• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada cemaat görülmesi

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Cemaat ( topluluk) görmek, dünya hayatında tabi tutulduğu imtihanda rahmet ve mağfiret görmeye; Cemaat görmek ödemisi geren borcu ödemeye ya da zarar-ziyana; Üstü başı temiz, yüzleri nurlu cami cemaati görmek müslümanlar için kurtuluş ve hayır üzere topllanmaya; Pejmurde kılıklı, laubali davranışlı cami cemaati görmek sahte dindarlığa ve müslümanların perişanlığana delalet eder.

Rüyada insan topluluğunu gören kimseye Allah-u Teala merhamet eder ve onu korur.

Bazen cemaat, ödenmesi lazım gelen şeyi ödemeye, zarar ve ziyana işarettir. Bazen de cemaat görmek ve cemaatin hasta kimse yanına girdiğini görmek, korku ve şiddetlere delildir.

Rüyada bir ölünün cemaat arasında görülmesi, ölünün mağfiret edilip Hakkın rahmetine erişmesidir.

Rüyanızda kalabalık bir cemaat görmeniz; yakın dostlarınıza vâdettiğiniz hediyeleri almanız veya adamış olduğunuz bir adağınızı yerine getirmeniz gerektiğine, rüyanızda herhangi bir camide cemaatle namaz kıldığınızı görmeniz; yakınlarınızdan yardım ve iyilik göreceğinize yorumlanır.

Rüyada cemaat görülmesi bazen de ödenmesi gereken şeyi ödemeye zarar ve ziyana delalet eder.

Bazen de bir cemaatin bir hasta yanına girdiklerinin görülmesi; korku ve şiddete işaret eder. Bir kimsenin rüyasında cemaat arasında bir ölü görmesi; o ölünün affa mazhar olacağına ve dolayısıyla Allah'ın rahmetine erişeceğine yorumlanır.

Hakimdoğruyol

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm Rüyamda camide hoca minberdeyken cemaat konuşuyordu ben o anda şaşkınlıklar içindeydim hayra alamet mi?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun
rüyada Hayret etmek görmek;
Rüyada beklemediginiz bir söz veya bir durum karsisinda hayret etmeniz, hayatta karsilasacaginiz zor durumlardan cesaretle kurtulacaginiza delalet eder.

Cemaat,çokluk; yanlış yapıyor diyeSizin de yapmanizi onlari takip etmeniz Sizi kurtarmaz!!!

hayret etmeyi unutmak, düşünmeyi unutmaktır..
düşünmeyi unutmak da insan olduğumuzu unutmakla aynı anlama gelir. tasavvufun büyükleri de bu yüzden “hayret” makamına ermeyi tavsiye ederler..

bir çocuğun karınca yuvasına bakarken duyduğu hayreti, kaldırımların arasından inatla çıkıvermiş bir papatyayı gördüğümüzde duyamıyoruz.
biz artık herşeyi biliyor, hiç bir şeye şaşırmıyoruz...aslinda hiç bir şey bilmiyoruz...
"Allahım hayretimi arttır" bir duadır.
şaşırmak, hayran olmak yaşamı algılayışımızın önemli göstergesidir.

sorun şu ki; yenilik yeni olmaktan çıktı... biz artık şaşmıyoruz, hayran kalmıyoruz, sadece bakıyoruz ve “ olur” diyoruz, “bu olur, olabilir”.
tadımız ,tuzumuz,hevesimiz,heyecanimiz, Kalp Atışlarımız, kaçtı..sadece Sinir, stress, kavga, Öfkelerimiz var artık...
çocuk gözleri istiyorum, kocaman açılmış... hayret edebilen...
Allah'ın yüceliğini fark edebilen insanlar neredesiniz ..? Sizi ,kendimi ariyorum...Bulamiyorum..
Selametle..

Üst Alt