• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada bisiklete bindiğini görmek

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
rüya bisiklet sürmek görmek, rüyada bisiklet binmek, ruya tabirleri bisiklet sürmek, rüyada bisikletten düşmek ruyada bisiklet sürmek rüyada bisiklet sürdüğünü görmek

Rüyanızda bir bisiklete bindiğinizi görmeniz; kısa sürecek bir yolculuğa çıkacağınıza,

rüyanızda bisikletten düştüğünüzü görmeniz; yolculuğunuz esnasında üzücü bir haber alarak seyahatinizi kesip geriye döneceğinize işaret eder.

Rüyanızda bisiklet görmeniz verdiğiniz kararlarınızda ve sözlerinizde daima yanıldığınıza ve bundan dolayı da zarar göreceğinize işaretle tabir olunur.

Bir başka yoruma göre: Bir kimsenin rüyasında bisiklet görmesi; o kimsenin sıkıntı ve kedere maruz kalacağına,

kişinin rüyasında bisiklet satın aldığını görmesi; zarar edeceği bir işe teşebbüs etmek istediğine yorumlanır.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...
İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Salih rüyalar hem müjdeleyici hem de korkutucu olabilir. Bu tür rüyalar manevi özellik kazanır ehline tabir ettirilmesi gerekir.

Rüya yorumlamak ile rüya tabir etmek aynı şeyler değildir. Tabir etmek tabircinin o an kalbinde hissettiğidir. Yorum ise daha çok nesnelere verilen anlamdır.

Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.

Rüyayı gören kişinin yaşı, medeni hali, cinsiyeti, O An içinde bulundugu maddi ve manevi durumu mutlaka göz önüne alınmalıdır.

Zaman zaman başkaları ile ilgili rüyalar da görebiliriz; bizi hiç ilgilendirmeyen bir rüya, bir başka yakınımızı ilgilendirebilir.

Bu nedenle, her rüya aynı şekilde tabir edilemez..

Aynı rüyayı farklı kişiler farklı mekan ve konumlarda gördüklerinde tabirleri de farklı olacaktır.

Bundan dolayı da, rüya yorumu özünden bir şey kaybetmese bile, yansıması farklı olabilir…

Rüyaların bir kısmı anlamlıdır. Bir kısmı ise anlamsızdır.

Rüya tabirleri-yorumları uzmanına sorulmalıdır. Herkesin rüya tabiri (yorumu) yapamayacağını aklımızdan çıkarmamalıyız.

Rüyalarda çeşitli hikmetler vardır. Kimi için bir müjde, kimi için bir ikazdır. Kur'an-ı kerimde rüya ve tabiri ile ilgili bilgi vardır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Güzel rüya müjdedir.) [İbni Cerir]
(Salih rüya rahmani, karışık rüya şeytanidir.) [Buhari]
(En doğru rüya seher vakti görülendir.) [Beyheki]
(Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası ekseriya yalan çıkmaz.) [Müslim]
(Sözü doğru olanın, sadık kimselerin rüyası da doğru çıkar.) [Buhari]
(Gündüz görülen rüyalar doğru çıkar.) [Hakim]
(Kötü rüya gören kimseye söylemesin, şeytandan da Allahü teâlâya sığınsın.) [Müslim]
(Rüyasında hoşa gidici güzel şeyler gören, görüşü isabetli salih birine anlatsın! O da hayra yorsun!) [Beyheki]
(Rüya, tabir ilmini bilen bir dosta veya akıllı bir zata anlatılmalıdır!) [İ.Ahmed]
(Rüya nasıl tabir edilirse, öyle çıkar. Bunun için rüyanızı nasih veya âlime anlatın!) [Hakim] [Nasih, insanlara iyilik tavsiye eden, kötülükten sakındıran, nasihat eden kimsedir.]

hasibe

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
bisiklete binmek

İyi gunler...Ben evlıyım ve ailemle ayrı şehırdeyım. Rüyamda komsularımız araba ıle annemlerı benım oldugum şehre getırıyor. Araba da yer olmadıgı ıçın babamı bisikletle ben götürüyorum. Gıderken babamı bisikletın önune alıyorum ve çok rahat sürüyorum. Yolun sonuna vardıgımızı görmeden uyandım.. Bu arada babam gerçekte hasta fazla yürüyemıyor..şimdiden teşekkur ederım yorumunuz için..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
iyi gunler kardesim evli oldugunuzu ve Ailenizden uzakta hasret cektiginizi Anne ve ozellikle
hasta babanizi cok merak ettiginizi de de biliyorum..
Allah cc. Yar ve Yardimciniz olsun.. bunlar da gecer ve gececek Ya hu...Ruyanizi yorumlamadan sevdigim hikmetli bir fikrayi Sizin ile paylasmak isterim musaade ederseniz..

