• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada araba görmek

murg

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada araba görmek, araba kullanmak-sürmek.
Selamünaleyküm yine ben. Sizi herhalde Allah çıkardı karşıma. Bir süre sizi rahatsız edecem anlaşılan :)

Dün geceki rüyamda bir araba kullandığımı hatırlıyorum, galiba konforlu bir araçmış. Çevrede başka lüks sayılabilecek araçlarda vardı, aracı dar sayılabilecek bir alanda çok rahat ve ustalıkla manevra ettiğimi hatırlıyorum. Yalnız zemin az engebeli ve toprak idi. Ne alaka ise anlık olarak oturmuş vaziyette mini etekli bir kadın görüyorum uzun beyaz bacakları görünüyor, estağfrullah diyip kafamı çeviriyorum. Bir yandanda içimden nerden bu çıktı bu şimdi diye düşünüyordum.

2 gün önceki istihare sonucu rüyayıda yorumlarmısınız? Pickup tarzı lüks sayılabilecek bir arazi aracına bindiğimi gördüm. Daha önce binmediğim bir araçmış. Aracı kısa mesafede biraz tur attıktan sonra park edip indiğimi hatılıyorum. Sanki çevrede başka arazi araçlarıda vardı. Zemin toprak bir arazi idi galiba.

Selametle kalınız, cevaplarınızı merakla bekliyorum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam Kardesim Hos geldiniz..
Sizi herhalde Allah çıkardı karşıma...karşımiza Allah-in cikarmadigi insan mi var?

"ALLAH İSTEMEDİKÇE SİZ İSTEYEMEZSİNİZ !."
ortaya çıkan istek ve kisiler gerçekte Allâh istemiş olduğu için ortaya çıkmaktadır!..
Eğer Allâh istememiş olsaydı siz dahi o şeyi isteyemezdiniz...
Nasil mi? bazen oyle sart kosul ve durum icinde olursunuz ki Dua dan baska elinizden hic bir sey gelmez...
KUL SIKISMAYINCA HIZIR YETISMEZ derler ya iste O HIZIR a.s. acizligimizden Allah a olan seslenisimiz DUA miz oldugunu biliyormu idiniz...yani Duamiz
elbise suretti giyer ve bu bazen bir insan ,bazen bir yeni firsat veya yardim sekli olarak bize gelir..
Büyüklerin; "Her geceyi Kadir bil, her gördüğünü Hızır bil..demisler

Hayirdir insallah...
iki ruyanizda ortak yorum; Araç amaca götürdüğü için önemsenip kıymet atfedilir..araç ile amacı karıştırma gafletine düşmeyin..
araç amacı belirler..bunu da Unutmayin..
araba bir arac ,Yol ise amac, menzildir.. Allah yolunuzu aydınlık ayaklarınızı bu dosdogru yolda kaydirmasin kardesim..

Nasreddin Hoca, köy meydanındaki koca çınar ağacının üzerine çıkmış, elindeki balta ile bindiği dalı kesmeye başlamış.
Görenler :Aman Hocam, bindiğin dalı kesiyorsun, düşeceksin!" diye bağırmağa başlamışlar.
Hoca kesmeye devam ederek seslenmiş:
-"Bu dalı kesenin yere düşeceğini hepiniz akıl ettiniz de, ben size yıllardır ahiretin dalı olan dünyanızı keserseniz cehenneme düşersiniz diyorum,
neden hâlâ akıl edemiyorsunuz!!!..."
kardesim dunyanizi daha rahat bir binek yapmak icin sakin ola inancinizdan Taviz vermeyin..
her an imtihan icinde oldugumuzu unutmiyalim...
Allah'ın rızasını kazanmak için fırsatları iyi değerlendirelim. ...
inanin hic bir luks, maddiyat ahirettimizi yakmaya degmez.. hersey gecici.. bollukta darlikta baki olan sadece Allah cc. dir!!

murg

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Yani "hayırlı bir e-iş" mi diye düşündüğüm şey pekte hayır değil öyle diyebilirmiyiz?Çikolatalara ne oldu şimdi :) O zaman öyle demiyorduk ama.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Niyeti hayır olanın akıbetide hayır olduğuna göre niyetinizi
kontrol edin...
Rüyada çikolota yemek ;gerçek yaşamınızda duygularınızın mantığınızdan önde gittiğini duygularınıza hakim olmayı öğrenmeniz gerektiğine işaret eder.
Çikolata almak çikolata aldığını görmek yaşamınızda yeni tadlar yeni lezzetler yada bazı güzel gelişmeler olacağını işaret eder...
ama kendi çikolotanizi helalinden yeyin...

murg

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
SelamünAleyküm ,
Aynı konu ile ilgili olduğu için devam etmek istedim. Yine araba rüyası.
(Gerçek hayattada kendi arabam son gördüğüm rüyadaki araçtan daha iyidir.)

