• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada ÇİLEK görmek

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada çilek yemek, rüya tabiri rüyada çilek görmek, rüyada çilek tarlası görmek, rüyada çilek toplamak, rüyada çilek yediğini görmek, rüyada çilek ağacı görmek, rüyada çiçek görmek, rüyada çilek görmek islami

Rüyanızda çilek yemeniz veya görmeniz; gönül işlerinizde son derece mutlu olacağınıza ve huzurlu bir hayat yaşayacağınıza, mal varlığınızın artacağına ve mesut olacağınıza işaretle tabir olunur.

Rüyada çilek yemek gönül hayatınızda mutluluklar yaşayacaksınız demektir.

Mevsiminde görülürse sevinçtir. Ama çilek olgun ve güzel renkli olmalıdır. Çilek kopararak yiyen kadının çocuğu güzel olur. Bekar biri çilek koparırsa bir süre sonra kısmetinin açılacağına yorumlanır.

Rüyanızda Çilek tarlasında olduğunuzu görmek, Fikir ve Hedeflerinizin olgunlaştığına, Hayallerinizin çok kısa bir süre içinde gerçekleşeceğine işarettir.

Rüyada rüyada çilek ektiğini görmek, sevinç ve mutluluk getirecek bir işe adım attığınıza veya atacağınıza işarettir.

Rüyada çilek reçeli görmek hayatınıza yeni şeyler yaşayacağınıza ve bu yeniliklerin size mutluluk getireceğine işarettir.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...
İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.

Rüyayı gören kişinin yaşı, medeni hali, cinsiyeti, O An içinde bulundugu maddi ve manevi durumu mutlaka önüne alınmalıdır.

Bu nedenle, her rüya aynı şekilde tabir edilemez..

Aynı rüyayı farklı kişiler farklı mekan ve konumlarda gördüklerinde tabirleri de farklı olacaktır.

Bundan dolayı da, rüya yorumu özünden bir şey kaybetmese bile, yansıması farklı olabilir…

Rüyayla amel edilmez. Rüya ve ilhamla elde edilen bilgiler dinin bir emri gibi kabul edilmemelidir.

Rüyalarda çeşitli hikmetler vardır. Kimi için bir müjde, kimi için bir ikazdır. Kur'an-ı kerimde rüya ve tabiri ile ilgili bilgi vardır. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Güzel rüya müjdedir.) [İbni Cerir]
(Salih rüya rahmani, karışık rüya şeytanidir.) [Buhari]
(En doğru rüya seher vakti görülendir.) [Beyheki]
(Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası ekseriya yalan çıkmaz.) [Müslim]
(Sözü doğru olanın, sadık kimselerin rüyası da doğru çıkar.) [Buhari]
(Gündüz görülen rüyalar doğru çıkar.) [Hakim]
(Kötü rüya gören kimseye söylemesin, şeytandan da Allahü teâlâya sığınsın.) [Müslim]
(Rüyasında hoşa gidici güzel şeyler gören, görüşü isabetli salih birine anlatsın! O da hayra yorsun!) [Beyheki]
(Rüya, tabir ilmini bilen bir dosta veya akıllı bir zata anlatılmalıdır!) [İ.Ahmed]
(Rüya nasıl tabir edilirse, öyle çıkar. Bunun için rüyanızı nasih veya âlime anlatın!) [Hakim] [Nasih, insanlara iyilik tavsiye eden, kötülükten sakındıran, nasihat eden kimsedir.]