Dünyanın en ünlü kalp doktoru Dr. Bakey’ın otomobili bozulmuş otomobilini tamire götürmüş. Tamirci otomobilin kaputunu açmış ve De Bakey’e dönerek:

- “Size bir şey soracağım neredeyse ben ve siz aynı işleri yapıyoruz.
Mesela ben şimdi itina ile kaputu açacağım bir bakışta problemin nerde olduğunu anlayacağım kapakçıkları temizleyeceğim gerekirse kabloları
motor yağını değiştireceğim hatta çok gerekli ise motoru çıkarıp yerine yenisini takacağım.
Söylesenize nasıl oluyor da siz milyon dolarlar kazanıyorken; ben meteliğe kurşun atıyorum?”

Bunun üzerine De Bakey tamircinin kulağına eğilmiş ve şöyle demiş:

- “Bunların hepsini bir de motor çalışıyorken yapmayı denesenize!”
iste Sizin ruyanizda oldugu gibi icinizi hasret ve yanlizlik yakar iken iki dünya arasinda kalirken iki tarafinda RIZASINI alabilmek...

Rüyanızda bir bisiklete bindiğinizi sürdugunuzu görmeniz; kısa sürecek bir yolculuğa çıkacağınıza veya sıkıntıdan sonra gelen ferahlık anlamındadır
Ruyada bisiklet görmek ;genellikle özgür olma isteğinizi ve ailenizi gormek ihtiyacı hissediginiz gösterir.
Herseyin Hayirlisi..ins..Babaniz Torununlarini gormesi de nasip olur
Hayirli gunler..

Lenax

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada bisiklete binmek rüyada bisiklet sürdüğünü görmek rüyada bisiklet kullanmak

Merhabalar. Ben 20 yaşında öğrenciyim. Rüyamda 60 metre yüksekliğinde bir bisikleti kullanıyordum. Bisikletin ön tekerinin ne kadar büyük olduğunu gördüm ve yolda biraz ilerledim daha sonra inmiştim. Yorumlarsanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba Rüyaniz Hayr olsun..
Rüyanızda bir bisiklete bindiğinizi görmeniz; kısa sürecek bir yolculuğa çıkacağınıza yorumlanir..
Ruyada bisiklet görmek ;genellikle özgür olma isteğinizi ve bir maceraya atılma ihtiyacı hissediginiz gösterir.
Aynı zamanda,icinde bulunduğunuz ortamdan kaçıp kurtulmaya veya bazı sorumluluklarınızdan kaçmaya çalıştığınızı da ifade eder...

Rüyada bisiklet kullandığını görmek; sorunlarınızın üstesinden kendi çabalarınızla gelmek, sorunlarınızı çözmek manasını taşır.
Lakin "Bisikletin ön tekerinin ne kadar büyük olduğunu gördüm "

hazır olmadan o yüksek bisiklete binmiyeceksiniz!yoksa düşer bir yerinizi MazaAllah !!Acıtabilirsiniz..
insanın fıtratında "dereyi görmeden paçayı sıvamak" O nedenle emin olmadan ümitlenmek sonunda hayal kırıklığına sebep oluyor. ..
Ne kadar yüksekten uçarsak o kadar yüksekten düşebilir ve O nisbette Yere Düşüşün de bir O Kadar da Acıtabilir..Kissadan Hisse..
Selametle..

I

idil

Kayıtsız
Misafir
rüyada bisiklet sürmek

Merhabalar, ben gerçek hayatta bisiklet sürmesini bilmiyorum fakat rüyamda birden bisiklete biniyorum ve cok güzel kullanıyorum, o sırada yanımdakilere aaa bakın ne kadar güzel sürebiliyorum diyerek seviniyorum. Lütfen bunu bana yorumlayın.

GizemDincelll

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada bisiklet sürmek

Merhaba. Ben 16 yaşındayım ve öğrenciyim, rüyamda bisiklete biniyordum, bizim bisikletimiz büyük, kendi sokağımda bisiklet sürerken karşıma sevdiğim çocuk ufacık bir bisikleti sürerken çıkıyor, sonra ben bu çocukla bisikletlerimizi degistiriyorum, ben küçük olan bisiklete biniyorum, bu çocuğun üstünde beyaz bir gömlek vardı. Bu çocuk benim bisikletimi alıp başka bir sokağa gidiyor. Ben de onun peşinden gitmeye başlıyorum ama sonra geri dönüyorum sokağımıza, birden bir yolculuk yapmaya hazırlanıyorduk, ama ben evde değildim abimle dışarıdaydık. Sonra birden bir acı hissettim karnımda elimi karnıma koyuyorum hamileymişim ama karnım çok küçük, evli de değilmişim rüyamda. Sonra abimle hemen kendi evimize geliyoruz banyoya bakıyorum ablam ellerini yıkıyor ben elimi karnıma koyuyorum, kesecek misiniz karnımı diye soruyorum, ablamla annem de evet diyor ben de beni hastaneye düzgün bir doktora götürün deyip tükürüyorum musluğa, sonra da uyandım. Lütfen yardımcı olunuz.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba GizemDincelll kardeşim,Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.

