• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada cuma namazı kılmak

mericem

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
13 Ocak 2014
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
rüyada namaz kılmak rüyada camide namaz kilmak rüyada namaz kilmak görmek rüyada cuma namaz kilmak rüyada cuma namazına gitmek rüyada yanlız namaz kılmak
Selamun Aleykum hayırlı sabahlar tekrar sizi rahatsız ediyorum kusura bakmayın ama kimse yok etrafımda gördüğüm rüyayı yorumlayacak ve genel yorumlar bana uygun gelmiyor, herkesin yaşadığı olaylara göre ayrıcalık arz ediyor diye düşünüyorum. Size daha önceki mesajlarımda kendimi detaylı bahsettiğim için eğer uygun görürseniz artık değinmek istemiyor ve size rüyamı anlatmak istiyorum hayırlara gitsin inşallah ALLAH razı olsun sizden.

Sabah namazı sonrası uyuduğumda gördüm rüyamı , çok huzurlu güzel caddeler içinde etrafta bir sürü tarihi camiiler görüyorum, cuma günü ve namazı olduğunu biliyorum koşturup bir camii arıyorum ve çok tarihi bir camii ye giriyorum. Kapısı açık içeri giriyorum, kimseler yok merdivenlerden yukarılara doğru çıkıyorum. Sonra sanki böyle dar bir merdivenden sanki ara kata çıkar gibi yukarı çıkıyorum ve tek kişinin çıkabileceği bir merdiven ve yukarı çıktığımda nur yüzlü yaşlı birisi bir tek kişinin sığacağı bir yere girmiş uzanmış yatıyor, namaza geldiğimi söylüyorum bana eliyle buyur edip uzandığı yerden namaz kılınacak yeri gösteriyor ancak çok küçük bir salon gösteriyor kimse olmadığını düşünüyor ve cumayı tek başıma nasıl kılacağımı düşünüp sadece öğlen namazını kılıyorum ve bana imamların kıldığı yeri gösteriyor. Şu an orasının ismi aklıma gelmiyor ama camii içinde imamların kıldığı en ön ayrı olan yeri işaret ediyor ve orada namazımı kılıyorum uyandığımda çok huzurluydum.

Saygılarımla.
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Ve Aleykümselam Est. ne rahatsızlığı kardeşim..elimden, dilimden, aklim ve kalbimden geldikce ,vaktim de oldukca Allah Rızası için yorum yapmaya çalışıyorum.
"genel yorumlar bana uygun gelmiyor, herkesin yaşadığı olaylara göre ayrıcalık arz ediyor diye düşünüyorum." AYNEN!!!

Rüyaniz Hayr olsun
rüyada Cuma gününü gören kimsenin, cenab-i hakk dağınık olan işlerini ve kendisini toplar..
halini cetinlikten kolayliga cevirir, nimet ve bereket,huzuru yeniden o kimseye ihsan eder.

Kişinin rüyada cami görmesi hayır ve bereket ile tâbir olunur.
Çünkü camiler İslâmın alâmeti ve şiarı ve Allahın evleridir.
Rüyalar ve hayat . Mana aleminin rüyalarla insanlığa haber verilmesi. Cami beden arzıdır.
sen beden camini temiz tut ve azalarına sakın zulmetme.

"Sonra sanki böyle dar bir merdivenden sanki ara kata çıkar gibi yukarı çıkıyorum "
İçinde bulunduğunuz durumdan sıkıntılar ve darliktan Allah'ın izni ile çıkacağına yorumlanır..
Siz kendinizi düzeltin. Siz doğru yolda olursanız, yoldan sapan kimse size zarar veremez..

Rüyasinda ögle namazi kildigini ve onu bitirdigini gören kimse maksadina nail olur. Dünyevi ve uhrevi islerinde kendine yardim edilir..Huzura erer..
Çünkü rüyada namazi tamamlamak arzu ettigi seyin tahakkukuna isaret sayilmistir.

gerçekte cuma namazlarını kaçırmayın!!"Allah; dinini düzelten kişinin dünyasını da düzeltir.' Hz. Ali r.a.

