• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada Atatürkü görmek

gizemy

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
SelamınAleyküm;
Nasılsınız Efendim Keyfiniz Sağlığınız? Ben öyle bir rüya gördüm ki sabah uyandığımda gururla uyandım. Ben 24 yaşında bir bayanım. Üniversite mezunuyum ve Öğretmenliğe atanamadım henüz. Rüyamda ülkemiz işgal altındaydı ve bizler de savaştaydık. Savaş çok çetindi ama düşmanı türlü hilelerle bezdirdik ve geri çekilmelerini başardık. Düşman çekilirken üçlü sıra haline geçildi ve en öndeki sırada da benim en yakın arkadaşım vardı. En önde de Atatürk ve Atatürk'ün yanında ben vardım. Elimde bir bayrak kimi zaman çosku ile dalgalandırıyor kimi zaman da Atatürk elimden tutuyordu ama ben sırada değildim. Atatürk'ün yaveri gibi yanındaydım. Bu rüyada çoşkuyu o kadar üst noktada yaşadım ki sabah kalktığımda neredeyse ağlayacaktım. Rüya olduğunu biliyorum ama çok içten yaşadım bu rüyayı. Size zahmet bu rüyayı yorumlar mısınız. Dilinize sağlık. Allah yardımcınız olsun efendim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam hos geldiniz..Hamd olsun iyiyim.. tsk.
Hayirdir insallah..
Aynı rüya farklı zaman ve yerlerde baskalari tarafindan görülürse bunun yorumu da farklı olurdu..
Bazen aynı rüyayı değişik insanlarda görebilir ancak her insanın ruhu ve manevi dünyayı anlayışı yaşamı farklıdır .
rüyaniza Hayırdır inşallah diyelim Rabbim HAYRA cikarsin
Rüyada basbakan ya da devlet büyüklerini görmek izzet güç ve maksada erişmeye işaret eder..
Rüyada Atatürkü görmek her çağdaş Türk insanının en sık gördüğü rüyarlardan biridir.
Güç kararlılık ülkesini ve milletini sevmek devrimcilik çağdaşlık ifadesidir.

Rüyada savaşmak değişik şekillerde yorumlanmaktadır
ALLAHİM nefsim ile savaştayim bana güç ver. Lâ Havle Velâ Kuvvete illa billah..
Hayat mucadelesi verdiginize ve yainda iyi bir yere, makama geleceginize de isarettir..
en buyuk savas Nefsi ile savasirken HAKKI dogruyu Kul HAKKINA girmeden kurallara uyarak savasi en hayirli sekilde bitirebilmek..
zafere ermek seklinde Ruyaniz Yorumlanir...

insan bildigi kadar adil bilmedigi kadar zulm edermis...
Üzülmeyin Kaybettim sandıklarıniz kurtulduklarındır belki...
şer dediklerimizde dahi bazen
hayır vardır. Hak şerleri hayreyler Görelim Mevla neyler. Neylerse güzel eyler...
Selamet ile hayra Kalin..

elifA

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Ruyada Ataturku gormek

Selamun Aleykum..Ruyamda Ataturkun zamaninda oldugumu gordum. Yanimda annem vardi. Ortam siyah beyazdi. Simdiki zamandan oraya gitmisiz zorlu bi takim yollardan gecmisiz. Gecebilmemizi saglayan sey de aklimiz oluyordu cunku eski olaylarin cogundan haberdardik annemle ve sonunu tahmin edebiliyorduk. Ataturk bize , nasil buraya kadar gelebildiniz biz bile zor geldik diyor. Elinde sigara var ve zayiflamis goruyorum. Yanindaki adam hic konusmuyor. Genel olarak annem cevap veriyor ben de ilk defa onu gordugum icin inceliyorum. Ses tonu dikkatimi cekiyor. Hep birlikte bi kac adim yurudukten sonra yollar ayriliyor. O an evimde oluyorum evimin balkonunda. Ortalik siyah beyazliktan cikiyor. Ve icimden diyorum ki keske sigaradan oleceksin icme diyebilsem ama imkanim yoktu olmaz diyorum. Icimden. Ve ilk defa Ataturku gordum ruyamda. Yorumunuz icin simdiden Allah razi olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam hos geldiniz.kardesim..
Aynı rüya farklı zaman ve yerlerde baskalari tarafindan görülürse bunun yorumu da farklı olurdu..
Bazen aynı rüyayı değişik insanlarda görebilir ancak her insanın ruhu ve manevi dünyayı anlayışı yaşamı farklıdır .
rüyaniza Hayırdır inşallah diyelim Rabbim HAYRA cikarsin

Rüyada Atatürkü görmek her çağdaş Türk insanının en sık gördüğü rüyarlardan biridir.
Güç kararlılık ülkesini ve milletini sevmek devrimcilik çağdaşlık ifadesidir.
"Ortam siyah beyazdi."
Dünyada hiç kimse, hiçbir şey mükemmel değildir. herkes, herşey iyi ve kötünün (siyah ve beyazın) bir karışımıdır...

"evimin balkonunda"
Hayattaki olaylara daha geniş ve daha yüksekten bakılması ve taasuptan kurtulmaniz geregini gösterir...Allahu alem..

Taassup da kör bir tarafgirlik ve doğruluğu hiç araştırılmadan karşıt düşünceyi inkâr vardır
Kur'anî nasslara ve sünnete uygun olan bağlılık taassup değildir..Zira iman, tasdik etmek; İslâm ise, hak ve doğru olana teslim olmak demektir ..
İslam dini, insanlardan kendine körü körüne bağlanmalarını istemez; aksine düşünmelerini, akıllarını
kullanmalarını ister. Bu konuda onlarca ayet vardır.
Tabiat kanunlarıyla ilgili ayetlerden tutun da, emir ve yasaklara kadar pek çok ayette insanları araştırmaya,
düşünmeye ve ibret almaya teşvik vardır.

Ve O, yaşatan ve öldürendir; gecenin ve gündüzün değişmesi O'nun eseridir. Hala aklınızı kullanmaz
mısınız!”(Mü’minun,80)
Taassup, aslında bir cahiliye geleneğidir.
Bilgisizlikten kaynaklanan taassup ise inat üzere kuruludur

Taassubun panzehiri; sormak, öğrenmek, araştırmak, karşılaştırmak, incelemek ve değerlendirmektir.
Bunları yapan, taassup hastalığına yakalanmaz.

İslam’ın ilk müntesipleri, bunları yaptığı için cahiliye putperestliğinden kurtulmuşlardı.
Kur’an; mutaassıp olanları, kör-sağır ve dilsizlere benzetir:
baban ,atan icin de olsa araştırmak, karşılaştırmak, incelemek,dusunmek, aklini kullanmak ve değerlendirmeniz gerekliligini anlatan bir ruya..
Allah cc. cumlemizi hidayette erdiesin amin..
"Bilerek hakkı bâtıl ile karıştırmayın, hakkı gizlemeyin."

Öncelikle doğru bildiğin neyse onu kendin hayatında tatbik etmelisin onu yaşamalısın. Yoksa kendimiz islamı yaşamadan başkasını müslüman yapamayız.
Önce kendimiz yaşayacağız. Biz doğru şekilde islamı biliyorsak ve yaşıyorsak yakın çevremizden başlayarak herkes senin anlatmak istediğin doğruları görerek öğrenecektir.
Hayirli gunler..

elifA

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razi olsun

Cok haklisiniz gercekten. Insan once igneyi kendisine sonra cuvaldizi baskasina batirmali. Allah razi olsun sizden. Cok tesekkurler. Hayirli gunler..

Üst Alt