Kendi arabamla gidiyormuşum. Lastiğin havası inmiş sağa çekiyorum,bir taraftanda havasının inmesine şaşırıyorum, zaten evede çok uzak değil yakın diye düşünüp arabayı bırakıp yürüyerek eve varıyorum. Rüyamda sabah kalktığımda pencereden bakıyorum araba aynı yerde duruyor, flaşörleri hala yanıyordu, akünün bitmemiş olduğunu düşünüyorum.

Yanıtlarınız için teşekkürler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam hosgeldiniz kardesim.. biliyorsunuz gunde bir ruya sorma hakkiniz var..Bu bir 2. ruyaniz ins. yarina kalacak :)
araba arac..yol menzil..menzille varmaya az kalla yolunuza engeller cikabilir ama Siz bu engellere TAKILMADAN!!Tabana kuvvet biraz emek, biraz zahmet ins..dilediginiz yere varacaksiniz..
Merak etmeyin bir sey olmaz!Zahmetsiz,emeksiz,Alinteri olmadan, yorulmadan,zahmet cekmeden de Rahmette kavusulmaz...

rüyada ev görmek :İmam Cafer Sadık (a.s): Ev görmenin sekiz tabiri vardır:
1-Evlilik
2-Zenginlik
3-Güvenlik
4-Genişlik
5-Mal
6-Yöneticilik
7-İzzet
8-Emanet.

Mümin Allah'a güvenecek ve gücü ve sonucu Allah'tan isteyerek elinden gelen çabanın en fazlasını gösterecek..gerisi Allah kerim diyecek olgunluktadir...

Kişi kendisini bahaneler ve Nefsin savunma mekanizmasi ile oyalar durur!!ve sürekli olarak istediği O şartların’ oluşmasını bekler.
Asıl olarak hedefe yönelip o konuyu halletmek yerine tüm dikkatini öncelikle kendi kafasındaki şartların oluşup oluşmadığına verir.
Bu yanlış dusuncesi sebebi ile de bir türlü asıl göstermesi gereken gayreti gösterecek gücü kendinde bulamaz.
Ve bu şekilde aylarca yıllarca oyalanıp durur..
Hayirli Gunler...

aysee1

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
merhabalar
ben rüyamda uzun zamandır görüşmediğim ve samimi olmadığım bir arkadaşımın arabasına bindiğimi görüyorum yol boş ve araba yavaş gidiyor sonra bir şey oluyor be biz yokuş aşağı giderken son sürat hızlanıp kaza yapıyoruz acaba anlamı nedir?

kolay gelsin

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhabalar Kardesim Hos geldiniz..
Hayirdir insallah...Rüyada araba görmek ;
Araç amaca götürdüğü için önemsenip kıymet atfedilir..araç ile amacı karıştırma gafletine düşmeyin..
araç amacı belirler..bunu da Unutmayin..
araba bir arac Yol ise amac menzildir.. Allah yolunuzu aydınlık ayaklarınızı bu dosdogru yolda kaydirmasin kardesim..
Duygu boşlugu yasadiginiza da delaletir..

Rüyada trafik kazası görmek ,yapmak;Hayatın normal düzeni içinde olabilecek bazı olumlu veya olumsuz bazi değişikliklere işaret eder.
Böyle bir rüya gördükten sonra bir süre temkinli olmakta fayda vardır...
Nefsimin kötülüğünden şeytan ve ortaklarının şerrinden ve Kadinin serrinden Allah a sığının

akil ve duygu arasinda arasında dengeyi kurmanız gerektiğini
isiniz ve gonul dunyanizi birbirine karistirmayin...
o zaman gerçek mutluluğu yakalayacağınızı ifade eder...
hayirli gunler..

aved1604

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Rüyada yeşil araba

SELAMÜN ALEYKÜM

Rüyamda yeşil bir arabayı kullanıyordum sonra polis merkezine gitmişim ve bir tanıdığa kefil olmuşum o tanıdıkta arabanın sahibi çıktı. Tanıdık sıkıntıyı hallediyordu, borçla alakalı ben rahatlıyordum. Daha sonra polis merkezi düğün evi olmuş ve dışarıya bakıyordum, düğün evinin giriş kapısından dışarıya çıkıyordum ve halam bana ayakkabılarımı getiriyordu.

Bu rüyayı yorumlarsanız sevinirim, hayırlı günler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam Hayirdir insallah..
Rüyada yeşil araba görmek; insanın manevi yönünde iyileşme temsil eder.