Dünya telasi ve kosturmasi,kendimizi ve birbirimizi sevmeyi dua etmeyi unuturuz...
herkes birbirinden uzak ve herkes iş-güç, okul derdine düşmekten sebepsiz arayamaz hale gelir birbirini, oysa cuma günleri bizim icin bayramdır...
bari cumadan cumaya birbirimizi arayip, sorup bir birimize dua edelim..
cuma günleri ailede herkes bir büyüğünü arar, hepsiyle hasret giderir, hayatında neler olup bittiğini öğrenir, kendi hayatında ne var ne yok onu anlatır.
yalnız olmadığını olmayacağını hatırlar bir daha ve tekrar anlar ki hiçbir şey sebepsiz değildir, hayırlı cumaların da sebepsiz olmadığı gibi..
aradaki muhabbet ve sevgi, dostluk pekisir...
Selametle..
 

mehmetcan

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
3 Şubat 2015
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Selamün Aleyküm
Rüyamda cuma namazı kılmak için abdest alıyordum. (Ama rüyamda cuma namazı kılmayı bilmiyorum). Abdest alırken arkadaşın birisi yanlış abdest aldığımı söyledi ve cuma namazı için camiye gittiiğimde camide önce benim bilmediğim bir dans gösterisi oldu. Daha sonra cuma namazına geçtik. Cuma namazında iki tanede tanıdığım kız vardı, onlar da camide bizimle namaz kıldılar. Camide namaz kılarken başımızda gezen birisi bizim namaz kılışımıza 3 sn bakarak (her sıraya bakarak geçiyorlar sadece bizim sıraya değil) bunlar daha önceden namaz kılmış diyor. (her sıraya aynısını söylüyor) Sonra namazımızı kılıyoruz. eve geldiğimizde o tanıdığım kızlardan birisi, abi sen niye sünneti kılmadın namazın diyor. Yoksa sen alevimisin diyor. Bende bazen kılarım sünnetini bazen kılmam deyip uyanıyorum. (Biliyorum rüya bayağı bir karışık yorumlarsanız sevinirim Allah a emanet olun.)
 

berat1983

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
6 Aralık 2014
Mesajlar
104
Tepkime puanı
2
Rüyada camide cuma namazı kılmak

Hayırlı çalışmalar efendim; Rüyamda büyük bir camiye cuma namazı için girdiğimi görüyordum. Cami kapıları açıktı millet namaz vakti yaklaştığı için camiye geliyordu. Kapıdan girerken içeride orta yaşlı bir bayan tepside şeker ikram ediyordu. Bende bir şeker alıyordum. Caminin içinde biraz ilerlerken yine aynı bayanla karşılaşıyordum. Yine tepsideki şekeri uzatıyordu bu sefer küçük bir badem şekeri alıyordum. Ama elim bayana değdiği için abdestim bozuluyordu. Tekrar abdest alma telaşıyla dışarı çıkıyordum. Abdest alacak yer arıyordum kendime. Cami etrafında bir dükkana benzeyen bir yere gidiyordum. Dükkanın önünde bir musluk vardı burada abdest alabilir miyim? diyordum tabi ki diyordu. Abdest almaya başlamıştım ki sadece ayaklarım kalmıştı. Birden üç dört kişi geliyordu. Müzik çalmaya gitar çalmaya başlıyorlardı. Ben de abdestimi tamamlamak istiyordum. Bir de musluktan gümüş gri renkli sim akıyordu. Biraz elime ayaklarıma bulaşıyordum. Sonra diyordum ki bununla abdest olmaz. Su bardağını başka musluğa uzatıp su doldurup ayaklarımı da yıkayıp abdestimi tamamlıyordum. Ama namaz vakti gelmişti onlar müzik çalıyordu. Ben ise namaz derdindeydim. Evet Açık havada dışarıda camiden gelecek olan ezan sesini bekliyordum. Sesi duyunca cami imamıyla birlikte cuma namazımı dışarıda tek başıma kılmaya başlamıştım ki yanımdaki kişilerde kılmaya başlamıştı. Bu şekilde cuma namazımı kılıyordum.