love

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada çilek görmek

Selamunaleyküm.Allah razı olsun sizden.Bir yana, içimizi rahatlatıyorsunuz.Rüyamda kursa gidiyorum tanıdığım ilkokul erkek arkadaşımla ve benim eski sınıf arkadaşlarım var orda bir tanede kız var diyorki hava bugün çok kötü sana haber gelicek telefonla diyor. Sonra telefon çalıyor koşuyorum erkek arkadaşımda benle geliyor açıyorum ses yok, tekrar sınıfa gidiyorum erkek arkadaşımın yanında iki tane kız var bende yanına oturuyorum beni farketmiyor, benim sevdiğim kız var hiç uğraşmayın diyor, kızda bu devirde sevilecek kız mı var ya dalga geç gitsin diyor. O öyle bır kız değil çok uğraştırdı benı falan diyor. Sonra eve gidiyoruz bize çayla şerbet getiriyorlar çayın içine şeker olarak çilek katılıyor, iki tane çilek atıyorum.Çileği annem almış oluyor abimde bunun yeşil olan yerlerini koparmadan yıkarsan temiz olmaz diyor.Ben çilekten iki tane yiyorum.
sonra yengeme annem yüzük alıyor yengeme veriyor.Yengemde o yüzüğü takıyor.Bizim durduğumuz ev çok ferah bir yer oluyor.Yorumlarsanız çok memnun olurum kolay gelsin.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm Selam Allah cümlemizden razı olsun... O'nun razı olmadığı cümlelerden dilimizi uzak tutsun.

Rüyaniz Hayr olsun..
Rüyada çilek görmek ;çok istediğiniz bir şeye yakında kavuşacağınıza işaret etmektedir.

Rüyada çilek yemek ; gönül hayatınızda mutluluklar yasayacaksınız demektir.
Çilek toplamak iyiye yorumlanır, güzel haberleri müjdeler.
Mevsiminde çilek topladığınızı görürseniz çok sevineceğiniz bazı gelişmeler olacak demektir,
Mevsimi dışında çilek topladığını görmek şaşırtıcı bir haber alacaksınız demektir.

Çilek almak hasta ise iyileşmeye, borçlu ise borcundan kurtulmaya işarettir.
Çilek vermek hayır, sevap kazandırıcı işler yapacaksınız demektir.

Rüyada yüzük görmenin çok çeşitli yorumları vardır.
rüyada yüzük görmek genel olarak evlilik yapmaya, çocuk sahibi olmaya, ev ya da araba almaya,sadakatta işarettir.
yüzük takmak kişinin yeni bir işe gireceğine, bir iş kuracağına ve bu işten çok para kazanacağına da yorumlanir..

Her şeyin bir olgunlaşma zamanı vardır. Olgunlaşmanın en önemli göstergesi de yaptığını söylemek, yapmadığını söylememektir.
Yeter ki sen doğru olanı bil, sabır ve gayretle yap ve sevgiyle anlat.Tedbir kuldan, takdir Cenab-ı Hak'tandır.
Sevgi ışığınız, kalbiniz rehberiniz olsun.

Eyy insan,Ne yapıyorsan aslında kendine yapıyorsun. Birisine yaptığın iyilikte sana, kötülükte sana. Birinden sevap kazanırsın, birinden günah.
Kazancın, ne yapıyorsan, yaptığının ardındaki niyetindendir. Niyetin sadece Allah rızası olmalıdır. Ne yapıyorsan sadece Allah için yapmalısın.
Karşılığını Allah'tan bekleyerek yapılan işte, hayal kırıklığı olmaz.

Öfke Gelir Göz Kararır,Öfke Gider Yüz Kızarır..
Hayirli Cumalar...

nurlusima

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada çilek görmek rüyada büyük çilek görmek rüyada bahçede çilek görmek

Hayırlı günler, Sabah namazını kılıp yattıktan sonra bir rüya gördüm.Rüyamda bir bahçede 5- 6 karpuz büyüklüğünde bir çilek gördüm akrabalarımdan bir kaç kişi vardı,onlar da çok şaşırdı böyle bir çilek nasıl olur diye çok etkisinde kaldım yorumlarsanız çok sevinirim iyi çalışmalar...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hayırlı günler,rüyaniz Hayr olsun
Rüyada çilek görmek oldukça güzel manası vardır ve çok istediğiniz bir şeye yakında kavuşacağınıza ve şaşırtıcı bir haber almaniza işaret eder...