Yeşil renkli araç, almak veya kullanmak manevi bakımdan tam doygunluk, iç huzuru arayışınızı simgeler.
Unutmayın bunu sağlamak sizin elinizde.
Kalben mutmain olmadiginiz olay ve kisilerden UZAK Durun!!
Bir kimse rüyada bir adama kefil olsa. rizka ve Allah (C.C.)in düsmanlari üzerine galip gelmege isarettir.

rüyada polis görmek, Polis, bir kamu görevlisidir ve güvenlik gücüdür..her seyin ve iliskinin basi güven oldugunu unutmayin Hayirli Cumalar..

https://www.islamiforumlar.net/uyel...r-ve-sorular/28756-bir-uyari-bir-intizar.html

selbi01

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada beyaz araba görmek

Hayırlı Ramazanlar. Hayırlı Bayramlar, İnşallah. Eşim Kadir gecesi biraz uyumuştu. Rüyasında, arkadaşının beyaz arabası varmış, arabayı eşime vermiş. Güzel bir arabaymış, arabaya binmiş ve sürmüş. Yorumlarsanız sevinirim. Şimdiden ALLAH razı olsun. Hakkınızı helal edin.duaa..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Size de Hayırlı Ramazanlar.Hayırlı Bayramlar..
Hayirdir insallah..
"Arkadaşının beyaz arabası varmış arabayı eşime vermiş "

Rüyada Arkadaşının beyaz araba görmek ;huzur ihtiyacı çektiğinizi ve aradığınız huzura kavuşmak için yapmanız gereken bazı şeyler olduğunu
ve Günlük Yaşantınızda Kimi Örnek Alıyor kimden ve nerde huzur aradiginiza dikkat etmeniz gerekliligine isarettir...

Rüyada araba sürdüğünü görmek ;aracın sert veya yumuşak gidişine bağlı olarak hırsınızı ve hayatınızı yönlendirme yeteneğinizi gösterir.
Araba rüyalarında aracı kimin sürdüğü çok önemlidir. Eğer aracı siz kullanıyorsanız hayatınızın akışına kendinizin yön verdiğini sembolize eder.
Bu konu yaşam felsefeniz konusunda önemli bilgiler vermektedir. Aracın eski veya yeni standart yada lüks araç olması seyahatin neşeli veya sıkıcı olması
yollarin duzgunlugu vs. önemli faktörlerdir.

Yavaş araba kullanmak arabayı yavaş sürmek yaşamınızda dengeye ve güvenliğe önem veren oturmuş bir kişiliğe sahip olduğunuzu gösterir.
Arabayı çok sert kullanmak veya hızlı araba kullandığını görmek iç dünyanızda halletmeniz gereken bazı sorunlar olduğunu
kendinize güven sorunu yaşadığınızı sembolize eder.

Günlük hayatta yaşantınızı kime göre düzenliyorsunuz? İsrafçı azınlığa göre mi, iktisatçı çoğunluğa göre mi?.
Aile olarak kararı siz verecek, tercihi siz yapacaksınız. Bizden sadece sizi düşündürmesi.
Hayirli gunler..

Hatice--

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Ruyada araba kullanmak

Selamun Aleykum Gonul Sizim hanim, nasilsiniz? Insallah iyisinizdir. Gecen sene size tabiriniz icin bir kac ruya yazmistim. Simdi yine bir ruya yaziyorum, insallah yorumlarsiniz.

Bir ay once benim iyi bi arkadasim beni ruyasinda gormus. Acik mavi bi arabada oturuyormusuz, ve o arabayi kullanamiyordu, korkuyordu. Ben ise arabayi kullanabiliyormusun, ve gayet rahatmisim. Sonra bu araba yanmis. Bu ruyayi nasil yorumlarsiniz?

Simdiden tesekkur ederim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
ve Aleyküm selam Hamd Olsun iyiyim..Rüyaniz hayr Olsun

Rüyada araba görmek ;
güç, statü, canlılık, çekicilik, büyük hayaller, modern yaşam sembolüdür. Araba rüyaları çok yaygındır ve rüya analizi otomobilin modeli, rengi, durumu, markası, onu sürüş biçiminiz gibi birçok faktör bir arada değerlendirilerek yapılmalıdır.

Rüyada araba kullanmak, araba sürmek;
araba kullandığını, araba sürdüğünü görmek aracın sert veya yumuşak gidişine bağlı olarak hırsınızı ve hayatınızı yönlendirme yeteneğinizi gösterir.