Hocam farkındayım çok uzun oldu. Ama içindeki terimler acaba bir anlam mı taşıyor. Acaba bana bir işaret mi ( Abdest, namaz, şeker, badem şekeri, camide bayan, camide kalabalık, cami kapılarının açık olması, namaz kılmak için gösterdiğim çabam, sim)

Hocam yorumunuzu merakla bekliyorum. Allah sizlerden razı olsun. Allah'a emanet olun.
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Hayırlı günler ,rüyaniz hayr olsun.
Rüyada camiye gitmek;
reel hayatınızda yaşadığınız korku endişe veya zor bir durumdan kurtulmanıza yarayacak hayırlı bir şey yaptığınızı ve bunun karşılığını yakında alacağınızı temsil eder.
camiye girdiğini görmek, Emniyet, güvenlikte olacaksınız demektir.

Rüyada büyük bir camiye cuma namazı için girdiğimi görmek;
Hayatınızda her şeyin olumlu gececeği, aydınlık, pozitif dönem yaşayacağınız, üzerinizdeki olumlu enerjiyi çevrenize, sevdiklerinize yansıtmanız gerektiğini ifade eder.
Rüyanız hayırlara işaret olup, gerçek hayatta inandığınız doğrulardan şaşmadan ilerlemeniz gerektiğini simgelemektedir..

Rüyada cuma namazı kılmak ya da bir camide cuma namazını kıldığınızı görmek;
ahiretinizi düşündüğünüze, şimdiye kadar yaptığınız ibadetlerin Allah (c.c.)indinde makbule geçtiğine yorumlanır..
Bazen de O kimsenin arzu ve istekleri yerine gelir. Rüyada görülen Cuma namazı, üzüntü ve kederlerden kurtulmaya, neşeye erişmeye, bayram ve mevsimleri müşahedeye ve haccetmeye yorumlanır. Çünkü Cuma yoksulların haccıdır.

Rüyada Namaz Kılmak İçin çaba göstermek;
nefis ile Ruh arasında kaldığınız,Duygularınız, düşünceleriniz, ilişkileriniz, korkularınız, endişeleriniz, bedeniniz ,Aklıniz dağınık olmasina yorumlanir..

Rüyada şeker, badem şekeri görmek ;
mutluluk, kutlama sevdiklerinle bir araya gelmek, toplantı, hoşça vakit geçirmeyi simgeler.
Helal rızkın ve haram rızkın ne zaman ve nereden geleceği ve ne şekilde imtihanımız olacağını hiç belli olmaz.dikkat, tedbir ve temkin Ya HU...

dağıldık topla bizi ALLAHIM..........
siz derinlerde cok derinlerde imanlı,vicdanlı güzel bir insansiniz!!yeterki derinde olan içinizde Sizden çok öte bir güç bir Sizden öte Sizden ziyade mesele o insani ilim, irfan ile ortaya çıkarmak ..İçinde bir Sen var Senden başka ya o kazanacak yada Sen..
-hangisi mi kazanacak..?
Tamamiyle kendi elimizde- hikayede geçtiği gibi “hangisini beslersek o kazanır..selametle..
 

Byby

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
26 Ekim 2018
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Rüya tabirleri

S.a. rüya yorumlamak herkeste bulunan birşey değildir gördüm ki yardımcı oluyorsunuz dün sabah namazından sonra gördüğüm bir rüya hakkında yorumlama yapabilirsiniz .
Rüyamda abim ve bir arkadaşımla bizim olmayan bir evden çıkıyoruz cuma namazı diye çıkar çıkmaz kuşluk namazı vakti çıkmamış evde kilmayi unuttum surda kilayimda gidelim diyorum tam namaza duruyorum farkediyorumki seccade yok kaldırımda. Durmusum, arkadaş yolda niye durdu diyecek oluyor ben namazı bozuyorum seccadesiz namaza duruyorum. Soylemiyorsunuz diyorum hadi cumaya gidelim diyorum yürüyoruz camiye diye. Uyanıyorum tam anlamlandiramadim teşekkür ederim.
 
Üst Alt