• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada çikolata görmek

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada çikolata görmek , rüyada çikolata aldığını görmek, rüyada çikolata ikram etmek, rüyada çikolata yediğini görmek, rüyada çikolata dağıtmak, rüyada çikolata yemek görmek ,rüyada çikolata yemek islami, rüyada çikolata almak
Rüyada çikolata yemek ferah ve sevince; alın teriyle kazanılan mala, müjdeli haber almaya, mutlu ve sağlıklı olmaya, tatlı güzel söze yorumlanır.

Rüyada çikolata gördüyseniz, İnsanların güvenini kazanacaksınız demektir. Birçok insanla yeni dostluklar, arkadaşlıklar kuracaksınız anlamındadır.

Çikolata ile görülen rüyalar bazı durumlarda sağlıkla ilgili olarak da yorumlanır. Sağlığınıza dikkat etmeniz manasında işaret olabilir.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...
İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.

Rüyayı gören kişinin yaşı, medeni hali, cinsiyeti, O An içinde bulundugu maddi ve manevi durumu mutlaka göz önüne alınmalıdır.

Zaman zaman başkaları ile ilgili rüyalar da görebiliriz; bizi hiç ilgilendirmeyen bir rüya, bir başka yakınımızı ilgilendirebilir.

Bu nedenle, her rüya aynı şekilde tabir edilemez..

Aynı rüyayı farklı kişiler farklı mekan ve konumlarda gördüklerinde tabirleri de farklı olacaktır.

Bundan dolayı da, rüya yorumu özünden bir şey kaybetmese bile, yansıması farklı olabilir…

Rüya ile amel edilmez. Rüya ve ilhamla elde edilen bilgiler dinin bir emri gibi kabul edilmemelidir.

Görülen rüyaları esas alarak hayatını ona göre düzenlemeye kalkışmak yanlıştır. Çünkü rüyaların doğruluğunu ölçmek ve tesbit etmek mümkün değildir.

Rüyalarda çeşitli hikmetler vardır. Kimi için bir müjde, kimi için bir ikazdır. Kur'an-ı kerimde rüya ve tabiri ile ilgili bilgi vardır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Güzel rüya müjdedir.) [İbni Cerir]
(Salih rüya rahmani, karışık rüya şeytanidir.) [Buhari]
(En doğru rüya seher vakti görülendir.) [Beyheki]
(Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası ekseriya yalan çıkmaz.) [Müslim]
(Sözü doğru olanın, sadık kimselerin rüyası da doğru çıkar.) [Buhari]
(Gündüz görülen rüyalar doğru çıkar.) [Hakim]
(Kötü rüya gören kimseye söylemesin, şeytandan da Allahü teâlâya sığınsın.) [Müslim]
(Rüyasında hoşa gidici güzel şeyler gören, görüşü isabetli salih birine anlatsın! O da hayra yorsun!) [Beyheki]
(Rüya, tabir ilmini bilen bir dosta veya akıllı bir zata anlatılmalıdır!) [İ.Ahmed]
(Rüya nasıl tabir edilirse, öyle çıkar. Bunun için rüyanızı nasih veya âlime anlatın!) [Hakim] [Nasih, insanlara iyilik tavsiye eden, kötülükten sakındıran, nasihat eden kimsedir.]

murg

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Merhabalar,

Hayırlı bir iş için istihareye yattığımda gördüğüm rüya.Detaylı olarak yorumlayabilirseniz sevinirim.

Bir çalışma masası var,üstü boş değil ama neler olduğunuda hatırlamıyorum. Arkadaş masanın çekmecesini çekerek açıyor, içinde biraz çikolata var. Daha öncesinde ben biraz çikolata almışım kendime, birazda yemişim, hatta daha tadı damağımdaydı. Buna rağmen banada verirmisin diyorum, o da az sayıda kaldığını bunları kendisi için ayırdığını söylüyor ve dağıtıldığı yeri söylerek, ordan gidip alsana diyor bana.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhabalar kardesim Hosgeldiniz..
"Detaylı olarak yorumlayabilirseniz sevinirim."sırıtık.:,
iste bunu yapamiyorum niye biliyormusunuz cunku bazen gercekleri samimiyetim ,dosthane ,Sabri ve en guzeli, hikmeti yazsam bile karsimdakinin yanlis anliyabileceginden korkuyorum..
O yuzdn Ruyanizin yorumlarini ayet, Hadis, Kissa ve ibretlik olaylar ile onunuze seriyorum ve Sizin bundan nasibinizce .hisse almanizi istiyorum..
hem ben acikca detayli yazarsam ,Sizin icinizde bulundugunuz durumu Ben tam olarak bilmiyorum..O yuzden Siz dusunup , tasinip, olcup,teffekur ederek size en uygun olani secmenizi istiyor ve her ruya yorumundan sonra da idrak etmeniz icin Dua ediyorum..
Hz. Ali ra.: 'Her kap kendi hacmince su alır' ama siz kendi kabinizin hacminden bihabersiniz..
Ben size detayli yazarak iyilik degil kotuluk yaparim...:tamam:.

