• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada biber, domates görmek

sepide

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm, iyi günler dilerim.
Rüyamda çok kıymetli ve birlikte çalıştığım hocamın bana vermiş olduğu çalışmayı aksattığım için eve gelip bana kızacağını sanırken, bilakis onun gayet güleryüzlü bir şekilde evime geldiğini gördüm. Gittikten sonra da çok büyük poşetlerle biber, domates, şeftali getirmiş, bunları salona bırakmış olduğunu farkettim. Geçen yıl aynı evi paylaştığım ev arkadaşlarım da evde idi. Onlarla birlikte biberlerin başına oturup, biberleri kurutmak için ipe dizdik, domatesleri dilimledik.
Anlam veremedim bu rüyaya. Sizinle paylaşmak istedim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm selam iyi günler El-fakru fahrî kardeşim..
Hayirdir insallah..
Allahu Alem Rüyalar;kişinin mevki, makam, ruh, duygusal icinde bulundugu durum ve Nefs Mertebelerine göre de yorumlanir..

mesela;Yüklü deve görülürse ruha sıkıntı, deve yüksüz olursa ruha meyil sıfatıdır.
Koyun, keçi ve sığır ile emsali helâl ve menfaat sıfatıdır.
Balık görmek helâl nesne kesbetmek sıfatıdır.
Tavuk, güvercin vesair eti yenilen kuşlar helâle haris olmak sıfatıdır.
At, beygir azgın olmazsa sadakat, azgın olursa nefs-i levvâmenin galebe sıfatıdır.
Arslan dinde salâbet sıfatıdır..
Yanmayan mumlar, fırınlar nefsin gaflet sıfatıdır.
Meyveler,Meyvalı ağaçlar ve yeşil çayırlar, olmuş meyveler amel-i sâlih; döşemeli ev saraylar, ekmek ve dükkânlar, gemiler bir miktar nefsin sükûnet sıfatlandır.
Yağlar, ballar ve süt ruha bir miktar kuvvet vermek ve safa bahşetmek sıfatıdır...

Rüyada biber yemek,yapabileceği bir iş sebebiyle pişman olacağına delalettir..ama siz yemediniz..
biberleri kurutup ,Tesbih gibi ipe dizmek;Siniriniz geçtiğinde verdiğiniz tepkiden pişman olup, “Keşke böyle tepki vermeseydim.. yani
Öfkenize hakim olup daha cok SABIRLI ve Size verilen emanette daha cok sahip cikmaniz gerektigine ,
başladığınız; işleri ,hizmetti ,sorumluluklari askıya almamanız gerektigine yoksa
ileride sıkıntılar yasayabileceginize bir uyari, bir ikaz ruyasidir..
Rabbim her seyin en iyisini bilendir..

Sıkıntıdan kurtulmak için sebeplere yapışmak gerekir. (Çalışmadan dua eden silahsız savaşa giden gibidir) hadis-i şerifi de sebeplere yapışmayı emretmektedir.
Kur'an-ı kerimde mealen (Her zorluğun bir kolaylığı vardır) buyuruluyor.
(Sabır kurtuluşun anahtarıdır) sözüne uymalı çalışıp sabrederek ilk gunler zor olsada yilmadan emek vererek bir çıkış bir Bereket KAPISI yolu aramalıdır.

"La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim"

":"Rabbime karşı fakrımı, aczimi bilmek övüncümdür".
zikre ve istiğfara ihtiyacimiz var Rabbim..

Sahabe-i kiram hazeratı birbirlerinden ayrılırken Asır Suresi'ni okurlardı. Asır Suresi'nde üç önemli husus var:
İman..Salih amel
Mü'minlerin birbirlerine hakkı ve sabrı tavsiye etmesi.
İşte vedalaşırken birbirlerine "Eğer bu üç şartı yerine getirmezsen hüsrandan kurtulamazsın" uyarısında bulunuyorlardı...
selametle...

acilangul1

sepide

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun, gerçekten de bahsettiğiniz gibi. İnsana çalışma şevki aşılıyorsunuz. Allah'a emanet olunuz. Dua ile.

K

Kayıtsız Üye

Kayıtsız
Misafir
Rüyada pişmiş domates ve biber görmek

Selamünaleyküm.Bir kadını bir ev içinde büyük bir tencerede pişmiş kırmızı domates ve yeşil pişmiş biber ile gördüm bir tabak bundan bir tabak bundan istiyorum diyordum. Kadın oturoyor yiyeceklerde önünde duruyor onları satıyor gibi görünüyordu.

Üst Alt