• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada babaanne görmek

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada babaanneyi görmek murada ermek olarak yorumlanır.

Rüyada babaannesini gören kişinin rızkı genişler, ummadığı yerden maddi destek gelir, hasta ise şifa bulur, borcu olan en yakın zamanda borcunu öder. Bir şeyini kaybeden, kaybettiği şeye kavuşur.

Rüyada büyük annesini gören kimse, uzun ömürlü olur ve zengin bir şekilde yaşar.

Bir kimsenin rüyasında babaannesini görmesi; uzun bir ömür süreceğine ve huzurlu bir hayat geçireceğine işaret eder.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...
İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.

Rüyayı gören kişinin yaşı, medeni hali, cinsiyeti, O An içinde bulundugu maddi ve manevi durumu mutlaka göz önüne alınmalıdır.

Zaman zaman başkaları ile ilgili rüyalar da görebiliriz; bizi hiç ilgilendirmeyen bir rüya, bir başka yakınımızı ilgilendirebilir.

Bu nedenle, her rüya aynı şekilde tabir edilemez..

Aynı rüyayı farklı kişiler farklı mekan ve konumlarda gördüklerinde tabirleri de farklı olacaktır.

Bundan dolayı da, rüya yorumu özünden bir şey kaybetmese bile, yansıması farklı olabilir…

Rüyayla amel edilmez. Rüya ve ilhamla elde edilen bilgiler dinin bir emri gibi kabul edilmemelidir.

Görülen rüyaları esas alarak hayatını ona göre düzenlemeye kalkışmak yanlıştır. Çünkü rüyaların doğruluğunu ölçmek ve tesbit etmek mümkün değildir.

Rüyalarda çeşitli hikmetler vardır. Kimi için bir müjde, kimi için bir ikazdır. Kur'an-ı kerimde rüya ve tabiri ile ilgili bilgi vardır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Güzel rüya müjdedir.) [İbni Cerir]
(Salih rüya rahmani, karışık rüya şeytanidir.) [Buhari]
(En doğru rüya seher vakti görülendir.) [Beyheki]
(Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası ekseriya yalan çıkmaz.) [Müslim]
(Sözü doğru olanın, sadık kimselerin rüyası da doğru çıkar.) [Buhari]
(Gündüz görülen rüyalar doğru çıkar.) [Hakim]
(Kötü rüya gören kimseye söylemesin, şeytandan da Allahü teâlâya sığınsın.) [Müslim]
(Rüyasında hoşa gidici güzel şeyler gören, görüşü isabetli salih birine anlatsın! O da hayra yorsun!) [Beyheki]
(Rüya, tabir ilmini bilen bir dosta veya akıllı bir zata anlatılmalıdır!) [İ.Ahmed]
(Rüya nasıl tabir edilirse, öyle çıkar. Bunun için rüyanızı nasih veya âlime anlatın!) [Hakim] [Nasih, insanlara iyilik tavsiye eden, kötülükten sakındıran, nasihat eden kimsedir.]

sese

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada babaanne görmek rüyada babaanneyi yolcu etmek rüyada babaanneyi otobüse bindirmek

Selamun aleykum. Rüyamda rahmetli babaannemi okuduğum şehirden umreye giderken görüyorum. Son anda haberim oluyor otobuse yetişiyorum ve ellerini öpüp otobüsten iniyorum. Aynı konvoyda başka otobüste başka akrablarımı görüyorum onların ellerinide öpüp onlarlada helalleştim. Arabadan inmeden otobüs hareket etti biraz ilerledikten sonra şöför arka kapıyı açtı öyle hızlıca indim, arkadaki diğer otobüsün altında kalmaktan son anda kurtuldum.
yorumlarınız için teşekkür ederim

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykümselam Rüyaniz hayr olsun
Rüyada anne, baba ,babaannemi veya aileden birinin umreye gittiğini,onlari yolcu ettiğinizi görmek aileniz hakkında hayırlı gelişmeler, sağlık ve bereket olacağını simgeler.
umrede hacca giden akrabalarinizdan Sizin için Dua etmelerini isteyin..