Rüyada çikolata görmek aşk, kutlama, kendini ödüllendirmek Kendinizi başarılı ve mutlu hissettiğinizi gösterir.
Rüyada çikolota yemek ;gerçek yaşamınızda duygularınızın mantığınızdan önde gittiğini, duygularınıza hakim olmayı öğrenmeniz gerektiğine işaret eder.
Çikolata almak, çikolata aldığını görmek, yaşamınızda yeni tadlar, yeni lezzetler yada bazı güzel gelişmeler olacağını işaret eder.

"Buna rağmen banada verirmisin diyorum o da az sayıda kaldığını bunları kendisi için ayırdığını söylüyor ve dağıtıldığı yeri söylerek ordan gidip alsana diyor bana. "

Neden emek harcamak bir şeyler yapmak için çabalamak yerine herşeyi hazır
istiyorsunuz.. her nimet kulfetti ile gelir..sevgi, SAYGIYI bile hak etmeniz gerekli..

İnsanın elde ettikleri çalışmasının karşılığıdır. Yoksa Adem:
"Rabbimiz biz nefsimize zulmettik.." der miydi?..

kalbinizde olmasini istediginizin uslubu, yollu, nasil elde edeceginizi hamd olsun biliyorsunuz geriye tek kalan azim, Sabir ile calisip kendinizi gostermek,
ispatlamak ve kendinizi karsi tarafa kabul ettirmek seklinde ruyaniz yorumlanir.. Allahu Alem..
Hayirli geceler..

murg

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Siz beni güldürdünüz Allahda sizi güldürsün:). Bazı şeyleri üstü kapalı yazdığınızı farkında olduğum için detaylı yazabilirmisiniz dedim zaten

"nasıl elde edeceğimi hamd olsun biliyorsunuz" ve "kendinizi karşı tarafa kabul ettirmek" kısmını rüyadaki hangi simgelerden çıkardığınızı paylaşabilirmisiniz :)

tekrar sağolun

Birde bu seferlik yanlış anlaşılmaktan korkmayın lütfen, içinizden geldiği gibi yazarsınız inş.. İyi geceler

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bir işe başladığınız zaman çektiğiniz Besmele’nin ihlâsı ne kadarsa; başarınız da o kadardır..

"nasıl elde edeceğimi hamd olsun biliyorsunuz" ve "kendinizi karşı tarafa kabul ettirmek" kısmını rüyadaki hangi simgelerden çıkardığınızı paylaşabilirmisiniz "

"Daha öncesinde ben biraz çikolata almışım kendime birazda yemişim hatta daha tadı damağımdaydı.
Buna rağmen banada verirmisin diyorum o da az sayıda kaldığını bunları kendisi için ayırdığını söylüyor ve dağıtıldığı yeri söylerek ordan gidip alsana diyor bana. "
Nasil elde edeceginizi bilmeseniz tadini damaginizda hissedemezdiniz..!!
O cikolatalar onun RIZKi sana da nerden alacagini dağıtıldığı yeri söylerek ordan gidip alsana diyor ordan anladim..
Bahanelere saklanmayin, Siz size dusen gorevlerinizi yapin gerisi Allah kerim...

İnanmayan bir gönül, içinde kuş bulunmayan bir kafese benzer."
Abdulkadir Geylani (k.s.)
siz ilk once basaracaginiza kendinizi inandirin da sonra karsinizdakini kolay inandirirsiniz...

murg

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Teşekkür ederim. 4 gecedir istihareye yatıyorum, rüyalar görüyorum ama adeta hatırlatılmıyor gibi. Normalde böyle olmazdı ayan beyan gösterilirdi. Tek hatırlayabildiğim anlattığım rüyam.