"Rüyamda bir bahçede 5- 6 karpuz büyüklüğünde bir çilek gördüm "
Hani derler ya "too good to be true "Gerçek olamayacak kadar iyi..yada Gerçek ile abartılı bu günlerde bazi konularda dikkat, temkinli olun!!
Hayır görünende şer, şer görünende hayır olabilir. ..

Her şeyin bir olgunlaşma zamanı vardır. Olgunlaşmanın en önemli göstergesi de yaptığını söylemek, yapmadığını söylememektir.
Yeter ki sen doğru olanı bil, sabır ve gayretle yap ve sevgiyle anlat.Tedbir kuldan, takdir Cenab-ı Hak'tandır.
Sevgi ışığınız, kalbiniz ve aklınız rehberiniz olsun. Selametle...

oguzhan

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada cilek görmek

Selamın aleyküm hayırlı günler.Vakit ayırıp rüyalarımızı güzel temennilerle yorumlamaya calıstıgınız icin Allah razı olsun sağolun.

Rüyamda babaannemin bahcesindeyim.Bahçede gezinirken birde cileklere bakayim diyorum ve cileklerin oldugu kısma gidiyorum.Cileklerin icerisinde benim en sevdigim haliyle yarı olgun yarı hay cilekler var hafif pembelesmis olgunlasmaya baslamis cilekler.İclerinden bir tane koparıp yiyiyorum.Sonra cileklere bakınca susadıklarını görüyörum ve onları sulumaya baslıyorum.Sonra babaanem geliyor ne yaptıgımı soruyor, bende ona cilekleri suladıgımı söylüyorum.Babaannem de bana cileklerin su bölümüde sula ozaman diyor, tamam diyorum o kısmıda sulamaya baslıyorum ve rüyam bitiyor.

Şimdiden Allah razı olsun sağolun. Allah güzellikler ihsan eylesin.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam hayırlı günler.Allah cc. Cümlemizden RAZI olsun..
Rüyaniz Hayr olsun..
Rüyada çilek görmek ;çok istediğiniz bir şeye yakında kavuşacağınıza işaret etmektedir.

Rüyada çilek yemek ; gönül hayatınızda mutluluklar yasayacaksınız demektir.
Çilek toplamak; iyiye yorumlanır, güzel haberleri müjdeler.
Mevsiminde çilek topladığınızı görürseniz çok sevineceğiniz bazı gelişmeler olacak demektir,
Mevsimi dışında çilek topladığını görmek şaşırtıcı bir haber alacaksınız demektir.

Çilek vermek hayır, sevap kazandırıcı işler yapacaksınız demektir.

O Çilek birer canlıdır ve gerçekten o Çilekler susuz kaldılarsa bu sizlerin de günahınızdır.

O emanetler sahip çıktığınızda ( onlara bakmak veya bakacak birlerine vermek ) yaşamınıza bereket geleceğine ve sıkıntılı günlerin biteceğine inanın...

bir hayır ,hasenat kapısı Size bin Bereket kapısı açar!
Her şeyin bir olgunlaşma zamanı vardır.
Sevgi ışığınız, kalbiniz ve aklınız rehberiniz olsun. Selametle...

guldeniz

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
ruyada cilek gormek(istihare ruyasi)