Rüyada helalleşmek, biriyle helalleştiğini görmek günlük hayatınızda içinde bulunduğunuz bir çatışma ya da sorunun çözümünü işaret eder.

"arkadaki diğer otobüsün altında kalmaktan son anda kurtuldum." bir musibeti ucuz atlatacağınıza yorumlanir.

Vazifeni yap, vazife-i İlahiyeye karışma,”
Biz vazifemizi yapacağız, sadakamızı vereceğiz, hatalarımız ve yetmezliklerimiz (kusurlarımız) için özür dileyeceğiz (tövbe edeceğiz,)
gayrisi Allah Kerim ve Adildir!!!Selametle..

nazlı00

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamlar.
Dün gece babaannemle ilgili bir rüya gördüm. Yorumlayabilirseniz çok sevinirim.
Bir apartmanın önünden geçiyorum. Biri ismimi söylüyor. Kafamı bir kaldırıyorum camda rahmetli babaannem. İnanamıyorum öldüğünü biliyorum. Daha net görebilmek için bir iki adım geri gidiyorum aynı dairenin diğer camında halam. Babaannemin saçları erkek tıraşı şeklindeydi bu şekilde babama benziyordu.
Hala inanamıyordum. Sadece diyebildim ki: nasılsın.
İyiyim dedi. Çok gülüyordu. Ben babaannemin öldüğünden eminim ama rüyada olduğumu anlamıyorum. Diyorum herhalde dua bekliyor benden. Hemen ellerimi açıp fatiha okumaya başlıyorum ki hala gülüyor babaannem. O an ağzım eğiliyor, okuyamıyorum neredeyse ama zorluyorum okumak için. O da bana diyor ki: ben hiçbir şey istemiyorum. Sadece seni istiyorum. O an uyandım zaten.
Okuyan herkese teşekkür ederim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba Rüyaniz Hayr olsun..
Rüyada ölmüş babaanneyi diri görmek;Dede, nine, anneanne, babaanne, amca, dayı,gibi ölmüş aile büyüklerini canlı görmek genellikle hasret ve özlemleri,
aile sıcaklığı ve kendini güvende hissetme ihtiyacı yada yol gösterici birine ihtiyaç duyduğunuzu gösterir.
Dua Ederken Kabulünden Asla Şüphe Etmeyin..Selametle..

"O an ağzım eğiliyor, okuyamıyorum neredeyse ama zorluyorum okumak için "
Kendiniz ile kalbiniz arasında bazen Dua bazende şüphe arasında Gel-Git lerde olmaniza yorumlanir. Selametle..

Anadl

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm,
Rüyamda daha 15 gün önce vefat eden ellerimle kefenleyip,topraga verdiğim ve sürekli dua okudugum babaanemi komşunun mînik bebegini emzirirken ve göğsünden süt damlarken görüyorum.hemen kızıyorum babaanne çok halsizsin,kararmış ve çokmüşsün birde bebekmi emziriyosun diyorum. Babaanne bana cevap olarak;ben çok mutluyum,çok iyiyim diyor,sonra ben onu eski evînde hapis görüyorum. Babaannem camdan dışarı bakıyor,bina girişî demirli, kîtli kapılar ben yanaşınca kilitler ve kapılar açılıyor. Hatırladıgım bu, allah rızası için cevaplandırdığınızı bilîyorum ve bu rüyayı da yorumlarsanız duacınız olurum,benim için çok önemli. Şimdiden allah razı gelsin sizlerden, peygamberimizin şefaat ettiklerinden, allah dostu olmayı nasip etsin sizlere ve bana...saygılar...yorumu bekliycem.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz hayr olsun..
başınız sağ olsun ,mekanı cennet olsun. Size de Cenab-ı Allah'tan sabır,diliyorum
Rüyada ölmüş babaanneyi diri görmek;
Dede, nine, anneanne, babaanne, amca, dayı,gibi ölmüş aile büyüklerini canlı görmek genellikle hasret ve özlemleri,
aile sıcaklığı ve kendini güvende hissetme ihtiyacı yada yol gösterici birine ihtiyaç duyduğunuzu gösterir.
Dua Ederken Kabulünden Asla Şüphe Etmeyin..