Bu gecede pickup tarzı bir arazi aracına bindiğimi gördüm. Daha önce binmediğim bir araçmış. Aracı kısa mesafede biraz test ettikten sonra park edip indiğimi hatılıyorum. Sanki çevrede başka arazi araçlarıda vardı.
Selametle kalınız.

parlakkk

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada çikolata yemek

s.a hocam, rüyamda elimde bir poşet vardı ve içinde küçük küçük çikolatalar vardı. Ben de hepsini yiyordum, tadı çokk güzeldi...baybyy

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
aleykum selam kardesim..
Ruyaniz Hayır olsun inşallah
Rüyada çikolata yemek ferah ve sevince; alın teriyle kazanılan mala müjdeli haber almaya
mutlu ve sağlıklı olmaya tatlı güzel söze yorumlanır..

Allahim.. ben Hakkimizda HAYIRLi olani bilemem..
o yuzden Kendimi ve sevdiklerimi Sana teslim ettim..
Rabbim,her vesiLede SENİN keremin,hikmettin bir SIR vardir...
SebepLer ve hikmetler sayısınca Sana hamd ederim...
Benimdir! diye bildiklerim aslinda hepsi Senin Emanetlerin dir..
Beni bende olanlara BEN de etme Rabbim! bilirim ki Nefs doyumsuz dur..
Ben..BEN!! diye bildiğim her sey Senin emrindedir..
Beni bende bırakıp !!sakin haa Senden etme..Rabbim..
yüzümü Sana döndüm..Gönlümü de Sana çevir!
Rabbim, bir Seni bir bildim....Sevdalarımı Sende bitir..
Seni ve Seni sevenlerin Senin sevdiklerin ile birlestir..amin..

parlakkk

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
ALLAH razı olsun hocam dualarınızı eksik etmeyin hocam...bende duacıyım size çocuklarınıza eşinize ALLAH ahiret karşılaşmayı nasip etsin cenneettte....

tango34

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün Aleyküm kardeşim. Uzun zamandır yazmaya fırsat bulamıyorum nasılsınız ? Umarım iyisinizdir . hemen rüyamı anlatmak istiyorum.

Rüyamda on veya on beş kişinin olduğu sınıf gibi bir ortamdayız. ve benim elimde kitaplarım var kitaplarımı kitaplığa koymak isterken orada bir çok çikolata olduğunu görüyorum. o çikolatalardan birini alıyorum ve ortamdaki erkek arkadaşlara soruyorum bu çikolatayı kim istiyor diye . hepsi de el kaldırıyor fakat içlerinden sarışın birine vermek istiyorum ki o kişiyi de tanıyorum esasen içimden oo piti piti oyununu oynayarak vereceğimi söylüyorum ama hile yapıyorum esasen saymıyorum o sarışın arkadaşımda parmağımı durduruyorum ve ona veriyorum o da alıyor. fakat üstündeki beyaz gömleği çikolata lekesi olmuş bana söylüyor ben de yıkarsın geçer diyorum.

Uyandıktan sonra tekrar dalıyorum uykuya.ve benim ilkokulu okudğum eski okuluma gidiyorum eski müdür değişmemiş onun yanına ziyarete gidiyorum ve ilkokul öğretmenimi de görmek istiyorum bekliyorum onun gelmesini ama göremeden uyanıyorum tekrar. Rüyalarım bu kadar yorumlarsanız sevinirim şimdiden teşekkür ediyorum hayırlı günler diliyorum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm Selam kardeşim Hamd olsun iyiyiz Ya sizler nasilsiniz..?
Hayirdir insallah..
Rüyada çikolata görmek ; aşk, kutlama, kendini ödüllendirmek Kendinizi başarılı ve mutlu hissettiğinizi gösterir.
Rüyada çikolota yemek ;gerçek yaşamınızda duygularınızın mantığınızdan önde gittiğini, duygularınıza hakim olmayı öğrenmeniz gerektiğine işaret eder.
Çikolata almak, çikolata aldığını görmek, yaşamınızda yeni tadlar, yeni lezzetler yada bazı güzel gelişmeler olacağını işaret eder.