Rüyaniz Hayr olsun;
Rüyada bisiklet kullandığını görmek;
sorunlarınızın üstesinden kendi çabalarınızla gelmek, sorunlarınızı çözmek manasını taşır.
Lakin "Bisikletin ön tekerinin ne kadar büyük olduğunu gördüm "

Rüyada hamile olduğunu görmek ;
sizin şu an hamilelikle ilgisi olmayan bir öğrenci olarak rüyanızda hamile olduğunuzu görmeniz, gereğinden fazla endişe,sıkıntı ve stres içinde olduğunuza işarettir.
Lütfen biraz rahatlatın kendinizi! Biz kul olarak elimizden gelen gayreti gösterir, yapabileceklerimiz yapar, sonrasını Allah c.c nün taktirine bırakırız. Olayları ve sonuçları değiştiremeyiz.

Rüyada tükürmek, tükürme işleminin şekliyle açıklanır ve çok değişik anlamları vardir..

rüyada yere ,musluğa tükürdüğünü görmeniz;
ağzınızdan çıkan kötü bir söz nedeniyle bazı pişmanlıklar yaşadığınızı, sanki keşke bu sözü söylemeseydim diye düşündüğünüzü simgelerken, diline hakim olmak konusunda sizi uyarır.

Bir şeye, bir eşyaya tükürmüş olmanız, hayatınızda şu anda fiziksel ya da duygusal bazı kaygılarınızın olmasını gösterir. Bu kaygılar karşısında sinirlenmek çözüm değildir, onları çözmek önemlidir.

Allah c.c nün bizim için hayırlısını ve iyi olanı vermesini umut ederiz.En doğrusunu Allah c.c bilir.

nesrin67

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada bisiklet sürmek

Hayırlı günler, rüyamda ben ve 2 arkadaşım bisiklet sürüyoruz. Dere taşmış gözüküyor yol su içinde ama kirli pis su belli. Tam bisikletten düşcek gibi oluyorum ama hiç düşmeden hatta üzerime pis su gelmeden bisikletimi sürüp geçiyorum ordan.
Rüyamı yorumlarmısınız. Şimdiden ağzınıza yüreğinize sağlık. Allah razı olsun.

YÖNETİM/UYARI:
https://www.islamiforumlar.net/ruya-yorumlari-bolumu/36000-ruya-yorumu-isteyenler-lutfen-okuyun.html

sidar34

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada bisiklet sürmek:

Selamün Aleyküm iyi çalışmalar Hocam;
Büyük siyah eski ünlü bir marka bisikletle dağlık bir yoldaydım. Amcamın oğluna ait olan bu bisiklet amcamın oğlu bana verip sürmemi istiyordu. Ben de insanların yürüyerek bile zorlandığı dağlık yolda kendimi önce yokuş aşağı bırakıyordum. Daha sonra pedalları çevirerek aynı yolu hiç zorlanmadan çıkıyordum. (Gerçek hayatta olsa ben o yolda yukarıya çıkarken bir pedal bile çeviremezdim belkide) Kendi kendime düşünüyordum keşke bu bisiklet yenileri gibi vitesli olsaydı.

Not: Hocam bu bisiklet eskiden amcamın oğluna ait bir bisikletti. İnanın bu bisikleti yakın sürede hiç düşünmemiştim ve aklımda bile yoktu ta ki rüyada görünce o bisikleti belki de yıllar sonra hatırladım.

Selam ve dua ile... Allah'a emanet olun.

Yönetim/Edit: Mesajlarda ünlü marka ismi ve link vermek yasaktır.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam, rüyaniz Hayr olsun
Rüyada bisiklet görmek;
rahatlamak, sıkıntıların bitmesi anlamını taşır. Güzel rüyalar arasındadır.

Rüyada bisiklete bindiğini, bisiklet kullandığını görmek ;
sorunlarınızın üstesinden kendi çabalarınızla gelmek, sorunlarınızı çözmek manasını taşır.

Gördüğün rüya şu anda yaşamında bazı küçük dert ,sıkıntı ,stress korku hayal kırıklığı yaşayacağınıza yorumlanır..Selametle..

Üst Alt