"babaanemi komşunun mînik bebegini emzirirken ve göğsünden süt damlarken görüyorum"
umudunuzu kestiğiniz;bir rahmette,rahmet bebeğine, bir nasip, kismet berekette alamettir..

"sonra ben onu eski evînde hapis görüyorum. Babaannem camdan dışarı bakıyor,bina girişî demirli, kîtli kapılar ben yanaşınca kilitler ve kapılar açılıyor "

Rabbim en iyisini bilir ama bazi konularda Babaannenizin, kilitli, zor durumda olmasina yorumlanir..

Onun için Dua edin hayratlar yapin..Kul hakki varsa onun adina helalik isteyin!!
yaşamınızın ,Dini ,manevi yönünü gözden geçirmeniz gerektiğini de temsil ederken, ibadetinize daha fazla özen göstermenizi işaret eder.
İnsan yaşamında iman ve ibadet onun en önemli bileşenleridir, birindeki zayıflık hayatın tüm alanlarını ve vefat eden Sevdiklerinizi de olumsuz etkiler...
Maddi ve Manevi bu iki unsur arasında mükemmel bir denge kurmak arzunuzu gösterir.
Bu nedenle eğer varsa içinizdeki suçluluk duygusundan kurtulmanın çarelerini arayıp, tövbe etmek ve Allah’a sığınıp, ona yaklaşmaya çalışmak gerektiğine yorumlanır...
Allah cümlemizin yardımcısı olsun ..

duaa..

Anadl

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Amin allah razı olsun böyle bir yorum gerçekten çok şaşırttı hepsi çok doğru allah 40 binkere razı olsun,melekler duacınız olsun,allah dostlarından peygamberimizin şefaetine nail olunuz.

murad

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamunaleyküm öncelikle böyle faydalı bir işi menfaat gözetmeksizin yaptığınız için Allah razı olsun. Çok sık rüya gören biri değilim o yüzden bu rüya beni çok etkiledi. Gördüğüm rüya şöyle: kendi evimizin mutfağında babaannemi kendini asmış halde görüyorum (babaannem hayatta).Mutfakta annem de var ama olaya hiç şaşırmamış. Daha sonra ben çok üzülüyorum ve ağlamaya başlıyorum. Daha sonra birden O asılan babaannemin benzeri bir maket olduğunu görüyorum. Babaannem maketin yanına gelip oturuyor. Sanki bana şaka yapmak istemiş gibi. Ben de boynuna sarılarak ağlamaya başlıyorum. Eğer rüyamı açıklarsanız çok memnun olurum. Allah'a emanet olun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun..
Rüyada babaanneyi görmek murada ermek olarak yorumlanır.

Rüyada babaannesini gören kişinin rızkı genişler, ummadığı yerden maddi destek gelir, hasta ise şifa bulur, borcu olan en yakın zamanda borcunu öder. Bir şeyini kaybeden, kaybettiği şeye kavuşur.

"mutfağında babaannemi kendini asmış halde görüyorum (babaannem hayatta).Mutfakta annem de var ama olaya hiç şaşırmamış. Daha sonra ben çok üzülüyorum ve ağlamaya başlıyorum. Daha sonra birden O asılan babaannemin benzeri bir maket olduğunu görüyorum. Babaannem maketin yanına gelip oturuyor. Sanki bana şaka yapmak istemiş gibi"

babaanneniz Şaka ile ciddi arasinda bazen etrafindaki insanlari kırdığına yorumlanir..Şaka çok ciddi ve hassas bir şeydir.
(Ölçüsüz şaka yapan hafife alınır.) [Deylemi]
selametle..