Bazi insanlar, emek harcamadan bir şeylerler yapmadan herşeyi hazır istiyorlar...Oysa her nimet kulfetti ile gelir..sevgi, SAYGIYI bile hak etmemiz gerekli..
kalbinizde olmasini istediginizin uslubu, yollu, nasil elde edeceginizi hamd olsun biliyorsunuz geriye tek kalan azim,adaletli olup, Sabir ile calisip kendinizi gostermek,
ispatlamak ve kendinizi karsi tarafa kabul ettirmek seklinde ruyaniz yorumlanir.. Allahu Alem..
Rüyada eski ilkokul öğretmenini görmek istemeniz;gerçek hayatınızda yeni bir yol, örnek olacak birini aradığınızı veya
birinin geçmiş deneyimlerinden faydalanacağınızı göstermektedir...
Ben nerde hata yapiyorum..diye kendi kendinizi sorgulamaya da yorumlanir...
Hayirli Cumalar...

rabiarabaci

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada bitter çikolata yemek ve ikram etmek

Selamun aleykum hocam,
Ben rüyamda fıstıklı bitter çikolata gördüm ve onu alıp yedim. Tadı acı değildi aksine baya güzeldi. Yanımda okuldan bir arkadaşım vardı ve kilo alma sebebiyle ikram ettiğim halde yemiyordu. En sonunda zorladım ve son parçayı verdim. O da yedi. Sonra bir sürü çikolatanın olduğu standın önünden geçtik, baktık ama hiç birini almadık..
Allah razı olsun hocam , iyi günler...

GK7777

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm ablacim ramazanin mübarek olsun. Aslinda yazmiycaktım ama nedense yazma geregi duyuyorum. Ben 4 veya 5 oluyor rüya gördüm. Rüyamda iş arkadaşim Phillip ismin anlami (SEVEN). neden bilmiyorum ama ben rüya gördümmü hep isimlerin anlamlarina bakarįm. Çok net hatirliyorum önünde dizlerimi kirip oturmuşum, sağ elimlede dizinde onunde elinde çikolata var ama hali berbat, böyle sanki bişey içmiş ama içki değil esrar, gözlerini zor açiyordu. Ben, bunlarin hepsini senmi yedin, o da dedi ki daha duramiyorum ben. Bu konuşmadan önce mi sonra mi bilmiyorum tam net ama cikolatanin kağidi boş, büzüşmüş bir şekilde mor ama acik mor lila renginde gördüm. Benim şaşırmiş bi halim vardı. Allah şimdiden razi Olsun ablacim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm Selam kardeşim Hayirdir inşallah..
Rüyada çikolata görmek ;
aşk, kutlama, kendini ödüllendirmek Kendinizi başarılı ve mutlu hissettiğinizi gösterir.

Rüyada çikolota yemek ;
gerçek yaşamınızda duygularınızın mantığınızdan önde gittiğini, duygularınıza hakim olmayı öğrenmeniz gerektiğine işaret eder.
"onunde elinde çikolata var ama hali berbat"
kimden neden, neyi aldığınıza dikkat edin..o çikolata tatlı Göründüğü gibi değil...
Görünüşe aldanma; çünkü hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Bugün hayat veren su, yarın sizi boğabilir yada zehirliyebilir..
Omuzlarında taşıdığın iki kameraman hayatını filme almakta;Ve yaptıkların, yarın dev ekranda...

Bedenine değil kendine değer ver, ve gönlünü olgunlaştır !
Çünkü kişi; bedeni kadar değil, ruhu kadar insandır.O insandan uzak durun
.. !!selametle...

sabır_acımeyve

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada çikolata almak, görmek neye işarettir?
Selamün aleyküm rüyamda bir arkadaşım vefat etmiş diye arkadaşlarımla oturup üzülüyoruz. En çok üzülen benim ama daha sonra birlikte oturduğumuz arkadaşımın sevdiği kişi geliyor. Elinde bir poşet ve poşette çikolatalar var. Sevdiği arkadaşımıza bize belli etmeden en büyük çikolatayı veriyor. Diğer arkadaşım seçiyor bir tane alıyor. Ben de seçiyorum küçük çikolata sanıyorum ama poşetten çıktıkça büyük olduğunu görüyorum. Aldığım paketin içinde 5 tane çikolata olduğunu görüyorum.
Size göre bilgileriniz doğrultusunda yorumlarsanız memnun olacam. Hayırlı günler.

Üst Alt