Selamun aleykum, Ikinci kez istihareye dun niyet ettim ve ruyamda çilek gördüm, kizimla birlikte bir pazar yerince oldugumuzu ve iplere asili cilekler oldugunu gordum. Cilkelerin bir kismi cok olgunlasmis ve ezikceydi. Çileklerin bir kismi ise tam olgunlasmamis kirmizi acik yesil renkteydi ve kizima almak istemedim. Sizden ricam bu ruyalarimi yorumlayabilirmisiniz? Evliligimle ilgili cok endiseliyim bir taraftan da kizim cok kucuk ve benim etrafimda istisarede bulunabilecegim birisi yok. Bende Allah'tan yardim istedim ve istihareye yattim. Sizce ben bu ruyalari ne sekilde anlamaliyim? Ilginiz icin simdiden tesekkur ederim.
Ben evli ve 1 cocuk annesiyim. Esimli basindan beri hep sornlu giden bir evliligimiz var. Bende iki kez evliligimizin devam etmesi hayirli mi degilmi diye istihareye yattim. Ilkinde 6 ay once yatmis ve ruyamda bir ipte asili oldugumu alt tarafin siyah bulanik pis suyla dolu oldugunu gordum bana simdi bu suya gir sonra temizlenecek dediler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun..
Rüyada ipe asilmis Çilek Görmek ;sıkıntılı günlerin ardından gelecek olan esenliğe ve güzel günlere de delalet eder

Rüyada ip, ahd ve misak verilmiş sözler"dir
rüyada insan asildigini görse, onun hakkinda hayra işaret eder...
Asilmak şeref ve ündür. Imam i şafi hazretleri hapsedilmisti. Orada imam Ali (R.A.) ile birlikte asildiklarini rüyasinda görmüs ve bunu bazi tabircilere söylemisti. Onlar
""Bu rüya sahibinin adi bu dünyada her yerde anilacak, ünü gökyüzünü dolduracak"" cevabini vermislerdi. Sonradan bu tamami ile çikmistir.

"siyah bulanik pis suyla dolu oldugunu gordum bana simdi bu suya gir sonra temizlenecek dediler"
keder,gam deryasinda sabır enerjisi,nimeti ile hüzün ve kaygılarımnızdan arınabilirsiniz..Olayları sadece kendi pencerenizden bakmayin!!

Bir toplum kendilerinde bulunanı değiştirmedikçe Allah onlara verdiği bir nimeti değiştirmez
ve şüphesiz Allah hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir."
Enfal sûresi, 53.ayet

Sen kendini güzel, olumlu, hayirli, iyi yönde değiştir ki Rabbim de seni ve icinde bulunduğun durumu değiştirsin...
Bakış açını değiştirmekle başla işe. Sonra da niyet et; güçlü ve samimi bir iradeyle, olmak istediğin şeye...
Yeter ki, boğma kendini kendi ellerinle... kendi nefsinde ve kibrinde, cehalettinde,inadinda, sinirindekendi gaflet karanliginda boğulma..
Hayat, bir yol mutlaka açar, kendinde bir yol bulmak isteyene...Selametle..

guldeniz

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Tekrar selamun aleykum. Cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Allah razi olsunm

nesrin

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada çilek görmek

selâmün aleyküm
rüyamda mahallemize bir kamyon dolusu çilek gelmiş. Çilekler kamyonun ağzına kadar dolu hepside taze ve ezilmemis. yanımda yıllardır görüşmedigim 2 arkadaş var. birine ben çilek alıyorum, sanırım reçel yapıcak. cebimden para çıkarıyorum.bozuk paraları veriyorum fakat kağıt paralar yırtık. satıcıya gösteriyorum.20 tl alıyor. 2kilo çilek aldım arkadaşa. hatırladığım kadarıyla kendimede alıyorum. hayırlı günler. ...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleyküm Selam Rüyaniz Hayr olsun..
Rüyada çilek görmek;
çok istediğiniz bir şeye yakında kavuşacağınıza işaret etmektedir.

Çilek vermek hayır, sevap kazandırıcı işler yapmaya ,barış ve huzur ile yorumlanir..

"cebimden para çıkarıyorum.bozuk paraları veriyorum "
Gereksiz ve zamansız tartışmalara girmeyin...
Hamilelikte dedikodu, kötü söz,tartışmadan uzak durun!! Bebeğinizin karakter özelliği oluştuğunu unutmayin..Selametle..

Üst Alt