murad

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Cevapsız bırakmadığınız için çok teşekkür ederim. Fırsat buldukça paylaşımlarımla ben de katkıda bulunacağım İnşallah brrvo

bilge

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyamda babaannemi gördüm

Rüyada babaanne görmek.
Iyi günler Allah'ın bereketi üzerinize olsun ben iki rüya gördüm birbirine çok yakın size danışmak istiyorum. 3 salavat 11 Fatiha 11 Ihlas tekrar 3 salavat okudum yattım. Ilk rüyamda kolumda iki altın bilezek vardı. Babaannem ve amcam Yanyana oturuyor. Bunuda Sami almış diyorlar. Aynı duaları koyup salavatı çekip yine yattım. Tekrar babaannemi gördüm annemle birlikte bizim eski evin yatak Odasında benim çeyiziimi hazırlıyorlar. Annem söyleniyor babaannemde ben bilmiyorum yengenin suçu diyor. Annem Israrla oyanın eksik olduğunu söylüyor. Çok teşekkür ederim şimdiden tüm zahmetleriniz için. Allah razı olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
iyi günler Allah'ın bereketi ,rahmeti, sabrı,seameti üzerimize olsun Rüyaniz Hayr olsun..
Rüyada babaanneyi görmek;
onu hayatta olması ya da rahmetli olmasıyla ve yaşıyorsa nasıl gördüğünüzle ilgili olarak açıklanır.

Rüyada hayattaki babaanneyi görmek;
genel olarak güçlü aile bağlarına, uzun ve sağlıklı ömre, işlerin yolunda gitmesine, durumu bozuk olan bir kişinin yaşamının düzen girmesine, maddi sıkıntı çeken birisi için alacağı bir maddi destek ile maddi durumunun iyileşip borçlarını ödeyeceğine ,aile mesleği, zanaat ve arkasından ummadığı zenginliğe kavuşacağına, hasta bir insanın sağlığına kavuşacağına ,murada ermek olarak yorumlanır.

DAHA ÖĞRENECEĞİNİZ ÇOK ŞEY VAR!! İNSANIN RIZKI SABRI KADARDIR

Rüyada gördüğünüz iki altın bilezik;
iki karar, iki secenek arasında bunaldığınıza ama doğru karar ile ;gerçek yaşamınızda itibarının artacağına, saygınlığını artıracak kimi şeyler yapacağına ya da bu yönde güzel gelişmeler olacağına işaret eder.bazende meslek, zanaat olarak yorumlanir..

bir birey olmadan kendiniz ile mutlu olmayı tamamlamadan evlenmeyin...
uyanık hayatınızda kimi düşmanlarınız, sizi kıskananlar, rakipler ya da sizin iyiliğinizi istemeyenler olduğunu gösterir, dikkatli olmaya işaret eder...selametle...

Kalp Hazır olmadan

Cerencanik

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamın aleyküm
Rüyamda babaannemi gördüm kursa gittiğim yerde bana ıpek kozadan benim yaptığım tabloyu görüyor bir başkasını tablosunu yapmam için bana yap diyor içimden ben yapmak istemiyorum ama söylemiyorum sevmediğim bir kadın varmış oğluna kız istemeye gideceklermis onlara goturulecekmis tablo ikinci bir oğlunu takım elbiseli görüyorum ben bir dışarı çıkıp geliyorum diyorum bir kafeden kahve alıyorum ücretini veriyorum ama kahveyi almıyorum onlarda bana sandviç veriyorlar ne kadar geç gitsem o kadar iyi diyorum babannemlerin yanına tuvalete gidiyorum orada oyalanmaya çalışıyorum eşim geliyor onun arkasına saklanarak gidiyorum baktığımda arkalarını dönüp gittiklerini goruyorum

G

Gulsen

Kayıtsız
Misafir
Rüyada ölmüş babaanneyi görmek

Merhaba, ben bir dilek icin hacet namazi kildim ve sonra ruyamda ölmüş babannemi gördüm. Kendisi geldi bana güldü, beni şımarttı. Uyumak üzereydim, yorganımı örttü ve sonra giderken Allaha üç kere şükür etti. Daha sonrakı gün yine kıldım hacet namazımı ve rüyamda bir kitapdan eshedu en la ilahe illallah sözlerini okuyordum. Lütfen bana yardımcı olabilirmisiniz bu rüyaları yorumlamakta.
Önceden teşekkürler!

Üst Alt