan boynumdan sehvetli bir sekilde opuldum. "
Bu günlerde Temkin ve Tedbir YA HU Selametle..

Nour

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada dayı görmek

Selam aleykum,
Ben ruyamda dayimi eczanesinin icinde yerde yatarken buldum. Camiye gidiyormusum, elimde kuranimda var ama ustumde gecelik var namaz orutusu ile kollarim kapali, gecelik cok uzun degil. Ben bununla mukabeleye nasil gidecem diyorum. Bu arada bir arkadasimi goruyorum, o salvar giymis bana salvarini veriyor ustume giyiyorum ve camiye giderken dayimin eczanesinin onunden geciyorum. Bende anahtar varmis kapiyi acinca dayimi eczanenin ortasinda yerde yatarken buluyorum ve dayima, dayicim soguk tas uzerinde uyunurmu kalk evine git usutuceksin diyorum. Dayim uzgundu, konusmadi benimle. Bu arada dayim maddi problemleri yuzunden 45 senelik eczanesini kapatmak zorunda kaldi. Hayirlara olsun ruyama Allah rizasi icin yorumlarmisiniz.

Üst Alt