Araba rüyalarında aracı kimin sürdüğü çok önemlidir. Eğer aracı siz kullanıyorsanız hayatınızın akışına kendinizin yön verdiğini ifade eder.Aracın eski veya yeni, standart yada lüks araç olması, seyahatin neşeli veya sıkıcı olması önemli faktörlerdir.

Yavaş araba kullanmak, arabayı yavaş sürmek yaşamınızda dengeye ve güvenliğe önem veren, oturmuş bir kişiliğe sahip olduğunuzu gösterir.

Arabayı çok sert kullanmak veya hızlı araba kullandığını görmek iç dünyanızda halletmeniz gereken bazı sorunlar olduğunu, kendinize güven sorunu yaşadığınızı ifade eder.

"Sonra bu araba yanmis"
sütten ağzı yanan, yoğurdu üfleyerek yer.İyice tanımadan hiç bir insana bağlanma. Unutma; gerçek sevgi tanıdıkça büyüyen sevgidir. ! tanımadan bağlanirsan kendini YAKARSIN..selametle..
deep not;(bu rüya ikinize ait )

Hatice--

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razi olsun. Artik annem/babam ve kardeslerimden baska kimseye baglanmam, Allah'in izniyle. Babam 1,5 senedir agir hasta. Allah'tan umid kesilmez, ama doktorlar 3-4 ay omru kaldi diyorlar. Bu surec o kadar zor ki.. Kendime cok yakin hissettigim insanlar meger o kadar icten degillermis. Benim bir arkadasim var di, atheist kendisi. 10 senedir dostlugumuz var zannetmissim ben. Zannetmis diyorum cunku anladim ki, dostluk felan yokmus. Annem hep derdi, ona gereginden fazla ilgi alaka gosteriyorsun diye, ama ben umursamiyordum, cunku cok seviyordum onu. Onunla dort aydir gorusmuyorum, ve rahatim. Artik beni bunaltan birisi yok cevremde.
Sozun asli, sutten agzim yandi ve yogurdu ufleyerek yiyorum.

Yorumuzunu anladim, lakin bu bu ruyayi goren arkadasim icin mi gecerli yoksa genel anlamda mi? Bu arkadasim kendi hislerine cok guvenir, su boyle su soyle felan diye, ama ben pek takmiyorum cunku sonucta biz bilemeyiz neyin ne oldugunu/olacagini..

Landy

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Ruyada araba kullanmak

Selamün Aleyküm hayirli sabahlar.
Ruyamda otobanda hizli bi sekilde araba kulaniyordum yanimda arkadasim ve sevdigim adam vardi. Birturlu otobandan cikamiyordum. Simdiden Allah razi olsun.

duyurugwg.png

cglaa16

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleykum gönül sizin öncelikle hayirli cumalar hayirli sabahlar.. Ben demin sabah namazina kalkmak için kurduğum alarmla uyanip tekrar dalmisim o sirada gördüm birazda korktum.. Rüyamda esimle mutfakta oturuyoruz, balkon kapisi acik havadan üstümüze kartal beyaz bir araba geliyor, bizim üstümüze dusmeyecegi belli ama araba hemen arkamiza düşüyor. Eşime diyorum ben boyle bir rüya görmüştüm gercek mi oldu acaba, o da hemen bakiyor nereye düştüğüne, bende oğlumun yanina koşuyorum.. Boyle daha öncede görmüştüm benzer bir rüya.. Tesekkur ederim..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
arabaruyasi.jpg

ve Aleyküm selam Hayırlı Cumalar Rüyaniz hayr Olsun
Rüyada uçan beyaz araba görmek;
hayatın maddi ve Manevi yönünü simgeler..

"araba hemen arkamiza düşüyor."
Dünyayı,arkanıza bir atabilseniz!!hayatınızın her yönünde arınma ve hayatınıza yeniden yön verebilirseniz ;
sıkıntılı dönemin bitişini veya yolunda gitmeyen şeylerin düzelmeye başladığını, görürdünüz ..

Kul sıkışmayınca Hızır yetişmez...
Bu Hızır bazen bir insan bazen de bir olay bazen de bir kaza ve sıkıntı bazen de rüyada uçan yada düşen beyaz bir arabadir burada amaç;
Sizi gafletten uyandırmak.. selametle
..
acilangul1

cglaa16

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Maalesef dünyaya geliş amacimizi unutuyoruz.. Hayir olsun inşallah o zaman uyanirim inşallah gaflet uykusundan yenerim nefsini inşallah..

cglaa16

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Maalesef dünyaya geliş amacimizi unutuyoruz.. Hayir olsun inşallah o zaman uyanirim inşallah gaflet uykusundan yenerim nefsini inşallah..

Üst Alt